![]() |
|
|||||||
| Mimarlar Türk ya da yabancı bütün mimarlar hakkındaki paylaşımlarınız, görüşleriniz... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
|
Atilla Yücel
1942 yılında İstanbul'da doğan Atilla Yücel, 1965 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden yüksek mimar mühendis olarak mezun oldu. İTÜ dışında çeşitli Türk ve yabancı üniversitelerde ve programlarda konuk öğretim üyeliği dışında birçok konferansa katıldı ve jüri üyeliği yaptı. MO, UIA, UNESCO, CIB, AKAA, UNDP, UNCHS, CEAA, AIA gibi ulusal ve uluslararası bir dizi mesleki ve bilimsel kuruluş üyelikleri ve etkinliklerine katılan Atilla Yücel'in mimarlık kuramı, konut ve kent mekanı ile ilgili pek çok ulusal ve uluslararası araştırma ve yayını bulunmaktadır.
Atilla Yücel ve çalışmaları hakkında görüşlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
sapanca evleri..
Atillya Yücel'in Sapanca Evlerini inceleme fırsatım oldu. Onun dışında okulumuzda verdiği konferansta daha detaylı tanıdım.Kuramla pratiği harmanlaması etkilemişti beni ama kuramsal yanının daha ağır bastığı görüşündeyim.Yer ve yerel kavramını ele alışındaki ustalık projelerime ilham kaynağı olmuştu..
Bürosunu araştırdım fakat sanırım herhangibir web sitesi yok herhangibir bilgisi olan var mı?
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bence bu ülkede en iyi proje okuyan insanlardan birisi..Belkide en iyisi.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye
|
Atilla Yücel'in bürosu bildiğim kadarıyla Beyoğlu'nda; Mimarlık Araştırmaları Stüdyosu (MArS Mimarlar.) Sitesine eğer başarabildiysem, ofisin adına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
..
teşekkürler..