|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Gençler Mimarlar Odası'na üye olmuyor... Neden?
"Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi - Arkitera" tartışması nedeniyle oda ile ilgili konulara daha yakından bakma fırsatı buluyorum.
Önemli bir tespitim yeni neslin büyük bir bölümünün odaya üye olmayı tercih etmemesi. Bunun nedenlerini tartışalım... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Nedenini bilmiyorum ama Kamu sektörüne iş yapacak meslek mensupları için odaya üye olmamak sorun oluşturur iş deneyimini ispat açısından. O yüzden, her ne kadar boşuna para veriyormuş gibi hissetsem de ben üyeliğe devam ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
|
Mimarlar odasıyla ilgili sanırım her mimarın iç sıkan bir anısı vardır.
Benim tepkim, mimarlar odası ile paylaşmaya götürdüğüm deprem fotoğraflarına el konulmasıyla ilgili (... daha da birçok şey var) Üye olmak istememek çok normal; mimarlar odasının tavrı, mimarları terk etmek, aşağılamak vs. gibi geliyor bana. ama ben üyeyim maalesef; iş ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
MİMAR ODALARI ve GENÇ MİMARLAR
Bu oda aidatları, her dönem de ve yönetimler de hep sorunmuş gibi gösterilmiştir.
Bu durumun hep böyle hissedilmesin de birinci sorumlu oda yönetimleridir, çünkü cazip olan yönleri bir türlü meslektaşlarına etkili bir tarz da imkanları olduğu halde hissettirmemek tedirler, bunun yanında üye olan ve olmayanların da, sadece aidat üzerine odaklanmaları da kendi kusurlarıdır ve yanlıştır. 1-Sen,ben,o aidat ödemez ise, oda nasıl aktivetilerini devam ettireceklerdir? 2-Meslek odasına kayıtlı olmayan gençler, tek kanadı olan uçaklara benzer kalkış yapamazlar bunun bilincin de olsunlar!! 3-Odalar; Oda aidatlarını,Proje tasdik harçlarını ve Reklam gelirlerini, Meslektaşlarına yakışır öncelikler de değerlendirmeye özen göstermelidir. 4-Mimar odaları, Kiralık gayrimenkuller de bulunmaktan huzur ve onur duymamalıdır! 5-Türkiye'mizdeki İdari Yönetim anlayışları bizim meslek kuruluşunda da aynı zaafları bünyesinde barındırmaktadır, Merkez den taşraya geçtiğiniz de bazı oda yönetimlerimiz laçkalaşmaktadır. 2003 yılında ki İzmir Şubesin de bir bayan arkadaş vardı, çok lakayıt tı pozüsyonu nu hatırlamıyorum paralı sekneter miydi? bilmiyorum!, 1989-1990 dönemin de kaydımı Ankara dan İzmir Şubesine aldırmıştım, 2003 yılın da emekli olacağım zaman o dönem ile ilgili bürokratik işlemi maalesef İzmir ŞB.sinden yaptıramadım, Hala oda kaydım ilk kaydımı yaptırdığım Ankara şubesinde, zorunlu olmadığı sürece de, kaydımı Aydın a almayı düşünmüyorum. Lütfen Şubeler biraz daha medeni olmaya gayret göstersinler, "güler yüz tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" biraz oda mensubuna ve adayına ilgi lütfen, işin özeti de budur. Saygı ve Sevgilerimle.. Cumhur BEKLEYEN-Mimar İŞLERİNİZ SU GİBİ, AŞINIZ BOL GİBİ OLSUN En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 22-12-2006 13:24. Nedeni: kelime yanlışlığı |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Aslında daha çok üye olmamayı tercih edenlerden cevap beklerken benim gibi üye olanlardan cevaplar geliyor...
![]() Ömer Kanıpak da üye olmayanlardan nedenini buradan ona da soruyorum. Ve Arkitera'da çalışan mimarlardan üye olmayanlara. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Varlığının, niteliği değişse de, günümüzün koşullarında faydasız olduğuna inandığım bir kuruma neden üye olayım ki?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
Neden öncelikle saygıyı kazanmıyorsunuz.
Bakınız efendim guruplaşma veyahut birliktelik sonucunda bir güç olmalı ama olunamıyor öncelikle sahte mimarlarla savaşmalısınız ve güven kazanmalısınız
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Aaa çok şaşırdım
Mimlocke neden fotoğraflarına el koydular. Bu çok büyük terbiyesizlik. Nasıl olur. Anlatır mısın? Ayrıca bide dün parti varmış odada. Güzel olsun yışaşı partisi. Ben gidemedim. Ama 2 adet mesaj geldi cep telefonuma. Bu mesajlar tüm üyelere gidiyorsa çok ciddi para. Hemde iki kere geldi. Parti yapın tamam ama benim aidatlarımdan ki zor veriyorum neden sms parası çıkıyor anlamıyorum. Ne hakları var. Hesap versinler. Kİm karar verir buna. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Sayın Mattezeker,
Mümkünse imla kurallarına dikkat ediniz. Bir de "ayrıca" anlamına gelir. Bide ise http://www.germes-online.com/direct/...8537/Bidet.jpg Lütfen diikat.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Neden yanıt gelmiyor? Deşifre olmak istemiyor kimse sanıyorum...
Sait Ali Köknar bir platform toplantısında mimarlık dünyasının üzerine ölü toprağı serilmiş gibi demişti. Bazen bu söz aklıma geliyor, ne kadar da haklı. Her alanda aynı durum. Herkes içinde bulunduğu duruma razı. Böyle gelmiş böyle gidecek yani... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sağlıcakla kalın.
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Ben oldum ve olacağıma da ayrıca pişman oldum.Varsa yoksa sms. Yok parti varmış yok şu varmış yok bu varmış. Bonus karttan onun salak promosyonlarndan kurtulduk derken sözde böyle spamler mesajlar filan.Odanın yaklaşık 13000 üyesi var. Bunlar toptan attıkları için yarı yarıya para verseler. Diyeceğim ama mesaj iki kere geldi. Çok önemliymiş gibi. Yılbaşı partisi.13.000 sms ücreti. 2 kontörden 26.000 kontör eder. 1000 kontör yakşalık 100 ytl. 2600 YTL. Yani yaklaık 20 üyenin ZAR ZOR verebildiği aidatı oda yönetimi verdiği partinin sms sapm duyurusu için harcamış. Nedir bu yahu.Lale devrinde yaşıyorlar. Arkadaşım odaya üye olmadı. Ben oldum. Dedilerki eğer ödemezsen aidatını bilmem ne kanunları ile bana haciz gelirmiş evime. Ama o üye olmadı. Olmayacak ben hayatım boyunca haciz korkusuyla yaşayacağım. Hayatta en sevmediğim şey borçlu olmak. Bir firmada çalışıyorum. Maaşımın belirli bölümü hep taksit ödemeye geçiyor zaten. Yeni evlendik. 2 yıl boyunca beyaz eşya taksidi ödeyeceğiz zaten. O 2 yıl bitse diye dualar ediyoruz hayatım boyunca oda beni boyunduruğa almış. Sınıf arkadaşım ise neden üye olayım faydası olsun olurum diyor. Ben şimdiye dek bir faydasını görmedim. Hem de diyorlarki aidatlarla ayakta duracaklarmış e peki nedir bu sms ücretleri. Kim verecek hesabını. Kaç üyenin yıllık aidatı ile ödediniz o smslerin parasını. Metin Karadağ siz odada çalışıyorsunuz. Sorun kime soracaksanız şu kadar ödendi şu kadar ödenmedi deyin. Bedava yapacak değil bu adamlar. Partiye karşı değilim yapsınlar. Hadi yediğinizde içtiğinizde gözümüz yok. Afiyet olsun bu smsler nedir açıklayınız. Açıklamazsanız çevremdekilere bu tür smslerin parasını açıklayamıyorlar der onların da ödememesine ön ayak oluru. Hep beraber bizi hacize verirsiniz.
Çok kızgınız. Bu arada yanlış yazdıysam hata yaptıysam siz de çok üzerimize geliyorsunuz kardeşim. Yöneticiler de mimarlar odasını tutuyor galiba. ben ne diyorum o ne diyor. Cevap veriniz bize hemen. SMSLERİN PARASI KAÇ KİŞİNİN ZAR ZOR HACİZ KORKUSUYLA VERDİĞİ AİDATTIR. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Gerçekten hiç sanmıyorum. Aslında iyi bir oda yönetminin "Bu yıl mimarlık okullarından şu kadar öğrenci mezun oldu. Bunların şu kadarı odaya üye oldu." istatistiğine önce sahip olması, sonra da bunları her dönem düzenli olarak yayınlaması gerekir. Çok şey beklediğimin farkındayım, hele de bu yönetimden.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Neden Olmuyor
Neden sadece genç mimarların üye olması değildir...İnşaat süreciMimar,inşaat mühendisi,
teknisyen, kalifiye eleman,vesaire...olması gerekirken,gemellikle apartman yapı şekillerindeinşaatın başından sonuna kadar yeterli sürede imza sorumluları bulunmamaktadır. Müteahhit inşaatı yapmakta , yapı denetim büroları kontrol etmektedir. Başka otokontrol yoktur.İsteyen herkes teknik adam olmadan inşaatı tamamlayabilmektedir. İSTANBUL 7 'ye yakın deprem tehdidinde... Herhalde ondan sonra A' dan Z' ye herşey değişir. Belediyeler inşaat ruhsatı verirken mimar imzasından başka, (Mimarlar odası kayıdı) ararlarsa sizin sorunuz cevabını bulmuş olur. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|