Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Profesyonel Yaşam > Mimarlar Odası

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 04-12-2007, 14:19   #1
Yönetici

Mimarlar Odası'ndan "Forum İstanbul" ile İlgili Açıklama

TMMOB Mimarlar Odası, 12 - 13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen; Ken Yeang, Zaha Hadid gibi isimlerin konuşmacı olarak katıldığı Forum İstanbul, "Mimar Sinan'dan Olimpiyat Kentine" Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Yatırımları başlıklı etkinlikle ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada; Mimar Sinan'ın isminin "gayrimenkul dehası" olarak anılmasının mimarlık kültür tarihine karşı yapılmış bir saygısızlık olduğu; Mimarlar Odası ve Uluslararası Mimarlar Birliği üyesi Suha Özkan'nın bu tür ticari platformlarda Mimarlar Odası’nı ve Uluslararası Mimarlar Birliği’ni temsilen bulunduğu izlenimi verecek şekilde ünvan kullanması, Mimarlar Odası’nın dava açtığı konularda UIA Konsey Üyesi sıfatını kullanarak, “World Architecture Community” adı altında danışmanlık ve / veya yarışma koordinatörü görevini sürdürmesinin doğru olmadığı vurgulandı.

Açıklama metninin tümüne buradan ulaşabilirsiniz.
Gül Keskin offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-12-2007, 11:48   #2
Yönetici

"Mimarlar Odası Yönetimi'ne Soruyorum"

TMMOB Mimarlar Odası'nın Forum İstanbul ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasına Suha Özkan'dan cevap geldi. Açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.
Eski 26-12-2007, 11:56   #3
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Arkitera.com ekibinin izniyle soruları buraya da taşıyorum.
Alıntı:
1. Bir demokratik toplum örgütünü, bir sivil toplum kuruluşunu ya da bir meslek topluluğunu yönetenler, kuruluşun Onur Kurulu ya da Disiplin Kurulu gibi 'İç Adalet' süreçlerini kullanmadan bir üyelerini suçlayabilirler mi?

2. Sözü edilen suçlamalardan önce hiç değilse telefonla bir görüş almak nezaketini göstermek, çok mu zordur?

3. 'Yargısız İnfaz' şimdi Mimarlar Odası Yönetimin benimsediği bir davranış biçimi mi olmuştur?

4. Gayrimenkul Zirvesi’nde Suha Özkan ne tür bir 'aktif rol' almıştır?

5. Ya da mimarlığı seven ve yüceltmek isteyen her kuruluşa yaptığı gibi uluslararası şöhretteki üç konuşmacıların daveti gibi sıradan bir yardımın dışında başka bir katkısı var mıdır?

6. Mimarlar Odası yönetimi aktif rol aldığını öne sürdükleri Suha Özkan’ın 12 - 13 Kasım 2007’de gerçekleşen toplantı günlerinden 12 Kasım’da New York’da Rolex Ödülleri Töreni’nde 14 Kasım’da da konferans vermek üzere Los Angeles’da SCI-Arc’da olduğunu biliyorlar mıydı?

7. Ekte de sunduğum programda adı bile geçmeyen Suha Özkan’ın bu etkinliğe katılıp katılmadığını öğrenmek zahmetinde niçin bulunmadılar?

8. Mimar Sinan’ı kendi sektörlerinde 'Dahi' olarak niteleyen inşaat mühendisleri, yapı ekonomistleri, yapı malzemecileri, inşaat üretim analistleri, bezemeciler de mi Sinan’ı indirgemektedirler?

9. Sinan’ı beğenmek ya da övmek Mimarlar Odası’nın tekelinde midir?

10. Sinan’ı sevmek için Mimarlar Odası’ndan izin mi gerekmektedir?

11. Mimar Sinan’ın 'onuruna yapılan haksızlığa' (!) tepki gösteren Mimarlar Odası Yönetimi kendi aktif üyesinin onurunu kollamayı düşünmekte midir?

12. Sinan’ı takdir edenleri kınamak Mimarlar Odası’nın öncelikli bir görevi midir?

13. Suha Özkan kendi özgeçmiş belgesi dışında herhengi bir yerde 'UIA Konsey Üyesi' sıfatını kullanmış mıdır? Herhangi bir ortamda UIA Başkan Yardımcılığı diye bir ünvan kullanmış mıdır? Eğer farkında olmadığı sehven bir kullanış olmuşsa niçin uyarmamışlardır?

