Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Profesyonel Yaşam > Mimarlar Odası

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 24-01-2008, 06:12   #106
Arkitera Üyesi

Murat Artu'in Avatar'ı

Hayır Oda'nın olanaklarını kullanmıyorlar

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 40. Dönem Genel Kuruluna doğru önümüzdeki dönem çalışma akslarının oluşturulmasını hedefleyen yeni dönem perspektiflerinin kurgulanması amacıyla 2-3 Şubat 2008 tarihlerinde Ankara Şube coğrafyasında bulunan Safranbolu’da Özel Sektörde Ücretli Çalışan ve İşsiz Yeni Mezun Mimarlar ile bir Buluşma düzenlemektedir.

ÖZEL SEKTÖRDE ÜCRETLİ ÇALIŞAN YENİ MEZUN : 35 YTL

DİĞER KATILIMCILAR : 125 YTL

7-12 YAŞ ÇOCUKLAR : 70 YTL

İŞSİZ YENİ MEZUN olan üyelerimiz BEDAVA katılacaklardır.

Ayrıca., Ayırımcılık da yapmıyorlar. Oda'nın olanaklarını her üyeye eşit dağıtıyorlar.

Siz neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz öyle IP'ler filan ?

En son Murat Artu tarafından düzenlendi : 24-01-2008 06:29.
Murat Artu offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 09:14   #107
Arkitera Üyesi

Bunu şöyle açıklayalım:
Mimarlar Odasında çalışan ücretlilerin bir bölümü (yani belirli bir aylık ücret karşılığnda çalışanlar) seçimlerde aday olurlar ve bazen seçilirler.
Bu durumda:
1.Kendilerinin hem astı hem üstü durumuna geçerler, yani hem amir hem memur olurlar, hem işveren hem işçi, hem kontrol eden hem de edilen olurlar başka bir deyimle.
2.Kendi maaşlarını kendileri belirlerler. (Bu yüzden de bazı yönetim kurullarında çıngar çıkar)
3.Odada sürekli bulundukları için gelen üyeleri istediklerine inandırırlar. Bu özellikleri olduğu için genel olarak iktidar grubu listelerinde yer alırlar.
4.Odanın diğer çalışanları üzerinde doğal bir otoriteleri vardır. İş bölümünü istedikleri gibi yapabilirler.
5.Seçim öncesinde odanın maddi, manevi ve veri tabanı ile ilgili tüm imkanları ellerindedir. İstedikleri gibi ve çoğu kez bu durumu devam ettirecek şekilde kullanabilirler.
6.Odanın telefonları ellerindedir. İstedikleri kişileri ararlar ve bunun parasını bizler öderiz.
7.Harcamaları istedikleri gibi yönlendirebildikleri için seçim harcamaları için de fonlar oluşturabilirler.
8.Internet ortamının yaygınlaşmasını istemezler, çünkü katılımın artması bu durumun ortaya çıkması anlamına gelir.
Sayın Ömer Yılmaz’ın vehametini anlatmaya çalıştığı durum tam olarak budur.
Saygılarımla.
Eski 24-01-2008, 10:24   #108
Yönetici

“Mimarlık İçin Mimarlar” Grubu Aday Listesini ve Programını Açıkladı

Grubun açıkladığı aday liste, Prof.Dr. Atilla Yücel’in önderliğinde, serbest çalışan ve akademisyen mimarlardan oluşuyor. Uzun süre görev yaptığı İTÜ dışında çeşitli Türk ve yabancı üniversitelerde konuk öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Atilla Yücel, MO, UIA, UNESCO, CIB, AKAA, UNDP, UNCHS, CEAA, AIA gibi ulusal ve uluslararası bir dizi mesleki ve bilimsel kuruluşa üye. Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Atilla Yücel'in mimarlık kuramı, konut ve kent mekanı ile ilgili pek çok ulusal ve uluslararası araştırma ve yayını bulunuyor.

Prof.Dr. Atilla Yücel’in önderliğindeki listenin en önemli özelliği ise genç mimarların çoğunluk oluşturması: Aday yönetim kurulunun yaş ortalaması 43.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Candan Çınar, Can Çinici, Tülin Hadi, Arda İnceoğlu, Hüseyin Kahvecioğlu, Saitali Köknar, H. Sinan Omacan, Simla Sunay Özdemir, Zühre Sözeri, Asuman Yeşilırmak, Atilla Yücel.

“Mimarlık İçin Mimarlar” grubunun açıkladığı programda açıklık, şeffaf yönetim, katılımcı yönetim için yeniden yapılanma, demokratik olma ve kent demokrasisi oluşturma gibi başlıklar öne çıkıyor.

Mimarlık İçin Mimarlar Ekibi Program İlkeleri ve Yönetim Kurulu Hakkında detaylı bilgi: "Mimarlık İçin Mimarlar" Grubu Aday Listesini ve Programını Açıkladı
Eski 24-01-2008, 11:17   #109
Arkitera Üyesi

liste bence çok güzel, umut veriyor. çok sevindim ve çok kıskandım (ben de ankara şubede benzeri bir değişim isteyenlerdenim)

soru şu: iktidar yandaşlığıyla, kentsel rant çıkarcılığıyla, yağmacılıkla suçlanan insanlar meğer bunlarmış, öyle mi?! kentlerin betonlaşmasına sebep olacak, etik davranıştan yoksun mimarların temsilcileri işte bu liste... mimarlar odası'nı içinde bulunduğu mükemmel durumun (!) gerisine düşürüp, kazanılmış tüm değerleri kaybettirecek, "gizli ajanda" sahibi hainler!!!

umarım utanma duygusu galip gelir ve hiç değilse bugünden itibaren herkes ağzından çıkacak lafı biraz daha düşünerek sarfetme sağduyusunu gösterir. mimarlar odasındaki en büyük değişim, "savaşta her yol mübahtır" kepazeliğinden vazgeçmek olmalı. bu listenin düzeyi bunu da sağlar umarım, ama asıl kendine "demokrat, katılımcı toplumcu, çağdaş" tanımlarının tümünü birden layık görenlerin özen göstermesi gerekiyor.

son olarak: aklı başında herkesin görür gürmez değerlendirebileceği gibi, bu listeye aday olan mimarların, odaya ya da "projelerine yol açmaya" ihtiyacı yok. odanın böyle bir gücü de yok, keşke olabilse. zaten amaç bu!

hepsini içtenlikle kutluyor, başarılar diliyorum. kazanırlarsa fark yaratacaklarını biliyorum. başarılar
Aslı Özbay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 11:32   #110
Arkitera Üyesi

harekete imzaları ile destek verenlere

Her ne kadar bazı soru işaretleri olsa da isim listesi tatmin edici görünüyor program da geç kalınmasına rağmen pozitif ...( ne de olsa listeyi blok olarak seçme zorunluluğu da yok )
benim bu harekete destek olan tabanlıoğlu, çinici, eaa, tece, trafo, db, gad, nsmh,mimarlar, gibi ofislerin yöneticisi olan kişilerden beklediğim,
Kendi ofislerinde de mimarların haklarını korumaları, örneğin onların önünü de açabilmeleri, onlarında birer mimar olduklarını kabullenerek sorumlulukları, ve kararları paylaşabilmeli, tasarım yapmasına ve kendini geliştirmesine, nihayet kendi özgür ortamını yaratabilmelerine olanak tanımalı...
örneğin asgari ücret meselesi.. eminim ki şu an bu ofislerde çalışıp asgari ücret üzerinden sigortalı bir çok mimar çalışıyor, ve bu yalan daha fazla sürdürülmemeli asgari ücretle veya 2 katı ile bile çalışan hiç bir mimar olduğuna inanamam...
Bu isimler seçilselerde seçilmeseler de bu gibi sorunların takipçisi olmalılar...
okyc Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 11:45   #111
Arkitera Üyesi

Eilstina'in Avatar'ı

Liste ve program programdan beklentilerimizi karşılıyor ve kesinlikle değişim gerçekleştirebilecek, yeni vizyonlar ile hareket edebilecek bir grup olduğu söylenebilir.

