|
|
#16 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
İyi dileklerimiz için teşekkür ederim. Sanıyorum gönderdiğim linkteki tartışma ile ilgili bir yorum alamayacağız sizden de... ?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Seçimlere yönelik hazırlık yapan kim?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
son sozler
Alıntı:
... degerli omer yilmaz, bu hitabi bosuna yazmiyorum. benim icin bir degeriniz oldugunu dusundugum icin yaziyorum. cunku sizi tanimiyorum. umarim tanirim ve degeriniz daha da artar. kuskusuz sizin de benim icin ayni seyleri dusunmenizi isterim. ... evet boyle bir anketi oda'ya layik bulmuyorum. bunun nedenini acikladigimi saniyorum. ... 350 yanit gelip benimki tek olsa bu neyin gostergesi olabilir ki? benim yanildigimi mi gosterir? onlarin anketin bu yanina onem vermediklerini mi gosterir? kisaca, bir anketin niye yapildigini dusunmek garip bir durum mu? ... arkitera'yi boyle bir ankete layik gormuyorum. haklisiniz, arkitera kendisine boyle bir anket yapsin, dedim ama bu layik gordugum anlamina gelmez. aslinda oyle dememeliydim de. aslinda, arkitera kendisi icin, belirli bir sonuc almaya matuf boyle bir anketi layik gorur mu? demeliydim. belki de ilk okumanin verdigi bir dusunceyle boyle yaptim. biraz dusunseydim anketin baska vechelerini de gorebilirdim. ... evet arkitera'dan rahatsizim. sadece boyle bir anket yaptigi icin rahatsizim. benzer turde calismalari olursa yine rahatsiz olurum. ornegin, daha onceki tartismalarin adresini gonderdiginiz icin biraz once baktim. ve orada gordugum, oda'ya karsi olusturdugunuz son soylemin -yanilmiyorsam 2006'nin son ayi- anket icin dusundugunuzu var saydigim "niyet" ile ortustugudur. ve yine rahatsiz oldum. fakat arkitera'nin ya da bir yoneticisinin oda ya da yoneticileri hakkinda -bir link konusundan kalkinarak olusturdugu- dusuncelerine boylece ilk kez goz atmis oldum. ... ilk kez diyorsam oyledir. bilgili olup da bilgisizim gibi bir ima yaratmaya neden ihtiyac duyayim? arkitera'nin oda'ya nasil baktigini, hangi tartismalar oldugunu bilmeliydim belki de. ama bilmedigimi ifade etmem size tam aksi sekilde yorumlama hakkini verir mi? ... anketteki yorumlarimin bende kaydi olmadigini soyledim. sizde oldugunu siz soylemistiniz zaten. ben de yayimlayin dedim. ve bir sey daha soyledim. bu sanal ortama giren hicbir seyin kaybolmadigini bilerek yaziyorum ve arkasindayim dedim. sizin anonimlikten kasdettiginizin, daha ozgur bir anket ortami saglanmasi icin yorumlarin isimlerle yayimlanmayacagini soylediginizi dusunerek, bir kez istisna yapin ve yayimlayin dedim. bunun neresi garip anlamadim. ... aslinda siz bana bir sey mi soylemek istiyorsunuz? 350 yanit geldi bir ben farkli yorumladim. tartismalar konusunda bilgisiz oldugumu ima ediyorum ama yorumlarim o kadar da bilgisiz olmadigimi gosteriyor. elinizden geldigince kibarca bir soyluyorsunuz ona dahi garip bir cevap veriyorum. bana ne soylemek istiyorsunuz omer bey? ... butun bu degerlendirmelerime karsin, yine de olumluya dair bir pay birakmak istiyorum. cunku sanal ortamin "anlasabilecek bir ortam" olmadigini hep dusundum simdi de dusunuyorum. sizin yuzunuzu, gozunuzu, ellerinizi yani sizi gormeden, sesinizi duymadan sizin de beni gormeden bu yazdiklarimizin sadece bir onizleme oldugunu dusunuyorum. ne kadar fikir verebilirse? ... saglik ve mutlulukla. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Sevgili Cevad Bey,
Ben en son olaylar ve dedikodularla anladım ki HİÇ BİR ŞEY BİLMİYIORMUŞUM. Bu durumda 13 yıldır da Oda'nın Meslek İçi Eğitim bölümünün (ki şu ana kadar toplasanız %95'ini biz gerçekleştirmişiz. %5 diğer meslek içi eğitimlerdir) ciddi içinde biri olarak eğitmenliği bu bilgisizliğimi farkederek bırakmayı planlıyorum. Oda'nın bilişim üzerinde etksizliği ve inadına pasfiliği yüzünden Arkitera Anket hazırlar göründüğü gibi çok da uygun olur. Olacaktır. Oda susmuştur suscaktır. Ben bu anketi ve soruları ÇOK UYGUN görmekteyim. (Müstehak) Eğer önceden elektronik topluma yatırım yapabilseler en önemli birimlerinden biri olan Bilgisayar MBÇK'sına gerekli önemi gösterseler ODA susmaz uygun görmedği yerleri bir şekilde belirtirdi. Şimdi susuyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben Ahmet Turan KÖKSAL ve benim yerime lütfen (ben de soracağım lüsan-ı müsaniple) Bilgisayar MBÇK'sına ve şu andaki başkanına (ben değilim) yokmuş muamalesi yaptıklarını sorunuz. Başkana sekreter saymana herkese. Umarım benim hüsn-ü kuruntumdur. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#20 | |||||
