|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlar Odasına Rağmen!!!
YENİ BİR MİMAR OLARAK MERAK ETTİĞİM BİR KONU VAR, TÜRKİYEDE MİMARLAR ODASINA RAĞMEN, YANİ AİDAT ÖDEMEDEN, ODAYA ÜYE OLMADAN, MİMARLIK MESLEĞİNİ İCRA ETMEK MÜMKÜNMÜ? MİMARLAR ODASI BU KONUDAKİ YAPTIRIMLARINI, KİŞİLERİN TEMEL VE MESLEKİ, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNİ SINIRLAMAYACAK ŞEKİLDEMİ YÜRÜTÜYOR,(YANİ İSTEĞE BAĞLI) YOKSA TÜRKİYEDE MİMARLIK MESLEĞİ İCRASI İÇİN, MİMARLAR ODASININ OLMAZSA OLMAZLAR LİSTESİ BAŞINDA OLMASIMI SÖZ KONUSU?
TEŞEKKÜRLER! |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: Mİmarlar Odasina RaĞmen!!!
Alıntı:
MİMARLAR ODASINA RAĞMEN, başlıklı konuyu yanlış bir ortamdamı dile getirdim, yoksa ilgi çekmeyen bir konumu anlayamadım. Bu konuda hiç cevap gelmemesi bana biraz ilginç geldi, sizden, özellikle yöneticilerden ricam, eğer konuyu okudunuz ve ilginizi çekmediyse en azından ilginizi çekmeyen bir konu olduğunu belirtmeniz...Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
yönetici
|
Merhaba, yöneticiler olarak ortamı biraz kullanıcılara bıraktık. Ama sanırım pek ilgi çekmedi sizin sorunuz. Oysa önemli bir konu.
Mimarlık mesleğini icra'dan ne anladığınıza bağlı olarak durum değişir. Mimarlar Odası'nın tek yaptırımı projelerin imzalanması durumunda ortaya çıkıyordu. Yani siz eğer mimari proje üretip bunun karşılığında para kazanmak ister ve de projenizin altında resmen kendi imzanız olsun isterseniz Mimarlar Odası'na üye olup aidatlarınızı ödemeniz gerekirdi. Ancak bu durum bir süre önce değişti ve insiyatif Belediyelerin eline geçti. Eğer projenizin yapılacağı belediye Mimarlar Odası vizesi ister ise Mimarlar Odası'na bağlı olmanız gerekiyor. Bu durum dışında Mimarlar Odası'nın yaptırım gücü hemen hemen hiç yok. Bir de ulusal mimari proje yarışmalarına katılamıyorsunuz. Diğer durumlarda Oda'ya üye olmadan da hayatınızı sürdürebiliyorsunuz. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|