![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Danyal Tevfik Çiper
Ankara'da Gemi Ev olrak da bilinen Özkanlar Evi'nin mimarı Danyal Tevfik Çiper ile Deniz Ertek Karlıdağ bir söyleşi gerçekleştirdi. Aynı zamanda Arkiv'deki sayfası da açıldı. Söyleşiye Yıllarca Gemi Ev, Gemi Ev Dediler! Bak Ben de Gemi Ev Diyorum, Görüyor musun? adresinden, Arkiv'deki sayfasına ise Danyal Tevfik Çiper adresinden ulaşabilirsiniz.
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Arkiv'den mevcut projelerine mutlaka gözatın.
Danyal Çiper hakkında henüz biz de yeterli bilgiye ulaşamadığımız için Arkiv'deki sayfası oldukça eksik. Özellikle "Mesleki Etkinlikler, Yayınlar ve Başarıları" bölümünde hiç bilgi bulunmadığı için belki de bu yazacağımı yazmam yanlış. Ama yine de yazmadan durmayacağım: Mimarlık medyamızda ne kadar yer verildi acaba Danyal Çiper'e? Bugün genç mimarlara ismini sorsak bilirler mi? Cengiz Bektaş ve Behruz Çinici ile aynı dönemin mimarı olduğunu da hatırlayarak düşünelim...
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler
Çok keyifli
Biz dahil pek çok jenerasyona, daha mimarlık eğitimine bile başlamadan iyi bir mimari yapıtı örnekleyerek iz bırakan Beyefendiyi yakalamanız, söyleşiniz bir harika ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Ben lisans öğrenciliğimden (90-95 arası) hatırlıyorum Danyal Tevfik Çiper'e dergilerden biri araclığıyla rastladığıma, ya Mimarlık'ın 80'li yıllardaki küçük ebatlı döneminden ya da Yapı dergisinin kare formatlı döneminden. Cengiz Bektaş ve Behruz Çinici'den daha az öne çıkarılmasının sebebi belki de "yerel kültürel değerler" gibi söylemlerin peşinden gitmemiş hatta bu söylemlerden "yoksun" olması sebebiyle "özgün" olamadığı iddiasıyla mimarlık tarihi yazımımızın kuytu köşelerine itilmiş olması mümkün gibi
En son lumina tarafından düzenlendi : 13-10-2007 15:57. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Güzel bir yorum. Mimarlık tarihçileri için iyi bir uğraşı alanı.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|