|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası'nın Açtığı Davalar
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dava sonuçları seçkisi (mi?)
Cuma akşamı, yılbaşı ertesi...
Herhalde manşete ve yazıya ilgisizliğin nedeni bu olsa gerek. Yoksa konu, özellikle projecilik yapmakta olan pek çoğumuzu yakından ilgilendiriyor. Doğrusu ben Arkitera sayesinde dava sonuçlarını döküm halinde görmekten çok yararlandım. Sağolun. Bu vesileyle Çeşme yarımadasındaki kıyı-kenar çizgisiyle ilgili iptal kararına, planlama alanından mimarları dışlayan yönetmeliğin durdurulmuş olmasına (ama bu hüküm koruma yasasının içinde varlığını koruyor), ve plan müellifinden görüş alma zorunluluğunun geri gelmesine çok sevindim. Listeye bakınca, oda, açtığı hemen her davayı kazanmış gibi bir izlenim oluşuyor. Durum gerçekten böyle mi? Odanın web sitesinde tüm dava sonuçlarına mı yer veriliyor yoksa sadece olumlu sonuçlananlar mı vurgulanıyor merak ettim. Yazık ki, uzun yıllar emek verdiğim odamın "şeffaf" davrandığından ve aleyhinde sonuçlanan davaları da yayımlayabileceğinden kuşkuluyum. Dilerim yanılıyorumdur ve olumlu olumsuz tüm dava sonuçlarını yayımlama olgunluğunu gösteriyorlardır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Haberdeki ilk liste Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin web sitesinden alındı ve bu belirtilen davalar muhtemelen hala sürüyor, çünkü sitede bu davaların sonuçlandığına dair bir bilgi yok.
En sondaki "Kararlar" başlığının altındaki ise Mimarlar Odası Genel Merkezi'nin web sitesinden alınan, sonuçların yer aldığı tam liste; yani biz sitede yayınlanan kararların arasından seçme yapmadık... Yorumu size kalmış... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|