|
|
#46 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Orijinal Mesaj RedRapsody tarafından gönderilmiş
Nedense ben bunu yadırgayamadım... Mimarlar odası okadar çağ dışı yönetiliyor ki..." "Ömer Yılmaz: Bu konuda herhangi bir endişemiz yok zaten. Herşeyi açık açık yazdım daha önceki mesajlarımda. Burada asıl anlatmak istediğim Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin mevcut yönetiminin Arkitera Mimarlık Merkezi'ne karşı hiç de normal karşılanamayacak davranışlar içinde olduğu." Bu kez gerçekten açık açık yazmışsınız. Odanın sizin yayınlarınızı ve etkinlikleinizi görmezlikten gelmesi çok yeni olmasa gerek. Oysa Metin Karadağ elindeki gruplara bir çok konunuzu pas ederek odanın resmi sitesindeki "sağırlığı" kısmen kırıyordu... Resmi politikaları olanlar, "resmen tanımadıklarını" bazen yok bazen var ederler. Bu durum üstelik çoğunlukla öyle açılım gösterir ki, aslında kendisinin değil, bütün meslektaşların olan bir yayını "resmi politikları" doğrultusunda yönlendirmek onlar için "doğallaşır" Yani o sırada "yok olmasını" istiyorsa yokmuş gibi yapabilirler. Sizin yazılı sorunuza verilen 'yazılı' cevapta garabet görünüyor zaten. "Kamu yararı,bilgilenme hakkı..." Çünkü bu kavramlar birilerinin oyuncağı. Her kesime, mimarlık alanındaki bütün kurum ve kuruluşlara, yayınlara aynı mesafede durmak, onları teşvik etmek, en azından bilgilendirme düzeyinde ele almak, etkinliklerini duyurmak,... TMMOB Mimarlar Odası'nın atlayabileceği birşey olamaz. Arkitera İstanbul dışında başka odaların sitelerinin birçoğunda link olarak verilmiş mesela. Bu "resmi görüşe" ve bu ucube cevaba göre o odalar derin hatalar yapmış demek ki. Ancak "görmezden gelme" sadece resmi site ve yayınların ideolojik özürleri değil biliyorsunuz. Benimde içinde olduğum mimarlık yayını olan mimdap, eğer bakılırsa özellikle ülkemizdeki bütün yayınları, elden geldiğince yabancı yayınları bizim görüşümüze göre değil de sahiden "var oldukları" için ayırmadan link listesine almıştır. Ama bunu, "resmi mimarlık sitelerini" bir kenara bırakın her yayında göremiyoruz. Mesela, bu açıklığı niye gösteremiyoruz acaba? Bir de son söz, bugün mimarist'in size yaptığı "bilgilenme hakkına göre" kapı örtme, haksızlık üretme hali, ne yazık ki mimarlık ailesinde yeterli dinamik tepkiye dönüşmüyor. Hatta kıblesini mimarist'ten düzenleyenler için bahsettiğiniz konu basit bir hata değeri bile taşımıyor. Şimdi yıllardır söylediğimiz noktaya geliyoruz işte. Demokratik, saygılı, farklı olanı boğmayan, mesleğin gelişmesini öne çıkaran perspektifleri bugünkü dar yönetim anlayışları boğmaktadır. Ne diyelim, bundan sonra herkes elinden geleni yapar herhalde. Saygılar, Hasan Kıvırcık |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlar Odası-İstanbul Büyükkent Şubesi
Sevgili Arkitera Yöneticileri;
Biz birbirimize benzeriz yok aslında birbirimizden farkımız, bu durumlar genetik olarak herbirimizin hücre köklerine işlenmiştir. Teknolojide İleri gitmiş uluslar, uzaydan bizlerin gözbebeğimizin renklerine varıncaya kadar tespitini yapa dursunlar biz karada sürünmeye devam ederiz bu kültürümüzü geliştiremediğimiz sürece, küçük meseleleri bile halledemeyiz, güdümlü demokrasi anlayışı girdabında. Sorun bir idari tutum ve ben böyle yaparım anlayışı değil mi? Ben seçildim ve seçkinim yani senden biraz daha yukardayım bu anlayış günü kurtarma anlayışı. Yarın o yöneticeler nerede olacaklar acaba düşünüyorlar mı hiç?! Bu Dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamış.!! Talep nedir "Arkitera Web Linkinin" İstanbul Şubesi Web'inde yer alması talebi. Buna açık bir cevap var mı benim görebildiğim kadar yok. Bence olmasa da Arkitera birşey kaybetmez ama yer vermeme durumu etik değil. Sayın yöneticiler, çok güzel sayısal hesaplamalar yapmışsınız sonuç olarak da 7500 civarında İstanbul adresli Meslektaşımızı tespit etmişsiniz. Peki siz demokratik yolla bu talebinizin yerine gelmesi için bu 7500 kişi ile yakın temasa geçip içlerinde mevcut seçilmiş delege lerde mutlaka vardır, yeterli miktarda imza toplayıp İstanbul Yönetimini zorluyamaz mısınız? Mimarlar odası Merkez Şubesine bu durumu taşımayı düşünmezmisiniz? Bir elin nesi var iki elin sesi var özdeyişi ile bence katılımcı demokrasi yolunda örnek olacak seçim sistemlerine biran önce dönülmesi artık bir zorunluluktur. Sınırlı sayıdaki delege sistemi ile genel kurullar değil; odaya kayıtlı enaz %51 oranındaki üyelerin katılımı sonucu elde edilecek "Oda Yönetimleri" oluşturulmalıdır. Yönetimlerde özürsüz Çağdaş olmanın yolu, budur kanaatindeyim. Saygılarımla Cumhur BEKLEYEN En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 09-12-2006 23:58. Silinme nedeni: Kelimeler |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir mimarlık fakültesinden mezun olunduğunda mimarlık eğitim sürecinin sonuna mı gelinmiştir?tabiî ki hayır…İşte aslında gerçek ve bireysel eğitim bu noktadan itibaren başlıyor. Mimarlık eğitiminin sadece sıralarda verilen eğitimle kısıtlı olmadığı, değişen dünya şartlarında yeniliklere acık sadece teknik bilgilerle dolu değil aynı zamanda sanatsal ve sosyal kimliğe sahip bir mimar portfolyesinin zorunluluğun farkına varmalıyız. Bu perspektiften baktığımızda aldığımız eğitim ve bilgilerin bir dağarcık gibi büyümesi için hep paylaşım içinde bulunmayı gözetip yeniliklere açıklığımızın sınırsız olması gerekmektedir.Gülük hayatımızda bu paylaşım daha çok sanal ortam olarak nitelendirdiğimiz internet ortamında gerçekleşiyor.Artık çağımızın red edilemez bir parçasıdır internet üzerinden bilgi edinme ve paylaşma.Hatta bu paylaşımın daha da artabilmesi için daha çok bu tarz platforma ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim.
|
|
|
#49 |
|
Yönetici
|
Yeni mesajları şimdi gördüm, cevabım gecikti biraz.
Metin Karadağ ile İMP üzerine devam eden tartışmamızda aktardığım bir gelişmeyi yinelemek isterim: MO ve MO seçimleri ile ilgili oldukça geniş bir dosya hazırlıyorum Şubat ya da Mart ayından açmayı planladığım bu dosya sayesinde sürekli öğreniyorum. Tamamlandığında umuyorum MO ve seçimleri ile ilgili pratik bir kaynak olacak elimizde.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Yönetici
|
Arkitera.com yayın planına göre dosyanın açılış tarihi 11 Nisan 2007 olarak belirlendi.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Yönetici
|
Mimarlıkla Dolu Bir Etkinlik Haftası Daha...
Alıntı:
Haberin tümü şu adreste: http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=14607 Aşağıdaki ise TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi'nin web sitesinin ekran görüntüsü. Bilmeyenler için linki şöyle: http://www.mimarist.org.tr/ Yukarıda sıralanan ve tümü mimarlık kültürü için son derece önemli 3 etkinliğin hiç birisi şube web sitesinde yer almıyor. "Güncellememişlerdir canım" diyecek olanlar için son haber ve tarihi şöyle: "İŞGALE VE SAVAŞA DUR DİYORUZ !" 20 Şubat 2007 (yani bugün) Forumun her yanı, her an takip edilirken yukarıdaki etkinliklerden habersiz kalındığını düşünecek bilirleri varsa artık ona da söyleyecek sözüm yok ![]() Öte yandan elbette Arkitera'nın takip edilirliği çok daha yüksek. Alexa verisine göre dünya sıralamasında Mimarist web adesi 1,029,591'inci sırada. Arkitera.com ise 39,937 . Yani bırakın İstanbul Şube'yi tüm oda şubelerini toplasanız Arkitera.com'un izlenme kapasitesine ulaşılması yine de zor. Hep söylediğim gibi mevcut İstanbul şube yönetiminin bu kötü niyetli tavrını gerçekten anlamak mümkün değil. Bu tespitler ile bunu kamuoyu ile paylaşmış oluyoruz sadece...
