|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası İstanbul Seçimleri 2008
Artık yaşlanıyoruz tabii, fazlaca oda seçimine tanık olduk.
Daha da çok olanlar vardır. Bu seçimde ilk kez oy atacak genç arkadaşlar vardır. Asıl sorun şu, Siyasi partilerin veya bağımsız bir adayın ya da bir belediye başkanı adayının çok çok ciddi paraları seçimde harcayabilmesi ve seçildikten sonra (maaş çok fazla değil ama) yine de daha da zenginleşmesi artık kanıksadığımız bir şey. Evet garip ama çoğulcu demokrasinin zengiliği buymuş. Benim anlayamadığım Mimarlar Odası seçimlerde bir hengame var. Tabii ki seçmek ve seçilmek güzel bir şey ama bunu hayat memat meselesi haline getiren oy toplamak için defalarca telefon eden kulis yapanlar var. Acayip acayip SMS'lerle üstü kapalı bu sürece katılmak istemeyenleri taciz eden bir durum var. Kişi mimar ama aktif mimarlık yapmıyor. Aidatlarını ödüyor ya da ödemiyor. Mimarlar Odası ile ilişkisi yok. Dergi geldiği var yok. "Kopmuş" örneğin. Bir mesaj "Yok seçme hakkını kullanmayan mimar olmaz" böyle birebir SMS cümlesi geçmedi ama bunu anlatıyor alanen. Düpedüz taciz hem de günde 10-15 kere. Yaşandı böyle şeyler. Yok kısa mesajlarda biribirlerine laf geçirmeler. O öyleyse biz de şöyleyiz demeler. Bunlar ucuz şeyler de değil. Bana geçen gün bir sağlık kuruluşundan telefon geldi, pişkin pişkin. Havayolu firması kardeş kuruluşmuş. Beni zorla sağlık sigortası yapacaklar. Yahu istemiyorum diyorum. Kardeş mardeş biz böyle büyük bir kuruluşuz derken parladım. Ben telefonumu uçuşla ilgili önemli bir sorun olursa beni arayın diye verdim. Benim telefonumu böyle promosyonlar için kullanasanız diye değil. "Ama biz sizin sağlığınız için" diyor hala kadın. Yahu ne sağlığı. Sağlığımı düşünsem bir tek siz misiniz sigortacı. Ben cep telefonumu odaya niye veririm. Önemli bir şey olduğunda bana ulaşsınlar diye. Canları sıkıldığında mesaj yollasınlar diye değil. YA DA SEÇİM PROPAGANDASI YAPILSIN DİYE DEĞİL. Acaba bir istatistikleri var mıdır? Böyle mesaj tacizi ile kaç kişi oy fazladan verdi. Ne faydası oldu. Örneğin bende ters tepmiştir bu. Gidecektim vazgeçtim. Vermedim oy. Bir de bu veritabanını diğer aday da bağıra çağıra alıyor diğerlerinin elinden. Onlar da veriyor (zorundalar) Sonra her önüne gelen mesaj da mesaj. Ne bir ciddi bilişim altyapısı kullanmak ne bir Internet sitesinden bilgi aktarmak ne de başka bir şey. Varsa yoksa SMS. Asıl konu bu değil. Asıl konu Mimarlar Odası'nda seçilmek neden bu kadar önemli. Neden kavgalar gürültüler çıkıyor. Bilmem kaç kez bu görevi yürütenler neden koltuğu bırakmamak için debeliniyorlar. Bugün bana deseler ki "Sen başkan ol" elli bin kere düşünürüm. Aşağıdaki sebeplerden endişe duyarım. Lider bir mimar değilim bunu bilirim. Her adayın da bu endişeleri duymasını isterim. 1- İş ciddi bir sorumluluk. Acaba bu konuda yetkin miyim. İyi bir mimar mıyım? Gençlere iyi bir örnek olabilir miyim. Binalarım var mı? Övünebileceğim. Onları göğsümü gere gere sergileyebilir miyim. Ya da "aaa başkan mı şu şu binaların mimarıdır" denebilir mi. Yoksa gizli mi tutarım. Veya yarışmalardaki başarılarım var mı. Yoksa öylesine bir mimar mıyım. Başkan olunca mı adım duyulacak. Akademik çevrelerde eğitmenliğim var mı. Veya liderlik vasfım var mı? Yöneticilik kariyerim var mı? 2- Maddi manevi çok sıkıntıya düşerim. Oda yöneticiliği çok yorucu bir iş. Aileme zaman ayırabilir miyim. Maddi olarak beni tatmin edebilir mi? Manevi olarak bu tempoya ayak uydurabilir miyim? 3- Herkese her zümreye her mimara eşit olabilir miyim. O bizim gruptan değil. O bilmem ne derneğinden. O şuradan bu buradan diye ayırım yapmayabilir miyim. Yoksa bu sadece gösteride mi kalır. 4- Haklı haksız eleştirilere kulak verebilir miyim. Yoksa beni eleştirenelere bir cevap vermeyi bile düşünmeden öyle unutulmasını mı beklerim. ÖYLE ELEŞTİRİ YOKMUŞ GİBİ SUSKUN mu kalırım. En önemli politikam bu mudur? 5- Bu ülkede mimari ile ilgili herşeyi MİMARLAR ODASI yapar. Başka da yapanlar varsa hepsi kötüdür. Bizden ya da bizim işimiz değilse kötülerim hemen ya da iyi bir işse yine susar mıyım. Odam başlatmadığı halde aradan destek verip odanın benim adımın geçmemesine takılmaz mıyım. 6- EN ÖNEMLİSİ VE BENİM ÇOK HAYATİ BULDUĞUM HUSUS; Teknoloji ve bilgi çağında olduğumuzu düşünüp oda faaliyetlerinin HEPSİNİ kötü tasarlanmış matbu bir web sitesi yerine mükemmel bir ELEKTRONİK PORTAL haline getirip iletişimi sağlayabilecek bilgiye görgüye ve ÖNGÖRÜYE sahip miyim. Yoksa bu konularda başımı kuma gömüp "Bilgisayardan anlamam. Anlayan bizim bilgisayarcı çocuklar var onlar artık ne kadar yaparsa" mı derim. Böylece meydanı tek bir kuruluşa bırakıp onun bu konuda en güçlü ve biraz da TEKEL olmasına seyirci mi kalırım. (Not: Bu tekel belli ki Arkitera. Tekel olmak iyi değil biliyorum. Şu safhada ise iyi kötü beni ilgilendirmiyor. Boşluğu dolduracak tabii birileri. Kim bu konuda boşlu doldurmaya muktedirse ben de onun yanındayım tabii. Bu ODA'NIN BASİRETSİZLİĞİ bence.) Yani İLETİŞİMİ ve INTERENET TEKNOLOJİLERİNİ bilir miyim. ÖYLE BU GELİŞMELERİ DIŞRIDAN izler ve bu boşluğu dolduranı YOK SAYAR MIYIM. --- Evet benim endişelerim benim çapımda bu kadardır. Ben Mimarlar Odası başkanı olamam. Benden daha yetkinler vardır. Ama bir mimar olarak bir başkan adayının yukarıdaki listenin en az on katı kadar fazla kuruntuya sahip olmasını ve kendini tartmasını beklerim. Tartmadan aday olanı da pek takmam. Açıkçası yine bu seçimde de inanılmaz paralar harcanacak, şimdiki yönetim Oda'nın imkanlarını kullandı kullanmadı tartışmaları çıkacak, SMSler havalarda uçuşacak, hayat memat meselesi olacak, "aşırı dinciler gelecek aman oy vermemezlik yapma" diye herkes birbirine telkinde bulunacak, SONUÇTA İNANILMAZ EFORLAR SARFEDİLECEK. Madem adaylar bu kadar heyecanlı bu kadar istekli ve rakibini geçmek için bu kadar hırslı kim kazanırsa kazansın herhalde şahane bir yönetim olacak diye beklerken; Seçimler olacak birileri veya şimdiki yönetim kazanacak ama yine eski tas eski hamam, hantal teknoloji yoksunu aidat toplamayı seven bir oda bize kalacak. Benim tahmin budur. Seçim hengamesine artık alaycı gözle bakabiliyorum. Siz ne dersiniz?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
2008 Mimarlar Odası Seçim süreci başladı. 24 Şubat 2008'e kadar sürecek Şube Genel Kurulları'nın ardından, Oda Genel Kurulu Çoğunluklu 11 - 13 Nisan, Çoğunluksuz 18 - 20 Nisan 2008 tarihleri arasında yapılacak.
Arkitera Gündem'in yeni konusu "2008 Mimarlar Odası Seçimleri". Gündem dosyasına buradan ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlığa yol açın...
Forum basligi neden kapali?
"Mimarliga yol acin" soyleminde samimi iseniz -ki buna suphem yok- asil simdi konusma ve tartisma zamani. Iki yillik yeni bir donem basliyor. Secimlere rekor katilim, degisim icin yakalanmis bir sans bence. Kazanan kaybeden herkes dönüp kendini bir sorgulamali,tartisma ortami - daha duzeyli ve uretken bir bicimde- canli tutulmali ki hicbir sey "eskisi" gibi olmasin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlığa Yol Açın!
adresinde tartışılıyor
bulutların gözyaşları pencerene vururken düşüncelere daldığın gecede kurduğun hayaller sana uyumayı unutturuyorsa, gelecek o hayalleri sana yaşatsın.. En son Derya Karadağ tarafından düzenlendi : 30-01-2008 11:11. Nedeni: Link düzeltildi. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|