14. World Architecture Community’nin herhangi bir işleminde böyle bir ünvan kullanılmış mıdır?

15. Acaba sadece o görevi kabul eden kişi için gönüllü olarak üstlendiği ve maddi ve manevi külfet olan UIA hizmetleri Mimarlar Odası’nca 'ticari' değeri olan bir varlık olarak mı görülmektedir?

16. Mimarlar Odası karşı olduğunu öne sürdüğü Kartal ve Küçükçekmece yarışmalarını UIA Yarışmalar Kuruluna götürmüş müdür?

17. Suha Özkan’ın yönettiği yarışmaları 'Mimarlığın ruhuna uygun bulmadığını' söyleyen Mimarlar Odası Yönetimi “Mimarlığın ruhuna uygun ne tür proje edinimi süreçlerini desteklemektedir?

18. Söz konusu yarışmalar için acaba üyelerine herhangi bir uyarı ya da telkinde bulunmuş mudur?

19. Mimarlar Odası’nın dava açtığı konularda, dava sürmekte iken yargı kesinleşmeden kendi üyelerinden tavır almasını beklemesi hangi hukuk ilkesidir? Bu nasıl bir adalet kavramıdır?

20. Mimarlar Odası hergangi bir konuda adalet yolunu seçip dava açtığında haklılığını tescil mi etmiş olmaktadır ki Suha Özkan’dan tavır beklemektedir?

21. O zaman dava açtığı konuya proje teklifi veren mimarlar için nasıl bir tutum izlemiştir?

22. Bu konuda herhangi bir eylemi ya da işlemi var mıdır?

23. Şu anda İstanbul’da “kapalı kapılar ardında” düzenlenmekte olan bir düzineden çok yarışma-teklif süreçleri için Mimarlar Odası ne yapmaktadır?

24. Bu projelendirmeler için çalışmakta olan bürolar hakkında ne düşünmektedir?

25. Mimarlar Odası, yarışmalar aleni, şeffaf, nitelikli ve uluslararası düzeyde olunca mı rahatsız olmaktadır?

26. Bu yarışmalarda Mimarlar Odası’na danışma kurulu, jüri üyelikleri ya da yarışmanın adaletini izlemek için gözlemci olma davetleri yapıldığında neden basın duyurusu ile yanıtlayıp sorumluluktan kaçmaktadırlar?

27. Hele ulusal gündem yaratan böylesine etkin bir yarışmanın çoğunluğu uluslararası büyük isimler olan jüri tarafından tümüyle beş müellif ile Türk mimarları tarfından kazanılmış olmasından dolayı Mimarlar Odası Türk mimarlığının daha ileriye gideceğinden mi kaygılanmaktadır?

28. Mimarlar Odası mimarlığı seviyor mu?

29. Şu anda çok aşırı yoğunluklarda inşa edilmiş ve edilmekte olan yapılar konusunda Oda’nın tavrı nedir?

30. Mimarlar odası vizeleri, TUS belgeleri bu yapılara verilmiş midir? Verilmekte midir?

31. 2,8 yapı emsal ile yapı izni verilen bir arsayı yargıya taşıyan Mimarlar Odası aynı kentsel alanda 7 - 9 emsalli yapılaşmalar için ne yapmıştır? Ne yapacaktır?

32. Mimarlar Odası Türk Mimarlığının gelişmesi ve daha üst düzeye çıkması için ne yapıyor?

33. Mimarlar Odası’nın en büyük uluslararası başarısı olan UIA 2005 İstanbul Kongresi konusunda Oda Suha Özkan’ın soracağı bikaç düzine soruyu yanıtlamaya hazır mıdır?

34. Mimarlar Odası’nın Gayrimenkul Zirvesi eleştirisi ile suçlama hedefi konumuna soktuğu Suha Özkan’a çok sevdiği bir dostu teselli olarak: 'Mimarlar Odası’na yapılan hiç bir iyilik cezasız kalmaz. Üzülme!' demiştir. Bu deyiş 'göz bebeğimiz' meslek kuruluşumuzun tarihsel bir gerçeğini mi yansıtmaktadır?

