|
|
#361 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Mimar ve Mühendisler Grubu uzun zamandır varlığını bildiğimiz bir grup. Üst düzey konukları sıkça ağırladıklarını biliyoruz. Bu da gerçekten hükümete yakın bir grup olduğunun bir diğer göstergesi.
Behiç Ak önceki suçlamalarında olduğu gibi Barış Altan'a verdiği cevapta da hiç bir dayanağı olmadan ortaya mesnetsiz iddialar atmakta kendisi hakkındaki olumsuz düşüncelerime olumsuzluk eklemekte. Gerçekten böyle bir mesajlaşma oldu ise neden bugüne kadar tek bir mesaj bile ortaya çıkartılamadı! Hoş böyle bir mesajlaşma olsa da bunun seçim sonucunu net bir şekilde değiştirecek şekilde mimarlara dağıtılması ve bizleri AKP'li, şeriatçı, iktidar yanlısı ilan etmek için yeterli mi? Elbette değil. Zamanla ve sürekli takibimizle bu konular çok kısa sürede kamuoyunca öğrenilecek nasılsa. En vahimi de Behiç Ak'ın detaylı bilgi almak istiyenleri Şube'ye yönlendirmesi olsa gerek. Yalanı, karalamayı, ahlaksızlığı hiç bir tereddüt geçirmeden son bir hafta içinde uygulamış olanlara...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Ben şurasını tam olarak anlayamadım: "Yönetiminin fikri beyan etmemesi gerekirdi" derken sanırım bizlere sesleniyorsun. Yanlıyorsam şimdiden özür dilerim. Her koşulda bu seçimlerde neden bu kadar işin içinde olduğumuzu yeniden hatırlatma fırsatı sayarak görüşlerimi kısaca yazıyorum. Daha önce defalarca yazmıştım. Bana göre bu seçimlerde iki cephe yoktu en azından iki mimarlık cephesi yoktu. "Toplumculuk" falan laf... Bu seçimlerde mimarlar ve oda yönetimini elinde tutmak isteyen ama mimarlık dünyasının hiç bir ihtiyacına cevap veremeyen bir anlayış vardı. Zaten seçim sürecinde mimarlık konuşmaktansa Bizans oyunları ile son derece gündemde olan türban meselesinden AKP'liliğe bağlanmak bunun en güzel göstergesi oldu. Daha kaliteli bir fiziksel çevre düsturundan hareket eden Arkitera Mimarlık Merkezi'nin mimarlık dünyası ile birlikte olmasından daha doğal ne olabilir? Unutmadan hatırlatmak isterim ben de bir mimarım.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#363 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
Ömer Bey, yazarken bir anlam kayması, ifade eksikliği olmuş...elbette ki fikrinizi söyleyeceksiniz.
Okuduğum arkitera eleştirilerinde öyle bir söz vardı. "Yönetimin tarafsız olması gerekir" şeklinde. Bunu pek adil bulmadığımı ifade etmek istemiştim. Bambaşka bir anlam olmuş. Sizi fikrinizi söylüyorsunuz diye eleştirmedim elbette! Desteklediğiniz grubunda, sizin de haksızlığa uğradığını düşünüyorum ayrıca... Selamlar ![]() |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bir daha özür öyleyse. Yine de nedenini de açıklama fırsatı bulmuş oldum böylece.
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Teknik Kongre'de (Değişen Mimarlık, Dönüşen Kent) Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna'nın Konuşması'ndan alıntı:
Alıntı:
Bütün bu ahlaksızlık ve karalamaların en azından içinde yer almadığı için Oda Genel Başkanı Bülend Tuna'ya teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#366 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Mimarlık yapmanın bu kadar tepki alabileceğini; birilerinin böyle öfke dolu olabileceğini söylerlerdi de inanmazdım.
NTVMSNC'deki habere yapılan yorumlar:
|
|
|
|
|
#367 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Tarih tekerrürden ibaretmiş...
![]() "Dalan'ın Adamları"
|
|
|
|
|
#368 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
ben de karşı propogandayı hatırlatayım öyleyse: '94 yılında mimarlar bu metinle ortaya çıkıp, odada ve istanbul şubesinde değişim talep ettiklerinde, oda yöneticilerinin taktiği çok benzer olmuştu: "... DALAN'ın mimarları odayı ele geçirmeye çalışıyorlar, yetişin demokrat toplumcular!!"
dalan / talan benzerlikleri de bolca kullanılmıştı. ve yine oda kadrosu kazanmıştı. bu taktik, oda sözkonusu olunca çok işe yarıyor. |
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Oktay Ekinci
Cumhuriyet, 31 Ocak 2008 Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#370 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Oktay Ekinci iki cümleyi ve iki ismi aynı metinde kullanmada bir sorun görmemiş. Sanırım kendisi dışında herkes saf ve olan biteni kavramakta sıkıntı çekiyor.
Cümleler şunlar; "...Cengiz Eruzun gibi koruma kurullarında özveriyle görev yapanlar..." ve "Restorasyon adına tarihi yapıları yıkarak kullanım alanını arttırmayı amaçlayan dekoratif korumacılığın mimarları". İsimler ise şunlar; Doğan Kuban ve Cengiz Eruzun... Internet ortamı ile mimarlık yayınlarında bolca tartışılan iki projeden ve bir yayından söz ederek yazımı bitirmek isterim. Projeler, Sütlüce Mezbahası ve Süleymaniye Kentesel Yenileme Projesi. Yayın ise "İstanbul Müze-Kent Projesi Bağlamında Gözlemler" (Yapı Dergisi'nin Mart 2006 sayısının eki) |
|
|
|
|
|
#371 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Seçimler öncesi Mehmet Konuralp'le yaptığımız yarım saatlik telefon konuşmasından buraya aktarımlar yapabilsem keşke ya da Behruz Çinici'nin hem burada hem de Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan ilanının analizini uzun uzun yapabilsem burada. Aydın Boysan şube hakkında neler düşünüyor acaba?
Oktay Ekinci mimarları saf sanmıyor; iletişimin gücünü kullanıyor sadece. Şunu unutmamalı ki artık seçimler bitti. Uzunca bir süre devam edecek iletişim ortamının içindeyiz artık. Bir takım isimlerden medet umarak yazması zaten güçsüzlüğünün bir başka belirtisi değil mi!
|
|
|
|
|
#372 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
yalçın beyin yanlış kutbu.
Biraz gec oldu ama Yalçın Doğan'ın Türk mimarlığını ve cumhuriyeti kurtarma yazısı aklıma yine Yalçın Doğan'ın Milliyet Genel Yayın Yönetmeniyken aklınca bu kez de Dünyamızı kurtarma amacıyla yazdıgı yazısını getirdi: Oturdugu yerden, belli ki birileri ona anlattıktan sonra oda secimlerindeki havayı yansıtmaya calışan Yalçın Doğan, o zaman da zahmet edip bir kitaba bakmadan yazısında Kuzey Kutbundaki penguenlerden bahsediyordu.
|
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
mimarlar odası seçimleri vesilesiyle MİM grubu hakkında internette neler konuşulduğunu merak ettim, arkitera'dan sonra en fazla yorum/eleştiriyi ekşisözlük'te buldum şimdilik. Yazılanların tamamını merak edenler için link: mimarliga yol acin
Hepsi de seçim öncesinde yazılmış 3 tane yorumu buraya eklemek istiyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
ekşisözlük'den alıntı-devam 1
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
ekşisözlük'den alıntı-devam 2
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|