|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlar Odasına Üyelik
merhabalar,
yeni mezun biri olarak sormak istediğim bir soru var. yeni mezun olan bir mimarın, imza yetkisini eline alabilmesi icin herhangi bir mimarlar odasina kayitli olmasi gerekir diye biliyorum. peki bunun için yapılması gerekenler nedir? elbette ki en yakındaki mimarlar odası şubesine gitmek sorunun cevabı olacaktır ama ben mimarlar odasına gittiğimde zaman kaybetmemek ve elimde eksik belgem vs olmamasını istiyorum. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum. herkese kolay gelsin!
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
www.mimarist.org adresinden gerekli bilgiye ulaşabilirsin.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
linke bakmadim ama çıkış belgesi, ya da diploma, mimarlar odası kartı için fotoğraf, nüfus cüzdanı ve tabi aidat için gerkli miktarda para ya da kredi kartı benim hatırladıklarım.
Ama imza yetkisi için mimarlar odası kaydı yeterli değil, bir şirketin olması ya da bir şirkete en az yüzde 10 ortak olmak da gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yeni mezunun yetki kullanımı ve İmza - Mühür
İsterse yeni mezun da imza yetkisini kullanabilir.
Aşağıdaki üyelik başvurusuna ek olarak, imza yetkisini kullanmak için:... kişisel ise; yasal olarak vergi dairesinden alınmış serbest meslek faaliyetini belirten vergi levhası, serbest kazanç defteri onay sayfası fotokopileri; kurumsal ise; örneğin Ltd. veya A.Ş.'nin vergi defteri onay sayfası fotokopileri, şirket sözleşmesinde hisse durum belgesi...) Büro Tescil Belgesi ile birlikte ömür boyu kullanım için bir kez verilen mühür, mimar tarafından imza yetkisi belgesi olarak ömür boyu kullanılır... Büro Tescil Belgesi içinde bulunulan yıl için verilir. Örneğin önümüzdeki Temmuz 2005'de alacağınız Büro Tescil Belgesi, 31 Aralık 2005 tarihine geçerlidir. Daha detaylı bilgi için http://www.mimarist.org.tr/index.cfm...yelik&Sub=buro ... Üyelik için: Kişisel Başvuru: • 5 Adet Vesikalık Fotoğraf • Diploma veya Çıkış Belgesi Aslı ve 2 Adet Fotokopisi • Nüfus Cüzdanı Aslı ve 2 Adet Fotokopisi • Mezuniyet Tarihi İtibariyle Aidat (yıl x 84.000.000. TL.) • Kayıt ücreti: 2005 yılı için : 30.000.000. TL. Eğer yurt dışında okul bitirmiş ise yukarıdaki belgelere ek olarak YÖK'den denklik belgesinin aslı ve 2 adet fotokopisi ayrıca istenecektir. http://www.mimarist.org.tr/index.cfm...&Sub=kayit2005
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 29-06-2005 14:37. Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
verilen detaylı cevaplar için teşekkürler.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimarlar odasına okulumdan mezun olkur olmaz değilde atıyorm beş yıl sonra başvurursam, mimarlar odasına kayıtlı olmadığım 5 yılın aidat vs... ücretlerini odemek zorundamıyım??
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
|
mimarlar odasina uyelik
Alıntı:
ÜZGÜNÜM AMA EVET!!! BENDEN 4 AYLIK PARAYI ALDILAR , SENDEN 5 YILLIK PARAYI SEVE SEVE ALIRLAR DİYE DÜSÜNÜYORUM. OKULDAN ÇIKIŞ TARİHİ ÖNEMLİ TABİ.YANİ MEZUNİYET BELGENDE YAZAN TARİHE GÖRE BORCUN ESAPLANIYOR. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Mimarlık Lisans programını bitirdiğiniz anda mimar ünvanı almanızla beraber odaya kayıt olmanız gerekiyor. Hatta yüksek lisans öğrencisi iken bile mimar olarak imza atabileceğiniz için odaya kayıtlı olmanız gerekiyor.
Bir de şöyle düşünün yaptığınız işleri odadan kayıt aldığınızda birgün gelip de ürününüzü çalan ya da yanlış amaçla kullanan olursa oda bu konuda size arka çıkacaktır. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
iyide bu biraz saçma değilmi.. ben o 5 yıl içinde mimarlık yapmamış, farklı bi meslekle uğraşmışsam bu parayı ödememin ne gibi mantıklı cevabı olabilir ki..??
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
ben de katılıyorum gokay ozdere.. mezun olduktan sonra "mimarlıkla ilgili" bi alanda calısmamıs biri icin,neden Oda 5 yıllık aidat alıyor. 5 yılda Oda bu kişiye ne gibi fayda sağlamıs olabilir ki? hangi gerekceyle bu aidatti almak istiyor merak ettim. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Neden bu oldukça mantıklı soruları direk odaya sormuyorsunuz?
Hatta şahsen ben cevaplarını da merak ediyorum, odaya sorduktan sonra mümkünse buraya da yazar mısınız? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
arkitera yi ve forum bölumünü takip eden veya göz gezdiren bi oda yetkilisi yok mudur? veya burda konusulanları onlara iletecek biri? ben böyle birşeyi ümit ederek yazıyorum....... |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
peki ya end tascilar
Merhabalar
Mimarlar odasina endustri urunleri tasarimcilari da kayit olabiliyor muu? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
----------------------------------------------------- bu mesajı yazdıktan sonra bunun haklı bir talep olabileceğine karar verdim. En son phin tarafından düzenlendi : 15-08-2005 13:22. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|