|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Mimarlar Odası Hakkında Anket
Mimarlar Odası başlığı ile oda, oda seçimleri ve mevcut oda yönetimleri ilgili hazırladığımız ankete buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Anket sonuçları Nisan 2007'de Arkitera.com'da Mimarlar Odası ile ilgili hazırlanacak dosyada detaylı bir şekilde verilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Anket hakkındaki görüşlerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Bu sabah, anketin açıldığı zamandan itibaren gelen yanıt sayısı 43. Bazı anketlerde 4 haftada 100 cevaba zor ulaşabildik. Bu anket sanıyorum en yüksek katılımlı anketlerden birisi olacak.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba Omer,
Nisana kadar cok az zaman var bence. Elbette o tarihe kadar ankete katilanlarin sayisi da onemli ama, verdigin katilim orani bence şu an için cok dusuk. Soyle ki, Istanbul'da yaklasik 12.000, Turkiye genelinde 33.000 (bu rakamlar gecen yilindi, simdi artmis olsa gerek) uye var. Bu rakamlar çerçevesinde daha fazla katilim olmali ki, anket sonuclari genel bir fikir verebilsin. Arkitera'nin olanaklarini daha efektif kullanarak katilimi arttirmasi gerek. Diger bir konuda, anketin amaci sadece mimarlar odasi secimini degerlendirmek uzere yapilmis gibi. Agirlikli olarak secim olgusu ve icerigi uzerinde durulmus sorularda. Bu da meslek odasi hakkinda kismi bilgi verecek olsa gerek. Anket bilincli olarak mi daha genis bilgi edinmeye ve degerlendirme yapmaya yonelik yapilmadi? Ayrica sorularin bir kismi populer bir yaklasimla ortaya atilmis. Bu tür sorularin icerigi zayif ve sorudan alinacak yanitin ne kazandiracagi meçhul. Oda secimlerinin (anketiniz ona daha fazla onem verdigi icin vurguluyorum) sonuclari, cok acik bir bicimde durumu ortaya koyuyor zaten. Bir de bunlari anketle (ustelik oda secimi gibi katilimi dusuk) ispatlamaya ne gerek var ki? Bence sizin yani yogun ziyaretcisi olan bir ortamin tarafsiz bir bicimde meslek odasini sorgulamaya acmasi gereken konular var... Hepimizin amacinin islerimizin, emegimizin kalitesini arttirmak oldugu bir ortamda sanirim sizden de daha nitelikli isler bekler olduk ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Başından gidelim: Katılım yetersiz diyorsun. Dün bir, bugün iki. Şu anda bir buçuk gün oldu, bu kadar kısa sürede katılımcı sayısı 200'ü aştı. Bu hali bile bir anket için örnekleme yapmak için yeterli bir sayı. Arkitera'nın olanaklarını ya da başka olanakları zorlamayı özellikle istemiyoruz. Anket projesi düzenli olarak 4 haftada bir yapılıyor. Her anketin duyurusu, sadece bir defaya mahsus olmak üzere bir e-bültende reklam olarak (Arkitera Ürün Bülteni) gönderiliyor. Bunun dışında duyurmak için herhangi bir özel çaba özellikle göstermiyoruz. Katılımı anonim bırakıyoruz. Amacımız gerçekten doğru bilgilere ulaşmak Arkitera Anket çalışmasında. Öte yandan bu anketin yapılanması ise üç bölümden oluşuyor aslında. Üyelerinin odaya olan ilgisi ve bilgi seviyeleri, oda seçimleri ve mevcut yönetim hakkındaki düşünceleri öğrenmek istediklerimiz. Anket sorularını belirlerken, bugüne kadar oluşmuş bazı genel kabullerin doğruluğunu kontrol etmek amaçlardan birisiydi. Dolayısıyla hep konuşulanı, herkesin bildiğini bir kere daha sormayı yanlış görmedik.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
mimarlar odasi anketi
kisaca:
anketi bir arkadasim gonderdi. gondermez olsaydi, diyorum. ... sorulari okurken ya sabir cekmemek mumkun olamadi tabiatiyla. boylesi sanal drajelerle nasil sonuclar uretilebilinecegini dusundum. hey erk, sen nelere gebe ve kadirsin dedim kendi kendime yine. ... fakat nuh-u nebi'den kalmis su sorumluluk duygusu yok mu? fakat cevaplasan bir turlu cevaplamasan bir turlu. fakat, bazilarini ne kadar isaretlemeye calistiysam da mumkun olamadi. fakat onlara da yorum(!) getirdim ciddi ciddi; bu yorumlar kayitlarinizda. fakat yayimlanirsa elalem anket hakkinda dusunduklerimi ogrenir. ... fakat kolayliklar dileyemeyecegim. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
İlginç cevaplar almayı bekliyordum açıkçası. Çok da zaman geçmeden oluştu bu durum ![]() Öncelikle altını çizerek belirtmek isterim ki bu anket de Arkitea Anket de yapılan tüm diğer anketler gibi anonim. Yani cevapları verenlerin kimler olduğu ile ilgilenmiyoruz, bizi ilgilendiren sonuçların yüzdesi. Dolayısıyla anketi dolduranların herhangi bir kaydı tutulmuyor. Her anket cevabının tek kaydı, o anketin doldurulduğu IP adresi. Forumda yazılan her mesajda da IP adresleri kayıt altına alınıyor. Bu iki IP adresini kullanarak cevaplarınızı bulmak ve incelemek mümkün oldu. Bu anonimliğe dayanarak cevaplarınızdan buraya alıntılar yapmayacağım. Eğer uygun görürseniz yorumlarınızı buraya siz eklersiniz. Ancak cevaplarınızla ilgili bir kaç yorum yapmadan duramayacağım. Ankete yaptığınız yorumların bazılarında "evet şıkkında açıklama var hayır şıkkında yok" tarzı söylemleriniz var. Şöyle açıklayayım: Sizin dışında hiç kimse böyle bir yorum yapmamış. Çünkü zaten cevabın hemen sağındaki kutuyu açıklama yazmak için her seçenek hakkında kullanabiliyorsunuz. Yorumlarınızda odayı bırakın Arkitera hakkında anket yapın diyorsunuz. Sanıyorum Arkitera Anket'i takip etmiyorsunuz; Arkitera hakkında genel anketleri boşverin, alt açılımlar, yani yayınlar ve etkinlikler hakkında da anketler yaptık. Öte yandan yapmamış da olabilirdik. Oda gibi kamusal bir kurum ile Arkitera'yı aynı kefeye koymazsınız umarım. Bu ankette amaç mimarların odaya, mevcut yönetime ve seçimlere olan ilgisini belirlemek. Bir sonraki seçime katılım oranını artırarak oda yönetiminin daha geniş kitlelerce belirlenmesi herhalde itiraz etmeyeceğiniz bir durum olurdu. 13.000 üyesi olan İstanbul Büyükkent Şubesi %10 gibi bir katılımla seçiliyor, sizce bu durum garip değil mi?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 37. Dönem (Mart 2002-Ocak 2004) Yönetim Kurulu üyesi "Hasan Cevad Özdil" mi bunları yazan acaba?
