![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
3d max'e dwg import'ta smooth sorunu!
autocad'te 3 boyutlu çizilenleri 3dmax'e aktarırken yuvarlak hatlarım hep köşeli oluyor. Smooth ile düzeltsem de cok aşırı farklı bir profil çıkıyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
İmport ederken çıkan pencereden surface deviation değerini ne kadar azaltırsan o kadar "smooth" bir yüzey elde edersin.. İyi çalışmalar..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İnşaat Mühendisi
![]() |
AutoCAD`de katı modelleme yaparak çizdiğin nesne, tabanında arc veya spline barındırıyorsa max e import ettiğinde kırıklı kenarlara sahip olarak gelirse meshsmooth çoğu zaman çözüm olmuyor. import penceresi ayarını örnekteki gibi yaparsan Autocad`de exturude ederek modellediğin nesneler aynı yumuşak hatlarını max e import ettiğinde de korurlar. Ama 2D nesnelerin için bu ayar problemdir çember eşkenar dörtgen olarak gelir.
o yüzden ben 2d nesneleri ayrı 3d nesneleri ayrı import ediyorum. umarım yardımcı olur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
benim bildiğim legancy autocad' le import edildiğinde böyle bi sorun oluşmuyor...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Peyzaj Mimarı
![]() |
Autocadden aktardığım extrude edilmiş bir elipste, smooth sorunu yukarıdaki seçenekle de çözülmedi. Başka bir yolu var mı acaba?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
TheLion,
Alıntı:
Spline smooth ayarı curve steps dir. Sayıyı arttırdıkça spline daha yumuşak gelir. Katı model ise surface deviation ile ayarlanır. Sayıyı küçülttükçe daha yumuşak bir model elde edersin. Kontrol rahatlığı açısından mümkün oldukça Max'e 2d çağırmanı tavsiye ederim. Extrude ve diğer modifier'ları Maxte verirsin. Yerine göre çizginin interpolation/step ayarıyla istediğin yumuşaklılığı elde edersin. Kolay gelsin
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
İç Mimar
![]() |
Ben bu sorunu autocad ten import etmeden önce 10 kat scale yaparak ve üstte araç çubuğunda tools/options ayarlarında segment sayısını artırarak çözüyorum. Size de tavsiye edebilirim.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|