Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Profesyonel Yaşam > Mimarlar Odası

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 28-01-2008, 14:51   #256
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
"AKP'nin desteklediği diyoruz, AKP'li demiyoruz.." diyenler ve buna kanan saf arkadaşlarımız için...

Karalamanın bu kadarı da ayıp artık.
Bu yönetim beni temsil etmiyor; yalan ve iftira ile hareket eden bu yönetime oy veren tüm mimarlar mimar olduklarından utansın.

Alıntı:
AKP'nin adayı seçimi kaybetti
AKP'nin desteklediği Mimarlar Odası Başkan adayı, sadece 817 oy alabildi.
TMMOB İstanbul Mimarlar Odası 40. Dönem Olağan Kongresi, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nda yapıldı. 2 ekibin yarıştığı kongrenin galibi Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar Grubu adayı Eyüp Muhcu oldu. AKP'nin açıkça destek verdiği Atilla Yücel ise seçimi kaybetti. Yücel'e TMSF'nin elinde bulunan Sabah ve Takvim tarafından da açıkça destek verilmişti.
2 bin 527 geçerli oy kullanılan yarışta oyların
1679'unu alan Muhcu 5. kez başkanlık koltuğuna oturdu.
Muhcu'nun rakibi AKP'nin desteklediği Atilla Yücel ise 817 oy aldı. Seçimde oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş, Mimarlar Odası'nın belediyenin projelerine karşı çıktığı iddiasını "Elbette yaptıklarımızı eleştirecekler ama bütün yaptıklarımızda hatalı değiliz" diye yanıtladı.
28 Ocak 2008
Gerçek Gündem: Türkiye'nin ihtiyacı...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 15:54   #257

Bu kadar şiddetle AKP desteği reddedildiğine göre sanırım siz de nasıl bir oluşumun içinde olduğunuzun farkında değilsiniz. Kadir Topbaş'ın yıllar sonra ilk kez oy kullanmaya gelmesi size hiç mi birşey ifade etmiyor? Çalık grubu'nun müelliflerinin bildiriniz de yer alması hiç mi garip gelmiyor acaba? Ortada dolaşan milyon dolarlık projelere mevcut yönetimin vize çıkarmaması hiç kimselerin cebine zarar vermiyor mu?Yapmaya çalışılan şey aslında umut verici.Ama ya nerde durduğunuzu, nasıl bir oyun içinde olduğunuzu bilmiyorsunuz ya da herkesi salak yerine koymaya çalışıyorsunuz. Ki benim tahminim ilkinden yana. Yoksa gelecek çok daha karanlık gözüküyor.
midred offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 15:58   #258
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Mimarlık sermayeden bağımsız düşünülebilir mi?

Sizin yazdığınız metne bakarsak başta Ahmet Tercan ve Elif Özdemir olmak üzere (ki yeni yönetime seçildiler ve ikisini de çok severim amacım asla onların kişisel durumlarını konuşmak değil) mimarlık mesleğini uygulayan hiç kimse zaten Mimarlar Odası yönetiminde bulunamaz. Bu da bir bakış açısı zaten.

Unutmadan sormam lazım: Kadir Topbaş "zenci" mi (ve bizler 19.yy'da yaşıyoruz) ki oy kullanma hakkını bu şekilde eleştirebiliyorsunuz?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 28-01-2008, 16:05   #259
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

