|
|
#1 | |
|
Üye Adayı
|
Yayıncılık anlayışı göstergesi
Mimarlık Yayınlarının Dünü, Bugünü, Yarını toplantısı...
25 Ocak öğlenden sonra Yıldız Dış Karakol binasında... Mimarlık yayıncılığının iki genç kurumu var: Depo ve Arkitera. Neden çağrılı değiller? Davet edildiler mi? Edilmedilerse neden? Alıntı:
neden olmasınlar ki... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Arredemanto Mimarlık'ın neden Mimarlık Yayınından sayılmadığını anlayabilmiş değilim.
Oda'nın "Ben istediğim yayını çağırırım" demeye mimarlık yayını oldukça az olan bir ülkede hakkı yoktur. Demokratikliğe sığmaz. Kar gütmeyenleri çağırdık denemez. Şimdi oda delegeliği yapmış biri olarak iki arada bir derede kalan biri olarak neden üst üste bu şekilde FİYASKOLAR olur. Neden? Neden bu ayrırımcılık. Belli ki Oda bazı kuruluşları sevmiyor. (Artık bunu inkar edemezler) Sorularımızı soralım 1- Oda ona yakın buna uzak olabilir mi? Olursa buna kim karar verir? Var mı yetkili "ben karar veririm" diyen 2- Odayı seven kollayan mimarları (başta beni) neden cevapsız sorularla bırakırlar. Ben: Ahmet Turan KÖKSAL 3- Bu keyfi bir yönetim şekli değil midir?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Akşam evden kısacık cevap yazabildim bir öncekine. Ama anlaşılır olmuş.
Çağrılı 7 kişi ve kurum var. Bunlardan 3'ü oda ve şubelerinden, birisi üniversite yayını temsilcisi, ikisi fuarcılık kurumundan, (Fuar-yayın ilişkisini bilen kimse buna itiraz etmeyecektir.) sadece birisi yayın kuruluşu. Çok sesliliği sevmeyen odamız bir defa daha bu yüzünü göstermiş oldu. Bizi çağırmadığınız için çok teşekkürler ... İçtenlikle. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
mimarlar odasının yöneticilerini tanıyor muyuz?
Forumda doğru bir başlık altında olmadığının farkındayım ama konu açma yetkim olmadığından uygun yer bulamadım. Moderatörler bu konuyu uygun, yeni bir başlık altına taşırlar diye düşündüm.
Soru (konu) şu: tüm mimarlar adına bağlayıcı kararlar veren, bazı alanlardaki tavır ve kararlarının gerekçesini net ve anlışılır bir şekilde açıklamayan/açıklayamayan Mimarlar Odasının saygıdeğer yöneticilerini, yönetim kurulu üyelerini tanıyor muyuz? Odanın merkez ve şubelerine ait web sitelerinin çoğunda isimleri bile yer almıyor. İsimini bildiklerimizin önemli bir kısmı ise sadece Mimarlar Odası yöneticilikleri ve yönetim kurulu üyelikleri ile biliniyor. Hep beraber sorarsak belki cevap alabiliriz. Odamızı yöneten kişiler kimler? Kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Hiçbirşey ima etmek niyetinde değilim. Gerçekten merak ediyorum. Mimarlık alanında oda yöneticiliği dışındaki deneyimleri, çalışmaları nelerdir? Mimarlığın hangi alanında hangi üretimlerin içinde olmuşlar? Bunları bilmek en doğal hakkımız. Bir iki akademisyen üye haricindekilerin hiçbir yerde bir özgeçmişine rastlamadım. Mimarlar odasının tüm kademelerinde sorumluluk yüklenenleri, AYRINTILI ÖZGEÇMİŞLERİNİ merkez ve şubelere ait web sitelerinde yayınlamaya davet ediyorum. Bunu yapmanın ahlaki bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Ve tekrar belirtiyorum ki, bu talebin arkasında hiç bir art niyet yoktur. Sadece hakkımızda önemli kararlar veren kişileri gerektiği kadar yakından tanıma isteğidir. Kendilerinin de bu talebi yadırgamayacaklarını düşünüyorum ve saygılarımı iletiyorum. Bu önerimin gerçekleşmesi konusunda herkesin destek olmasını, Mimarlar Odasına bu konuda her yolla taleplerini iletmesini bekliyorum. En son madanaros tarafından düzenlendi : 29-01-2007 17:27. Nedeni: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Fikriniz hoş ama doyurucu bir cevap alamayacağınızı tahmin ediyorum. Mecburen cevap vermeleri gerekirse örneğin bilgi edinme hakkınızı ararsanız "Bu mesele kurum içi özel bir meseledi" deyip kestirip atıyorlar.
Ben yönetim kuruluna hiç girmedim ama yönetimden bazı kimseleri tanıyorum. Kişilik olarak her biri pırlanta gibidir ama gelin görün ki yönetim halinden bir nebze olsun rahatlık duymuyorum. Kişisel fikrime göre oda iyi yönetilmiyor. Hatt bunu buradan değil yakın zamanda gidip bir eleştiri hatta özeleştiri olarak kendilerine birebir söyleyeceğim. Dikkate almayabilirler. Onların bileceği iş ama tehlike çanları çalıyor bence.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|