|
|
#256 | |
|
Yönetici
|
"AKP'nin desteklediği diyoruz, AKP'li demiyoruz.." diyenler ve buna kanan saf arkadaşlarımız için...
Karalamanın bu kadarı da ayıp artık. Bu yönetim beni temsil etmiyor; yalan ve iftira ile hareket eden bu yönetime oy veren tüm mimarlar mimar olduklarından utansın. Alıntı:
Gerçek Gündem: Türkiye'nin ihtiyacı...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
|
Bu kadar şiddetle AKP desteği reddedildiğine göre sanırım siz de nasıl bir oluşumun içinde olduğunuzun farkında değilsiniz. Kadir Topbaş'ın yıllar sonra ilk kez oy kullanmaya gelmesi size hiç mi birşey ifade etmiyor? Çalık grubu'nun müelliflerinin bildiriniz de yer alması hiç mi garip gelmiyor acaba? Ortada dolaşan milyon dolarlık projelere mevcut yönetimin vize çıkarmaması hiç kimselerin cebine zarar vermiyor mu?Yapmaya çalışılan şey aslında umut verici.Ama ya nerde durduğunuzu, nasıl bir oyun içinde olduğunuzu bilmiyorsunuz ya da herkesi salak yerine koymaya çalışıyorsunuz. Ki benim tahminim ilkinden yana. Yoksa gelecek çok daha karanlık gözüküyor.
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Yönetici
|
Mimarlık sermayeden bağımsız düşünülebilir mi?
Sizin yazdığınız metne bakarsak başta Ahmet Tercan ve Elif Özdemir olmak üzere (ki yeni yönetime seçildiler ve ikisini de çok severim amacım asla onların kişisel durumlarını konuşmak değil) mimarlık mesleğini uygulayan hiç kimse zaten Mimarlar Odası yönetiminde bulunamaz. Bu da bir bakış açısı zaten. Unutmadan sormam lazım: Kadir Topbaş "zenci" mi (ve bizler 19.yy'da yaşıyoruz) ki oy kullanma hakkını bu şekilde eleştirebiliyorsunuz?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#259 |
|
Yönetici
|
Bildiride onca kişi arasında bir kaç kişiye takılarak bu birkaç kişinin diğerleri üzerinde tahakküm kurduklarına inanacak kadar akıllı mı oluyorsunuz peki?
Kimse, sandığınız kadar, sizin tabirinizle, "salak" değildir, emin olun bence. |
|
|
|
|
|
#260 |
|
|
kadir topbaş konusu sadece şiddetle reddedilen akp desteğinin bir göstergesidir. Ahmet Tercab, Elif Özdemir gibi mimarların da yaptıkları işler zaten ortadadır.Daha fazla para kazanmak için kent bilincini ayaklar altına alan projeler de asla imzaları bulunmamıştır.Benim bahsettiğim hiç bir mimarın iş yapmaması değil böyle bir şey zaten olamaz ancak proje seçimi de mimarın elindedir.Tabii ki bağımsız sermaye diye bir şey tabii ki söz konusu olamaz ancak sermaye herşeyden de üstün değildir.Bir tek akıllı da ben değilim ancak araştırmalarımı yeterli yaptığımı düşünüyorum. Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm projesi tek başına kararımı vermeye yeterlidir. Sizin değilse, 39.dönem çalışma raporunda okumanızı öneririm.
|
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Yönetici
|
Herhangi bir sivil toplum kuruluşu ya da herhangi bir spor kulübü bir üyesi istifa etmek istediğinde sonuna kadar direnir. O üyeyi kaybetmemeye çalışır.
Ne tarafından tutsak elimizde kalan İstanbul Şube'si üyeliğinden istifa etmeye aylar önce karar vermiştim. Ama bu seçimleri bir fırsat olarak görerek gerçekten mimarlık için gerçekten daha kaliteli bir fiziksel çevre için çalışacak bir ekibin içinde ben de yer aldım. Ne geçen defa bu talebimi ilettiğimde ne de bugün neden üyelikten istifa etmek istediğim sorulmadı bile. Ne kadar da doğru bir karar. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ömer bey istifa etmeniz bir işe yarayacakmı? zaten meydanı boş buldukları için hertürlü teknik imkanı yararlarına kullanıp ortamı manüple ediyorlar.
|
|
|
|
#263 |
|
Arkitera Üyesi
|
lütfen bir istifa kampanyası başlamasın
Arkadaşlar
Mimarlar odasından istifa etmenin bir çözüm değil tam tersi sorumluluklarımızdan kaçmak olduğunu düşünüyorum. Dikkat edin istifa etmeyi düşündüğünüz mimarlar odasının kendisi, şu anki mimarlar odası yönetimi değil. Tam tersi şu an istifa etmek değil üye olmayanları da üye olmaya çağırmak gerekli. Eğer bu oluşum tek defalık değilse ve devam edecekse bu şarttır. Çok basit bir soru: Odadan istifa edenler bir sonraki seçimde üye olmadıkları için oy kullanamayacaklardır. Bu sorumluluktan kaçmak değil mi? Lütfen heyecana kapılıp yönetimi ret etmek ile bir kurum olarak odanın kendisini ret etmek arasındaki farkı kaçırmayalım. |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dışardan bir göz olarak
Pardon ama, bu kadar mimarın ve toplumun saf yerine koyulmasının hiç gereği yok. İBB'sinin evrensel "mimarlık" anlayışı ile hiç mi hiç bağdaşmayan projelerine(?) karşı her türlü hukuki tepkisiyi gösteren ve hatta proje uygulamalarını durdurup öneriler sunan mevcut yönetimi, çözüm öneren olmamakla suçlamak ve hatta AKP yönetimi ile eşgüdümlü olarak seçime antidemokratik etkide bulunduklarını söylemek ne meslek ahlakına ne de siyasal ahlaka sığmaz. Yol açılması gereken "mimarlık"ı tanımlanmasında yetersiz kalındığı kanısındayım. Ayrıca böyle -hazırlığı uzun sürmüş olsa da- seçime 15 gün kala duyurulması asgari kuşkuyu uyandırdı. En gerekli konulara ne idüğü belirsiz gerekçelerle değinilmemesi de bu kadar insanı boşu boşuna şüpheye düşürmüş olmasa gerek. En önemli özeleştiri fırsatını oportunizm kokan konularla heba etmenize de anlam veremiyorum. Şehir Plancısı Refik Tat
|
|
|
#265 | |||
|
Yönetici
|
Eyüp Muhçu ve Oktay Ekinci koalisyonu ile yürütülen karalama kampanyası bakın listedeki mimarları ne hale soktu. Bunlar Gerçek Gündem'den bir kaç yorum. Tüm internet kaynıyor ve bu piliği yaratanlar hala utanmadan devam ediyorlar.
Az önce Radikal Gazetesi'ndeki bir arkadaşım ile konuştum. Açık bir şekilde "Biz AKP'li değiliz." dememiz gerektiğini söylüyordu. Bunu söylemeye gerek var mı? Bunu söylemek bu çirkin iftiraları atanlarla aynı popülist kulvara girmek demek olmaz mıydı? Kaybedildi ama onursuzluk yapılmadı. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|||
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
başından beri forumu takip etmis ve MİM'i desteklemis birisi olarak bu son soylediginiz haric olmak uzere yorumlarinizin pek coguna katilmis biri olarak Ömer Bey size bir sey sormak isterim. acikcasi tabi ki diger grubun seviyesinde bir terbiyesizlikten bahsetmiyorum ama yine de MİM'e destek iceren en basitinden bu forumdaki hitaplarda da fazla provokasyon on plana cikartilmamismiydi kampanya sureci boyunca? sizce bunun destegin artmasi yonunde mi yoksa destegin azalmasi demek pek dogru olmaz belki ama destekleyenlerin sogumasi / destekleyenlerin heyecansizlastirilmasi yonunde bir etkisi mi olmustur? ve MİM adina TV ve diger mecralarda konusan sozculer (tabi odacıların bunca yıllık ezberiyle bas edebilmenin zor olduguna da hak vererek) daha aciklayici, kendilerini daha iyi anlatmaya dair verileri ortaya koyamazlarmiydi. en basitinden secim sirasinda cok degerli Atilla Hocamizin NTV'de konusurken orda bile bana sanki pek istekli degilmis de orada olmasi gerektigi icin ordaymis, birilerini kiramadigindan oradaymis olduguna dair bir izlenim vermesini ornek gosterebilirim. ki o sira muhtemelen secimin en heyecanli zamanina da denk gelmekteydi. ve gordugum o heyecansizlik (kampanya surecindeki heyecanli vurgularin aksine) en azindan bana soguk geldi. ve bunlarin da disinda sizin bu "O Oda artik benim odam degil" söyleminiz de birebir CHP'nin ve AKP sempatizani olmayanlarin son siyasi sureclerdeki vurgulariyla, tavirlariyla tam olarak ortusmuyor mu (benim c.baskanim degil, benim basbakanim degil vs.)? Mevcut yonetim sizi/bizi AKP ile ozdeslestirmeye calisirken simdi sizinki onlari AKPlestirmek olabilir mi? Bir de, secim sonrasi grafik yorumunuzu biraz iyimser bulmadiniz mi siz de tekrar baktiginizda (en azindan onumuzdeki 4-5 senelik sürec icin)
|
|
|
|
#269 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
bir de sandık sonuçlarına dikkatlice bakarsak, arkitera'nın grafiklerle verdiği katılımın somut sonuçlarını, delegasyon dağılımından görebiliriz: odanın en genç üyelerinin oy kullandığı 7. ve 8. sandıklardaki eşit durum, tartışmayı neredeyse sadece web ortamından izleyen gençlerin durumuna ait "başabaş" bir durum sergiliyor ve bence çok ilginç! yaşları 1-5 arasındaki sandıklara oy atmaya müsait olanlar, hem odayı hem de adayları tanıyan ve yargılarını bilgi ve deneyimlerine dayanarak zaten belirlemiş mimarlar olsa gerek. örneğin, her ikisine de büyük saygı duymama rağmen ne behruz çinici'nin ne de cengiz bektaş'ın mektupları, odayı ve yöneticilerini iyi tanıyan benim gibilerin görüşlerini etkileyemez. ama sanırım gençlerinkini etkilemekte başarılı olmuş. tabii yoğun "AKP" propogandasının yanısıra... dilerim sebep oldukları bu etkinin sonucunu izlemek ve denetlemek konusunda da sorumluluk alırlar. |
|
|
|
|
|
|
#270 | ||||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
||||
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|