Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Profesyonel Yaşam > Mimarlar Odası

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 30-01-2008, 10:07   #316
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Adı "Taraf" ama tarafsız haber yazımı konusunda alınacak dersler var...
Eklenmiş İmajlar
mimarliga-yol-acin-2-jpg  
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 10:10   #317
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Mete Tapan
Cumhuriyet, 26 Ocak 2008
Eklenmiş İmajlar
mimarliga-yol-acin-3-jpg  
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 30-01-2008, 10:13   #318
Üye Adayı

anarkitekt is on a distinguished road
mimarlar odasının şirketleşmesi büyük bir felaket.
bu kamu için çalışması gereken bir kurumun kişisel çıkarlara alet olması demek.
anlaşılan neo-liberalizm salgın hastalık gibi yayılıyor.
bu yasal olmayan gelişmelere karşı ne yapılabilir, nasıl engellenebilir?
kollektif hukuksal bi mücadele verilemez mi?
anarkitekt offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 10:15   #319
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Mimarlar Odası şirketleşiyor mu?

Eski 30-01-2008, 11:00   #320
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Mali bilançoları çok gizli, gelir sorunu olmayan gelirini gerekirse zorla (icra ile) tahsil edebilen, hukuk şirketi.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 11:04   #321
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Behiç Ak'ın Haydar Karabey'e cevabı.

Alıntı:
Sayin Haydar Karabey,
Bu sifatlardan bircogunu sizin icin kullanmadim. AKPli mimarlar da demedim bu listede yer alanlara. Oyle olsaydi isimiz çok kolay olurdu. (Lutfen Size AKP li dememi, hele “AKM yi yikip cami yapmak istiyorlar” deyip kendimi aptal konuma dusurmemi istemeyin benden) AKP den is alan cevrelerin etkili oldugu bir listeydi. AKP cevrelerinde buyuk destek gordu.

Belediyelerden, Toki den, kiptastan minubuslerlerle mimarlar secime katildi. Oysa bu insanlar secimlerdeki konusmalari bile dinlemeye gelmediler.

AKP yanlisi mimarlar Birligi ayri bir liste cikarmayarak, bu listeyi destekledigini acikladi.
Kadir Topbas ilk defa bir gurup AKP li mimarla oda secimlerine gelip, (kuskusuz) “mimarlara yol acin!” listesine oy verdi. Kadir Topbas in akil hocasi Suha Bey in Zorlu gurubuna verilen imtiyazi kabul etmeyen mimarlar odasina bir sure once savas acmisti. Listenin olusturulmasinda etkili oldu. Atilla Yucel, karsi tarafin ne dedigini bile dinlemeden, kongreyi terk etti. Cunku bir fikirden cok, bir ele gecirme mucadelesi yurutuluyordu.

Mimarlar odasi kamunun(toplumun) çikarlarini savunan bir kurulustur. Tarlabasindaki adalardaki butun evleri yikarak insanlari sokaga atilmasina aldirmadan is yapan bir mimar, “Ama ben cok guzel bir bina yaptim” diyerek isin icinden cikabilir. Ama mimarlar odasi planlama hizmetinden sadece bir sinifin. Ayricalikli bir zumrenin faydalandirimasi karsisinda, icinde oturan fakir ve caresiz insanlarin da bu hizmetten faydalanmasi icin kamusal bir mucadele yurutmek zorundadir. Yani bu sosyal bir sinifi ayricalikli bir duruma getiren bu tur planlamalari elestirmek, kamusal bir adalet olusturmak icin caba gostermek zorundadir. yoksa gorevini yapmis olamaz. Tipki barolar birliginin hukukla kurdugu iliski gibi. Ya da tabibler birliginin doktorlukla kurmasi gerektigi iliski gibi. Yillardir bunlari iyi kotu yapmaya calisan insanlar arkitera adli mimarlik kulturune cok ta katki yaptigini dusundugum bir sitede karalanarak, genc nesiller karsisinda degisimin karsisindaki polit buro uyeleri gibi gosterildi.

Otuz bes yildir ekonomik zorluklar icinde hic odun vermeden toplum icin mucadele eden sevgili Mucella Yapici “ayligini kendisi tayin eden kadin” olarak asagilanmaya calisildi. zengin biri olmadigi anlasilinca. “Lap top alacak parasi olmadigi icin zenginleri kiskanan birisi” olarak gosterilmeye calisildi.

AKM nin yikilip, yerine cami yapilacagini dusunmuyorum. is merkezi ya da kongre merkezi yapilmak isteniyor (Kemalizm seriat kutuplasmasi da herseyin ustunu orter oldu bu aralar. Cami yapmak istemediklerine gore rahatlayip, yiksinlar mi diyelim. AKM nin yikilmasina Tabanlioglunun bir donemin ozgun mimarisini yansittigi icin karsiyim ben. ) Yabanci mimarlara karsi degilim. Ornegin, tarlabasi projesinin sosyal boyutunu hic dusunmeyen yerli mimarlar yerine onu sosyal bir proje gibi olarak da ele alan tarihi evleri yok ederek degil onlari koruyarak ve orada yasayan nufusun orada kalmasini saglayarak projelendiren yabanci mimarlar tarlabasini tasarlasaydi keske diyebiliyorum. Mimarlar arasinda bir kirilma oldu. Bu cok uzun zamandir “kamu kavramini terk edenlerle, bu kavrami savunmaya mahkum edilmisler arasindaydi.

Neoliberal parti( AKP) bu operasyonunda basarisiz oldu. Ama sadece mimarlar odasinda… Sizin sahsinizi asagilamak gibi bir niyetim hic olmadi. Bu yuzden ozur dilemiyorum.

Yukaridaki ukalaliklarim icin ozur dileyebilirim sadece.

Bir sure gecsin. Mimarlar odasinda bir gun bulusup, bu olan biteni konusalim. Belk o zaman neler dusunudugumuz daha rahat anlasilir.

Sevgiler

Behiç Ak

Eski 30-01-2008, 11:11   #322
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Genel Kurul'da yapılan konuşmalardan alıntı:
Alıntı:
Mimarlar Odamiz Istanbul subesinin yonetimine el koyarak, seriat amacli, dinci partiye payanda olmaya heveslenen isyanci mimarlarin yonetime gelmesine izin vermeyiniz.
Bunları dinlemek için mi genel kurula gelecektik?

Siz bir mimar olarak utanç duymuyor musunuz bir meslektaşınızın bunları diğer bir gruba söylemesinden?

ÇAĞDAŞ DEMOKRAT TOPLUMCU MİMARLAR'dan Metin Karadağ bu metni -hem de övünerek- onlarca egruba binlerce emaile dağıttı. Demek ki bu sözler şube yönetimince sahipleniyor.

Eski 30-01-2008, 11:16   #323
Arkitera Üyesi

cbekleyen'in Avatar'ı

Ankara
Mimar
cbekleyen is on a distinguished road
Üye aidatlarının, icra yolu ile alınmasına sebep veren üyelerin, hiç mi hataları yok...
Eski 30-01-2008, 11:21   #324
Arkitera Üyesi

İstanbul
Öğrenci
indistinct is on a distinguished road
Bu cevabı okuduktan sonra şuna kesinlikle karar verdim.
Seçim, sandıkta kazanılmıyor. (Aziz Yıldırım gibi oldu [Futbol, sahada kazanılmıyor] )

Karikatürü çiz, sonra ben demedim de.. Oldu. Behiç Ak'a büyüğüm olduğu için saygım sonsuz, ama bunu bana başkası diyor olsa, yüzüne "Dönek" demek isterdim.

Alıntı:
"AKPli demedik, AKP destekli dedik"
"AKMyi yıkıp cami yapmak istiyorlar demedik, sermaye yanlısı rantçı dedik"

Buna seçim tecrübesi derler, belden aşağı aşağı vur. Sonra ben demedim diye inkar et, aslında biz herkesi kucaklarız o kadar da büyüğüz diye sahte babacanlık yap.

Ayıp ya.
Vallahi ayıp.

Ayrıca, Behiç Ak "Bu sifatlardan bircogunu sizin icin kullanmadim" demiş.
Neyi kullandığını açıklamış mı?
Ben mi kaçırıyorum?
indistinct offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 11:31   #325
Üye Adayı

Türkiye dışı
genceak is on a distinguished road
anlamadım

Ben band karikatürle yazının birbiriyle örtüştüğünü düşünüyorum...
Behiç AK'ın uzun zamandır gösterdiği sosyal hassasiyetini göz önünde bulundurduğumda biraz saygıyı hakettiğini düşünüyorum.Yazısını da şimdiye kadar forumda gördüğüm en yapıcı yazı.Bu seçimde olan şey kurunun yanında yaşın da yanması o kadar.Maalesef....
genceak offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 11:36   #326
Forum Üyesi

zombi is on a distinguished road
Alıntı:
Mimarlar arasinda bir kirilma oldu. Bu cok uzun zamandir “kamu kavramini terk edenlerle, bu kavrami savunmaya mahkum edilmisler arasindaydi.
Kamuyu oluşturan bireylerin kamu kavramını reddetmesi mümkün değildir. Ancak bu kavramı savunduğunu iddia eden topluluk tarafından, topluluğun dışında kalan insanların anti savunucu olarak gösterilmesiyle kırılma sağlanır!

Seçim süreci boyunca mimarlar arasında iki farklı grup yaratılmak istendi: Solcu ve AKP'ci! Bu süreçte konuşulması gereken konular mimarlık ve mimarlar iken koltuğu elden kaçırma telaşıyla sadece siyaset konuşuldu!

Kaybeden mimarlık ve mimarlar oldu, mimarlığa hiçbir ekleme yapılamadı, mimarlık adına gelişen veya değişen hiçbir söylem olmadı. Mimarlar ise bölündü, bir grup mimar itildi ve karalandı... Bu insanlar birbirlerinin yüzüne nasıl bakacaklar ve ileride İstanbul için, İstanbul yararına ortak nasıl çalışacaklar?

Mimarlar Odası; mimarlara hizmet eden bir kurum olması gerekirken, yıllardır Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nı kendine ofis edinen yönetime hizmet veren kurum haline geldi.

Yine de umutluyum, elbet önümüzdeki iki yıl içinde mimarlar gereken özeleştiriyi yapacaktır.
zombi offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 11:44   #327
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Kimdir bu "kuru"lar? Bir kurudur bahsediliyor ama açık konuşabilen yok. Söyleyin de bilelim.

Behiç Ak bu seçim sürecinde "Behiç Ak"lığını kaybetmiştir. Açık bir şekilde aydın insan olmanın gereklerine aykırı yazılar yazmaktadır. Aydın insan görmediği bilmediği hakkında böyle yazılar yazamaz. Hiç içinde olmadığı bir grubun neredeyse herşeyini biliyor gibi yazmaktadır kendileri.

Alıntı:
Orijinal metin Behiç Ak tarafından gönderilmiş
AKP den is alan cevrelerin etkili oldugu bir
listeydi.
Alıntı:
Orijinal metin Behiç Ak tarafından gönderilmiş
Kadir Topbas in akil hocasi Suha Bey in Zorlu gurubuna verilen imtiyazi kabul etmeyen mimarlar odasina bir sure once savas acmisti. Listenin olusturulmasinda etkili oldu.
"Listenin oluşturulmasında etkili oldu" cümlesi ile kendini iyice ortaya koyan bu duyarsızlık tamamen gerçek dışı, Ak'ın bilmesi mümkün olmayan ama tüm süreçte içinde olduğum için yalan olduğunu benim gayet iyi bildiğim gerçeklerdir. Suha Özkan da her aklı başında mimar gibi bu grubun içindeydi. Listenin son haline getirilmesinde en ufak bir katkısı / etkisi olmadı. Hatta son durumdan ancak ilan edildikten sonra haberdar olduğunun altını kalın bir şekilde çizmeliyiz.

Behiç Ak bu saldırgan tavrı ile kendini çok yıprattı. İyi tanıyanlar, sevenler üzülüyor bu duruma.

Kendini yıpratması kendisini ilgilendiriyor ama en çok da bizleri yıprattı. Neden?

Behiç Ak son yıllarda olmadığı kadar gündemde. Ne uğruna. Yalan ve karalama ile gündemde olmak ne kazandıracak size. Çok kısa zamanda tarih içindeki yerinizi alacağınızdan kuşkum yok.

Eski 30-01-2008, 11:48   #328
Arkitera Üyesi

Antalya
Mimar
ilart is on a distinguished road
Evet....Üstelik oda öncülüğünde , TTK'nun ilgili maddelerine göre kurulanı da var..Daha önceleri de bahsetmiştim,en son Sn.Bülent Batuman'ın yazısında da geçen ve forumda yer alan(26.01.2008 17:00) yazıdaki gibi....
Alıntı:
Alıntı:
''Kamu yararı diye hançeresini yırtarak muhalefet eden Mimarlar Odası’nın meşruiyetini gittikçe yitirdiği, kendi üyelerinin bile bu mücadeleyi kabak tadı vermiş arkaik bir çaba olarak görmesinden belli oluyor.
Dahası, üyeler, hatta şubeler yeni ve koşullara uygun örgütlenme modelleri geliştiriyor:
Antalya’da olup bitenler bunun ilginç bir örneği. Kent ölçeğinde şirket olarak örgütlenen mimarların karşısında (küçük harfle) mimarlar odasının anlamı ne olabilir?
Yahut şöyle soralım, profesyonel çıkarlar için örgütlenmenin şirketten daha uç bir modeli düşünülebilir mi? Kent (yahut şube) ölçeğinde örgütlenmiş bir “mimar a.ş.” karşısında oda örgütlülüğü kamu yararı diye çınlayan boş bir kabuktan başka ne olabilir? Şirket modeline hakkını da teslim etmek gerekli; neoliberal küreselleşme dalgası karşısında yerel bir direniş mekanizması kurma girişimi en nihayetinde. Peki, taşrada bu model ortaya çıkarken metropolde ne oluyor?

Ya da şöyle ifade etsek, Antalya’da olanlarla İstanbul’da olanların hiç mi ilişkisi yok?''B.BATUMAN

Şirket için bizim endişelenmenize gerek yok..!!!
Çünkü şirket Antalya'daki üyelerin yapabileceği(!) işlere zaten tenezzül etmiyor.
ilart offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-01-2008, 11:56   #329
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Sevgili İlart,
Şu Antalya'da olanları, İstanbul'daki mevcut yönetimin bu konuya yaklaşımını, Ankara'daki DİMP'in bu konuya yaklaşımını açık, anlaşılabilir ve özet olarak yazar mısınız. Eminim okurların bilmediği anlamadığı çok şey var. Bu kadar içindeyken ben bile anlamakta zorlanıyorum.

Eski 30-01-2008, 12:13   #330
Üye Adayı

Türkiye dışı
genceak is on a distinguished road
AKPli damgası yemenize üzüldüm.
Kurular da heralde ortalar da görünmeyenlerdir.
Ben aslında şunu merak ediyorum AKP bu seçimde kimi destekledi?
genceak offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları