|
|
#31 |
|
Yönetici
|
Gönderdiğim mektuba TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Sami Yılmaztürk imzası ile gönderilen yanıt ekte.
Yorumlarım olacak ama önce bilgilendirme.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Yönetici
|
Gelelim cevabı yorumlamaya...
Cevap mektubu şöyle başlıyor: Alıntı:
Bu bilginin ne kadar verilen cevaptaki gibi "kurum içi olduğu ve sadece kendi personelini ilgilendirdiği" bir yana, aslında tıpkı başka bir olayda, bir avukatın Arkitera'yı araması gibi bir "aba altından sopa gösterme" var işin içinde. "Bu bilgi senin sorduğun gibi öyle cevaplanması gereken bir konu değil; ama biz büyüklük yapıp cevap veriyoruz." diyor zaten bir sonraki paragrafta özet olarak. Şöyle diyor bu paragraf: Buna karşın bilginin aleniliği ve paylaşımı anlayışı içerisinde talebiniz değerlendirildiğinde; Oda çalışmalarında; "meslek yararını gözeten, ticari amaçlı olmayan proje ve çalışmaların desteklenmesi" yönünde ilkesel bir davranış bütünlüğü sözkonusudur. "Mimarlık Müzesi" de aynı anlayış doğrultusunda değerlendirilmiştir. Bahsedilen "ilkesel davranış bütünlüğü"nün dayanağı nedir? Oda sitelerinde aradığımda dayanak oluşturacak bir belgeye rastlayamadım. Umarım birileri buraya kaynağını gönderir bu açıklamanın. Yanlış bulduğum için değil bu derece ciddi ve kendinden emin verilen cevabın kişisel değil kurumsal bir dayanağı olan bir bilgi olduğunu görmek için. Tüm bunlar bir yana aslında bu cevabın altına imzasını koyan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu, AMV Arkitera Mimarlık Veritabanı'nı "meslek yararını gözetmeyen" olarak görüyor. Bu cevabı ile net olarak ortaya bu tablo çıkıyor artık. Peki gücünü üyelerinden alan bir kurum nasıl olurda üyelerinin yoğun bir şekilde kullandığı bir kaynağı elinin tersiyle kenara itebilir? Bugün AMV'nin üye sayısı 30.000'i aşmış durumda. Bu sayının %55'lik bir bölümü mimar. Bu da demek oluyor ki 15.000'den fazla mimar AMV üyesi var. Üyelerin yaklaşık yarısı İstanbul'u adres olarak veriyor. Yine çok kabaca demek ki AMV'nin İstabul'dan yaklaşık 7.500 mimar üyesi var. İstanbul Şube'ye kayıtlı mimar sayısı ise 13.076. Yani İstanbul'a kayıtlı her iki mimardan birisi ortalama olarak AMV'yi kullanıyor. AMV'den adresini İstanbul olarak bildiren ve mimar olduğunu beyan eden kişileri bir sorgulama ile belirleyerek bu kişilere bir email atarak durumu sormalıyız belki de... Öte yandan bir üyesinin hem Mimarlar Odası Genel Merkezi'ne hem de Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne yaptığı başvuruların, gönderdiği dilekçelerin tümünün yanıtsız kalması; daha sonra çıkan bir kanun ile yapılan başvurunun ise zoraki olarak cevaplanması... Bu davranışı nasıl adlandırabilirsiniz? Bana sorarsanız bunun tek bir adı olabilir: AYIP. Bu davranış şekli Mimarlar Odası'na yakışmıyor, bu davranışları sergileyenler Mimarlar Odası'nı küçük düşürüyorlar.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bu miktar AMV'ye kayıtlı, İstanbul adresli mimarların sayısıdır.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yönetici
|
Artık herhalde kimsenin kafasında bir soru işareti kalmamıştır bu konu ile ilgili.
Zaten yönetim kurulu üyelerinin bu yazılanları okuyor olmalarına rağmen hiç bir şekilde cevap vermemeleri de bunun bir kanıtı değil mi? Arkitera hakkında kapalı kapılar ardında sürekli konuş. Ama kurumsal varlığını inkar et. Burada yazılanlar okunmakla kalmıyor, Arkitera hakkında negatif söylentiler ortama yayılıyor, burada görüş bildiren mimarlar ile ilgili soruşturma başlatılırsa şaşırmayacağım artık. İşte size yeni bir sürü durum:
Yukarıdakileri sıralama nedenim basit: İstanbul Şube'nin web sitesi www.mimarist.org da hemen her etkinlik olduğu halde bu saydığım etkinlilerden eser yok. ![]() Neden? Sizce bunun mantıklı bir açıklaması olabilir mi?
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
Bence sorun mimarist.org'un yöneticilerden bağımsız güncel gelişmeleri dakikası dakikasına takip eden cevval hızlı ve idealist bir MİMAR web düzenleyicisi (webmaster kelimesine pek itibar etmiyorum) olmamasından kaynaklanıyor.
Özel olarak Arkitera'nın bu önemli ve yararlı etkinliklerinden bihaber ya da kasıtlı haber vermeme politikası olduğuna İNANMIYORUM. Mimarist çok çok daha kuvvetli olur bu eleman takviyesi ile. Güncellemeler çok hızlı ve uygun olmuyor. İşin başında bir mimar olmaı. Mesela cevval bir öğrenci topluluğu. Kasıtlı bir şey olduğuna bütün samimiyetim ve Mimarlar Odası MBÇK üyesi olarak içinde olduğumdan inanmıyorum. İnanamıyorum. İyi günler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]() Aynı dönemlerdeki etkinlikler sitede yerini almış durumda...
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Yönetici
|
Aradan bir süre daha geçti. Geçen sürede bu sürecin şu andaki sonuçlarıyla ilgili yanıldığımı itiraf etmeliyim. İstanbul Şube yönetiminin kısa bir süre içinde durumu düzelteceğini ve kerhen de olsa Arkitera etkinliklerine web sitesinde yer vereceğini, diğer konularla ilgili olarak da adımlar atacağını tahmin ediyordum.
Etkinliklerimiz ulaşmamış olabilir kaygısıyla -aslında daha çok bu söylemin kullanılabileceği kaygısılya- tartışma sürerken yeniden gönderdik etkinliklerimiz hakkında bilgiyi. Önce bahsettiğim etkinlikleri bir kez daha hatırlatmak isterim:
Bu etkinliklerden bir tanesi bile şu an www.mimarist.org web sitesinde yok. Gerçekten aklım almıyor bu durumu!
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
kendi kendinize çalıp oynuyorsunuz...
![]() |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
|
camelot:"kendi kendinize çalıp oynuyorsunuz.." Merhaba, Aslında pek öyle sayılmaz...Bir sürecin gerçeklerinin farkında olunması ve izinin sürülebilmesi açısından iyi bir durum derlemesi/birikimi oluşuyor. Bu takip, çarpıcı başka gerçeklerin de merkezine ulaşan bir arayış olabilir... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Yönetici
|
Dün akşam yaklaşık 1.000 kişilik bir mimar ve mimarlık öğrencisi grubunun katılımıyla Arkimeet FOA konferansını gerçekleştirdik.
1.000 kişi yazarken kolay ama oldukça büyük bir sayı... TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin son genel kuruluna katılan mimar sayısının 3 katı. (Yanılmıyorsam: Çünkü bu istatistiklere ulaşmak nedense mümkün olamadı! Arkitera olarak seçimleri vermeye çalışmıştık ama biz de bile seçime katılan mimar sayısını ve sonuçlarını bulamadım.) Oda (İstanbul) yöneticilerinden -her zamanki gibi- kimse yoktu konferansta. www.mimarist.org web sitesinde de halen konferanslardan eser yok. Bir sonraki Arkimeet toplantımız 12 Aralık 2007'de. Bu defa konuğumuz MVRDV, yine Harbiye Askeri Müze'deyiz ve yine aynı saatte: 19:00'da... Bu vesileyle TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu'nun tüm üyelerini buradan tekrar Arkimeet Konferansları'na davet ediyoruz. Bu konferansın www.mimarist.org web sitesinde bulunmamasını anlayamadığımı, böyle yaparak bir kazanım elde edilemeyeceğini söylemek de artık sanıyorum havanda su dövmekle eş anlamlı oldu. ![]()
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Özel olarak bu başlıktaki sorun İstanbul Şube'nin Arkitera'ya karşı olan ve nedenini bilmediğim ve anlayamadığım tutumu. Ama genel olarak İstanbul Şube'nin büyük bir değişime ihtiyacı olduğu da açık. Bu özel sorun nedeniyle bu değişim de neden gerçekleşmesin?
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlar odası mı?
Nedense ben bunu yadırgayamadım... Mimarlar odası okadar çağ dışı yönetiliyor ki...
Bence bunun lafını etmeye bile değmez. mimaristen önce herkes arkiteraya bakar zaten...
|
|
|
#44 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Herşeyi açık açık yazdım daha önceki mesajlarımda. Burada asıl anlatmak istediğim Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin mevcut yönetiminin Arkitera Mimarlık Merkezi'ne karşı hiç de normal karşılanamayacak davranışlar içinde olduğu.
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Forum Üyesi
|
Ömer Yılmaz:"Ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Aslında bu takibin nerelere ulaşacağını ben de bilmiyorum ve bir planım yok. Özel olarak bu başlıktaki sorun İstanbul Şube'nin Arkitera'ya karşı olan ve nedenini bilmediğim ve anlayamadığım tutumu. Ama genel olarak İstanbul Şube'nin büyük bir değişime ihtiyacı olduğu da açık. Bu özel sorun nedeniyle bu değişim de neden gerçekleşmesin?" ----------- Merhaba,Teşekkürler...Aslında benim de ulaşabileceği yerler / diğer konular hakkında da bir öngörüm veya beklentim yok, ancak zamana yayılacak bir olaylar silsilesini bir yerde düzenli izlenebilir olarak toplamak iyi bir fikir. Özellikle bir mesleki düzeydeki kurumsallıkla bakıldığında ben her zaman Türkiye'deki Mimar ve Mühendislerle ilgili odaların neden her zaman 'öteki veya tercih edilmesi gereken 'diğer oluşum'' olmak zorunda olduklarını anlayamamışımdır. 'Birbiri için', 'birbirine bağlı', 'birbirini destekelyen' olabilmek ve bir meslek adına daha büyük daha aydınlık kapılar aralamak, ufuklar belirlemek ve hep beraber hareket ederek 'mimarlık' gibi Türkiye için çok önemli bir mesleği yüceltmek varken, ki düzgün mimari Türkiye'yi eşsiz bir konuma taşıyabilirdi Dünya sahnesinde, neden değerli tarihi eserlerimizin ardından / yanında nadide bir mimarlık süreci yaratılması için çaba yetersiz seviyeye çekiliyor. Türkiye'nin tarihi ve eserlerine bakıldığında da, ki aslında Türkiye'nin pek çok Dünya merkezinden daha güzel gelişmiş, zaman zaman homojen, yer yer heterojen ama gözde ve saygın bir mimarisi olması gerekirdi bunca geçen seneler içinde. Ama elimizde ne var? Varoşların dikte ettiği bir kentleşme ve denetimsiz ve mimari beklentilerden yoksun imarlı bir çevre. Başımızı çevirip, gönül rahatlığıyla içimize sinerek, bir sokağın başından diğerinin başladığı yere kadar dahi izlenebilir bir mimari ürün çokluğundan mahrumuz. Mimarlar odasının kendini bir rekabet içerisinde değil ama bir arkadaş kazanmış gibi görmesini, kabul etmesini daha uygun görüyorum bu saygın ve zevkli meslek adına. Hep 'birlikte', 'birbiri için', 'birbirine' gibi sıfatlarla yakılaşabilmek dileğiyle...yani 'ötekiler' yaratmadan... ![]() İyi çalışmalar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|