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası tartışmaları Arkitera Forum'da aldı başını gidiyor. Hep bu konuda sessiz kalmayı yeğlediğim için bir yanlış anlamanın önüne geçme adına tartışmaların arasına girip kendi görüşümü belirtip çekilmem gerektiğini hissediyorum. Arkitera Forum'daki tüm görüşler (buna Arkitera Mimarlık Merkezi'nin ve ArkiteraForum'un yöneticileri de dahil) yazarlarına aittir: ne Arkitera Mimarlık Merkezi'nin ne başka bir kurumun ne de diğer üçüncü şahısların görüşleri değildir. Tartışmalarda yazılan kişisel görüşleri kurumların görüşü haline getirmemeye ve öyle algılamamaya dikkat edin lütfen.
Şahsen Mimarlar Odası tartışmalarında yazılanların hepsini okuduğumu söyleyemem, çünkü en temelinde mimarlık kültürü ve mimarlık mesleğinin ilerlemesi ve gelişmesi için artık Mimarlar Odası gibi bir kurumun gerekliliğine inanmadığımdan, bu kurumun daha iyi olması, yaptığı işler, yapması gerken işler vs. üzerine dönen bu kadar lafın da gerekli olduğuna inanmıyor; tam tersine tamamının büyük bir zaman kaybı olduğuna inanıyorum. Ama bu konuda hala inançlı olanlar ve zamanı bol olanlar için kolay gelsin diyorum. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Yönetici
|
Pazartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşecek "AKM ve Kongre Vadisi" toplantısı mimarların bugüne kadar bu konuda gerçekleştirdikleri en önemli toplantı olacak kuşkusuz.
Bu toplantı da diğer toplantılar gibi TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi web sitesinde yok. Not: Toplantının ilanından sonra yapılan güncellemeler var: Malzeme Tanım Semineri: “Çağdaş Baca Sistemleri ve Şömine Tasarımı” (13 Nisan 2007 güncelleme tarihi ile)
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bu haberi gören pek çok tanıdık bizi aradı. TRT2 bu haberi görerek bizimle yarım saatlik bir söyleşi yaptı, haftaya Açık Radyo'daki Açık Gazete programına çıkacağız, bir sektörel bir de yerel dergi yine bu haberi görerek bizden Arkiv ile ilgili detaylı bilgi istedi. Yukarıdaki satırlarda bahsi geçen oda İstanbul Şube elbette. Bu haberi görmemiş olmaları mümkün mü? Peki bu haberi gördükten sonra böyle sessiz kalınmasının açıklaması ne olabilir? Ben bu durumu değerlendiremiyorum. Artık herşey o kadar garip bir hal aldı ki...
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Yönetici
|
Suküt ikrardan gelir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Forum Üyesi
|
TRT2'de yayınlanan Renkahenk programını izledim ve hem şaşırdım hem de bu konuyla ilgilendikleri için mutlu oldum. Odayla ilgili durumu da dile getirmeniz gayet iyi oldu. Keşke süre biraz daha uzun olsaydı da Ömer bey biraz daha geniş bahsedebilseydi Arkitera'nın tüm çabalarından.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden bir email ulaştı.
"MİMARLIK VE KENT ŞENLİĞİ DUYURUSU" başlıklı bu email yayıncılar ve mimarlık kurumları ile ilgili bilgiler de içeriyor. Sadece kayıt altına alınması ve durumun takip edilmesi adına MO İstanbul Büyükkent Şubesi'nden Arkitera Mimarlık Merkezi'ne düzenledikleri bu etkinlik ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yazısı gelmediğini söylemek isterim. Arkitera Mimarlık Merkezi MO İstanbul B.Ş. tarafından gözardı edilmeye devam ediliyor... Hoş davet gelse de nazikçe katılmayacağımızı bildirirdik ama nezaket gereği bir davet gönderilmiş olması gerekirdi. ![]() Bu emaildeki üstün yazım hataları ile ilgili yeni bir konu açacağım. Mimarlar Odası'ndan gelen bir email nasıl bu denli Türkçe hatası içerebiliyor gerçekten düşündürücü.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Yönetici
|
Mimarlığa Yol Açın!
Arkitera Forum'da tartışın >> Forum grubuna üye olun >> Facebook grubuna üye olun >> |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası ve/veya şubeleri husumet içinde olabilir mi! Sık sık yarı kamu kuruluşu olduğu hatırlatılan bir kurum düşmanlık yapabilir mi? Eğer yapıyorsa bunun sorumlusu kimdir? Üyeleri mi yoksa yönetimde bulunanlardan bu düşmanca tavrı sergileyenler mi?
Buyrun size şubelerimizden en iyisi, en düzgünü olduğunu düşündüğümüz İzmir'den bir örnek. Her yere link verilmiş ama ne Arkitera Mimarlık Merkezi var ne de herhangi bir yayını! ![]() MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ Acaba bu tavrın İzmir Mimarlar Odası web sitesinin RIBA'nın kopyası olduğu eleştirisini yapmamızla bir ilgisi var mı?
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|