|
|
#211 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bana saka yaptiginizi soyleyin Marcel. Az cok tahmin ederdim ama bu kadarını da beklemezdim dogrusu. Sozun bittigi yer bence. Doğruysa eğer bu adres (kuşku duyduğum için bağışlayın lütfen), sevgili Behruz ağabeye de göstermek isterim, bu durumlarda sarfettiği şenlikli sözleri duymayi özledim... Aydan Balamir |
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Yönetici
|
Hakan "Helal olsun" ne diyeyim. Bütünüyle açıklıyor herşeyi.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Yönetici
|
Ben en çok bu cipli fotoğrafa bayıldım.
Cip manzaralı, mimari tasarım örneği şeklinde sunulabilir genç mimarlara. Cip kimin, Arbi İnaşaat sahiplerinden birinin mi bilmiyorum ama yakışmış.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Yönetici
|
Toplumsal yarar ve sermaye karşıtlığı ile ilgili bir mimari ipucu gören var mı, yukarıdaki fotoğrafta? Ucuz imalat olmasa gerek sermaye karşıtlığı...
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Forum Üyesi
|
etik mi etek mi?
26 Ocak, saat 23.34 te numarası belli olamayan bir numaradan "-AKP- Uyelerine gonderdiği mesajda Mimarlık için Mimarlar Grubunu desteklediğini açıkladı" Çağdaş Demokrat Mimarlar imzalı bir mesaj geldi.
Aslında durum bir çok açıdan vahim, ama gerçekten çok sinirlendim ve sadece üç şey öğrenmek istiyorum: 1. Neden özgün mesajı bizlere gondermek yerine " o bunu dedi, bu şunu yolladı şelinde" bilgilendiriliyoruz, doğrudan ellerine ulaşan mesajı görmek istiyorum! 2. Mesaj kime, ne şekilde geldi? 3.Herhangi bir kişi ya da grubun yine herhangi bir kişi ya da grubu bu şekilde zan altında bırakan mesajında "demokrat" kelimesi nasıl yer alabiliyor? demokrasi, kimileri için çok ama çok uzakta... ys |
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Forum Üyesi
|
Bond... James Bond.
Alıntı:
Architect: Oktay Ekinci |
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Arkitera Üyesi
|
sn .lumina,toplumsal yarar ve sermaye karşıtlığı ile ilgili,Güncelleştirme çalışmalarımız yapılmaktadır.
bkz.malum site |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Forum Üyesi
|
Cengiz Bektaş'a ithaf olunur:
Müellifi Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı
|
|
|
|
|
|
#219 |
|
Forum Üyesi
|
Doğan Kuban'a ithaf olunur:
Müellifi Türk mimarisinin büyük düşünce adamı.
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tartismayi cok uzaklardan, Helsinki den, ama aslinda kalben cok yakinlardan ilgi ile izliyorum. Yarin ki sonuclari ne olursa olsun, bu defaki secimler hepimizin hissettigi gibi, ileride cok iyi hatirlanacak bir yarismaya sahne oluyor. Belki de butun renkleri ile simdiden bir nirhengi tasi oldu bile. Her yandan gelen ilginc mailleri, duyurulari, ulasabildigim yayinlari dikkatle okudum, izledim, vaziyeti anlamaya, tartmaya calistim. Bazilarini sahsen, bazilarini da medyadan literaturden tanidigim meslekteki agir toplarin soylemlerini ve de genclerin dusuncelerini dinledim. Bir suru seyler dolandi durdu kafamda. Tabii ki bazi anlarda tartisma, kisisel suclamalara indiginde, kisilerin zayif yonleri bulmaya yoneldiginde oldukca buruldum.
Ama bu ugrasin, adina mimarlik dedigimiz seyin, bizim en cok sevdigimiz, hatta bir cogumuzun en iyi yaptigi is oldugunu aklimdan gecirdim bir yeniden. En azindan benim gibi bu meslekte yillarini gecirmis birisi icin bu boyleydi. Mimarligin anlami her ne ise, okullarda nasil ogretilirse ogretilsin aslinda yasamin icinde belki de kendimizden baska kimsenin tanimlayamiyacagi bir seydi. Belki de mimarlik bir is de degildi. O bir hobi, paramizi kazansak da isin otesinde cok kutsal bir seydi. Ve sonucta ne kadar kutsal olursa olsun, mimarligin kimsenin mali olmadigini, kimsenin tekelinde olmadigini, olmamasi gerektigini bu tartismalarla bir kez daha anladim. O elimizden gidecek diye korkmak yerine, hepimizin ellerinde buyuyen guzellesen bir sey sey, butun renklerin bir araya geldigi, bir mozaik oldugunu, binlerce yillik ulkemiz gibi, katman katman Turkiyemiz gibi oldugunu, olmasi gerektigini onu tartismaya korkmadan, her yonu ile hazir olmamiz gerektigini dusundum. Izlediklerim arasinda A.Yucel, H. Kahvecioglu ve Z.Sozeri nin katildigi acik radyodaki kisa program ise cok anlamli bir belge niteliginde bir programdi. Temelde birlesselerde, aslinda ayni grupta olsalar da, biribirlerinden farkli uc konusmacinin ard arda gelen, bir butunu tamamlayan cumleleri ile birakin cok sevdigimiz mimarlik adina, temel insani degerleri ortaya koymak adina da muhtesem bir tabloydu gercekten. Farkliliklarin, birlikteliklerin dahada otesinde sevginin yarattigi kisa zamanda ama ozenle ictenlikle yapilmis bir tabloydu. Cok rahatladim. Ne derler, hic bir sey rastlanti degildir. Bu tartismalarin olmasi bizdeki mimarlik kulturunun gelismesi adina cok ama cok sevindirici. Ve bu isin galiba sonuc ne olursa olsun en can alici finali. Kusura bakmayin, ingilizce klavye ile turkce noktalamalardan uzak, gecenin yarisindan hizla yazdim, hepinize iyi cok guzel pazarlar ve guzel secimler diliyorum. Sevgilerimle. Huseyin Yanar
|
|
|
#222 |
|
Yönetici
|
Konuyu kapattık. Gittim yattım. Ve telefon çaldı.
Habertürk'te haber var koş Ömer: "Çalık Grubu Oda'yı ele geçirmeye çalışıyor" diyor Eyüp Muhçu... (Yetişemedim.) Aslını astarını bilmiyorum. Şu anda Habertürk'e telefonla bağlanmaya çalışıyorum. Eğer bağlanırsam hiç kibar olmadan; belki buradaki sertlikte herşeyi açık bir şekilde aktaracağım. İlk defa bu işlerle ilgilenen bir mimar olarak koltuğu kaptırmamak için verilen bu dehşetengiz karalama mücadelesini anlamam, kendi ahlak normlarım içinde herhangi bir yere sığdırmam mümkün değil. |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu akşam bir Galata Grubu toplantısı vardı...
Bu akşam Galata Grubunun kuruculurı ile bir toplantımız vardı. Gençler kuşkularını anlatıyorlardı. Çünkü odanın bugünkü yönetimi çok büyük bir beyin yıkama kampanyası yürütmüş ve Mimarlık için Mimarlar Grubunun Akparti yakını olduğunu yaymışlardı bunu anlatıyorlardı.
Ben onlara bu gün Akparti Politikalarına en büyük desteğin mevcut oda yönetiminden geldiğini, çünkü mimarları böldüğünü, dışladığını, güçsüzleştirdiğini bunun da siyasi iktidarlara yaradığını anlattım. Çünkü tüm mimarları kapsayan bir yönetim hem kenti çok daha iyi koruyabilecek hem de mimarlığın değerlerinin ön plana çıkartılmasını sağlayarak siyasetin önünde durabilecekti. Hukuk davalarından söz ettiler. Ben bir iki örnekle bunun dar çevrelerle sınırlı kalması halinde ne kadar zayıf kalabileceğini anlattım, söz gelimi şu Kadıköy Meydanına dikilecek onbeş katlı yapı konusunda basit bir gün geçirme’nin kenti kolayca nasıl bir sorunla karşı karşıya nasıl bırakabildiğini örnek olarak verdim. Sadece bu nedenle bile ötekileştirme, dışlama, darçevreye hapsetmek yanlıştı. Diğer bir örnek demokrasi konusundaydı. Bir gün önceden yakınlarla düzenlenen, tüm konuşmaları ve konuşmacıları kontrollu “tezgah” teknik genel kurulların demokrasiye nasıl engel olduğunu anlattım. Gençlerin gözünde yine de şuphe vardı. Ta ki…….mesaj gelene kadar. Mesajı önce Metin okudu, tekrar okudu. Yüzünde dehşeti gördüm “olamaz” dedi “bu kadarını yapamazlar”. Mesaj diğer telefonlara da gelmeye devam ettikçe aynı tepki tüm gençlerden gelmeye başladı. “Bu kadarı da olmaz. Bu kadar düşemezler”. Ak parti destekleyecek olsa niye mesaj göndersin ki? Desteklediği her kim olursa kaybedeceğini bile bile. (Mimarlık camiasında çok az Akpartili vardır ve böyle parti tezgahlarından %4′den fazla oy çıkmamıştır.) Akparti ancak mevcut yönetimi seçimlerde kurtarmak için böyle bir iş yapar. Desteklediğinin kaybedeceğini bile bile niye yapsın. Eğer yaptıysa ki yapması için de bence nedenler var baş tarafta açıkladığım. Mevcut yönetimin de bu mesajı göndermek için nedenleri var yukarıdaki sayısal duruma bağlı olarak. Tüm tezleri bitti, tüm yalanlar bitti, tüm mumlar söndü. Bu son mum. O da söndü gençlerin gözünde. Benim de çok üzüldüğümü gördüler. Aldırmayın dediler: “odada tüm yaptıklarınızı sadece bizim için yaptığınızı, hiçbir zaman bürokrasiyi desteklemediğinizi biliyoruz.” Artık hiçbir tereddütlerinin kalmadığını gördüm. Söylediklerim bizzat mevcut yönetim tarafından bu mesajla teyit edilmişti. Yarın meslek kuruluşumuzda yeni bir gün başlayabilir. Mimarlar Odası dar bir bürokrasinin elinden kurtulup gerçek işlevine, tüm mimarları kapsayacak şekilde kavuşabilir. Bu sizin elinizde. Seçimlerden sonra yapılacaklarla ilgili bir kaç önerim var: 1.Seçim sistemini değiştirelim. Her katılan grup aldığı oy kadar yönetim kurulu üyesi çıkartsın. Böylece katılım genişlesin. 2.Oda yönetimi seçimlere bir ay kala herkesin kabul edeceği bir heyetin kontroluna geçsin. Bu heyet tüm etkinliklerin tarafsız ve tüm kesimlere açık şekilde yapılmasını sağlasın. 3.Seçim harcamaları bu heyet tarafından kontrol edilsin. Oda bütçesinin mevcut yönetimler tarafından bu amaçla kullanılmasına engel olunsun. Mimarlar Odasını açın. mimarlığın önünü açın. MİMARLIK İÇİN MİMARLAR GRUBUNA OYLARINIZLA DESTEK OLUN. Yılmaz Kuyumcu (madem adet oldu bende belirteyim. 1994-97 dönemi İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu üyesi/muhtelif tarihlerde Yönetim Kurulu sekreteri/II.Başkanı/EKA MBÇK Başkanı/Galata Grubu….)
|
|
|
#225 | |
|
Yönetici
|
Mimarların seçimi
İsmet Berkan, Radikal, 27 Ocak 2008 Pazar Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| ali rüzgar, eyüp muhçu, mimarlar odası, mimarlar odası seçimleri, sami yılmaztürk |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|