|
|
#2 |
|
|
Bir hocamızdan ve bir ünlü mimardan mimarlar odası seçimlerinde son anda otobüslerle baskın olduğunu duymuştum ama doğrumudur değilmi bilmiyorum
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
yönetici
|
Mimarlar odası genel seçimleri iki senede bir yapılıyor galiba? Bu konuda detaylı bilgisi olan var mı? Ne zaman nerde nasıl yapılıyor?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası İzmir Şubesi 36. Genel Kurul Toplantısı
Mimarlar Odası İzmir Şubesi 36. Genel Kurul Toplantısı hakkında detaylı bilgi
Sevgili üyemiz, Şubemizin ve Yönetim Kurulumuzun 35. Çalışma Dönemi (2000-2001) bu Genel Kurulumuzda sona ermektedir. Geçtiğimiz bu iki yıllık çalışma döneminde ülkemizde ve dünyada yaşanan önemli olaylar mimarlık ortamını da derinden etkilemiştir. Son yıllarda ülkemiz ekonomisinin üretim yerine ranta dönük yapılanmış olması sermaye ve sermaye kurumlarının ardı ardına sarsılması ile sonuçlanmaktadır. Ekonomi politikalarının ranta dönük belirleyiciliği, arazi spekülasyonları, her türlü kültürel ve tarihsel değerin, mimari mirasın, doğal ortamların, tarım, orman, su havzaları ve diğer yaşam için zorunlu çevrenin tahribine, tüketilmesine yol açmaktadır. Bu ortamda yapı sektörü, yapılı çevrenin oluşumunda, temel politikalardan uzak, darboğaz içinde kalmıştır. Görevi yapıların, yaşam çevrelerinin tasarlanması ve uygulanması olan mimarlık ortamı, sürekli olarak olumsuz etkilenmektedir. Kamu yatırımlarının durduğu, diğer yatırım alanlarının da bir beklenti içine girdiği dönem halen yaşanmaya devam edilmektedir. Ülke ekonomisi bu yükü üzerinden kısa zamanda atamayacaktır. Meslek alanının yeniden yapılandırılmasına dönük yasal değişiklikler ve uygulamalar gündemde tartışmalar yaratmaktadır. Üretemeyen toplumların güvenli ekonomiler ve çalışma ortamları oluşturmaları olası değildir. Dünyada tam bir demokrasiye sahip olamayıp da düzgün ekonomisi olan bir ülke yoktur, olamaz da. Ancak, ulusal ve demokratik anlayışların etkin kılınacağı üretim ekonomisi yerine IMF yönlendirmeli dış borca endeksli kalkınma politikalarının yıllardır krizden krize savrulmaya engel olamadığı da ortadadır. Bu bağlamda krizden en çok etkilenen sektör olan inşaat sektörüne hizmet üreten mimarlar da çok zor günler yaşamaktadır. Çok özetle aktarmaya çalıştığımız bu gelişmeler altında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda mimarlık ortamına toplantı, etkinlik, söyleşi, raporlar hazırlayarak kamuoyunun ve üyelerin bilgisine sunularak bilgilendirme yapılmaya çalışıldı. Mimarlık mesleğini uygulama alanında ortaya çıkan pek çok sorun konusunda Mimarlar Odası’nın diğer birimleriyle birlikte, komisyonlarda görev alan üyelerimizin yoğun desteğiyle çözüm üretilmeye çalışıldı. İmar Kanunu değişikliği, Yapı Denetim Yasası, Teknoloji Bölgeleri Yasası, Hazine Arazilerinin Satışı Yasaları Şube gündeminde yer aldı. Geliştirilen görüşler ve öneriler ilgili