Eğer öyleyse eski bir yönetim kurulu üyesi olarak sizden "Mimarlar Odası & Arkitera Mimarlık Merkezi" tartışması ile ilgili görüşlerinizi sorabilir miyim? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Basitçe:
Ayrıca fikirlerimi beyan etmem gerek. Oda'nın bilişim ile ilgili duruşunu oda kuruluşlarından olan Bilgisayar MBÇK'sının 13 yıllık üyesi ve iki dönem başkanı olarak çok iyi bulmam. Gittikçe de kötüye gitmektedir. Soruları ben hazırlamış olsam kendime yontar ve Oda'nın bilişime verdiği önemin sadece CAD paket programları kursu vermekten öte gidip gidemediği hakkında sorular sorardım. Bildiğim kadarı ile Oda ile Arkitera arasında hoş olmayan durumlar var. Oda Arkitera'yı görmezden geliyor bu belli. Oda mı haklı Arkitera mı haklı ben bilemem. Arada derede kalıyoruz bir de üzerine bir sürü dedikodu oluyor. Oda ve dedikodu konusu ayrı bir konudur da BEN BEKLERDİM Kİ Soruları beğenilmeyen bir anket varsa (olabilir soruları Oda'nın işine gelmez) veya içinde seçim hakkında çok soru varmış gibi de olabilir. Ona da yorum yapmayacağım. Beklerdim ki Oda'nında kendi iletişim ağı olsun forumu olsun doğru dürüst bir sitesi olsun Internet üzerindeki cemaat (community) kavramına arkalarını dönmemiş olmasalar ve BUNDAN ÖCÜ GİBİ KORKMASALAR. Bu yüzden Oda'nın bu ankete yine HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ sessiz kalacağına adım gibi eminim. Oda'nın şu andaki yönetiminden bir kişi kalkıp da ADINI SANINI DA BELİRTEREK Oda'nın politikasını savunmayacak ya da eğer varsa "seçim hakkında çok soru var nedendir" diye sormayacak. Ancak Gül Köksal sorabilir veya ben bir şeyler diyebilirim ve diyeneler de kötü olur. Oda genelinde bilgisayar teknolojilerine kapalı ve kurs dışında bilgisayar işine sırtını dönmüş gözünü yummuş vaziyettedir. Bilişim cemaati (ne yazık kominiti kelimesini kullanmaktan hoşlanmıyorum topluluk ise tam karşılığı değil) kuramamıştır. Gerekli tepkiyi veremeyecektir. Arkitera yine insaflı davranmış ve Oda'yı sorgulayan ankette objektif olmaya çalışmış. Daha önyargılı olan sorular olsaydı Oda'nın cevabı ne olacaktı karşı anket mi? Galiba; Ben KOSKOCA Oda'nın KOSKOCA yönetim kurulundayım böyle değmez konularla ilgilenmem yani Gözümü yumarım, ağzımı kapatırım, kulağımı tıkarım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Sayın Cevad,
Arkitera hakkında anketi neden Arkitera yapıyor??? Mimarlar Odası Büyükent Şubesi de yapsın soruları da kendi belirlesin!!!! Nerede yapsın_ 18 Şubat 2007'de son güncelleme tarihi 8 ocak 2007 olan sitesinde mi? Sitesinin altında yazıyor. Bilgisayar MBÇK'sına önem vermez, iş vermez, sorumluluk vermez, adamdan saymaz, kurstan ibaret görürse ve sitesini 40 günde bir güncellemezse hiç bir şey olmaz. Ben açıkçası anket hakkında yorum değil Oda'nın bilişim işlerine olan kayıtsızlığını dile getiriyorum. Sayman'a da bunu DİREKT olarak eğer dinlemezse yazılı olarak bildireceğim. MBÇK üyesi olarak yönetimden hiçkimsenin HİÇBİR MBÇK toplantısına katılmaya tenezzül etmemesine (ki üyesidirler doğal olarak) Oda'nın bu konulara kayıtsız tutumunu kaldıramıyorum. Budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
bir ankete katildim
degerli omer yilmaz,