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-12-2007, 12:18   #4
Yönetici

Sayin Suha Ozkan'ın sordugu haklı sorulara hepimiz birer cevap bekliyoruz. Özellikle de şu sorunun yanıtını çok merak ediyorum;

Alıntı:
17. Suha Özkan’ın yönettiği yarışmaları 'Mimarlığın ruhuna uygun bulmadığını' söyleyen Mimarlar Odası Yönetimi “Mimarlığın ruhuna uygun ne tür proje edinimi süreçlerini desteklemektedir?
Eski 26-12-2007, 13:04   #5
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Benim cevaplanmasını istediğim soru başka:

Alıntı:
28. Mimarlar Odası mimarlığı seviyor mu?
Aslında cevabını hepimiz biliyoruz. Değil mi. Belki "Mimarlar Odası'nın mevcut yönetimi" olarak özneyi açarak yazmak iyi olur. Sonuçta her yazılan sağa sola çekiştirilebiliyor kolayca.

Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor.
Eski 26-12-2007, 13:10   #6
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Tartışmayı alevlendirmek belki genişletmek adına şunu şimdiden yazmayı yanlış bulmuyorum:

Eğer mevcut yönetim 26-27 Ocak 2008'de yapılacak seçimlerde değişmezse Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin 26073 numaralı üyesi olarak ertesi gün Mimarlar Odası üyeliğinden istifa edeceğim.

Eski 26-12-2007, 14:33   #7
Forum Üyesi

Suha Ozkan nin Mimarlar Odasina cevabi

Arkiterayi uzun zamandir izliyorum. Ilk defa uye olup gorusumu paylasmak ihitiyaci duydum. Suha Ozkanin Mimarlar Odasina yonelttigi sorulara cani gonulden katildigim gibi yillardir icimde birikmis daha nice sorular oldugunu Ozkanin sorularini okurken dayanilmaz bir bicimde hissettigim icin sitenize uye olup yazmaya karar verdim.

30 yillik mimarim. Son 15 yildir amerika, ingiltere ve almanyada mimar ve akademisyen olarak calismaktayim. Isim geregi sik sik turkiyede de calisiyorum. Mimarlar odasini gerek basindan ve meslegimi icra ederken, gerekse uluslararasi duzeyde yillardir katildigim UIA kongrelerinden izliyorum. Ozkanin sorularina eklemek istedigim yillarin gozlemine dayali goruslerimi paylasmak isterim:

1. Odanin ulusal duzeyde mimarlik meslegi, mimarlik egitimi yada mimarlik politakasi adina meslegi ilerletecek ciddi bir calisma yada mesajini gordugumu soyleyemem. Oda dendiginde aklima gelenler 30 yilda coktan sekil degistirmis 'gecekondu' olayini mamarligin yegane sorunu sanan, sesini duyurmak icin mimarlar odasina hic mi hic ihtiyac duymamis olan -dolayisiyla kimin adina yapildigi belli bile olmayan- ezilmis halk soylemi ve uzmani olmaktan cok uzak olduklari yalan yanlis ucuncu dunya edebiyati. Ustelik bu edebiyati yaparken de dogru duzgun ve ozgun arastirma cabasina girmeyen ve dunyada ne yazilip cizildigine bakmayan bir 'meslek' kurulusu.

2. Uluslararasi duzeye gelince, katildigim UIA kongrelerinde uluslararasi duzeyde son derece saygi duyulan ve lafi sozu dinlenen, Turkiye yi ve son zamanlarda Mimarlar Odasini -tanidigim Odanin cok otesinde- temsil eden Suha Ozkan var. Turkiyedeki UIA kongresini gecmis ve belkide gelecekteki UIA kongrelerinin cok otesine gecmesini saglayip, Istanbulun mimarlik camiasinin haritasina islenmesine en buyuk katkiyi yapip bana gore Mimarlar Odasini 'kurtaran' ve sorularinin satirarasindan bunu ustelik karsiliksiz yaptigi anlasilan Ozkan a nedense birden karsi olmaya karar veren, uluslararasi duzeyde Ozkan disinda hicbir dise dokunur etkinligi olamamis bir Mimarlar Odasi.

Durduk yerde Mimarlar Odasinin kendine bu kadar kredi getiren birisini ustelik de sudan bir nedenle ve akil almaz baglantilar kurarak elestirmesinin arkasindaki gercek nedenleri merak ediyorum. Ve elbette boylesine karmasik bir senaryo kurgulamayi meslegi ileri goturmek icin vakit harcamak yerine is edinen 'secilmislerin' gercek amaci ne olabilir cok ama cok merak ediyorum.

Merak etmeyin bu inanilmaz kurguyu coktan bildigim uc dile tercume edip tanidigim ulslararasi butun mimarlara ve UIA ya postaliyorum.

Saygilarla
Fatma B. Altin offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-12-2007, 14:44   #8
Arkitera Üyesi

Suha Özkan'ı bu yazıyı yazmaya zorlayan Oda bildirisi, bence de "yargısız infaz" gibiydi. Özkan'ın açıklamalarından sonra, haksızlığın boyutunun algıladığımızdan büyük olduğu anlaşılıyor. Ne kadar kırılsa yeridir.

Özkan, Türkiye'nin ve Oda'nın özel mimarlarından biri. Yakın tarihli bir katkısını anımsatayım: sadece bir rica üzerine Oda'ya ve mimarlık ortamımıza, çok değerli bir iyilik yaptı. UIA 2005'i "bürokratik/turistik" bir toplantı olmaktan çıkarıp gerçek bir uluslararası mimarlık kongresine dönüştürebilmek için kişisel referanslarını, dostluklarını ortaya koydu: Özkan'ın ricasıyla İstanbul'a gelen "yıldızlar"ın konferansları, daha önce UIA'da benzeri yaşanmamış bir katılımın gerçekleşmesini sağladı. Bu durumdan hem oda, hem UIA, hem de mimarlık dünyası fazlasıyla yararlandı, katma değer sağladı. UIA'yı kongrelerini ve Oda'yı biraz olsun bilip izleyenler, değerlendirmelerimin haklılığını teslim edeceklerdir.

Şimdi... Mimarlar Odası, böyle bir üyesini neden basın yoluyla -en hafif deyimiyle- hırpalamak ister? Buna dair çeşitli komplo teorileri üretebilirim tabii ama konu bu değil. Perde gerisindeki niyetler ne olursa olsun, Oda'nın adil davranma zorunluluğu var. Her üyesine ama özellikle de Oda'ya yıllardır sayısız yararı/katkısı olmuş, üstelik de bu nedenle Oda'dan "mesleğe katkı" dalında ödül almış (2002 Ulusal Mimarlık Ödülleri) birine.

Oda'nın suçlamaları ve Özkan'ın soruları, meseleyi adil olmak ve yarışmalar meselesine doğru taşıyor. Özellikle "adil proje elde etme" yöntemlerinden biri olarak yarışmalar konusu Oda tarafından o denli başıboş bırakıldı ki, bu alanda her idarenin keyfine göre çeşitli formatlar uygulaması artık herkese olağan gelir oldu. Ama bu keyfiyete Oda da katılınca işin şekli değişir elbette.

Bu vesileyle üzerinde pek durulmamış bir konuyu hatırlatmak da benim katkım olsun: Sorulara ilavelerim var... Özkan'ın sorular dizisinde 18. sorunun arkasına takabilirsiniz:

- Oda, (juri üyesi önererek) müdahil olduğu ve yayımlayarak destekledigi "0" (sıfır) ödüllü yarışmalarda (bkz. Burdur Otogarı ve Ünye Kıyı Düzenlemesi yarışmaları), belirlediği jurilerin tüm teamüllere ve yarışmalar yönetmeliğine aykırı olarak hiç seçim yapmamış oluşunu nasıl değerlendirmiştir?

- Sonuçları duyurup tartıştırmayarak, kabahatini adeta örtbas etme çabasını nasıl bir adalet ve açıklık yaklaşımıyla açıklamaktadır?

- Zaman ve para harcayarak yarışma yoluyla proje elde etme yöntemini "nadiren" seçen idareler, bu örnekleri gördükten sonra yarışma açmak icin Oda'ya güvenebilecekler midir? Bir daha "ulusal" yarışma açmak isteyecekler midir?

- Bu durumda idareler, yarışmalar konusunda baska danışma mercileri aramakta haksız mıdırlar?

- Oda'nın güven tazelemek için izlemeyi öngördüğü strateji nedir? Var mıdır?

Oda'nın üyelerini kırıp geçirmeden önce ilgilenmesi gereken çok fazla "açığı" olduğunu ve "çuvaldızı" elinden bırakmaması gerektiğini hatırlatırım.
Aslı Özbay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-12-2007, 15:08   #9
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Ne yazık Süha Bey çok bekleyecek,

Çünkü Oda'nın ne yazık ki böyle bir huyu var.

CEVAP VERMİYORLAR...

Tenezzül etmiyorlar desem bize yazık Süha Bey'e yazık.

Bildiğim içinde bulunduğum konularda soru sordum. Oda bilişim konusunda niye bu kadar yetersiz neden MBÇK'sının çalışmaması için elinden geleni yapıyor. Diye sordum cevap yok.

Sizin bu haklı sorularınızı hiç dikkate almazlar.

Cevap verme nezaketinde bulunmazlar. Olsa birini karalamak için, kendi tekellerinde olduğunu zannetikleri (Mimar Sinan hakkında konuşmak yorum yapmak onun ismini ulu orta bir yerde almanın yasak olduğunun iddia etmek) konuları bizim AİDATLARIMIZLA BASILAN ve GÖNDERİLEN Mimarlar için bir BASILI yayını kullanırlar.

Birini fütursuzca karalamak için heba edilen o BAŞ SAYFANIN şimdi Tekzip ve ÖZÜR DİLEME için kullanılmasını DÜRÜSTÇE "bilmeden yazdık" demelerini beklerim.

Ama çok beklerim.
Çoookkkkkk...

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-12-2007, 15:17   #10
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Can Dündar dün Milliyet'teki köşesinde yazdı: "Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kurumu'nun internet sayfasında "Sanatçı ve teknik eleman personel hizmeti alınacaktır" diye ihale duyurusu yapmış."

Haberin tümü şurada: Kaç tane sanatçımız var? / Yazarlar / Milliyet Gazete

Eğer mevcut yönetim mimarlığı gerçekten seviyor olsaydı bu köşe yazısının ardından bir dakika bile zaman kaybetmeden bir basın bülteni yayınlar, konuyu web sitesine taşır, üyelerine email gönderir ve derdi ki "Yıllardır mimarlık hizmetleri ihale ile alınıyor kimsenin sesi çıkmıyor..."

Bunu yapabilmek için iki şey gerekliydi: Birincisi yukarıda da yazdığım gibi mimarlığı sevmek, gönülden bağlı olmak; ikincisi ise iletişim denen uzmanlık alanı konusunda temel derecede de olsa bilgi sahibi olmak. Bunlar mevcut Mimarlar Odası yönetiminde var mı; takdiri sizlerin. Ancak Dündar'ın bu yazısı ve öncesindeki haberle ilgili Mimarlar Odası mevcut yönetiminin herhangi bir sıkıntısı olmadığı ortada. (Ne bir email geldi, ne basın bülteni ne de web sitelerinde böyle bir bilgi var...)

Eski 26-12-2007, 15:49   #11
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Yeni yıl kokteyli için bana, eşime tüm aidat ödeyenlere yine bizim aidatımızı harcayarak KISA MESAJ ATMAK en sevdikleri işlerden. Mail geldi okuduk. Giderim ya da gitmem ama MESAJA ne gerek var.

Nefret ediyorum oradan buradan kısa mesaj almaktan. Bütün bankaları, bütün alışveriş merkezlerini arayıp ismimi sildiriyorum ama Oda'nın yaptığına bakın. Ucuz bir şey de değil ki. Binlerce kişiye mesaj atmak.

BENİM AİDATIMDAN BANA İSTEMEDİĞİM BİR ŞEYİ NEDEN ZORLA GÖNDERİYORSUNUZ.

Bu KOKYETL'i çok önemli bir hizmetmiş gibi mail ile duyurduktan sonra bir de üstüne kısa mesaj yerine, yukarıdaki mesajı ulaştırmak daha iyi olmaz mıydı?

Cevap gelmeyeceğine eminim ama olsun sorayım yine de.
Siz de bilginenin.

Not: Amma da büyüttün bu aidat meselesini demeyin. Çok büyük bir rakam olmayabilir ama bu parayı bir eğitim kurumuna da bağışlayabilirdim. Bir çocuk okurdu. Meslek kuruluşu kokteyle ya da kokteyl duyurusu için harcasın diye değil. Bir kuruş bile olsa yine de hesabını sorarım. En doğal hakkım. Ama cevap gelmez ayrı mesele.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
Eski 26-12-2007, 16:28   #12
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Asli Ozbay'in yazısında biraz değindiği "keyfiyet" meselesi üzerine kuşkusuz söylenebilecek çok şey var; mevcut Şube Yönetimi'nin keyfi davranışları üzerine.

Ayasofya'nın gönderilen SMS'lerle ilgili yazısı bunlardan birisini yazmak için iyi bir fırsat yaratıyor. Asıl konuyu mümkün olduğunca dağıtmamaya çalıştığımın altını çizerek, keyfi uygulamaların bu örneğini de buradan okuyuculara aktarıyorum:

Eğer İstanbul Şube yönetimi üyelerine SMS gönderiyorsa bunu tüm üyelerine göndermeli. Bu durumda bir keyfiyetten söz edilemez kuşkusuz. Ben de TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin bir üyesiyim. Ancak bahsedilen SMS'ler Ayasofya'ya ve eşine geldiği gibi bana ulaşmıyor. Acaba daha önce Şube'de görev alan mimarlara mı gönderiliyor sorusu ile bir arkadaşıma sordum, ona da SMS'ler ulaşıyormuş; Arkitera Mimarlık Merkezi'nde benim dışımda Şube'ye kayıtlı bir arkadaşımız daha var, SMS'ler ona da ulaşıyor. Demek ki sadece bana ulaşmıyor... Acaba neden?

Mevcut şube yönetimi kendisini eleştirenlere bu uygulamayı bile yapabiliyor. Bu uygulama dediğim şey basit. Cep telefonumu bildikleri halde (Telefonlar teyit alındı bir kaç kez.) SMS'ler bana bilinçli bir şekilde gönderilmiyor. Hoş gönderilmesin daha iyi; burada anlatmak istediğim tam da "keyfiyet" meselesi. Oda yöneticilerinin böyle bir keyfiyet içinde olmalarına da şaşırmıyorum. Daha önceki keyfi uygulamaları ile en azından ben bu duruma alıştım.

Bu arada sevgili Ayasfoya'nın içini rahatlatayım. Şube yönetimi bugüne kadar sadece Bilgi Edinme Kanunu kapsamında kendisine verilen sorulara yanıt verdi. Bu kapsamda İstanbul Şubesi yönetimine ilgili kanun kapsamında dilekçemi göndereceğim. Sonucu bir süre sonra buradan duyururuz.

Eski 26-12-2007, 17:28   #13
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Bir kararımı da ben belirteyim.

Bana kısa mesaj atıp "oy atın, demokratik seçimlere katılın" şeklinde mesaj ile oy isteyen hangi grupsa oyumu ona VERMEYECEĞİMİ bildiririm.

Kim gelirse gelsin, Mimarlık yapmak istediğimden ve yarışmalara girerken Oda'dan aktif üye olduğuma dair kağıt alma zorunluluğum olduğundan istifa etmeyeceğim. Ama verdiğim aidatımın kokteyllere ve kısa mesajlara harcanmamasını, sırf MASRAF olmasın diye 13 sene emek verdiğim Bilgisayar Eğitimlerinin yapıldığı sınıflara yeni EKRAN alınmadığını hatırlatırım. Nedenini merak ettiyseniz...

Ne gerek varmış. LCD ekran istedik diye müsrif olduğumuzu hatırlatırım. Hala Mimar Odası eğitimlerini 15" Radyasyon yayma değerleri 10 yıl öncesinin normalarına uygun bobme tüplü ekranlarla vermektedir. Halen orada eğitim veren meslektaşlarımı gösterdikleri sabır için kutluyorum.

Konuyu dağıttığım için başta Süha Bey'den olmak üzere herkesten özür dilerim.

Ama "keyfiyet" bir meslek odasına en yakışmayan şeydir bunu da bildireyim dedim.

Eski 07-01-2008, 15:09   #14
Arkitera Üyesi

Ukalalık olarak algılanıcak belki ama yine de söyleyeyim:

Keyfiyet eski dilde nitelik demektir. Kemiyet/keyfiyet : nicelik/nitelik gibi.

Kulağa pek hoş gelmese de "keyfilik" demek daha doğru olacak.

Not: Bu mesaj gerek görüldüğü takdirde silinebilir.
hicabi offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları