![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Diyalog Konugu
|
mimar2000
Tanıdığınızla kalmanızı tavsiye ederim. Maalesef duruyor, benzinci bir ortak arıyorum tanıdığınız varsa...
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Diyalog Konugu
|
blur
Ben şartları hiç bir yaşımda zorlayamadım, mizacım müsait değil, ama yaşlandıkça rehavet de artıyor galiba.
En son Mehmet Konuralp tarafından düzenlendi : 23-09-2003 17:56. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Diyalog Konugu
|
mimar2000
Küçük pasta ama iştah açıcı olsa gerek ki yemeğe oturanlar kalabalıklaşıyor. Tavuk yumurta meselesi galiba.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Diyalog Konugu
|
Ömer Kanıpak
Yaşamın kendisi izlenecek vagonlar ve onları çeken lokomotif durmadan devam eden hayat.
Ben hep izledim, izliyorum. Mimarın aradığı herşeyi o kervanda bulabilirsiniz. Genç mimarlara gelince isim telaffuz etmeyeceğim ama çizgilerini aza indirmeye başladılar. Ümit verici, hele bu eğitim ortamında mucizevi başarılar izliyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Diyalog Konugu
|
GÜNZAT
Futbol sahasının düzlüğüne itibar edip indim.
O gün maç olacağı aklıma gelmedi, neyse gol yemeden uçtuk. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Diyalog Konugu
|
ozlem catakli
Ben kendimi kanıtlamadım ama kanıtlandım mı bilemem. Bu konuda çok şuurlu olmamak galiba daha doğru.
Mimarlığı bir yaşam tarzı olarak benimsemek meslek olarak yapmaktan daha cazip geliyor bana. Para kazanmak için illaki bu mesleği yapmak diye bir zorunluluğu ön şart olarak şimdiden önüne koyma. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
syn Konuralp;
öncelikle merhabalar size sormak istediğim soru şu;
günümüzde bilgisayar destekli çizim programları bir hayli ilerledi ve genelde mimaride artık el çizimleri yapılmamakta.sizin zamanınızda çizimler bilgisayar destekli yapılmamaktaydı. Ben bir mimar olarak bu tür programları kullanmaktayım yani el çizimi yapmamaktayım.Sizce bu programlar insanın hayal gücünü nasıl etkilemekte. Bilgisayar destekli çizimlerin avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirebilirmisiniz.. tesekkürler.
|
|
|
#23 |
|
Diyalog Konugu
|
AB_
Eğitiminde sonsuz başarılar diliyorum!
Londra'nın kendisi ve bütün İngilizlerleri kocaman bir okul gibi kabullenmeni öneririm. İngilizler doğal hocadırlar, herşeyle ilgilenirler ve öğretirler, faydalan! Parklarda dolaşırken bütün uçan kuşların isimlerini öğrenerek başla, sonrası gelir. Uluslararası imkanlara zaman zaman kavuştum ama maalesef "tam istediğim gibi yapsam" demek zorunda binlerce defa bırakıldım. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Diyalog Konugu
|
Mourner
Konik başlık tabiki atriumdaki havanın kısmen dışa atılması için tasarlandı. Ancak aynı elemanın dış görünümünde sembolik konotasyonlar var, en son kat kata ulaşıldığı zaman asansörlerin açılması ile bir sancthum katı beliriyor. Budist mabedleri incelersen en iç bölümünü ve dünyanın merkezini simgeleyen Phalus'u (lin-gam) tetkik etmeni öneririm.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Diyalog Konugu
|
Ergin Sezgin
1- Şehirler imajların sentezidir. Aynen gösterilmesi gereken saygı değil mesleki beceridir. Eksiğimiz olan o esasda!
2- Tabi düşünülmemiş şeyler, en başta görsel kirlenme oluşturuyor. Yani bütün Türkiye'nin görsel düzeyi. Ancak mesela Karayolları binasında cepheye asılan havalandırma cihazları önceliğin konfor olması gereğini savunuyor. Ben binayı 1974'de tasarlarken merkezi havalandırma sistemi ile tasarladım. Bağnaz kafalarla yapamdım, dolayısıyla serinlemek isteyenlere bugün kızmak hakkımız yok. Yaşam gerçekleri mimarinin gerçekleridir, mimarinin gerçekleri hep üstündedir unutma. Ayasfoya Kapalıçarşı Topkapı Sarayı Harem Dairesi |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
şartlar zorlanmış
Mehmet Bey,
cevaplarınızdan birinde şartları zorlamadım diyorsunuz, ama yaptığınız işlere bakınca böyle olmadığını görüyoruz. Çağdaş mimarlığımızda en iyi 20 örneği bulmak için yapılan ankette 20 bina saymakta herkes zorlandı. Siz bu ortamın içinde hem nitelikli hem de şartları zorlayan bir mimarlık yapmışsınız. Malzemenin şartlarını da hep zorlamışsınız. Çağdaş mimarlığımız için düşünceleriniz örtülü de olsa İstanbul'da beğendiğiniz yapılardan belli oluyor. Sizce Türkiye'de mimarlık neden bu günkü durumda? Batıda aldığınız eğitimin size olan katkısı nedir? Eğitiminizi burada almış olsaydınız, bugün mimarlığınız farklı olurmuydu? Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
|
Diyalog Anı...
Mehmet Konuralp Diyalog'da
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
|
karayolları binasını bugün yapmanız istenseydi 74 yılından bugüne
değişen bina teknolojisi, yapı elemanları, zincirlikuyunun yersel durumlarını düşünerek bu binanın yine ilki gibi öncü bir bina olması için nasıl bir karayolları binası düşürdünüz? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Diyalog Konugu
|
bkaptanoglu
1-
İşveren mimar ilişkisi her zaman zorlu olmuştur. A- İşverenin kalite anlayışı ve kaliteye ayırdığı ödemekle İşverenin sosyal seviyesi ve kültürü ile eşleştirdiği mimar B- Mimarın Sosyal içerikli faaliyetlerdeki başarısı. Mimarın Meslek yeteneğinin vasat olması (fazlası dışlanma nedeni olabilir) Mimarın ülke kültür seviyesini anlamış olmak Bunları becermek kolay değil, ben pek başarılı olamadım mesela. 2- Cevap 1'de değindiğim gibi kalitenin tarifi kültür seviyesi ile orantılıdır. Alanın verenin razı olduğu bir ortamda mimarlığa söz hakkı tabiki en az tanınan tarafı işin. Biraz müslüman mahallesinde salyangoz satmak meselesi... Mamafih kaos da bir düzen biçimidir, kullanılabilirse. 3- Uzun bir cevap ister gibi. Ancak, dünya konjoktüründe pek ön sıralarda olmadığı kesin. Nedenlerinden sadece bir kaçı: A- Geleneksel yerel mimarinin günümüze uzamamış olması. (Kompozit kültürden tek düza Ulus mimarisine sapmanın bedeli) B- Şehirlerin ve kırsal alanların yapılandırılmasında meslek erbablarında meslek erbablarınan çok az yararlanan, genelde siyasi ve megalomanyak müdaheleler. C- Verilen eğitimin batı kaynaklı kültürden alınması ancak bu kültürün kopyacılıktan daha derine indirilememesinden, kopyacılığın hafifliği ve rehavetinin uyuşukluğu ve pratiğinde yapay cennet oluşması, vs., vs., vs... İnşallah 20. yüzyıldaki şövanizm 21'de de devam etmez. Batı olacaksa mimarinin ilk önce doğru gramerini, daha sonra da cümle kurmasını alçakgönül ile çalışmamız gerekecek. En son Mehmet Konuralp tarafından düzenlendi : 23-09-2003 19:52. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Diyalog Konugu
|
nurcank80
İlk bulduğun işin ne olduğuna bağlı. Kendinle baş başa konuşman gerekli!
1. Mimarlığın hangi dalı seni daha çok ilgilendiriyor? 2. Ekonomik gücün ile ideallerini nasıl buluşturuyorsun? (Biraz hayalperest, biraz da realist olman lazım) 3. Kurumsal organizasyonlar yerine usta mimarla çalışabileceğin bir ortamı tavsiye ederim.Ama çok uzun olmasın, iki sene gibi.Yoksa hep ikinci adam kalma tehlikesi oluşur. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|