bakanlıklara iletildi. Bu yasa hazırlıklarının çağdaş bilimsel ve mimarlık ortamının mesleki beklentilerini gözönüne alan, mesleğin toplum yararına tam ve eksiksiz uygulanmasını sağlayacak şekilde düzenlenmesine özen gösterilerek müdahalede bulunuldu. Mimarlık mesleğinin, Mimarlar Odası’nın topluma tanıtılması Şubemizin önem verdiği konuların başında gelmekteydi. Bu kapsamda, Oda’nın kuruluşu, yapılanması, mesleğin uygulanmasındaki rolü, kentleşme sorunlarına yaklaşımı, toplumsal rolü ve sivil toplum kuruluşu olarak işlevi, yayınları, mimarlık hizmetlerinin alanları, bir mimarla çalışma zorunluluğu, mimarlık hizmet talebinde mimara sorulacak sorular temasında hazırlanan broşürü önümüzdeki dönem içeriğini zenginleştirmekte, dağıtımını yaygınlaştırmakta yarar görüyoruz. Diğer broşürümüz de Mimarlar Odası’nın kent ve çevre sorunlarına ilişkin komisyon çalışmaları ve bu çalışmaların somut sonuçlarının örnekler üzerinden anlatımını içermekteydi. 35. Çalışma Döneminde, çok sayıda üyemizin katkılarıyla sürdürdüğümüz çalışmaların çok özetini değerlendirmelerinize sunuyoruz. Çalışmalarımıza katkı koyan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Mimarlar Odası’nda bugüne kadar süregiden çalışmaların süreceğine inanıyor, yeni dönemde görev alacak arkadaşlarımıza ve 36. Genel Kurulumuza başarılar diliyoruz. Saygılarımızla 35. Dönem Yönetim Kurulu MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ 36. GENEL KURUL TOPLANTISI Şubemizin 36. Genel Kurul'u aşağıda belirtilen tarihte, yerde ve yazılı gündem ile toplanacaktır. Meslek, üye, kent, ülke ve toplum yararına başarılı ve üretken bir Genel Kurul için bütün üyelerimizin katılımı ve katkılarını bekliyoruz. Saygılarımızla, 35. Dönem Yönetim Kurulu Asil üyeler: Hasan KÜÇÜKKARA (Başkan) Emin Can FETVACI (II. Başkan) Nilüfer ÇINARLI (Sekreter Üye) Aysel ÇETİNSOY (Sayman Üye) Hasan TOPAL (Üye) Sema ÖZAY (Üye) Z. Bülent TURAN (Üye) (08.03.2000 - 10.12.2001 arasında) Levent ONBEŞ (Üye) (10.12.2001’den itibaren) Yedek üyeler: Aydın IŞIKSAL Eser ÖZTAŞÇI GÜLTEKİN Etem ÜLKÜTAŞ Necdet ULEMA Boygar ÖZLEN Nejat SAYGINER GÜNDEM: 1. Yönetim Kurulu adına açılış ve bir Başkan, iki Başkan Yardımcısı, dört Yazman'dan oluşan Başkanlık Divanı seçimi, (Saygı Duruşu), 2. Yönetim Kurulu Çalışma Raporu'nun incelenmesi ve hakkında karar verilmesi, 3. Yeni dönem çalışmaları için ilkelerin saptanması, 4. Yeni dönem I. yıl bütçesinin görüşülerek, Oda Yönetim Kurulu'na önerilecek şeklinin saptanması, 5. Yönetim Kurulu'na Yardımcı Organ Komite ve Komisyonların saptanması ve çalışma esaslarının belirlenmesi, 6. Adayların belirlenmesi, a) Yönetim Kurulu b) Merkez Delegeleri c) Oda Denetleme Kurulu 7. Adayların tutanaklara kaydedilerek ilanı ve kapanış, 8. Seçimler Çoğunluk Aranması Koşulu ile: Genel Kurul Toplantısı: Tarih: 26 Ocak 2002 - Cumartesi Saat: 13.30 - 17.00 Yer : Mimarlar Odası İzmir Şubesi Salonu 1456 sokak No: 8/10 Alsancak – İZMİR Seçimler: Tarih: 27 Ocak 2002 - Pazar Saat: 09.00 - 17.00 Yer: Mimarlar Odası İzmir Şubesi Salonu 1456 sokak No: 8/10 Alsancak – İZMİR 26 Ocak 2002 günü çoğunluk sağlanmadığı takdirde; Genel Kurul Toplantısı: Tarih: 02 Şubat 2002 - Cumartesi Saat: 10.00 - 17.00 Yer: DESEM - Gri Salon, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Alsancak – İZMİR Seçimler: Tarih: 03 Şubat 2002 - Pazar Saat: 09.00 - 17.00 Yer: Mimarlar Odası İzmir Şubesi Salonu 1456 sokak No: 8/10 Alsancak – İZMİR adresinde yapılacaktır. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
İstanbul / Anadolu Temsilciliği
İstanbul / Anadolu Temsilciliği'nin sayfalarında da aşağıdaki ibare mevcut:
Temsilciliğimizin 7. Olağan Genel Kurul toplantısı 26 Ocak 2002 Cumartesi günü 11.00 - 17.00 saatleri arasında Temsilcilik adresinde yapılacaktır. Oy verme işlemi de 27 Ocak 2002 Pazar günü 09.00 - 17.00 saatleri arasında yine Temsilcilik adresinde yapılacaktır. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Ankara Şubesi 37. Olağan Genel Kurulu
TMMOB Mimarlar Odası
Ankara Şubesi 37. Olağan Genel Kurulu 16-17 Şubat 2002 tarihlerinde Konur Sokak 4/5'te çoğunluklu olarak, çoğunluk sağlanamaz ise 02 Mart 2002 tarihinde Gazi Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Toplantı Salonu Maltepe - ANKARA adresinde aşağıda belirtilen gündemle toplanacaktır. Gündem : (16 Şubat 2002 tarihinde çoğunluklu, çoğunluk sağlanamaz ise 02 Mart 2002 tarihinde 09:00 - 17:00) 1. Açılış 2. Başkanlık Divanı Seçimi 3. Saygı Duruşu 4. Açılış Konuşması 5. Çalışma Raporunun okunması, eleştiriler ve hakkında karar alınması 6. Yeni Dönem Çalışma Programı için öneriler 7. Dilek ve Öneriler 8. Adayların Belirlenmesi ve İlanı 9. Kapanış Seçimler 17 Şubat 2002 günü, çoğunluk sağlanamaz ise 03 Mart 2002 Pazar günü saat 09:00 - 17:00 saatleri arasında Mimar Kemal İlkokulu, Yüksel Caddesi Yenişehir / ANKARA adresinde yapılacaktır. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
TMMOB sayfalarında bilgi var:
Mimarlar O Mersin 12-13 Ocak 2002 19-20 Ocak 2002 Trabzon 19-20 Ocak 2002 26-27 Ocak 2002 Diyarbakır 26-27 Ocak 2002 2-3 Şubat 2002 Samsun 26-27 Ocak 2002 2-3 Şubat 2002 Denizli 2-3 Şubat 2002 9-10 Şubat 2002 Gaziantep 2-3 Şubat 2002 9-10 Şubat 2002 Ankara 16-17 Şubat 2002 2-3 Mart 2002 Antalya 16-17 Şubat 2002 2-3 Mart 2002 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
yönetici
|
TMMOB Sayfasından...
TMMOB MİMARLAR ODASI
ŞUBE GENEL KURULLARI / SEÇİMLERİ TAKVİMİ Çoğunluklu Çoğunluksuz İSTANBUL 16-17 Şubat 2002 2-3 Mart 2002 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
yönetici
|
adaylar kim bilen var mı? kim kimi seçiyor?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
yönetici
|
Seçim tarihleri
Mimarlar odasından seçim tarihleri ile ilgili yolladiğim mesaja aşağıdaki yanıt geldi. Adaylarla ilgili bilgi isterseniz tahminim yollayacaklardır.
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi seçim tarihleri 1-2-3 Mart 2002'dir. 1 Mart Teknik Kongre 2 Mart Genel Kurul 3 Mart Seçimler (Şubede) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası İzmir Şubesi 36.Olağan Genel Kurulu 02-03 Şubat 2002 Şubat tarihlerinde yapılmıştır.
Genel Kurul sonucu göreve gelen Yönetim Kurulumuz aşağıdaki şekilde görev dağılımı yaparak çalışmalarına başlamıştır. Bilginize sunar, esenlikler dileriz. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu 36. Dönem Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Başkan: Tamer Başbuğ Başkan Yard.: Aysel Çetinsoy Sekreter Üye: Nilüfer Çınarlı Sayman Üye: Necdet Ulema Üye: Hasan Topal Üye: Alev Ağrı Üye: Levent Onbeş 36. Dönem Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Üye: Eser Gültekin Üye: Nejat Saygıner Üye: Boygar Özlen Üye: Aydın Işıksal Üye: Arif Alptürk Üye: Murat Günaydın Üye: Etem Ülkütaş |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
İstanbul Mimarlar Odası Genel Kurulu ve Seçimler
02 Mart 2002, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla
Saat: 09.00 - 17.00 Yer: İTÜ Taşkışla 109 Nolu Salon Gündem: 1. Açılış 2. Başkanlık Divanı seçimi ve saygı duruşu, 3. Açılış konuşmaları, 4. Konukların konuşmaları, 5. Çalışma raporunun okunması, üzerinde görüşme yapılması ve hakkında karar alınması, 6. Merkez Genel Kurulu'na götürülecek Şube Genel Kurul önerileri, 7. Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Oda Genel Kurulu delege adaylarının belirlenmesi ve tutanağa bağlanarak ilanı, 8. Yeni çalışma dönemine yönelik öneriler, dilekler Seçimler Üye salt çoğunluğuyla 23-24 Şubat 2002, Saat: 09.00-17.00 Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası Barbaros Bulvarı-Beşiktaş/İST Üye salt çoğunluğu aranmaksızın Genel Kurul Toplantısı 02 Mart 2002 Cumartesi, Saat: 09.00-17.00 İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 Numaralı Salon Taşkışla-İST Seçimler: 03 Mart 2002 Pazar, Saat: 09.00-17.00 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odasi Istanbul Buyukkent Subesi Yonetim Kurulu secimleri yapildi.
2 listenin ve bagimsiz adaylarin katildigi secimin sonunda "Cagdas
Demokrat Toplumcu Mimarlar" baslikli bildirgeyle katilan grup yonetim kurulu secimlerini kazandi. Grubun secim bildirgesinde ozetle su goruslere yer verilmistir: *Mimarlik topluma ve cevreye karsi sorumludur. *Mimarlar Odasi, bu sorumlulugun mimarlarin orgutlu davranisiyla yasama gecirilebilmesinin demokratik organi ve guvencesidir. *Bu cercevede, toplum yarariyla meslek yararini ozdes goren ve mimarligini her alanindaki sorumluluklarini bu anlayisa gore savunarak yasama gecirmeye calisan bir Mimarlar Odasi, temel ve ortak hedefimizdir. *Oda'nin 48 yillik birikimine bu yukumlulukler icerisinde sahip cikarak omuz veren meslektaslarin caba ve katilimiyla, bu ortak ilkeleri surdurme gorevine adayiz. Yonetim Kurulu Uyelikleri'ne secilen uyeler: Eyup Muhcu, Gunhan Danisman, Bulend tuna, Sami Yilmazturk, Mehmet Yazici, Havva Kanbur, Esin Koymen, Hasan Cevad Ozdil, Ýsmail hakki Bulut, Serpil Ozugurlu, Erdinc Guner. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|