|
|
#241 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Kendinizi bu kadar onemsemeyin. Hem grubu desteklediginizi soyluyorsunuz, hem de size guven duydugu icin adinizi delege listesine yazan Omer Yilmaz'i sucluyorsunuz. Oy kullanirken de gormussunuzdur, delege listesi sayisi 300'u gecen uyenin yer aldigi genis bir liste. Hicbir grup listeyi tek tek telefonla onay alarak hazirlamaz. Her grup guvendigi kisileri listeye yazar, yazilanlar da bu duyulan guvenden mutlu olur. Ama galiba Omer Yilmaz sizi tanidigi halde yeterince tanimiyormus... |
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
Forum Üyesi
|
bu sonuncusu çok komik bi yazıydı, bi onceki sayfadaki neo liberalizmin tanımını vermiş kramer.
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Yönetici
|
Sayın Melody,
Delege listeleri, bir grubun düşüncesini kabul edenler ANLAMINA GELMEZ: Yaklaşık 8-10 yıldır delegeyim ben Oda'ya. Örneğin ben ve ablam listede iken, ablam ayrıca diğer grubun yönetim listesindeydi. Delegelik milletvekilliğidir. Sizin fikrinizi almamak değil, tam tersi bir milletvekili olarak sizin ileride fikrinizi almak için ismini yazılmış. Eğer istemezseniz delege değilmiş gibi davranırsınız olur biter. Yani bağımsız olarak meclise girmiş bir milletvekili, bir parti yöneticisinden ne kadar bağımsızsa bu listede olduğunuzda siz de BAĞIMSIZ BİR MİMAR olursunuz. Bence değer verilip bu listeye girmek önemlidir. Diğer listede de adınız olabilirdi. Ayrıca, forumdaki düzgün kişiliğiniz ve yardımsever haliniz yüzünden ben de listeyi hazırlamış olsam sizin isminizi üst satırlara koyardım. Bu sizin görüşünüzü sizin adınıza belirtmek değil bilakis GÖRÜŞÜNÜZÜ EĞER İSTERSENİZ ALMAK içindi. Ancak bundan sonra dikkatli oluruz. Sizi böyle oluşmlar söz konusu olduğunda "yokmuş gibi" sayarız. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#244 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık için Mimarlık grubu'nun;
Yönetim kurulu adaylarından,seçim öncesi sözcülük yapanlarına biraz özeleştiri yapmak istiyorum, Radyo ve Tv konuşmalarında dikkat ettim, hep bu hareketin "spontone" bir hareket olduğunu vurgusu üzerinde ısrar ettiler, peki bu ifade Spontone=aklımıza bir anda geldi,hazırlıksız,projemiz tam oluşmadı,rüyamda görmüştüm gibi anlamları da içermiyor mu?, oylarını kullanan meslektaşlarımızı olumsuz yönde etkilemedi mi? sizler ne dersiniz? Esen Kalın...Saygılarımla...
|
|
|
#245 |
|
|
Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar
27 Ocak'ta Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar grubu mimarlara bir sms gönderdi:
" -AKP- üyelerine gönderdiği mesajda mimalık için mimarlar grubunu desteklediğini açıkladı. " Seçim günü yapılan bu atağın "demokrat" olmakla ilişkilendirilebilecek yanı nedir acaba? |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence propaganda biraz yetersiz kaldı .Uzun süre önceden başlayarak herkese ulaşılmalıydı .
|
|
|
#247 |
|
Üye Adayı
|
Bence grubun yürüttüğü propaganda çalışmalarında ciddi bir empati problemi vardı...Ve bu problem hala devam ediyor...
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
Yönetici
|
Bence ve kısaca:
Nasıl Cumhuriyet Mitingi yapıldı, herkese bayrağını aldı koştu. Bayrağını asmayan kötü ve vatanını sevmez olduysa bu da böyle. Ciddi bir propaganda yapıldı, AKP geliyor diye. Millet de aman AKP gelmesin!!! dedi. Diğer adayların AKP'nin adayı olduğuna anında inandı millet. 14.000'e yakın üyeden, 2500'ü seçime katıldı. 500'ü de gelecekti gelmedi diyelim. 11.000 üye'nin Oda ve yaptıkları ile alakası yok belli. Daha doğrusu belki de Oda'nın önemli olmadığını düşünüyorlar. Belki de . Pekiyi. Geri kalan 3000'den yaklaşık 1500 kişisi ise AKP öcüsü korkusu ile hafiften sürü psikolojisi eşliğinde AKP'ye yanıt vermeye koştular. Asıl üzüldüğüm nokta, 17 yıl orada koltukta kalmayı kafaya takmış olanların AKP filan diye diye milletin ne gibi reaksiyonları olabileceğini çözmüş olması. Bu kadar basite inmiş yani Oda. Basit ve kolay çözümlenir halde. Çobanın ne dediğiyle ve ne yalanı ile hareket eder şekilde. Demek ki herkes layığı ile yönetilir. Layık da bu yönetim belli. Tebrikler ve teşekkürler bize bunları anlatanlara. Bu yönetim size müstahak. Mali bilançonun gizliliğine, -yolsuzluk yok diyorlarsa açısnlar tüm bilançoyu haksız maaş tahsisi yok diyorlarsa- Kaybedilen davaların saklanmasına ve Yarışmacı ve yarışmalara destek değil köstek olunmasına ve SMGM kredisi dilenmek için çekomastik seminerleri peşinde koşmaya Aynen devam...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#249 |
|
Üye Adayı
|
Neo Liberalizm üzerine...
12 Eylül askeri darbesi,depolitizasyon süreçleri,neo liberal politikaların vahşice uygulanması,örgütlenme yasakları,örgütsüz ve savunmasız toplum yaratma çabaları,medya ve banka operasyonları,özelleştirme....
Kişiliksiz ve silik insan yaratma politikaları, Küreselleşme, Çok Taraflı Yatırım Anlaşmaları Tahkim, ve bu ortamın mimarlık alanına yansımaları İmar Afları İslah İmar planları Ayrıcalıklı imar hakları Gökdelenler Kıyı yağması Orman alanlarının talanı Su havzalarının işgali Haydarpaşa ,Galataport .. vs projeleri Kensel Dönüşüm adı altında kent yoksullarını kentin dışına atma operasyonları, vs......., vs.... Kimse alınmasın camdan bir fanus içinde yaşamıyoruz. Kimse de bana mimarlık eyleminin bu süreçlerden bağımsız geliştiğini söylemesin. |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şahsen kendimi " gelecekti ama gelmedi " diye adlandırdığınız gruba sokabilirim. Bunun sebebide kısaca, söylenenlerin yapılmayacağı veya yapılamayacağına dair olan endişemdir. Dahada açacak olursam, hani genelde hep doğrular söylenir ve uygulamaya geçildiğinde söylenen doğruların dışında bir sonuç ortaya çıkar ya tam olarak işte bu.
Ama yinede bütün samimiyetimle bu karşı duruşu tebrik ediyorum.
|
|
|
#251 |
|
Arkitera Üyesi
|
mutedil tsunami
"the ball stands still" (inertia)
YouTube - Feynman :: Inertia and Fathers
|
|
|
#252 |
|
Yönetici
|
Bu defa olmadı. 15 günlük bir kampanyada odanın olanaklarını ahlaksızca kullanan ÇAĞDAŞ DEMOKRAT TOPLUMCU MİMARLAR'ın SMS mesajları ve medya aracılığı ile kamuoyunu aldatmasının önüne geçilemedi.
Ama bu grafik herşeye bedel. (Düşük numaralı sandıklar eski üyelerin, yüksek numaralar ise gençlerin oy kullandıkları sandıklar. Bordo renk Mimarlık İçin Mimarlar'ı temsil ediyor.) |
|
|
|
|
|
#253 |
|
Yönetici
|
Seçimlerden önce ortaya çıkan ama Ömer Yılmaz'ın uyarısıyla yayınlanmayan bu karikatürü sunuyorum efendim.
Ben de Ömer'e hak vermiş idim ama son yazılanlar sonrası "az bile" diyorum efendim. Bakalım karikatürle yorum sunanlar (sadece yürüyen iki adam çizip balon dolduruyorlar) karikatüre sinirlenecek esip gürleyecekler mi daha... Buyurunuz...
|
|
|
|
|
#254 |
|
Arkitera Üyesi
|
28 Ocak Pazartesi
Sanırım bu konu uzun süre konuşulacak ve konuşulmalı da. Hepimiz son 15 günde yaşananların yoğunluğunun etkisini doğal olarak üzerimizden atabilmiş değiliz. Ama ilk bakışta, seçimlere katılımın oranı, belki ilk defa konu üzerinde derinlemesine düşünmeye imkan tanıyan bir ortamın oluşması çok olumlu.
Daha önce de, yine forumda, belirttiğim gibi önemli olan 27 Ocak değil 28 Ocak pazartesi tarihi yani bugün ve sonrası. Mevcut yönetim ortalama 2500 oyun yaklaşık 3 de 2 sini alarak 2 yıl daha yönetimde kalma onayını mimarlardan aldı. Öncelikle kendilerini tebrik ederim. Ancak umarım bu seçim sonucunu sadece büyük bir başarı olarak algılamaz ve “yola aynen devam ediyoruz” demezler. Ortada “büyük” ve açılan sandık numaralarındaki oy dağılım oranlarından anlaşıldığı üzere “genç” bir kesimin haklı talepleri bulunmaktadır. Muhalif bir ikinci grubun olması sağlıklı bir demokratik ortamın oluşması ve devamı için gereklidir. Umarım “Mimarlık İçin Mimarlar” grubu da bu seçimin kaybedilmesini mutlak bir başarısızlık olarak algılayıp dağılmaz; tam tersine bu süreçten öğrendikleri ile daha güçlü, organize ve net bir şekilde varlığını sürdürür. Bu arada unutmayalım ki İstanbul’daki 14000 mimar seçmenin aslında sadece 2500 gibi küçük bir oranı seçime katılmıştır. Bundan sonraki temel amaçlardan biri de mimarlığın kaçınılmaz ve gerekli toplumsal boyutunun bir gereği olarak geri kalan kesimin de bu konuya olan ilgisini çekmek, bu büyük sessiz kalan çoğunluğu mimarlığın toplumsal rolü hakkında düşünür ve söz eder kılmak olmalıdır. Saygılarımla Hakkı Yırtıcı |
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Oktay Ekinci'nin bugün Cumhuriyet'te çıkan yazısı, Behiç Ak'ın Arkitera Mimarlık Merkezi'ni, Atilla Yücel'i ve Korhan Gümüş'ü son derece çirkin bir şekilde suçlayan ve egruplarda dolaşan yazısı durumun değişmediğini net olarak gösteriyor. Bunun değişeceğini sanmak polyannacılık oynamaktan farksız. Değişmesi gereken odayı 15 yıldır yöneten hanedanlık. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|