Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Profesyonel Yaşam > Mimarlar Odası

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 30-01-2008, 22:03   #361
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Mimar ve Mühendisler Grubu uzun zamandır varlığını bildiğimiz bir grup. Üst düzey konukları sıkça ağırladıklarını biliyoruz. Bu da gerçekten hükümete yakın bir grup olduğunun bir diğer göstergesi.

Behiç Ak önceki suçlamalarında olduğu gibi Barış Altan'a verdiği cevapta da hiç bir dayanağı olmadan ortaya mesnetsiz iddialar atmakta kendisi hakkındaki olumsuz düşüncelerime olumsuzluk eklemekte.

Gerçekten böyle bir mesajlaşma oldu ise neden bugüne kadar tek bir mesaj bile ortaya çıkartılamadı! Hoş böyle bir mesajlaşma olsa da bunun seçim sonucunu net bir şekilde değiştirecek şekilde mimarlara dağıtılması ve bizleri AKP'li, şeriatçı, iktidar yanlısı ilan etmek için yeterli mi? Elbette değil. Zamanla ve sürekli takibimizle bu konular çok kısa sürede kamuoyunca öğrenilecek nasılsa.

En vahimi de Behiç Ak'ın detaylı bilgi almak istiyenleri Şube'ye yönlendirmesi olsa gerek. Yalanı, karalamayı, ahlaksızlığı hiç bir tereddüt geçirmeden son bir hafta içinde uygulamış olanlara...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 22:15   #362
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin ninlil tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Arkitera’yı takip eden mimarların bu suçlamaya güleceği bilindiğinden, Arkitera’nın mimarlık ortamına yaptığı katkılar yadsınmadı. Fakat yönetiminin seçimlere müdahil olması ne demek? Çok ayıptı! Tarafsız olup fikrini beyan etmemeliydi. Ne hakkaniyet!
Sevgili Filiz,
Ben şurasını tam olarak anlayamadım: "Yönetiminin fikri beyan etmemesi gerekirdi" derken sanırım bizlere sesleniyorsun. Yanlıyorsam şimdiden özür dilerim. Her koşulda bu seçimlerde neden bu kadar işin içinde olduğumuzu yeniden hatırlatma fırsatı sayarak görüşlerimi kısaca yazıyorum.

Daha önce defalarca yazmıştım. Bana göre bu seçimlerde iki cephe yoktu en azından iki mimarlık cephesi yoktu. "Toplumculuk" falan laf...

Bu seçimlerde mimarlar ve oda yönetimini elinde tutmak isteyen ama mimarlık dünyasının hiç bir ihtiyacına cevap veremeyen bir anlayış vardı. Zaten seçim sürecinde mimarlık konuşmaktansa Bizans oyunları ile son derece gündemde olan türban meselesinden AKP'liliğe bağlanmak bunun en güzel göstergesi oldu.

Daha kaliteli bir fiziksel çevre düsturundan hareket eden Arkitera Mimarlık Merkezi'nin mimarlık dünyası ile birlikte olmasından daha doğal ne olabilir?

Unutmadan hatırlatmak isterim ben de bir mimarım.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 30-01-2008, 22:33   #363
Arkitera Üyesi

ninlil'in Avatar'ı

Bursa
Mimar
ninlil is on a distinguished road
Ömer Bey, yazarken bir anlam kayması, ifade eksikliği olmuş...elbette ki fikrinizi söyleyeceksiniz.

Okuduğum arkitera eleştirilerinde öyle bir söz vardı. "Yönetimin tarafsız olması gerekir" şeklinde. Bunu pek adil bulmadığımı ifade etmek istemiştim. Bambaşka bir anlam olmuş.

Sizi fikrinizi söylüyorsunuz diye eleştirmedim elbette! Desteklediğiniz grubunda, sizin de haksızlığa uğradığını düşünüyorum ayrıca...

Selamlar

ninlil offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 22:34   #364
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Bir daha özür öyleyse. Yine de nedenini de açıklama fırsatı bulmuş oldum böylece.

Eski 30-01-2008, 22:44   #365
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Teknik Kongre'de (Değişen Mimarlık, Dönüşen Kent) Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna'nın Konuşması'ndan alıntı:
Alıntı:
...
Genel seçim ortamında ne yazık ki, hemen hiç bir asli ve ciddi konu tartışılamamış, iktidar partisinin 5 yıllık icraatlarına karşılık sosyal muhalefet yeterince yapılamamış, asıl sorunlar gündeme taşınamamıştır. Seçim düzleminde AKP’den hesap sorulması gerekirken, AKP mağduriyetini gündeme getirerek neredeyse muhaliflerinden hesap sorar olmuştur. Genel seçimlerde AKP’nin oy oranını yükselterek yeniden iktidara gelmesi, toplumsal gerilimin azalmasından ziyade, endişelerin daha da artmasına neden olmuş; üstelik politikalarının onaylandığı söylemini kullanan AKP yönetimini daha pervasız hale getirmiştir.
...
Tuna'nın tasfiri geçtiğimiz haftayı ne kadar iyi anlatıyor...

Bütün bu ahlaksızlık ve karalamaların en azından içinde yer almadığı için Oda Genel Başkanı Bülend Tuna'ya teşekkür ederim.

Eski 31-01-2008, 09:54   #366
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Mimarlık yapmanın bu kadar tepki alabileceğini; birilerinin böyle öfke dolu olabileceğini söylerlerdi de inanmazdım.

NTVMSNC'deki habere yapılan yorumlar:
Eklenmiş İmajlar

Eski 31-01-2008, 09:56   #367
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Tarih tekerrürden ibaretmiş...

"Dalan'ın Adamları"
Eklenmiş İmajlar
mimarliga-yol-acin-dalaninadamlari-jpg  

Eski 31-01-2008, 10:07   #368
Arkitera Üyesi

Ankara
Mimar
Aslı Özbay is on a distinguished road
ben de karşı propogandayı hatırlatayım öyleyse: '94 yılında mimarlar bu metinle ortaya çıkıp, odada ve istanbul şubesinde değişim talep ettiklerinde, oda yöneticilerinin taktiği çok benzer olmuştu: "... DALAN'ın mimarları odayı ele geçirmeye çalışıyorlar, yetişin demokrat toplumcular!!"
dalan / talan benzerlikleri de bolca kullanılmıştı. ve yine oda kadrosu kazanmıştı.
bu taktik, oda sözkonusu olunca çok işe yarıyor.
Aslı Özbay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-01-2008, 10:38   #369
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Oktay Ekinci
Cumhuriyet, 31 Ocak 2008
Alıntı:
"İmar'sız 'mimar'"lığın çekiciliği
Mimarlık bir " gösteri(ş) sanatı " mıdır, yoksa Fransız Mimarlık Yasası'ndaki deyişle kente ve çevreye " uyumlu katılım " mı?

Günümüzde, " biz en farklıyız " iddiasıyla pazarlanarak " en yüksek rantlar "ı sağlayan yapıların mimarları, açıkça söylemeseler bile " birinci "sine kapılmışlar. Topluma " başka bir dünya " sunan kimi projelerinin kente " uygunsuz "luğunu belirten meslektaşlarına diyorlar ki, " Mimarlığı(mızı) engellemeyin..."

Tarihin mimarlık ülkesi Türkiye'de, hâlâ bir " mimarlık yasası " olmadığı için dünyadan örneklerini verdiğimiz " ikinci görüş "ü savunanlar ise " uyumlu " katılımın koşulunu şöyle özetliyorlar: " Bireyci yapılaşma kararlarıyla değil, toplum, kent ve çevre yararına öncelik veren bir imar ve planlama düzeni içinde tasarım yapılmalı..."
Ne var ki bu evrensel doğru, ranta değil, " kente ve çevreye bağımlı "lığı gerektirdiğinden, bundan kurtulmanın sloganı da " Mimarlığın önünü açın..." oluyor...

Oysa " onurlu " mimarlığın önünü asıl tıkayanlar, toplumsal çıkarları ve yaşam haklarını gözetmeyen yapılaşma kuralları ile en yüksek emlak kazançlarını hedefleyen mimarlık yoksunu siyasi kararlar değil midir?
Ya da en kısa deyişle " imarsız mimarlık "tan nemalananlar...

Uluslararası İlkeler
Nitekim Mimarlar Odası'nda da imar disiplini yerine ' imarsız mimarlığın savunulması' na aday olanlar, özgeçmişlerine " üyesiyim " diye yazdıkları UIA ( Uluslararası Mimarlar Birliği ) ilkelerini bile göz ardı edebiliyorlar.
UIA, kentsel ve çevresel yıpranmanın " küresel tehlike "ye dönüştüğü 90'lardan bu yana diyor ki: " Mimarlık özgür değil, bağımlıdır..."

Tüm dünyadanın aklı başında mimarlarının, " ne demek istedi "kleri de 1993'teki Chicago Kongresi'nde açıklanmıştı; " Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Bağımlılık " başlıklı kongre bildirgesini temel alan sayısız belgede yıllardır şu söyleniyor; " Mimarlar, toplumsal ve küresel sorumluluklarını meslek yaşamlarının odağına koymalıdırlar. Hükümetler bunu destekleyen yasalar çıkarmalı; mimarlık kurumları da aynı bağımlılığın yaşama geçmesini sağlamalıdırlar "...

Benzer şekilde, yine şimdi " mimarlığı(mızı) engellemeyin " diyerek, meslek odalarını yönetmeye aday olanların görev aldıkları UIA-2005/İstanbul Kongresi'nde de aynı bağımlılık vurgulandı.
" Kentlerle mimarlığın buluşma ilkeleri "yle ilgili sonuç bildirgesinde deniyordu ki; " İstanbul Kongresi, mimarlığın temel yükümlülüğünü, yaşamı ve çevreyi tahrip eden tüketim ekonomisinin yerine, yoksulluğu önleyecek üretim ekonomisi; toplumların kültürel kimliğini yok etmeyen ve öz kaynakların talanına izin vermeyen bir mimarlık ve çevre öğretisi (...) olarak belirler... "

Kongrenin ardından toplanan UIA Genel Kurulu'nun, İstanbul'daki çevre ve toplum çıkarlarına aykırı güncel örneklerin de sorgulandığı " Kentsel Demokrasi " başlıklı kararı da aynen şöyleydi: " Kent üzerinde önemli etkiye sahip tüm mimarlık ve kent planlama projeleri demokratik, şeffaf ve kamu katılımına açık nitelikteki yasa ve yönetmeliklerle gerçekleştirilmelidir..." ( Karar No: 33 )

İşte bu evrensel çağrıya hem ev sahipliği yapmış, hem de çalışmalarıyla esin kaynağı olmuş bir meslek odasına, " imarsız yapılaşmaya karşı çıktı "ğı için " Mimarlığı seviyor mu" demek, ne anlama geliyor; açıklamaya bile gerek yok... ( Mimar Süha Özkan'la söyleşi, Melih Aşık, Milliyet/26 Ocak 2008 )

Hele, aynı söylemle oda yönetimine aday olup, başta belli ki " ayrıcalıklı imar beklentileri " olan medyayla birlikte, özellikle UIA'nın 33. kararına neden olan, siyasetin desteğiyle seçim kazanmaya çalışmak da nasıl bir meslek etiğidir; bunu da yanıtlamaya gerek yok...

'Önde Gelenler'(!)in Oyları!
Geçen pazar, İstanbul'daki oda seçiminde " Mimarlık İçin Mimarlar " adıyla liste çıkaran " imarsız mimarlık "çıların, Cumhuriyet dışındaki gazetelere verdikleri ilanda deniyordu ki; " Türkiye'nin önde gelen 84 mimarının, ' Mimarlığa yol açın!' başlıklı deklarasyonunu destekleyen grupların üye sayısı birkaç bine ulaştı..."

Oy kullanan 2 bin 500 mimardan -onca geniş ittifaka rağmen- ancak 800 oy alabilen bu " önde gelen " mimarlar topluluğu, odayı eleştirme adına bakın ne demişlerdi: " Mimarlar arasında ayrımcılık yaratıldı!.."

Ne var ki aynı listeye girmediklerinden " önde gelmeyen "(!) binlerce mimardan, örneğin Doğan Kuban gibi hocaların hocaları; Behruz Çinici ve Aydın Boysan gibi mimarlık emektarları; Niyazi Duranay gibi mimarlığın yurtsever sevdalıları; Cengiz Bektaş gibi mesleğin simge isimleri; Mete Tapan , Cengiz Eruzun gibi koruma kurullarında özveriyle görev yapanlar; Mehmet Konuralp gibi mimarlık hakları için kavga verenler; Orhan Şahinler gibi eğitimin onur abideleri ve diğer duayenler, seçim öncesindeki genel kurula bile katılmayan imarsız mimarlıkçılar için kürsüye çıkarak şunu söylediler: " Aralarında iyi bildiğimiz, hatta öğrencilerimiz de var; hayret!.."

Doğan Kuban ise bilgelik dokunulmazlığı içinde sözünü şöyle tamamladı: " Bu içeriksiz söylemlerin altına imza atmak, mimarlık adına ayıptır..." ( 26 Şubat 2008-Taşkışla )

Listenin Anımsattıkları
Gerçekten de mimarlığımızın bu gibi saygın temsilcileri arasında yer alabilecekken, her nasılsa " imza atmış " kimi isimlerin dışında, listenin genel karakterine gelince:

" Mimarlık ve şehircilik çevrelerinde sorgulanan yapılaşmaları tasarlayanlar "; " Planlama ve imar hukukuna aykırı yapılaşma kararlarına dayalı projelerin müellifleri "; " Restorasyon adına tarihi yapıları yıkarak kullanım alanını arttırmayı amaçlayan dekoratif korumacılığın mimarları "; " yabancı isimli TOKİ sitelerinin ayrıcalıklı yaşam pazarlamasına mimari katkıda bulunanlar "... ve bütün bu göz kamaştırıcı ilişkilerin mimarlık olduğunu sanarak, meslekte " star "laşmanın büyüsüne kapıldıkları anlaşılan " genç taraftarlar "ı olarak tanımlanabilir...
Bir de elbette ki karikatür vb. " diğer " sanatlarda ustalaşmalarına rağmen, ' önde gelen mimar' sınıfında yer alabilenler...

Ne diyelim? Sadece İstanbul'a değil, tüm kentlerimize de geçmiş olsun... Çünkü örneğin başta İzmir olmak üzere, diğer Mimarlar Odası şubelerinde de imarsız mimarlıkçılar aynı söylemlerle ve benzer ittifaklarla aday oldular. Ne var ki " mimar "lardan aldıkları oy, kamuoyunda zorlamayla yaratılan " imaj "larının (!) çok gerisinde kaldı...

Eski 31-01-2008, 11:33   #370
Arkitera Üyesi

Barış Altan is on a distinguished road
Oktay Ekinci iki cümleyi ve iki ismi aynı metinde kullanmada bir sorun görmemiş. Sanırım kendisi dışında herkes saf ve olan biteni kavramakta sıkıntı çekiyor.

Cümleler şunlar;
"...Cengiz Eruzun gibi koruma kurullarında özveriyle görev yapanlar..." ve "Restorasyon adına tarihi yapıları yıkarak kullanım alanını arttırmayı amaçlayan dekoratif korumacılığın mimarları".

İsimler ise şunlar; Doğan Kuban ve Cengiz Eruzun...

Internet ortamı ile mimarlık yayınlarında bolca tartışılan iki projeden ve bir yayından söz ederek yazımı bitirmek isterim.
Projeler, Sütlüce Mezbahası ve Süleymaniye Kentesel Yenileme Projesi. Yayın ise "İstanbul Müze-Kent Projesi Bağlamında Gözlemler" (Yapı Dergisi'nin Mart 2006 sayısının eki)
Barış Altan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-01-2008, 11:49   #371
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Seçimler öncesi Mehmet Konuralp'le yaptığımız yarım saatlik telefon konuşmasından buraya aktarımlar yapabilsem keşke ya da Behruz Çinici'nin hem burada hem de Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan ilanının analizini uzun uzun yapabilsem burada. Aydın Boysan şube hakkında neler düşünüyor acaba?

Oktay Ekinci mimarları saf sanmıyor; iletişimin gücünü kullanıyor sadece. Şunu unutmamalı ki artık seçimler bitti. Uzunca bir süre devam edecek iletişim ortamının içindeyiz artık.

Bir takım isimlerden medet umarak yazması zaten güçsüzlüğünün bir başka belirtisi değil mi!

Eski 31-01-2008, 12:09   #372
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Ertug Ucar is on a distinguished road
yalçın beyin yanlış kutbu.

Biraz gec oldu ama Yalçın Doğan'ın Türk mimarlığını ve cumhuriyeti kurtarma yazısı aklıma yine Yalçın Doğan'ın Milliyet Genel Yayın Yönetmeniyken aklınca bu kez de Dünyamızı kurtarma amacıyla yazdıgı yazısını getirdi: Oturdugu yerden, belli ki birileri ona anlattıktan sonra oda secimlerindeki havayı yansıtmaya calışan Yalçın Doğan, o zaman da zahmet edip bir kitaba bakmadan yazısında Kuzey Kutbundaki penguenlerden bahsediyordu.
Ertug Ucar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-01-2008, 12:16   #373
Forum Üyesi

budgie is on a distinguished road
mimarlar odası seçimleri vesilesiyle MİM grubu hakkında internette neler konuşulduğunu merak ettim, arkitera'dan sonra en fazla yorum/eleştiriyi ekşisözlük'te buldum şimdilik. Yazılanların tamamını merak edenler için link: mimarliga yol acin
Hepsi de seçim öncesinde yazılmış 3 tane yorumu buraya eklemek istiyorum.

Alıntı:
23. projelerden işine geleni dava etmeyi ama bazılarına dokunmamayı alışkanlık edinmiş şu anki yönetime karşı oluşumdur.

büyükdere caddesi'nde kanyon gibi inanılmaz emsal (kullanılan metrekare oranı) verilen bir binaya oda vize verecek diğerlerine vermeyecek.
bazı önemli ancak sermayeye hizmet eden davalar açacak (destekliyoruz) ancak sadece kazandıklarını üyelerine duyuracak.

şu andaki oda'nın sunduğu dönem raporundaki hukuksal çalışmalarda bir tane kaybedilmiş dava yok.
ama daha yakında, kendi düzenlediği yarışmada birinci olan kendi üyesine para vermedi bu yönetim. sonra o mimar da 40.000 ytl'lik ödülü faizi ve mahkeme masrafı ile aldı. o üye soruyor. hakettiğim parayı neden vermediniz de faize bıraktınız bilmem kaç kişinin aidatını bu yolda mahkemelere döktünüz diye.

oda'nın içinden gelen biri olarak soruyorum; detayları bildirmeden, odaya muhalif olan herkesin aslında "iş bitirmek işini geçirmek" derdinde olduğunu iddia etmek de nedir?

iş geçiren bir mimar değilim, projeci olmaya çaışıyorum ama yarışma projelerinde sadece. kazandığımız da oluyor ilk elemede elendiğimiz de. bu oda yönetiminin kötü olduğunu iddia ediyorum. mimarlıktan çok paralar kazanmadım, kazancak gibi de değilim. öğretim görevlisiyim maaş ile geçinirim. ancak bu odaya muhalifim diye, ne akp'nin uşağı olmadığım kaldı ne de sermaye bağlılığım ne de kapitalistlerin oyuncağı olmadığım. hepsini diyorlar maaşallah. siyasi ırkçılık ve ayrımcılık

oda'nın açtığı bazı davaları takdir eder, arkasında durur hatta gerekirse bir mimar bir vatandaş olarak altını imzalarım. yapmadığımız şey de değildir.
ama gel gör ki 15 yıldır bu adamlar aynı yerdeler.

hiç mi yanlışları yoktur hiç mi hatası yoktur. icra ile üyenden para tahsil ediyorsan o parayı nasıl harcadığını da anlatman gerek.
avukatlarınız neden yıllardır değişmiyor. herşeyi her yeni oluşumu biliyor mu bunlar.

oda yönetimine karşı olan herkes, oda'nın muhalif duruşuna mı karşıdır. oda'nın şimdiki yönetimi, "akp iktidarı istedi o yüzden bize karşılar" deyince hemen her muhalifin akp'nin adamı olduğuna inanan saftiriklerden misiniz?

bu oda demokratikse neden hala 15 yıldır aynı adamlar tarafından yönetiliyor. istanbul'da onlar gibi adam mı kalmadı.
bilişim teknolojilerinden bihaber ve tabii ki bilişim olayını "kurs"dan başka bir şey olarak görmeyen bu yönetim, sadece kendi verdiği eğitimleri kredilendirmekte ve bu eğitimleri de yönetim raporunda "gelirler" listesinde "iyi para kazanacağım" diye göstermektedir.

gidiniz bakınız, yönetim raporuna.

yönetime talip olan taraf da akp ya da başka bir parti işbirlikçisi ya da iş adamı gibi gösterilemekte bu da çok çirkin olmasında rağmen ne yazık hemen kanılan bir kandırmaca olarak ortaya çıkmaktadır.

dikkatli olunuz.

(ucurulmusayasofya, 24.01.2008 00:14 ~ 00:54)
budgie offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-01-2008, 12:18   #374
Forum Üyesi

ekşisözlük'den alıntı-devam 1

Alıntı:
35. 80'lerin ikinci yarısından: koşuuun, dalan'ın adamları odayı ele geçiriyor, şimdi birlik zamanı odayı ele geçirmelerine izin vermeyelim...
90'lar dan bir kesit: koşuuuun refahlılar birlik olmuş odayı ele geçirecek, şimdi birlik zamanı odayı ele geçirmelerine izin vermeyelim...
ve
2000'ler: koşuuun: akp odayı ele geçirecek, şimdi birlik zamanı bla, bla bla...

ve böyle devam eder gider. hiçbiri çıkıp 30 senedir yönettikleri, üstelik son dört dönemdir kendi aralarında bile nöbet değişimi yapmaya gerek görmeden hemen hemen aynı kişilerle sürdürdükleri yönetimin, mimarlar odasını ne hale getirdiğini, mimarlığı toplum gözünde ne kadar zayıf kıldıklarını açıklayamaz. kendilerini eleştirmeye gerek bile görmezler. hiçbirinin özgeçmişine ulaşamazsınız, bilmezsiniz kimdir bu adamlar diye...

karşılarına bu sefer çetin bir ceviz çıktı. en az onlar kadar toplumca, en az onlar kadar demokrat ve onlardan on kat daha çağdaş... ve bu sefer kaybetme korkusu tavana vuruncu şuursuz bir saldırı başladı... lütfen kimse kanmasın...

demokratız deyip, seviyeli bir seçim kampanyası yürütmek yerine, muhalefet çıkınca çıldırmak... çok yazık odamıza...

saldırdıkları ekipteki isimleri görünce, bu yazıyı yazmaktan kendimi alamadım. listedeki isimlerin neredeyse tümü, şimde ve daha önce, mimarlar odası ile birlikte pek çok iş yapmış insan. yani bu adamlar bu kadar kötüydü de, şimdi mi anladınız. neden odanın pek çok aktivitesinde onlara yer verdiniz...

forumlarda yazan herşeyi okudum, hepsini yanyana, üst üste koyunca başta hiçbir fikrim yokken, yukardaki sonuca vardım... hiç kimse aldanmasın. zaten çevremde benim yaşıtım herkes hemen hemen aynı görüşte. bu ucuz ve pis siyasete inanmadan, 25-30 yıldır odayı daracık bir alana hapseden bu yönetimi kazıyıp atmak için ilk defa böyle bir fırsat çıktı....

herkes seçime gelsin ve mimarlığa yol açsın...

(mortalenergy, 26.01.2008 02:57)
Eski 31-01-2008, 12:19   #375
Forum Üyesi

ekşisözlük'den alıntı-devam 2

Alıntı:
37. mimarlar odasinin ceyrek yuzyillik ice kapanik dar siyasetine karsi cikmak icin bir araya gelmis olan, cogu akademisyen 11 mimarin baslattigi, inanilmaz bir karalama ve karsi taaruzla karsilastigi kampanyadir.

bu girisim ilk etapta basin tarafindan ilgi gormus ama televizyon ve basin, yonetim kurulunda olmadigi halde gazete ilanlarinda ismi olan unlu mimarlari arayip onlarla roportaj yapmayi secmistir. yani suha ozkan ve melkan gursel tabanlioglu gibi ...
ancak bu medya ilgilsinin akabininde koltuk derdine dusen hali hazirdaki yonetim, mimarliga yol acin girisimi hakkinda dedikodular ve komplo soylentileri uretmis, haksiz yere kafalari karistirmayi da basarmistir. roportaj yapilan isimler de liberal ekonomide proje yapan, zorlu ihalesini alan isimler oldugundan, mimarlar odasinin hali hazirdaki yonetimi bu isimleri cimbizlayip sanki bu isimler maddi cikarlari adina yonetime karsiymis ve bu olusumu baslatmis gibi bir hava olusturmuslardir. halbuki bu kisiler girisime destek veren ve bir degisim olsun diyen unlu mimarlardir. aday yonetim kurulunda degildirler ve onlar adina konusmus olmalari girisimi baslatan mimarlarin aleyhine asilsiz soylentilerin yayilmasina neden olmustur.

mevcut yonetim anlayisinin bu cagda ustelik 13.000 uye ve her yil yaklasik 3-4 milyon ytl butce fazlasiyla sahip oldugu gucun, kamuoyuna hic bir sekilde yansiyamamasi icler acisi bir durumdur.

adil bir sonuc icin, fikri ne olursa olsun odaya kayitli herkesin pazar gunu yapilacak oylamaya katilmasinin onemi buyuktur.

http://www.mimarligayolacin.org

girisimi baslatan aday yonetim kurulu ve ozgecmisleri icin,

http://www.mimarligayolacin.org/3.pdf

(zirgulelihicaz, 26.01.2008 12:53 ~ 13:15)
Tüm yorumlar için mimarliga yol acin
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları