|
|
#226 |
|
Üye Adayı
|
Mimarlar Odasi Neo Liberal Saldiriyi Geri Püskürttü.
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi seçimlerinde Çağdaş Toplumcu Demokrat Mimarlar ezici oy farkıyla önde gidiyorlar.
MİMARLAR ODASI TOPLUM HİZMETİNDE TOPLUM HİZMETİNDE MİMARLIK süreci kesintisiz devam ediyor |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Arkitera Üyesi
|
maalesef...
|
|
|
#228 |
|
Arkitera Üyesi
|
Herhalde bu basligi acan uye odanin secimlerinin sonuclandigini ve CTDM grubunun secimi kazandigini soylemek istiyor...
Bazi kitleleri kelimelerin anlamlarini bilmeden yapilan tanimlamalarla nacizane karalamaya calismanin (?!) sonucunda anca boyle bir baslik acilir... G Ve bu kadar zamandir suregelen bazi kampanyalar dogrultusunda bazi seyler sonuclanir... Ama sasirdim dogrusu gecenin korunde bile paradan kacmayip cesitli mobil servis saglayicilardan kullanicilara " AKP Uyelerine gonderdigi mesajda, Mimarlik Icin Mimarlar Grubunu destekledigini acikladi. - CDTM... " icerikli bir mesaji saat 23:34 itibariyle gonderip taciz boyutuna varan bir kampanya yurutebiliyor. Ayrica bunun icin butce ayirabiliyor (?!). Kampanya mi? Sonuna kadar demisler... Ve yapmislar. Insallah bu kafalar bu ise gosterdikleri cabayi mimarlik mesleginin sayginligini ve varligini korumaya da gosterirler....
|
|
|
#229 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
AKP'nin gönderdiği mesajın orjinalini görsek buradan.. eğer öyle bir mesaj varsa tabii.. Artık bu tarz mesajlardan bıktım usandım.. yarın ilk işim Oda'yı arayıp Oda'dan ayrılmanın yollarını soruşturacağım ve ayrıca da sistemlerindeki bilgilerimin, özellikle de telefon bilgilerimin silinmesini isteyeceğim.
|
|
|
|
#230 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sanirim size de bahsettigim mesaj gecenin yarisinda ulasmis. Boyle bakinca daha bir ilginc oluyor konu degil mi ![]()
|
|
|
|
#231 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?
Neo-liberal öyle mi? Yeni (!) başkan Eyüp Muhçu, karşı tarafın adaylarından birine oylar sayılırken, "siz bizim canımızsınız" diyorken nerelerdeydiniz? Neo-liberal öyle mi? Ezici öyle mi? Karşı grup, sizin bir önceki seçimde genel kurul yaptığınız sayıda oy aldı. Farkında mısınız? Sonra da geçip, "Ne gerekiyorsa gelin biz yaparız" diyorsunuz. Bu seçimi kazanmış neo-liberal tavrı değil mi? Kusura bakmayın o zaman, oy alabilmek için odanın cep telefonu numarası veritabanını kullanarak, karşı tarafı politik ırkçı bir tavırla AKP li olarak suçlarken, sandık görevlilerinizin hemen hemen hepsi, "biz sizin AKPli olmadığınızı biliyoruz aslında" derken nerelerdeydiniz? AKP suçlamaları dolayısıyla AKP size oy kazandırırken Neo-Liberallik neredeydi? "Toplum hizmetinde mimarlık" diye basbas bağırıp, toplumculuğun mimarlıktan, mimarlığın toplumculuktan kopmaması gerektiğinde, kendine mimar diyen herkesin de bunu kelimesi kelimesine kabul ettiğinde neredeydiniz? Ayıp diye birşey var mı sizce de? Oda veritabanını kullanarak mesaj yolluyorsunuz grubunuz adına, odanın ipsinden grup adına mail yollanıyor. "webkadir" olayını anlatınca bile, "fatura gösterin" diyorsunuz hala. Ne faturası, ispatı var zaten. Bu kadar izole olunmaz.. Ayıp. Gerçekten çok ayıp... En son indistinct tarafından düzenlendi : 27-01-2008 23:34. |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Arkitera Üyesi
|
nedense(!) 22 temmuz 2007 seçimleri sonuçları açıklandığında hissettiğim üzüntüyü bu gece yine hissediyorum.
odanın eski yöneticileri kazandı ama biz genç mimarlar bence kaybettik.şimdiye kadar bu odanın bana hiç yararı olmadı, bundan sonrada olmayacağını düşünüyorum hatta biliyorum. şu arkiteranın sadece bir internet sitesi olarak bile onlardan çok yararı olmuştur. mimarlık için mimarlar grubunuda nasıl akp ye kurban ettiniz hala inanamıyorum. bir yeni mezun, genç ve çabalayan mimar olarak bu grubu para ve rant uğruna nasıl harcadınız,nasıl bu şekilde bir karalama kampanyası yaptınız hala aklım ermiyor.ama çabalar sonuç verdi.şimdi kimin akp üzerinden oy avcılığı yaptığı görülüyor. bakalım bu yeni dönemde göreceğiz odamızın yenilikçi demokrat yönünü.yakında odaya gidip, bir yarışmaya girmek için sadece mimar olduğuma dair yazı isteyeceğim.onlarda benden aidat borcumu isteyecekler.bende çıkarıp zar zor kazandığım; bana sen nerede çalışıyorsun?kaç paraya çalışıyorsun?sigortan yatıyor mu?ne kadardan yatıyor?vasıflı mısın?vasıfmız mısın?diye bile sormayan, hiç bir hakkımı savunmayan,paramı alırım işime bakarım diyen adamlara maaşımın bir kısmını vereceğim.sonra da oradan çıkıp tekrar beni sabahın bilmem kaçından akşamın bilmem kaçına kadar çalıştıran;haftasonlarımızı bile göremediğimiz,tabiri caizse kölelik ile eş değer tuttuğum,sosyal yönümüzün sıfıra yakın olduğu hatta bence hiç olmadığı ve beş kuruş için çalıştığımız üstelik bir de hata yaptığımızda azar işittiğimiz o çok kıymetli mimarlık ofislerine döneceğim.ve ömür sesimizi bir şekilde duyurana kadar böyle geçecek. merak ediyorum sevgili odamızın görevi bana sahip çıkmak değilse neye sahip çıkmak?benim hakkımı savunmak değilse neyin hakkını savunmak?benim emeklerime saygı gösterip bana yardım etmek değilse nedir?öyle kurs verip yine para alıp(!) yardım etmekle olmuyor.aynı tas aynı hamam olacak diyorum. hepimize hayırlı ve uğurlu olsun... |
|
|
|
|
|
#233 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kaçırılmış bir şansın ardından üzülmesi gereken mimarlık camiası, bir dönem daha köhnemişlik ile boğuşacak...
Biz aslında koltuklarımızı çok seviyoruz diyemeyenlerin günü bugün, bazı beylik sıfatlar ile kendilerini tanımlayanların. |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ayrıca bana o mesaj gece 20 dak arayla 2 defa ulaştı, "yeter artık bıktım sizin mesajlarınızdan" yazdım ama tabii ki yollayamadım, malum sebep, numara belli değil zaten bu gizli numaralardan oldum olası nefret etmişimdir, insanlar neden gizlenme ihtiyacı duyarlar ki bilmiyorum, onlara sormak lazım bunu...
|
|
|
|
#235 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanıyorum yeterli probaganda yapılmadığından yada bazı arkadaşların pazar günü evden çıkmak istemeyişleri bu sonucu doğurdu.dikkat ettinizmi bilmiyorum ama yaş ortalaması yüksekti .bu dönem olmazsa bir dahaki dönem olur inşalllah .muhalif bir sesin çıkması bile şimdilik yeterli .belkide yeni(!) yönetim bunu birşeyler yapma konusunda uyarı kabul eder
eski yönetimin sürekli akp ye atıf yapması resmen artık terbiye sınırını aşmış durumda .Oda kesinlikle beni temsil etmiyor.ben siyasi bir görüşü olmayan birisiyim .aksine oda son derece ideolojik yaklaşımlar içersinde. vatanana millete ve sakarya'ya hayırlı olsun ![]()
|
|
|
#236 |
|
Arkitera Üyesi
|
Varlığından bahsedilen şu demokratik ortamda muhalefet yapmak bile bir saldırı gibi gösterilmeye çalışılıyorsa zaten seçime de pek gerek yok çünkü zihniyetler problemli.
Pazar günü gerçekleşen seçim bence her yönden hayal kırıklığı yaratmıştır. Katılım istenen düzeye yaklaşamamıştır, CDTM seçim öncesi kışkırtıcı ve rahatsız edici bir tavırla, mimarlığın doğasına ve kimliğine de yakışmayacak nitelikte karalayıcı bir propaganda yapmıştır, demokratik toplumun en doğal hakkı muhalefet saldırı olarak görülmüştür ve son olarak ilk defa dönüşümcü ve özgün bir program vaadeden mimarlar kaybetmiştir. Şu işe bakın mimarlar odasına başkanlık yapabileceğini iddia edenlerin aklına gelen en parlak seçim propagandası fikri karşı grubun AKP yanlısı olduğunu yada bu parti tarafından desteklendiğini iddia etmek. Herhalde başka söyleyebilecekleri birşey yok. |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Arkitera Üyesi
|
Keşke gerçekten AKP li olsalardı da sonuçta böyle bir durum çıkmazdı. %47 gibi bir oyla yönetim değişirdi.
|
|
|
#238 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu arada, biraz önce birşey fark ettim...
Tamam ben de "Mimarlığa Yol Açın" grubunu destekliyorum ama herhangi bir zaman ismimi "Asil Delegeler" bölümünde yazılmasının onayını verdiğimi hatırlamıyorum. Bu şekilde herkese dağıtılan bir listeye isim yazılırken nasıl o kişilere danışılmadan isimler kullanılır??? Bu konuda acilen bir açıklama bekliyorum... Zaten telefonuma mesaj da göndermişlerdi... 2 defa hayal kırıklığı hiç de hoş değil..
|
|
|
#239 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Foruma bırakılan cep telefonunu ise kullanmadık. Öte tarafta bunu cevap vermiştim zaten. |
|
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() O listede adının yazıldığını bilmeyen bir sürü insan olduğuna eminim.. bunu yapmaya hakkınız yoktu
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|