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
"Oda" olarak kısaca kullandığımız kelimenin de "TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi" olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Bu niyet "Arkitera'nın bir seçim kampanyası içinde olduğuysa" yanılıyorsunuz. Bir önceki emailimde sormuştum zaten ama cevaplamadınız. Arkitera'nın varlığı süresince iki kez oda seçimleri yapıldı. Her ikisinde de hiç bir şekilde seçimlerde taraf olmadı. Bir sonraki seçimde yine taraf olmayacak. Ama seçimlere katılımın artması, seçimlerin nasıl yapıldığının, seçim öncesi tüm mimarlık dünyasına anlatılması, tarafların görüşlerinin etraflıca verilmesi, mevcut yönetimin icraatlarının sergilenmesi ve aklınıza gelebilecek her konuda daha aktif olarak bilgi üretmeye çalışacağız. Bundan rahatsız olunduğu belli. Ama yapacak bir şey yok. "Erk" işte... Ya da he nasıl adlandırırsanız. Alıntı:
Alıntı:
Anlaşılamama olasılığı var söylediğiniz gibi, ne yazık ki bunun bir çözümü yok. Avantajları olduğu gibi olumsuz yönleri de var internetin. Ve eğer sizi yanlış anlıyorsam şimdiden özür dilerim. Ama korkarım ki doğru algılıyorum yazdıklarınızı. Sizden herhangi bir objektif değerlendirme gördüğümü söyleyemem doğrusu.
|||||
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
İSTANBUL MİMARLAR ODASI ve ARKİTERA YÖNETİMİ
Sayın Cevad ve Arkitera Yöneticilerini saygı ile selamlarım;
İstanbul B.Ş.Mimarlar Odası seçimlerin de, hepinize üstün başarılar dilerim, bundan önce şubenin, Arkitera Link'ine WEB-Sitesinde yer vermemesi konusunda biraz yorumda bulunmuştum, doğrusu şu anda ortamınızı çok güzel ısıtıyorsunuz, ne derler "hayvanlar koklaşa, koklaşa", "İnsanlar konuşa konuşa" umarım aklı selim bir noktaya ulaşırsınız.. Bende daha birinci kapıdaki, sayın "Ömer Yılmaz"'ın davetindeki açıklamayı ve Anket'i görünce böyle bir akış olacağını ve direkt olarak İstanbul daki arkadaşların içinde bulunacağı bir hareket olduğunu sezinlemiş olmama rahmen Ankara Şubesindeki bir meslektaşınız olarak Anket sorularınızı aklımın erdiği ve dilimin dönebildiği ölçü de yanıtladım (20.02.2007 20:45 gibi.) Anketin bir sorusu beni çok güldürmüş idi Topçu, Popçu, Kanaryacı, Kedici, Köpekçi gibi v.s. Siz anladınız onları!!, Tanıyormusunuz? sorusu da cabası, aynı sayın Cevad'ın karşınız da olduğu gibi, Düşünce ve Fikir özgürlükleri bazında olaya bakarsanız bu farklılıkların olması tarihsel bir gerçekdir, Yalnız bu kadar da bölünmek den Meslektaş lar ne elde edecekler ben de çok merak ediyorum ve mutlaka da sonradan Arkitera Form'larına bunların yansımalarını göreceğiz galiba, tekrar gazanız mubarek olsun.. Cumhur BEKLEYEN (11777) HAK EDEN KAZANSIN..
|
|
|
#22 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Cumhur Bey,
Anket İstanbul özelinde değil zaten. Daha önceki bir tartışma özellikle İstanbul Şube özelinde gelişti sadece. Sonuçlandığında bunu Arkitera.com'da hazırlanacak Mimarlar Odası dosyasında yayınlayacağız. Ayrıca Mimarlar Odası Genel Merkezi ve Şubelerine bir mektup ile gönderip, basın bülteni olarak mimarlık yayınlarına dağıtacağız. Bir kaç mesaj önce söylediğim gibi henüz anket açılalı bir haftadan az br süre geçmesine rağmen cevap sayısı 350'yi aştı. 3 hafta daha açık olacak toplam cevap beklentimiz 500.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Mimarlar Odası ve Anket
Sayın Ömer bey;
Bence Anket'e katılım da, 500'zü de geçersiniz gibi geliyor bana... Anket sonuc'undan ne beklenmektedir? bu meslektaşları daha çok birbirine yaklaştıracak sa, karşı duruşlarda bulunanların, empati anlamında tekrar kendilerini gözden geçirebileceğine inanıyormusunuz? İşleriniz de kolaylıklar dilerim..
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|