bu sanal alem tekniginden pek anlamiyorum. arkitera forumla da aktif bir iliski kuramadim zaten. devamsizligim ve bilgisizligim o nedenledir. belki aday uye kalmam da. nasil tam uye olunabiliniyor acaba? ... ve bu sanal alemde, birakin bir sonuca varmak yazisarak birbirini anlamanin dahi cok zor oldugunu dusunenlerdenim. zira, en onemli anlasma araci olan dil'i, dusunulenleri yazarak aciklayabilme, ifade edebilme yetkinliginde kullanabilmek hic kolay degil. hele de goz gozeligin verdigi sicacik duygulardan yoksunken. ama sorular sordugunuz icin yine de birkac soz soylemeyi deneyeyim. ... gelelim sizin mektubunuza. "Birileri size zorla anket mi yaptırdı? Arkadaşınız tehdit mi etti sizi ! Anket sorusu hazırlamak oldukça kolay bu erke siz de sahipsiniz..." demissiniz. oysa basta yanitini vermistim. okuyup amacini anladiktan sonra, katilarak anketi mesrulastirmak istememek ile katilip da iki satir aciklama olanaginini kullanmak arasinda ikirciklendim. anketi almamis gibi yapamazdim. boyle bir sorumluluk anlayisim var bellegime karsi. zaten bu sanal dunyaya giren hicbir seyin kaybolmayacagini bilerek, yazdiklarimin arkasinda durarak yaziyorum. cevaplarimi bulmak ve incelemek cabasi gosterdiginize sevindim. bu sefer olmasa da, anlama cabasi gostereceginizi de umuyorum. fakat cevaplarimdan ziyade yorumlarimi da buraya yazmaliydiniz. o zaman ankete nasil katildigim daha iyi anlasilacakti. yazmaliydiniz zira, anonimlik inceligi gostermemenizi, yani yorumlarimi yazmanizi ben istemistim. yorumlarimin bende kaydi olsaydi yazacaktim zaten. diyorsunuz ki, "Ankete yaptığınız yorumların bazılarında 'evet şıkkında açıklama var hayır şıkkında yok' tarzı söylemleriniz var. Şöyle açıklayayım: Sizin dışında hiç kimse böyle bir yorum yapmamış. Çünkü zaten cevabın hemen sağındaki kutuyu açıklama yazmak için her seçenek hakkında kullanabiliyorsunuz." boyle soylemekle bir sey anlatmak istiyorum size. boyle yapmanizin bir nedeni oldugunu ve bunun da anketteki amacinizla ortustugunu anlatmak istiyorum. eger her iki secenekte de bunu yapiyor olmanizin baska, ozellikle bir secenekte yapiyor olmanizin baska anlamlari var, demek istiyorum. en azindan yanitlayani o yaniti vermeye yonlendirmek gibi anket yontemlerinden biri var, demek istiyorum. diger yandan her sorunuzun yaninda yorum yazacak bosluk yok. ya da ben gormemissem ozur dilerim. "Yorumlarınızda odayı bırakın Arkitera hakkında anket yapın diyorsunuz. Sanıyorum Arkitera Anket'i takip etmiyorsunuz; Arkitera hakkında genel anketleri boşverin, alt açılımlar, yani yayınlar ve etkinlikler hakkında da anketler yaptık. Öte yandan yapmamış da olabilirdik. Oda gibi kamusal bir kurum ile Arkitera'yı aynı kefeye koymazsınız umarım." diyorsunuz. yani, Oda'yi bu ankete layik gormeyin demek istiyorum; boyle bir anketi arkitera icin yapin eger uygun/layik goruyorsaniz demek istiyorum, demek basaramiyorum. "Bu ankette amaç mimarların odaya, mevcut yönetime ve seçimlere olan ilgisini belirlemek. Bir sonraki seçime katılım oranını artırarak oda yönetiminin daha geniş kitlelerce belirlenmesi herhalde itiraz etmeyeceğiniz bir durum olurdu. 13.000 üyesi olan İstanbul Büyükkent Şubesi %10 gibi bir katılımla seçiliyor, sizce bu durum garip değil mi?" diyorsunuz. belki onyargili davrandim ama bu anketteki amacin, bugunku oda yonetime karsi ve secimlere yonelik bir hazirlik oldugunu dusundum. hala da oyle oldugunu dusunuyorum. belki karsilikli konussak ve bu konusma ankete yansisa dusuncelerim degisebilir. kuskusuz daha genis bir kitlenin secime katilmasi iyi olur. ama secimlere katilimin yuksekligi ile demokrasinin dogrudan igisi oldugunu dusunmuyorsunuz sanirim. karar sureclerine katilimin, katilimda soz sahibi olmanin, yetki ve sorumluluk paylasmanin sonucundaki secimlerin demokrasi ile daha ilintili oldugu muhakkak. bugunku kosullarda % 10'un hic de azimsanmamasi bir oran oldugunu saniyorum. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Üyesi
|
dogrudur
Alıntı:
dogrudur. fakat sanssiz bir donem oldu benim icin. zira iki yakinim cok mesakkatli bir saglik sorunu yasayip sonsuzluga gittiler. bu nedenle yoneticiligin gerektirdigi surekliligi pek saglayamadim. bunun icin de ozur diledigimi hatirliyorum. eger o donemde boyle bir tartisma olmussa kacirmisim demek ki. sonra olmussa yine kacirmisim demek ki. hangi baglamda boyle bir tartisma oluyor acaba? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Şu linke tıklayarak daha önce gerçekleşen tartışmayı okuyabilirsiniz isterseniz: Mimarlar Odası & Arkitera Mimarlık Merkezi
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Üyesi
|
degerli ayasofya
Alıntı:
adinizi yazmadiginiz icin boyle hitap ettim. degerli omer yilmaz'a yazdim. bu tur bir anketi oda'ya layik gormuyorum. o nedenle arkitera kendisi icin boyle bir anket yapsin dedim. vallahi bilemiyorum ki, sorumlu sizmissiniz, boyle soylediginize gore herhalde bunlari sorumluluk gunlerinizde yazmis ve cevap da almissinizdir, diye tahmin ediyorum. oda'nin kayitsiz kaldigi durumlar vardir da bu onlardan biri midir kuskuluyum. ama bu konuda ne onerdiniz de kabul gormedi merak etmiyorum desem yalan olur. saglik ve mutlulukla. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
yine degerli ayasofya
degerli ayasofya, "Bilgisayar MBÇK'sının 13 yıllık üyesi ve iki dönem başkanı" oldugunuza gore bu konuda oda'nin ne yapa(maya)cagini iyi biliyorsunuz ve bu konudaki goruslerinizi oda ile de paylasmis olmalisiniz. bunlari sorup ogrenecegime inaniniz.
saglik ve mutlulukla. ... degerli omer yilmaz'a saglik ve mutluluk dilemeyi unutmusum, boylece dilemis olayim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Değerli Hasan Cevad Özdil,
Mesajlarıma verdiğiniz cevaplara bir yorum yapmamaya karar vermiştim. Ama Ayasofya (Ahmet Turan Köksal)'ya yazarken tekrar ettiğiniz "bu tur bir anketi oda'ya layik gormuyorum. o nedenle arkitera kendisi icin boyle bir anket yapsin" cümlesi ile bir kez daha bir şeyin altını kalın bir şekilde çizdiniz. Arkitera'dan rahatsızsınız belli ki... Ankete gelen cevap sayısı 350'yi geçti; sizin dışınızda kimse bu şekilde yorumlamadı. Daha önce de "erk sahibi olmak"la ilgili yorumunuz benzer şeyler yüklüydü bana göre. Arkitera'ya bir şeyleri "layık" görebildiğinize göre o kadar da bilgisiz değilsiniz öte yandan. Elimdeğin geldiğince kibarca neden yorumlarınızı buraya eklemediğimi açıkladım, ona dahi garip bir cevap vermişsiniz... Ankete verdiğiniz tüm cevaplar ve yorumlar aşağıda:
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|