Bildiride onca kişi arasında bir kaç kişiye takılarak bu birkaç kişinin diğerleri üzerinde tahakküm kurduklarına inanacak kadar akıllı mı oluyorsunuz peki?
Kimse, sandığınız kadar, sizin tabirinizle, "salak" değildir, emin olun bence.
lumina offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 16:14   #260

kadir topbaş konusu sadece şiddetle reddedilen akp desteğinin bir göstergesidir. Ahmet Tercab, Elif Özdemir gibi mimarların da yaptıkları işler zaten ortadadır.Daha fazla para kazanmak için kent bilincini ayaklar altına alan projeler de asla imzaları bulunmamıştır.Benim bahsettiğim hiç bir mimarın iş yapmaması değil böyle bir şey zaten olamaz ancak proje seçimi de mimarın elindedir.Tabii ki bağımsız sermaye diye bir şey tabii ki söz konusu olamaz ancak sermaye herşeyden de üstün değildir.Bir tek akıllı da ben değilim ancak araştırmalarımı yeterli yaptığımı düşünüyorum. Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm projesi tek başına kararımı vermeye yeterlidir. Sizin değilse, 39.dönem çalışma raporunda okumanızı öneririm.
midred offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 16:15   #261
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Herhangi bir sivil toplum kuruluşu ya da herhangi bir spor kulübü bir üyesi istifa etmek istediğinde sonuna kadar direnir. O üyeyi kaybetmemeye çalışır.

Ne tarafından tutsak elimizde kalan İstanbul Şube'si üyeliğinden istifa etmeye aylar önce karar vermiştim. Ama bu seçimleri bir fırsat olarak görerek gerçekten mimarlık için gerçekten daha kaliteli bir fiziksel çevre için çalışacak bir ekibin içinde ben de yer aldım.

Ne geçen defa bu talebimi ilettiğimde ne de bugün neden üyelikten istifa etmek istediğim sorulmadı bile. Ne kadar da doğru bir karar.
Alıntı:
Bir mimar olarak beni temsil ettiğini düşünmediğim Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi üyeliğinden istifa ediyorum.
Ömer Yılmaz
Eklenmiş İmajlar

Eski 28-01-2008, 16:34   #262
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin midred tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Bu kadar şiddetle AKP desteği reddedildiğine göre sanırım siz de nasıl bir oluşumun içinde olduğunuzun farkında değilsiniz. Kadir Topbaş'ın yıllar sonra ilk kez oy kullanmaya gelmesi size hiç mi birşey ifade etmiyor? Çalık grubu'nun müelliflerinin bildiriniz de yer alması hiç mi garip gelmiyor acaba? Ortada dolaşan milyon dolarlık projelere mevcut yönetimin vize çıkarmaması hiç kimselerin cebine zarar vermiyor mu?Yapmaya çalışılan şey aslında umut verici.Ama ya nerde durduğunuzu, nasıl bir oyun içinde olduğunuzu bilmiyorsunuz ya da herkesi salak yerine koymaya çalışıyorsunuz. Ki benim tahminim ilkinden yana. Yoksa gelecek çok daha karanlık gözüküyor.
Buna düpedüz sermaye düşmanlığı denir .Odanın yapmaya çalıştığı bu"sermaye düşmanlığı" .Mimarlık "bazılarına rağmen"serameyeye dayanır. küçük düşünmekten ne zaman vazgeçeceğiz.sanki çalık grubu bu ülkenin değeri değil !ya da diğer sermaye sahipleri.Tamam kabul herkes herşeyin doğrunu yapacak değil.Oda,tabiki yetkisini kullanıp bazı şeyleri durduracak .ama oda bu yetksini "uzlaşı "şöyle dursun sadece "felç"etme amaçlı kullanmakta ve iyi niyetli yapıcı bir çaba sarfetmemektedir .Adeta benbilirimcilikle eleştirdiği siyasi irade gibi davnamaktadır.
Ömer bey istifa etmeniz bir işe yarayacakmı? zaten meydanı boş buldukları için hertürlü teknik imkanı yararlarına kullanıp ortamı manüple ediyorlar.
Eski 28-01-2008, 16:36   #263
Arkitera Üyesi

hakkiyirtici'in Avatar'ı

lütfen bir istifa kampanyası başlamasın

Arkadaşlar
Mimarlar odasından istifa etmenin bir çözüm değil tam tersi sorumluluklarımızdan kaçmak olduğunu düşünüyorum. Dikkat edin istifa etmeyi düşündüğünüz mimarlar odasının kendisi, şu anki mimarlar odası yönetimi değil. Tam tersi şu an istifa etmek değil üye olmayanları da üye olmaya çağırmak gerekli. Eğer bu oluşum tek defalık değilse ve devam edecekse bu şarttır.
Çok basit bir soru: Odadan istifa edenler bir sonraki seçimde üye olmadıkları için oy kullanamayacaklardır. Bu sorumluluktan kaçmak değil mi?
Lütfen heyecana kapılıp yönetimi ret etmek ile bir kurum olarak odanın kendisini ret etmek arasındaki farkı kaçırmayalım.
hakkiyirtici offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 16:48   #264
Arkitera Üyesi

refiktat'in Avatar'ı

Dışardan bir göz olarak

Pardon ama, bu kadar mimarın ve toplumun saf yerine koyulmasının hiç gereği yok.

İBB'sinin evrensel "mimarlık" anlayışı ile hiç mi hiç bağdaşmayan projelerine(?) karşı her türlü hukuki tepkisiyi gösteren ve hatta proje uygulamalarını durdurup öneriler sunan mevcut yönetimi, çözüm öneren olmamakla suçlamak ve hatta AKP yönetimi ile eşgüdümlü olarak seçime antidemokratik etkide bulunduklarını söylemek ne meslek ahlakına ne de siyasal ahlaka sığmaz.

Yol açılması gereken "mimarlık"ı tanımlanmasında yetersiz kalındığı kanısındayım. Ayrıca böyle -hazırlığı uzun sürmüş olsa da- seçime 15 gün kala duyurulması asgari kuşkuyu uyandırdı.

En gerekli konulara ne idüğü belirsiz gerekçelerle değinilmemesi de bu kadar insanı boşu boşuna şüpheye düşürmüş olmasa gerek.

En önemli özeleştiri fırsatını oportunizm kokan konularla heba etmenize de anlam veremiyorum.

Şehir Plancısı Refik Tat
refiktat offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 16:56   #265
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Eyüp Muhçu ve Oktay Ekinci koalisyonu ile yürütülen karalama kampanyası bakın listedeki mimarları ne hale soktu. Bunlar Gerçek Gündem'den bir kaç yorum. Tüm internet kaynıyor ve bu piliği yaratanlar hala utanmadan devam ediyorlar.

Az önce Radikal Gazetesi'ndeki bir arkadaşım ile konuştum. Açık bir şekilde "Biz AKP'li değiliz." dememiz gerektiğini söylüyordu. Bunu söylemeye gerek var mı? Bunu söylemek bu çirkin iftiraları atanlarla aynı popülist kulvara girmek demek olmaz mıydı? Kaybedildi ama onursuzluk yapılmadı.

Alıntı:
FATİH
28 Ocak 2008 13:40
Bu haber çok güzel,bu artık AKP nin inişe geçtiğinin ilk emaresidir.Halk uyanacak artık.
Alıntı:
AYSE
28 Ocak 2008 14:32
FARKETMEZ!
RTE EMIR VERIR
MECLIS YASA CIKARIR
MESELE HAL OLUR
SECIM DE NEYMIS?
TURKIYEDE YURUTME VE
YASAMA AYRI BAGIMSIZ
VE ESIT DEGIL MI?
VEKILLER RTE NIN NOTERI DEGIL DE
KAMUNUN VICDANININ
TEMSILCISI DEGIL MI?
CANKAYADA KI
NOTER DE
DEVLETIN DEVAMLILIGINDAN
MESUL DEGIL MI?
ADAYLARI SECILMEZSE
KANUNLARI GECER!

Alıntı:
mert
28 Ocak 2008 15:05
Eğitim düzeyi yükseldikçe AKP li oranı azalıyor.
Zaten RTE de bundan şikayet etmişti. "Meslek odalarında etkimiz az" demişti.
Meslek odaları bilinçli insanların çoğunluk olduğu yerlerdir. Buralarda kömür yardımıyla oy alamazlar.

Eski 28-01-2008, 16:58   #266
Forum Üyesi

kramer'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin hakkiyirtici tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar
Mimarlar odasından istifa etmenin bir çözüm değil tam tersi sorumluluklarımızdan kaçmak olduğunu düşünüyorum. Dikkat edin istifa etmeyi düşündüğünüz mimarlar odasının kendisi, şu anki mimarlar odası yönetimi değil. Tam tersi şu an istifa etmek değil üye olmayanları da üye olmaya çağırmak gerekli. Eğer bu oluşum tek defalık değilse ve devam edecekse bu şarttır.
Çok basit bir soru: Odadan istifa edenler bir sonraki seçimde üye olmadıkları için oy kullanamayacaklardır. Bu sorumluluktan kaçmak değil mi?
Lütfen heyecana kapılıp yönetimi ret etmek ile bir kurum olarak odanın kendisini ret etmek arasındaki farkı kaçırmayalım.
Hakkı Yırtıcı'ya tamamen katılıyorum. Mimarlar Odası seçiminden çıkan sonucun önde gelen nedenlerinden biri de gençlerin büyük bir bölümünün Oda'ya üye olmaması. Yukarıdaki sandık/oy dağılım oranları grafiği son derece açık: Genç mimarlar Oda'ya üye olsaydı ve oy kullansaydı seçimin sonucu çok farklı olurdu. Şu anda Oda'dan istifa etmek değil, gençlerin Oda'ya üye olmasını sağlamak lazım. Üç ay önce bu amaca yönelik bir kampanya gerçekleştirilebilseydi seçim yine farklı sonuçlanırdı.
kramer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 16:59   #267
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin refiktat tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Yol açılması gereken "mimarlık"ı tanımlanmasında yetersiz kalındığı kanısındayım. Ayrıca böyle -hazırlığı uzun sürmüş olsa da- seçime 15 gün kala duyurulması asgari kuşkuyu uyandırdı.

Programı okuduğunuza göre eksikleri yazarsanız sonraki dönemler için katkısı olur: http://www.mimarligayolacin.org/2.pdf

Eski 28-01-2008, 16:59   #268
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Herhangi bir sivil toplum kuruluşu ya da herhangi bir spor kulübü bir üyesi istifa etmek istediğinde sonuna kadar direnir. O üyeyi kaybetmemeye çalışır.

Ne tarafından tutsak elimizde kalan İstanbul Şube'si üyeliğinden istifa etmeye aylar önce karar vermiştim. Ama bu seçimleri bir fırsat olarak görerek gerçekten mimarlık için gerçekten daha kaliteli bir fiziksel çevre için çalışacak bir ekibin içinde ben de yer aldım.

Ne geçen defa bu talebimi ilettiğimde ne de bugün neden üyelikten istifa etmek istediğim sorulmadı bile. Ne kadar da doğru bir karar.

başından beri forumu takip etmis ve MİM'i desteklemis birisi olarak bu son soylediginiz haric olmak uzere yorumlarinizin pek coguna katilmis biri olarak Ömer Bey size bir sey sormak isterim.
acikcasi tabi ki diger grubun seviyesinde bir terbiyesizlikten bahsetmiyorum ama yine de MİM'e destek iceren en basitinden bu forumdaki hitaplarda da fazla provokasyon on plana cikartilmamismiydi kampanya sureci boyunca? sizce bunun destegin artmasi yonunde mi yoksa destegin azalmasi demek pek dogru olmaz belki ama destekleyenlerin sogumasi / destekleyenlerin heyecansizlastirilmasi yonunde bir etkisi mi olmustur?

ve MİM adina TV ve diger mecralarda konusan sozculer (tabi odacıların bunca yıllık ezberiyle bas edebilmenin zor olduguna da hak vererek) daha aciklayici, kendilerini daha iyi anlatmaya dair verileri ortaya koyamazlarmiydi. en basitinden secim sirasinda cok degerli Atilla Hocamizin NTV'de konusurken orda bile bana sanki pek istekli degilmis de orada olmasi gerektigi icin ordaymis, birilerini kiramadigindan oradaymis olduguna dair bir izlenim vermesini ornek gosterebilirim. ki o sira muhtemelen secimin en heyecanli zamanina da denk gelmekteydi. ve gordugum o heyecansizlik (kampanya surecindeki heyecanli vurgularin aksine) en azindan bana soguk geldi.

ve bunlarin da disinda sizin bu "O Oda artik benim odam degil" söyleminiz de birebir CHP'nin ve AKP sempatizani olmayanlarin son siyasi sureclerdeki vurgulariyla, tavirlariyla tam olarak ortusmuyor mu (benim c.baskanim degil, benim basbakanim degil vs.)?

Mevcut yonetim sizi/bizi AKP ile ozdeslestirmeye calisirken simdi sizinki onlari AKPlestirmek olabilir mi?
Bir de, secim sonrasi grafik yorumunuzu biraz iyimser bulmadiniz mi siz de tekrar baktiginizda (en azindan onumuzdeki 4-5 senelik sürec icin)
Eski 28-01-2008, 17:06   #269
Arkitera Üyesi

Alıntı:
...Seçim sonuçlarının, savaş sonuçları gibi ölümle, kayıpla biteceğini düşünenler olabilir. Ancak 28 Ocak sabahı hiçbir mimar ne bedenini ne de ruhunu kaybetmeyecek. Neye inanıyorsa o şekilde yaşamaya devam edecek. Mücadele edecekse edecek. 28 Ocak sabahı mimarlık eksilmeyecek. Hatta Arkitera'nın övünülesi demokratik fikir aktarımı ile -Mimarlığa Yol Açın grubuna olumsuz yazıları da eksiksiz yayınlamışlardır- mimarlık artacaktır. Biliyor musunuz ki ofislerde bilgisayar başından ayrılmayan pek çok mimar bu seçimle öğrendi pek çok davayı, amacı.

Ancak kabul edilmelidir ki Arkitera herkese açık bir platform yaratarak, mimarlığı gündelik hayatın içine yerleştirdi, yani toplumsallaştırdı. Evet, Arkitera'nın mimarlığı toplumsallaştırdığını söylemek hiç abartılı olmaz. Oysa Mimarlar Odası pek çok etkinliği önceden duyururken, seçimi bir hafta öncesine kadar kimseye duyurmamış ve web sayfasında hiçbir karşıt görüşe yer vermemiştir. Mimarlar Odası bu seçimi gizlemiştir! Yoksa iyi bir takipçi olan ben, seçim tarihini önceden bilseydim bu haftasonu yurt dışında olmazdım. Bu nasıl toplumculuktur?...
simla sunay ö., behiç ak'a verdiği yanıtların ilkinde böyle yazmıştı. bugün bir kez daha hatırlamakta ve hatırlatmakta yarar var. istanbul'da mimarlar, benim şahidi olduğum son 20 yıldır ilk kez böyle bir seçim süreci yaşıyorlar ve hiç kuşkusuz 2500 kişilik katılımın kaynağı, "mimarlığa yol açın" diyenlerin varlığı ve bu tartışmayı "demokratça ve şeffaflıkla" sürdürme çabaları.

bir de sandık sonuçlarına dikkatlice bakarsak, arkitera'nın grafiklerle verdiği katılımın somut sonuçlarını, delegasyon dağılımından görebiliriz:

odanın en genç üyelerinin oy kullandığı 7. ve 8. sandıklardaki eşit durum, tartışmayı neredeyse sadece web ortamından izleyen gençlerin durumuna ait "başabaş" bir durum sergiliyor ve bence çok ilginç! yaşları 1-5 arasındaki sandıklara oy atmaya müsait olanlar, hem odayı hem de adayları tanıyan ve yargılarını bilgi ve deneyimlerine dayanarak zaten belirlemiş mimarlar olsa gerek. örneğin, her ikisine de büyük saygı duymama rağmen ne behruz çinici'nin ne de cengiz bektaş'ın mektupları, odayı ve yöneticilerini iyi tanıyan benim gibilerin görüşlerini etkileyemez. ama sanırım gençlerinkini etkilemekte başarılı olmuş. tabii yoğun "AKP" propogandasının yanısıra...

dilerim sebep oldukları bu etkinin sonucunu izlemek ve denetlemek konusunda da sorumluluk alırlar.
Aslı Özbay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2008, 17:08   #270
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
başından beri forumu takip etmis ve MİM'i desteklemis birisi olarak bu son soylediginiz haric olmak uzere yorumlarinizin pek coguna katilmis biri olarak Ömer Bey size bir sey sormak isterim.
acikcasi tabi ki diger grubun seviyesinde bir terbiyesizlikten bahsetmiyorum ama yine de MİM'e destek iceren en basitinden bu forumdaki hitaplarda da fazla provokasyon on plana cikartilmamismiydi kampanya sureci boyunca? sizce bunun destegin artmasi yonunde mi yoksa destegin azalmasi demek pek dogru olmaz belki ama destekleyenlerin sogumasi / destekleyenlerin heyecansizlastirilmasi yonunde bir etkisi mi olmustur?
Olabilir, bunun yorumunu benim yapmam doğru olmaz sanıyorum.

Alıntı:
ve MİM adina TV ve diger mecralarda konusan sozculer (tabi odacıların bunca yıllık ezberiyle bas edebilmenin zor olduguna da hak vererek) daha aciklayici, kendilerini daha iyi anlatmaya dair verileri ortaya koyamazlarmiydi. en basitinden secim sirasinda cok degerli Atilla Hocamizin NTV'de konusurken orda bile bana sanki pek istekli degilmis de orada olmasi gerektigi icin ordaymis, birilerini kiramadigindan oradaymis olduguna dair bir izlenim vermesini ornek gosterebilirim. ki o sira muhtemelen secimin en heyecanli zamanina da denk gelmekteydi. ve gordugum o heyecansizlik (kampanya surecindeki heyecanli vurgularin aksine) en azindan bana soguk geldi.
Bu eleştiri çokça ulaşıyor. Ama asıl sorun Atilla Yücel'in duruşu değil. Ben son derece doğru ve yerinde bir duruş sergilendiğini düşünüyorum. Sorun şu ki öteki tarafın bu kadar çirkin bir kampanya yürütebileceğini hesaba katamadık galiba. Hem de defalarca uyarılmama rağmen.

Alıntı:
ve bunlarin da disinda sizin bu "O Oda artik benim odam degil" söyleminiz de birebir CHP'nin ve AKP sempatizani olmayanlarin son siyasi sureclerdeki vurgulariyla, tavirlariyla tam olarak ortusmuyor mu (benim c.baskanim degil, benim basbakanim degil vs.)?

Mevcut yonetim sizi/bizi AKP ile ozdeslestirmeye calisirken simdi sizinki onlari AKPlestirmek olabilir mi?
Olabilir, bunun üzerine düşüneceğim.

Alıntı:
Bir de, secim sonrasi grafik yorumunuzu biraz iyimser bulmadiniz mi siz de tekrar baktiginizda (en azindan onumuzdeki 4-5 senelik sürec icin)
Yorumum iyimser değil. Oda'nın yarattığı "Cumhuriyet Mitingi" ortamına rağmen böyle bir tablo çıktığını unutmayın.

Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları