Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Profesyonel Yaşam > Mimarlar Odası

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 26-01-2008, 23:44   #211
Arkitera Üyesi

Aydan Balamir'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin marcel tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Eyüp Muhçu'nun projeleri aşağıda,linklerinide veriyorum ama hemen kapatabilirrler.

ARBİ İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. #Profil

ARBİ İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. #İnşaat

ARBİ İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. #Dekorasyon

ARBİ İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. #Restorasyon

Eski konuyu hatırlamayanlar içimn ömerbey siyteye girmişdi daha önceden.

Bilenler bilir Türk Ticaret Kanunu'na göre şirketlerin sicil bilgileri şeffaftır. İşte bu bilgiye göre İTO'ya kayıtlı "ARBİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"'nin ortakları:

Ümran YILMAZ
Eyüp MUHÇU

Bana saka yaptiginizi soyleyin Marcel. Az cok tahmin ederdim ama bu kadarını da beklemezdim dogrusu. Sozun bittigi yer bence. Doğruysa eğer bu adres (kuşku duyduğum için bağışlayın lütfen), sevgili Behruz ağabeye de göstermek isterim, bu durumlarda sarfettiği şenlikli sözleri duymayi özledim...
Aydan Balamir
Aydan Balamir offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-01-2008, 23:57   #212
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Alıntı:
Orijinal metin Hakan_Tüzün tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

Ö.C.Ü : Öngerilmeli Cemaat Ürpertisi

Hakan "Helal olsun" ne diyeyim.

Bütünüyle açıklıyor herşeyi.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 00:00   #213
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Ben en çok bu cipli fotoğrafa bayıldım.
Cip manzaralı, mimari tasarım örneği şeklinde sunulabilir genç mimarlara.
Cip kimin, Arbi İnaşaat sahiplerinden birinin mi bilmiyorum ama yakışmış.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 00:02   #214
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

Toplumsal yarar ve sermaye karşıtlığı ile ilgili bir mimari ipucu gören var mı, yukarıdaki fotoğrafta? Ucuz imalat olmasa gerek sermaye karşıtlığı...
lumina Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 00:19   #215
Forum Üyesi

etik mi etek mi?

26 Ocak, saat 23.34 te numarası belli olamayan bir numaradan "-AKP- Uyelerine gonderdiği mesajda Mimarlık için Mimarlar Grubunu desteklediğini açıkladı" Çağdaş Demokrat Mimarlar imzalı bir mesaj geldi.
Aslında durum bir çok açıdan vahim, ama gerçekten çok sinirlendim ve sadece üç şey öğrenmek istiyorum:

1. Neden özgün mesajı bizlere gondermek yerine " o bunu dedi, bu şunu yolladı şelinde" bilgilendiriliyoruz, doğrudan ellerine ulaşan mesajı görmek istiyorum!
2. Mesaj kime, ne şekilde geldi?
3.Herhangi bir kişi ya da grubun yine herhangi bir kişi ya da grubu bu şekilde zan altında bırakan mesajında "demokrat" kelimesi nasıl yer alabiliyor?

demokrasi, kimileri için çok ama çok uzakta...

ys
Yıldız Salman offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 00:22   #216
Forum Üyesi

Bond... James Bond.

Alıntı:
Orijinal metin Anonim tarafından gönderilmiş
Bu binaları ilk gördüğümde, bir Sedad Hakkı hırsızı ile karşı karşıya olduğumu düşünmüştüm... Çizgiler,Sedad Hakkı yaklaşımı içinde taaa İstanbul Zeyrek SSK binalarından beri gelen çizgilerdi, ama burada Muğla ile ilgili olmadıkları gibi çocukça ve ilkelce kullanılmışlardır. Bunu en iyi, bu binalara biraz da Muğla esintisi katmak için başvurduğu çatı çözümlemesinden anlayabilirsin. Böylece zevksizliğin ve yeteneksizliğin sınırları zorlanmış oluyor... Bunun mimar elinden çıktığını düşündükçe, üstünde filiz bırakan gecekonducu ''post modern türk kalfa mimarisine''söyleyecek şeyim kalmıyor.
Karalamalara bunlardan iyi cevap olamazdı sanırım. (sadece mimarlık!)

Architect: Oktay Ekinci
Eklenmiş İmajlar
mimarliga-yol-acin-clip_3-jpg  mimarliga-yol-acin-clip_5-jpg  
marcel offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 00:36   #217
Arkitera Üyesi

sn .lumina,toplumsal yarar ve sermaye karşıtlığı ile ilgili,Güncelleştirme çalışmalarımız yapılmaktadır. bkz.malum site
ilart offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 00:55   #218
Forum Üyesi

kramer'in Avatar'ı

Cengiz Bektaş'a ithaf olunur:

Müellifi Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı
Eklenmiş İmajlar

kramer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 00:59   #219
Forum Üyesi

kramer'in Avatar'ı

Doğan Kuban'a ithaf olunur:

Müellifi Türk mimarisinin büyük düşünce adamı.
Eklenmiş İmajlar

kramer offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 01:03   #220
Arkitera Üyesi

Tartismayi cok uzaklardan, Helsinki den, ama aslinda kalben cok yakinlardan ilgi ile izliyorum. Yarin ki sonuclari ne olursa olsun, bu defaki secimler hepimizin hissettigi gibi, ileride cok iyi hatirlanacak bir yarismaya sahne oluyor. Belki de butun renkleri ile simdiden bir nirhengi tasi oldu bile. Her yandan gelen ilginc mailleri, duyurulari, ulasabildigim yayinlari dikkatle okudum, izledim, vaziyeti anlamaya, tartmaya calistim. Bazilarini sahsen, bazilarini da medyadan literaturden tanidigim meslekteki agir toplarin soylemlerini ve de genclerin dusuncelerini dinledim. Bir suru seyler dolandi durdu kafamda. Tabii ki bazi anlarda tartisma, kisisel suclamalara indiginde, kisilerin zayif yonleri bulmaya yoneldiginde oldukca buruldum.

Ama bu ugrasin, adina mimarlik dedigimiz seyin, bizim en cok sevdigimiz, hatta bir cogumuzun en iyi yaptigi is oldugunu aklimdan gecirdim bir yeniden. En azindan benim gibi bu meslekte yillarini gecirmis birisi icin bu boyleydi. Mimarligin anlami her ne ise, okullarda nasil ogretilirse ogretilsin aslinda yasamin icinde belki de kendimizden baska kimsenin tanimlayamiyacagi bir seydi. Belki de mimarlik bir is de degildi. O bir hobi, paramizi kazansak da isin otesinde cok kutsal bir seydi.

Ve sonucta ne kadar kutsal olursa olsun, mimarligin kimsenin mali olmadigini, kimsenin tekelinde olmadigini, olmamasi gerektigini bu tartismalarla bir kez daha anladim. O elimizden gidecek diye korkmak yerine, hepimizin ellerinde buyuyen guzellesen bir sey sey, butun renklerin bir araya geldigi, bir mozaik oldugunu, binlerce yillik ulkemiz gibi, katman katman Turkiyemiz gibi oldugunu, olmasi gerektigini onu tartismaya korkmadan, her yonu ile hazir olmamiz gerektigini dusundum.

Izlediklerim arasinda A.Yucel, H. Kahvecioglu ve Z.Sozeri nin katildigi acik radyodaki kisa program ise cok anlamli bir belge niteliginde bir programdi. Temelde birlesselerde, aslinda ayni grupta olsalar da, biribirlerinden farkli uc konusmacinin ard arda gelen, bir butunu tamamlayan cumleleri ile birakin cok sevdigimiz mimarlik adina, temel insani degerleri ortaya koymak adina da muhtesem bir tabloydu gercekten. Farkliliklarin, birlikteliklerin dahada otesinde sevginin yarattigi kisa zamanda ama ozenle ictenlikle yapilmis bir tabloydu. Cok rahatladim.

Ne derler, hic bir sey rastlanti degildir. Bu tartismalarin olmasi bizdeki mimarlik kulturunun gelismesi adina cok ama cok sevindirici. Ve bu isin galiba sonuc ne olursa olsun en can alici finali. Kusura bakmayin, ingilizce klavye ile turkce noktalamalardan uzak, gecenin yarisindan hizla yazdim, hepinize iyi cok guzel pazarlar ve guzel secimler diliyorum.
Sevgilerimle.

Huseyin Yanar
Eski 27-01-2008, 01:10   #221
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Hüseyin Bey,
Binlerce kilometre uzaktan ve kimbilir kaç derece soğuktan her zamanki sıcaklığınızı hissettik...

Artık bu mesajla konuyu da kapatıyoruz. Mimarlık zaten kazandı.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2008, 01:28   #222
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Konuyu kapattık. Gittim yattım. Ve telefon çaldı.

Habertürk'te haber var koş Ömer: "Çalık Grubu Oda'yı ele geçirmeye çalışıyor" diyor Eyüp Muhçu... (Yetişemedim.)

Aslını astarını bilmiyorum. Şu anda Habertürk'e telefonla bağlanmaya çalışıyorum. Eğer bağlanırsam hiç kibar olmadan; belki buradaki sertlikte herşeyi açık bir şekilde aktaracağım.

İlk defa bu işlerle ilgilenen bir mimar olarak koltuğu kaptırmamak için verilen bu dehşetengiz karalama mücadelesini anlamam, kendi ahlak normlarım içinde herhangi bir yere sığdırmam mümkün değil.
Eski 27-01-2008, 01:51   #223
Arkitera Üyesi

Bu akşam bir Galata Grubu toplantısı vardı...

Bu akşam Galata Grubunun kuruculurı ile bir toplantımız vardı. Gençler kuşkularını anlatıyorlardı. Çünkü odanın bugünkü yönetimi çok büyük bir beyin yıkama kampanyası yürütmüş ve Mimarlık için Mimarlar Grubunun Akparti yakını olduğunu yaymışlardı bunu anlatıyorlardı.

Ben onlara bu gün Akparti Politikalarına en büyük desteğin mevcut oda yönetiminden geldiğini, çünkü mimarları böldüğünü, dışladığını, güçsüzleştirdiğini bunun da siyasi iktidarlara yaradığını anlattım. Çünkü tüm mimarları kapsayan bir yönetim hem kenti çok daha iyi koruyabilecek hem de mimarlığın değerlerinin ön plana çıkartılmasını sağlayarak siyasetin önünde durabilecekti.

Hukuk davalarından söz ettiler. Ben bir iki örnekle bunun dar çevrelerle sınırlı kalması halinde ne kadar zayıf kalabileceğini anlattım, söz gelimi şu Kadıköy Meydanına dikilecek onbeş katlı yapı konusunda basit bir gün geçirme’nin kenti kolayca nasıl bir sorunla karşı karşıya nasıl bırakabildiğini örnek olarak verdim.

Sadece bu nedenle bile ötekileştirme, dışlama, darçevreye hapsetmek yanlıştı.
Diğer bir örnek demokrasi konusundaydı. Bir gün önceden yakınlarla düzenlenen, tüm konuşmaları ve konuşmacıları kontrollu “tezgah” teknik genel kurulların demokrasiye nasıl engel olduğunu anlattım.

Gençlerin gözünde yine de şuphe vardı. Ta ki…….mesaj gelene kadar.
Mesajı önce Metin okudu, tekrar okudu. Yüzünde dehşeti gördüm “olamaz” dedi “bu kadarını yapamazlar”.

Mesaj diğer telefonlara da gelmeye devam ettikçe aynı tepki tüm gençlerden gelmeye başladı. “Bu kadarı da olmaz. Bu kadar düşemezler”.

Ak parti destekleyecek olsa niye mesaj göndersin ki? Desteklediği her kim olursa kaybedeceğini bile bile. (Mimarlık camiasında çok az Akpartili vardır ve böyle parti tezgahlarından %4′den fazla oy çıkmamıştır.) Akparti ancak mevcut yönetimi seçimlerde kurtarmak için böyle bir iş yapar. Desteklediğinin kaybedeceğini bile bile niye yapsın. Eğer yaptıysa ki yapması için de bence nedenler var baş tarafta açıkladığım.

Mevcut yönetimin de bu mesajı göndermek için nedenleri var yukarıdaki sayısal duruma bağlı olarak.
Tüm tezleri bitti, tüm yalanlar bitti, tüm mumlar söndü. Bu son mum. O da söndü gençlerin gözünde.
Benim de çok üzüldüğümü gördüler. Aldırmayın dediler: “odada tüm yaptıklarınızı sadece bizim için yaptığınızı, hiçbir zaman bürokrasiyi desteklemediğinizi biliyoruz.”
Artık hiçbir tereddütlerinin kalmadığını gördüm. Söylediklerim bizzat mevcut yönetim tarafından bu mesajla teyit edilmişti.

Yarın meslek kuruluşumuzda yeni bir gün başlayabilir. Mimarlar Odası dar bir bürokrasinin elinden kurtulup gerçek işlevine, tüm mimarları kapsayacak şekilde kavuşabilir. Bu sizin elinizde.
Seçimlerden sonra yapılacaklarla ilgili bir kaç önerim var:

1.Seçim sistemini değiştirelim. Her katılan grup aldığı oy kadar yönetim kurulu üyesi çıkartsın. Böylece katılım genişlesin.
2.Oda yönetimi seçimlere bir ay kala herkesin kabul edeceği bir heyetin kontroluna geçsin. Bu heyet tüm etkinliklerin tarafsız ve tüm kesimlere açık şekilde yapılmasını sağlasın.
3.Seçim harcamaları bu heyet tarafından kontrol edilsin. Oda bütçesinin mevcut yönetimler tarafından bu amaçla kullanılmasına engel olunsun.

Mimarlar Odasını açın. mimarlığın önünü açın.
MİMARLIK İÇİN MİMARLAR GRUBUNA OYLARINIZLA DESTEK OLUN.
Yılmaz Kuyumcu

(madem adet oldu bende belirteyim.
1994-97 dönemi İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu üyesi/muhtelif tarihlerde Yönetim Kurulu sekreteri/II.Başkanı/EKA MBÇK Başkanı/Galata Grubu….)
Eski 27-01-2008, 02:00   #224
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Sonuç olarak TV'lara bağlanamadım. Yarın öğreneceğiz artık işin gerçek yüzünü.

Konuyu tekrar kapatıyorum. İyi pazarlar, iyi seçimler.
Eski 27-01-2008, 07:57   #225
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Mimarların seçimi
İsmet Berkan, Radikal, 27 Ocak 2008 Pazar
Alıntı:
Bugün İstanbul'da Mirmarlar Odası'nda seçim var. Bunca yıldan sonra ilk kez mevcut oda yönetimine muhalif bir grup var. Bunca yıldan sonra ilk kez gerçek rekabet ortamının yaşanacağı bir seçim olacak.

Seçimi kim kazanır, nasıl kazanır çok bilmiyorum, zaten bu sorunun cevabı da akşama kadar alınmış olacak ama bu rekabet ortamının ve seneler sonra ilk kez mimarlık mesleğinin özüne ve Mimarlar Odası'nın bu mesleğin içindeki yerine ilişkin farklı düşünceler duyduğum için bir vatandaş olarak en azından çok memnun olduğumu söylemeliyim.
Mimarlar Odası, başka her şeyden önce 'mimarların odası'dır; yani, mimarlık içindir, mimarlık mesleğinin saygınlığının artması, Türkiye gibi bir ülkede 'mimarlığın gerekliliğinin anlatılması' için önemlidir.

Ama hemen ardından diğer fonksiyonlar gelir: Mimarlar ve mimarlık uzayda değil bu ülkede yaşamaktadır, ülkenin sorunları, ülkenin sorun çözme yöntemleri, ülkenin sanatsal anlatım özgürlüğünü ve kentlerimizin biçimlenmesini yönlendiren ortamı, elbette Mimarlar Odası'nın da sorumluluğudur, kendi üstüne düşen konularda görüş bildirmek, eleştirmek ve en önemlisi çözüm önermek Mimarlar Odası'nın toplumsal sorumluluğudur.

Kent sorunlarıyla ve kentlerimizin mimari-sanatsal dönüşümüyle gazeteci olarak isteseniz de istemeseniz de yakından ilgilenmek durumundasınız.
Bir örnek vereyim:

İstanbul'da Büyükdere Caddesi'nin Levent'ten başlayıp Maslak'ta Atatürk Sanayi Sitesi'ne kadar uzanan bölümünde belediye uzunca bir zamandan beri 'gökdelen' demeye dilim varmayan yüksek yapılara,
büyük iş ve alışveriş merkezlerine izin veriyor.

Mimarlar Odası ve biz gazeteciler de, bu bölgeyle ilgili sık sık eleştiriler dile getiriyoruz. Temelde söylediğimiz şey hep aynı: Yeterli altyapı, özellikle de ulaşım altyapısı olmadan bu bölgeye böyle bir yoğunluk sıkıştırmak kenti zor durumda bırakır.

Bu söyleniyor ve sonrasında da artık neredeyse klişe olmuş (hoş bir şeyin klişe olması onun geçerli olmadığı anlamına elbette gelmez) bazı çözüm önerileri de sıralanıyor: Toplu taşımaya yatırım yapılmıyor vs.

Oysa, gazetecilik belki değil ama mimarlık çözüm üretme mesleğidir. Toplu taşımanın da yeterli bir çözüm olmadığı, kent planıyla ilgili hayatın gerçeklerine de uygun çözümleri tartışmak gerektiğini düşünüyorum. Doğrudan 'İstemezük' demek yerine, yapıcı eleştiriye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Bir örnek de su havzalarından. Ömerli Baraj Gölü'nün su havzası on yıllardır yapılaşma tehdidi altında. Burada özel araziler de mevcut, Hazine'ye ve belediyeye ait araziler de. İstanbul açısından hayati önemdeki bu bölgede ne zaman kontrollü bir yapılaşma projesi ortaya atılsa Mimarlar Odası buna doğrudan karşı çıktı. Ve çok haksız da değildi oda, yasal inşaat yapılamadı. Ama buna karşılık binlerce gecekondu su havzasını işgal etti. Hem şahıslara ait arazileri hem de belediyeye veya Hazine'ye ait arazileri işgal eden, hiçbir altyapısı olmadığı için bütün atık suyunu Ömerli Baraj Gölü'ne akıtan binlerce gecekondumuz var şimdi. Kontrollü ve sıkı sıkıya kurallara bağlanmış bir yapılaşma belki de barajı bu kadar tehdit etmezdi, İstanbul'un en büyük su kaynağı daha iyi korunabilirdi.

Benzer örnekleri Beyoğlu'ndan Sulukule'ye, Karaköy'den Boğaz hattına, Zeytinburnu'ndan Ataşehir'e kadar şehrin pek çok noktası için verebilirim. Maalesef bütün bu sorunlarda Mimarlar Odası, görüşü herkes tarafından önceden bilindiği için muhatap dahi kabul edilmeyen, yani İstanbul'a bir 'çözüm ortağı' konumunu tamamen kaybetmiş bir salt eleştiri kurumu haline döndü.

Şimdi de oda yönetimi karşısına bir muhalif grup çıkınca çareyi eski metotlarda arıyor, 'Onlar AKP'nin odayı ele geçirme ekibi' diyerek eleştirilere cevap veriyor.

Umarım bugünün sonunda mimarlık kazanır, İstanbul'da mimarlar bir kez daha sözlerini dinletebilir konuma gelirler.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Etiketler
ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları