|
|
#1 |
|
Yönetici
|
İnşaat Mühendisleri Odası Seçimleri
Sayın Meslektaşımız,
37. Dönem Yönetim Kurulu olarak çalışma dönemimizi 27 Ocak tarihinde tamamlamış olacağız. Bu süre içerisinde bizlere gösterilen güvene uygun davranmaya çalıştık. Yaptığımız çalışmalarda sizden gördüğümüz yakın ilgi ve destek, gücümüze güç kattı. Odamıza gösterdiğiniz bu güven bizleri daha da motive etti, çalışma enerjimizi arttırdı. Üzülerek söylemek gerekir ki, plansız, projesiz, kaçak ve denetimsiz bir yapılaşma anlayışı, yaşadığımız depremlerin acı sonuçlarını ortaya çıkardı. 595 sayılı Yapı Denetim Kararnamesi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi yeni bir denetim yasasının çıkarılmasını gündeme getirdi. 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası, 595 sayılı Yapı Denetim Kararnamesi'nin eksikliklerini gidermesi gerekirken, bir "tepki yasası" olarak meslektaşlarımızın karşısına gelmiştir. Bu yasayla sağlıklı bir denetimin yapılabilmesi son derece zordur. Bugün ülkemiz bir borç batağına saplanmış, her türlü yatırım durmuştur. Açıktır ki, yatırımın olmadığı yerde üretim olmaz. Üretimin olmadığı yerde ise, sağlıklı bir kalkınmayla birlikte bilim-teknoloji ve sanayileşme politikaları devre dışı kalır. Ayrıca, ülke ekonomisinin içerisine düşürülmüş olduğu durum, çökmekte olan inşaat sektörünü çok daha fazla etkilemiştir. 1994 yılından bu yana sürekli olarak gerileyen inşaat sektörü, 1999 yılını Cumhuriyet tarihimizin en büyük küçülmesiyle kapatmıştır. 2001 yılı önemli ölçüde sorunlu geçmiş, yangın yerine dönen ülkemizde, mühendislik ve müteahhitlik kuruluşları işsiz kalmış, mühendislik büroları ve şantiyeler kapatılmıştır. Dolayısıyla, serbest çalışan meslektaşlarımız da iş ve aş sorunuyla yüzyüze gelmişlerdir. Yönetim Kurulumuzun, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren konularda yapmış olduğu çalışmalar, çalışma raporlarımızda kapsamlı bir şekilde bilgilerinize sunulacaktır. Bu çalışmaların önümüzdeki döneme de taşınmasını önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemin temel konuları olarak, mühendislik alanının yeniden düzenlenmesi ile, İstanbul'un rehabilite edilmesi konuları karşımızda durmaktadır. Açıktır ki ülkemiz, gerek sermaye birikimi açısından, gerekse insan sermayesi açısından gelecekteki dünyaya henüz hazır değildir. Çöken ekonominin ortaya çıkardığı umutsuzluk, yetenekli ve iyi yetişmiş gençlerimizin ülkemizi terk etmesine neden olmaktadır. Bu bağlamda toplumsal dayanışmanın yanında, meslektaşlar arasında da ciddi bir dayanışmanın kurulması, son derece önemli bir konudur. Bu genel kurulumuzda, inşaat mühendisliğini ilgilendiren konularda temel bir politika oluşturmak son derece önem kazanmaktadır. Açıktır ki, sorunlarımıza çözüm bulmak, sizlerin genel kurulumuza katılımınızla yakından ilgilidir. Bu anlayışla siz değerli meslektaşlarımızı genel kurulumuza katılmaya ve yönetiminizi seçmeye çağırıyoruz. Saygılarımızla. Daha Etkin, Daha Katılımcı, Daha Üretken, daha Çağdaş Bir Oda Yapılanması için Genel Kurul'a Katılalım. GENEL KURUL : 26 Ocak 2002 Cumartesi - 10.00 / 17.00 Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu Beşiktaş/İSTANBUL SEÇİMLER 27 Ocak 2002 Pazar – 9.00 / 17.00 Karagözyan İlköğretim Okulu Abide-i Hürriyet Cad. Şişli Adliyesi Karşısı Şişli / İSTANBUL
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|