|
|
#496 | |
|
Yönetici
|
Aynı tas aynı hamam.
Bunlarda ne utanma var ne de ahlak kırıntısı. Alıntı:
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#497 |
|
Yönetici
|
Sansür, sansürcüler, sansürlendi: Aslı Özbay tarafından foruma girilen mesaj yandı bitti kül oldu...
demokrasi için mimarlar platformu
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Yönetici
|
Neyse ki bir email grubundan metnin tamamı bana ulaşmıştı.
Buyrunuz: ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Yönetici
|
Devamı:
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
Arkitera Üyesi
|
sağol ömer yılmaz,
bizim dimp'in demokratlığı buraya kadar mış ![]() neden bu yazının görülmesine izin vermezler ki?! anlamak mümkün değil |
|
|
|
|
|
#501 |
|
Yönetici
|
70'lerden bu yana değişen bir şey yok anlaşılan "gündem"de...
|
|
|
|
|
|
#502 |
|
Arkitera Üyesi
|
İfade özgürlüğü ile politika arasına sıkışmış bir garip sitedir DİMP.
Bundan bir ay kadar önce sayın Raşit Gökçeli'nin Zizek üzerine hazırladığı bir yazının bitiminde bir okuyucu yorum yapmıştı ve yorumu günün anlam ve önemine uygun şekilde "yaşasın Stalin" diye bitiyordu. Uzun zaman bu yazı orada kaldı.(Bende kopyası var dileyen olursa gönderirim) Bir süre ne zaman "yaşasın Hitler'i" de göreceğiz diye bekledim ama sanıyorum Sayın Raşit Gökçeli'nin uyarısı ile bu yorum kalktı. Eğer bir sitedeki yorumlar bir sansürden geçiyorsa sayın Ankaralı arkadaşların bilmeleri gerekir bu görüşler görüş bildireni aşar ve sitenin görüşü haline gelir. Daha sonra bu genel kurula yönelik İstanbul güdümünde hazırlanan "hadi bizim takımı ne şekilde seçeceğinizi size söyleyeyim" toplantılarına yaptığım iki eleştiri DİMP'te bir çıktı bir silindi. Herhalde mesajın yerine ulaşmasını beklediler sonra yada başka politik nedenlerle sildiler. Ülkemizde sol ideolojilere en fazla zarar veren şey, politikanın vicdanın önüne geçmesidir. Çünkü o zaman politika esas amacı olan ideallerden kopar, bir hesap meselesi haline iner. Akıl da sanıyorum vicdanla bütünleşmiş, gerçeklerden korkmadan, çarpıtmadan doğrudan ve her ne pahasına olursa olsun vicdanın ve sanılanın aksine dolaysıyla aklın gereğini yapmaktır. Internet özgürlüktür. Çünkü en azından şimdiki şekliyle denetenemez, herkese eşit mesafede ve açıktır. Her türlü görüş ve tersi sunulabilir. Bu nedenle Internet çağdaş matbaadır. Matbaanın insanlığın gelişimindeki rolü, ögzürleşmenin ve fikirlerin yaygınlaşmasıydı bu da aynı işlevi çok daha masrafsız ve kolay sağlamaktadır. Dolaysıyla internet üzerinde fikirlere görüşlere sansür uygulamakla bir kitap yakmak arasında fark yoktur. Mimarlık mesleği demokrasi gerektirir. Çünkü her proje bir fikirdir ve savunulmaya hakkı vardır. Onun savunma hakkını kısıtlamak yada yasaklamaya kalkmak bir düşüncenin yasaklanması gibidir. Eğer karşıysak (ki bu da en az ilki kadar saygın bir haktır) yapılması gereken projenin sorunlarını ortaya koyan bir başka düşünce yada proje oluşturmaktır. Proje diğer taraftan da bir kamu dökümanıdır ve bu süreci hakeder. Demokrasinin ne olduğunun bu arkadaşlar tarafından da bir gün anlaşılacağı umuduyla.
galatalıyım En son yilmaz tarafından düzenlendi : 05-04-2008 17:41. |
|
|
|
|
|
#503 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fırtına'nın ardından...
Bana göre heyecan verici bir dönemdi. En azından kutuplaşmış görünen iki taraf ilk kez bu kadar birbirinin karşısına çıkabildi... Biz yeni yetmeleri heveslendiren tartışmaların yaşandığı genel anlamda olumlu bir hareketti yaşananlar.
Fakat elbette birşey değişmedi. Çünkü biz HEDEF odaklı yaşamayı seviyoruz. Bir hedef belirliyoruz, hedefe ulaşamayacağımızı anladığımızda ise yönü değiştiriyoruz, vazgeçiyoruz, olmamış gibi davranıyoruz. Oysa 'mücadele' odaklı yaşamayı başaranlar, ayakta kalıyorlar. Birşeye ulaşmaktan çok, o hedef için mücadele etmek anlamlı oluyor... Şimdi ne oldu birisi açıklayabilir mi? MİM grubu kaybedince vaz mı geçti herşeyden? Bu final maçı mıydı, yoksa uzun bir maratonun ilk koşusu muydu?
|
|
|
#504 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Üzerinden zaman geçmesi düşünme ve belki hengamenin içinde görülemeyenleri görme fırsatı veriyor. Mücadele ettiğimiz Eyük Muhçu ve Sami Yılmaztürk gibi iftira etmekten çekinmeyen şube yöneticileri mi? Bu yöneticiler orada 1.600 mimarın oyu ile oturuyor. Oldukça iyi bir kampanya yürütüldü; kim ne derse desin doğrusuyla yanlışıyla hiç de fena olmayan bir kampanyaydı. Politik olabilenler kazandı; yalan söyleyebilen kazandı. Konuştuğumuz kitle Aysun Kayacı'nın bahsettiği "çoban" kitlesi olmadığına göre! Neyin mücadelesi verilecek. Oy verenlere Eyüp Muhçu gerek. G..... A........ bizim ekipten bir mimar ile konuşurken "Biliyor musun ben Eyüp Muhçu'lara oy verdim." demiş. Mimar da "Sana o layık zaten." diyivermiş... Herşeyi anlatıyor. G.A. burada sadece bir örnek bunun gibi onlarcası var. Mimarlar hakettiği yönetim tarafından yönetiliyor...
|
|
|
|
|
|
#505 |
|
Arkitera Üyesi
|
"LOST"
Dizisi gibi.... Acaba ne olacak ? Ben ne yapmalıyım ? Babanıza yaptığınız gibi yapmayı deneyin, Kendiniz olun .
|
|
|
#506 |
|
Yönetici
|
Önce Lost'u anlatmak lazım bizimkilere
![]()
|
|
|
|
|
#507 |
|
Yönetici
|
İlerlemeci bir zaman kavrayışına ters hocam öyle zaman-mekan bükülmeleri filan
![]() |
|
|
|
|
|
#508 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence odalar hakimiyeti korumalı bu konudaki fikrim bu benim...
|
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Yönetici
|
Ekşi Sözlük'teki son mesaj şöyle: mimarliga yol acin
Alıntı:
...Genç arkadaşımızın SMS ve rant konusunda yazdıkları oldukça doğru ama aklı fazla karışık. SMS'leri kimin gönderdiğini rantı kimin yediğini dahi hiç bilmeyecek kadar...
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
Yönetici
|
|
|