En son Eilstina tarafından düzenlendi : 24-01-2008 11:46. Nedeni: typo
Eilstina offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 12:23   #112
Arkitera Üyesi

"Mimarlık İçin Mimarlar" grubundan biri olarak şu anki oda yönetiminin de fikir beyan ettiği, taraf olduğu konulardan birkaçı konusunda düşüncelerimi yazmak istedim; ki seçim mücadelesinin bizim için bir kördövüş olmadığı anlaşılsın. Mimarlar Odası mevcut yönetimi sakinleşmeli, karşılarına bir rakip çıkmasını seçim denen mekanizmanın doğal bir parçası olduğunu görmelidir.

1. Dün gazetelerde çıkan bir haber: Seyrantepe GS stadına Mimarlar Odası itiraz etti. Tamamen katılıyorum. Avrupa'yı Asya'ya ülkemiz üzerinden bağlayan tek otoyol bağlantısının 50 metre uzağına 80000 kişilik bir stadyum yapmak aptallıktır. Bu, siyasilerin de desteğiyle alınmış İstanbul için talihsiz bir karardır. Plan değişikliği için açılan dava belki doğrudur. Ancak kazanılamayan davalardan sonra, Oda küsmek yerine, o işin doğru yapılabilmesi için öneriler geliştirebilmelidir.

2. Karayolları arazisi İstanbul için bir şanstı. Şehrin göbeğinde bir vaha elde edilebilirdi. Ama devlet orayı sattı. Satılmaması doğru olurdu. Ama satıldı. Bundan sonra odanın görevi o işin gözetmeni olmak, kendi varlığını samimi bir şekilde proje üretim sürecinin içine sokmaktır..Projeye dahil olanları dışlamak değil, onlarla iletişime geçmektir.

3. Şehrin altına karayolları tünelleri yaptılar. Hala yapıyorlar. İstanbul'da lastik tekerlek, teşvik edilmemeli. Ama ediliyor. Oda buna karşı, ben de karşıyım.

4. Kentsel Yenileme Projeleri: İstanbul'un buna ihtiyacı vardır. Oda, görev alan mimarları itmek yerine, onlara yapıcı önerilerde bulunmalı, sürece kendini dahil etmelidir. İşin sosyal boyutu bence -ülkede ilk kez yapılan projeler olacağından- STK'ların, meslek odalarının samimi görüş ve önerileriyle gelişecektir.

Örnekler çoğaltılabilir. Odanın itirazlarına katılmamak mümkün değildir. Ama itirazlar lehte de aleyhte de sonuçlandığında odanın bir planı olmalıdır. Kentin böyle bir çatışma alanı oldugunu kabul etmek gerekir. Bu çatışmada akıllıca yer almak gerekir. Devamlı taraf olmaktansa, taraflarla irtibat içinde olmalıdır. Kentin gelişimine hırçın değil, yapıcı tavırlarla katkıda bulunma zamanı gelmiştir.
Ertug Ucar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 12:31   #113
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Buyrun buradan yakın.
Eklenmiş İmajlar
mimarliga-yol-acin-kimkime-jpg  
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 12:33   #114
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Ya da buradan.
Eklenmiş İmajlar
mimarliga-yol-acin-velibcinici-jpg  
Eski 24-01-2008, 12:42   #115
Arkitera Üyesi

''lütfen Dikkat Ediniz.....
Mimarlar Odası İstanbul BK Şube seçimlerine V E L İ 'lerimiz bile ilgili .
Sizleri,bizleri ,değerli Mimar dostlarını ,''' Bozguncu sömürgecileri dışlayacak,......öncelikle İstanbul şubemiz ve ASİL yönetimleriyle bütünleşmeye davet ediyor,sevgiler-saygılar sunuyor.
Üstelik
''-ayırımcılara...
-ulusal onurumuzu rencide edenlere,
-İstanbul'umuzu yabancı mimarlara peşkeş çekenlere,
-Ve bir k i ş i etrafında oluşan çıkar çevrelerine,
-Yerel Yönetimler ve bazı iş çevreleri ile sözde Kentin dönüşüm planlamaları üzerine kurgulanan sömürülere
LÜTFEN DİKKAT EDİNİZ...''
diyor...

(Cehaletimin bağışlanması dileğiyle!) bazı sorulara yanıt aramaya çalışıyorum da,
Lütfen dikkat ediniz...!

-bu yazıyı ve açıklanan proğram ve listeyi , birlikte yorumlamak olası mıdır?
babalar ve oğullar ? romanı başka bir yazar tarafından da yazılmış mıdır, bilen var mıdır?
(İvan Sergeyeviç Turgenyev dışında)
-Ayırımcılık ve Asil'lik nedir? (Bkz.aslında AYRIM ve ASIL olması gerekir)Belki hem -asil yönetim- hemde -asil olabilirler.!!!
-O Bir k i ş i kimdir? Etrafı çıkar için çevrelenmeye yada çıkar çevresi oluşturmaya uygun mudur?
-Ulusal onur nasıl ve kimler tarafından rencide edilir?
-istanbul yabancı mimarlara nasıl peşkeş çekilmiş ve çekilmektedir?
ilart offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 12:47   #116
Arkitera Üyesi

Bürosunda çok kısa bir süre (2 hafta bile değil) çalıştığım değerli bir mimarın -Veli- olduğunu görünce çok şaşırdım doğrusu,,,yazdıklarım bu şaşkınlıktan olsa gerek!!!
ilart offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 12:56   #117
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ilart tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

babalar ve oğullar ? romanı başka bir yazar tarafından da yazılmış mıdır, bilen var mıdır?
(İvan Sergeyeviç Turgenyev dışında)
Roman değil de Jale Parla'nın buradaki tanzimat romanı zihin şemasını incelediği kitabı vardı. Veli arayanlar ve Velilik adına konuşanlar ve Veli olmaya çalışanlar arasında bir çıkmaz sokak şeması.

Çıkmaz sokakta bir gedik açılabilirin işareti mi acaba açıklanan liste?
lumina Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-01-2008, 13:00   #118
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Mimarların, mevcut oda yönetiminin ama en önemlisi medyanın bildiği ve takip ettiği "etik" konusu var. Bu forumda dün oda imkanlarının tamamen ahlak dışı bir şekilde nasıl kullanıldığını kanıtları ile yazmıştım. Kanıtların yok edilmek isteneceğini bildiğim için de uzun bir alıntı ile foruma eklemiştim.

Evet bugün kanıtların yok edilmeye çalışıldığı gün oldu. (CSI Miami gibi, çok heyecanlı ) Tahmin ettiğim adımlar, çok daha hızlı atılıyor. Bu da işimi kolaylaştırmıyor değil doğrusu.

Dün buradan verdiğim bilgiler aşağıdaki şekilde değiştirilmiş.

Etik mi demiştiniz?

Sevgili şube yöneticilerimize iki notum var: İnternette her şey log'lanır. Eski bilgileri isteseniz de silemezsiniz yani. İkincisi email adresi olarak domain'in kendi adresi verilir de ilerleyen zamanlarda domain'de bir sorun oluşursa domain'i kaybedersiniz. Onu da değiştiriverin bir zahmet. Gmail, Yahoo falan öyle bir adres alın. (mimarligayolacin@gmail.com örnek mesela.)
Alıntı:
You Searched For: "cagdasdemokrattoplumcumimarlar.org"
WHOIS Details:
NOTICE: Access to .ORG WHOIS information is provided to assist persons in determining the contents of a domain name registration record in the Public Interest Registry registry database. The data in this record is provided by Public Interest Registry for informational purposes only, and Public Interest Registry does not guarantee its accuracy. This service is intended only for query-based access. You agree that you will use this data only for lawful purposes and that, under no circumstances will you use this data to: (a) allow, enable, or otherwise support the transmission by e-mail, telephone, or facsimile of mass unsolicited, commercial advertising or solicitations to entities other than the data recipient's own existing customers; or (b) enable high volume, automated, electronic processes that send queries or data to the systems of Registry Operator or any ICANN-Accredited Registrar, except as reasonably necessary to register domain names or modify existing registrations. All rights reserved. Public Interest Registry reserves the right to modify these terms at any time. By submitting this query, you agree to abide by this policy.

Domain ID: D150703324-LROR
Domain Name: CAGDASDEMOKRATTOPLUMCUMIMARLAR.ORG
Created On: 21-Jan-2008 13: 09: 53 UTC
Last Updated On: 24-Jan-2008 07: 23: 51 UTC
Expiration Date: 21-Jan-2009 13: 09: 53 UTC
Sponsoring Registrar: Reg2C.com Inc. (R1358-LROR)
Status: CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Status: TRANSFER PROHIBITED
Registrant ID: DI_7641898
Registrant Name: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar -(119720)
Registrant Organization: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Registrant Street1: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Registrant Street2: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Registrant Street3:
Registrant City: istanbul
Registrant State/Province:
Registrant Postal Code: 34349
Registrant Country: TR
Registrant Phone: +000.0000000
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX: +000.0000001
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email: info@cagdasdemokrattoplumcumimarlar.org
Admin ID: DI_7641898
Admin Name: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar -(119720)
Admin Organization: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Admin Street1: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Admin Street2: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Admin Street3:
Admin City: istanbul
Admin State/Province:
Admin Postal Code: 34349
Admin Country: TR
Admin Phone: +000.0000000
Admin Phone Ext.:
Admin FAX: +000.0000001
Admin FAX Ext.:
Admin Email: info@cagdasdemokrattoplumcumimarlar.org
Tech ID: DI_7641898
Tech Name: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar -(119720)
Tech Organization: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Tech Street1: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Tech Street2: Cagdas Demokrat Toplumcu Mimarlar
Tech Street3:
Tech City: istanbul
Tech State/Province:
Tech Postal Code: 34349
Tech Country: TR
Tech Phone: +000.0000000
Tech Phone Ext.:
Tech FAX: +000.0000001
Tech FAX Ext.:
Tech Email: info@cagdasdemokrattoplumcumimarlar.org
Name Server: NS3.TURKTICARET.NET
Name Server: NS2.TURKTICARET.NET
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Eski 24-01-2008, 15:03   #119
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Haftasonu istanbul mimarlar odasinda secimler var ve AKP den is alan cevreler mimarlar odasini ele gecirmek istiyorlar.
Ekteki karikaturu okur ve yayginlastirirsaniz sevinirim.
Sevgiler
Behic Ak
Behiç Ak bu yazdıklarını sadece şu anda açıklanan Yönetim Kurulu'na karşı söylemiyor.

İhsan Bilgin'e, Aykut Köksal'a, Uğur Tanyeli'ye de söylüyor. Farkında mısınız.

Bize de söylüyor. Madem bizi böyle buluyordunuz, neden bunu bugüne kadar bize söylemediniz. Bu yaptığınızın adı ikiyüzlülük değil de nedir?
Eklenmiş İmajlar
mimarliga-yol-acin-clip_4-jpg  
Eski 24-01-2008, 15:10   #120
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

"Mimarlık İçin Mimarlar" hareketi bugün İTÜ Taşkışla 109'da bir basın toplantısı düzenledi.

Bu basın toplantısına ait ses kayıtlarına aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Hareketin, "Program İlkeleri" metninde gerçekleştirmeye söz verdiği "Açıklık" ilkesini seçim kampanyası sırasında da etkin bir şekilde uygulayacağının önemli bir göstergesi de bu. (Basın Toplantısı'na ait görseller de geliyor...)

(Sağ tıklayıp bilgisayarınıza kaydetmenizi öneririm.)

http://www.mimarligayolacin.org/giri...etimkurulu.mp3

http://www.mimarligayolacin.org/programilkeleri.mp3

http://www.mimarligayolacin.org/sorucevap.mp3
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları