![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Başka hiçbir programda ya da oyunda bu hatayı vermiyor. Ayrıca anakartın destekleyip desteklemediğine baktım Kingston'ın sitesinden. Anakartım ASUS P4P800 SE, ram'lerim KVR400X64C3A/1G. Kullanılabileceği gösteriliyor:
http://www.valueram.com/config/Model...submit1=Search BurnInTest ile teste de soktum, herhangi bir hata vermedi. Sadece 4gb tam olarak değil de 3.37 gb olarak görünüyor. Onun sebebiyle ilgili bilgiyi de anakartın kitapcığında veriyor zaten. Bu arada animasyonun tamamını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz, ancak dosyanın çözünürlüğü düşürdüm, gerçek çözünürlük 800x450 dir. http://rapidshare.de/files/18282439/...a__ma.wmv.html İyi Çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Obscure_Alien
Madem öyle, ben de sizi yardımcı olma ve bilgiyi paylaşma keyfinden mahrum etmeyeyim o zaman. Başta uyarsaydınız böyle birşeyi teklif etme talihsizliğinde bile bulunmazdım ![]() İyi Çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
64 bit
Sn. ayhandogan,
Önceki yazışmalarınızda 64 bitlik işlemciye geçeceğinizden hatta windows 64 bit kullanacağınızdan bahsetmişsiniz. Peki 3D max? Max 64biti destekliyor mu bilmiyorum? Eğer desteklemiyor ise muhtemeln çalışmayabilir. Belki bunu da düşünmüşsünzdür, ama ben bi hatırlatayım dedim.
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Sayın oscar5
64 bit Windows'u araştırırken anladığım şey şuydu: 32 bit windows'a 4 gb bellek takabiliyorsunuz, ancak Windows, bu 4 gb'ın sadece 2 sinin uygulamalar tarafından kullanılmasına izin veriyor, ama 64 bit Windows'ta bu 4 gb'ın tamamının uygulamalar tarafından kullanılması mümkün ve 16 gb'a kadar da ram desteği var. Max'in 32 bit olması da bir sorun değil, çünkü 64 bit windows'un içine 32 bit alt sistem yerleştirilmiş 32 bit programların çalışması için. Dolayısıyla problem yok. Tabi 64 bit'in dezavantajlarından da bahsediliyor, ama bunlar şu an bizi etkileyecek şeyler gibi görünmüyor. Örneğin; artık 16 bit uygulamalar çalışmayacak ya da tarayıcı, webcam gibi ürünler de çalışmayabilir (ancak bu, küçük üreticilerin ürünleri veya no name ürünler için geçerli). 64 bit windows ile ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Bu yazılarda sizin de farklı yorumlarınız olabilir, ya da benim gözümden kaçan şeyler olmuş olabilir. Paylaşırsanız sevinirim. http://www.tomshardware.com.tr/howto...xp_x64-01.html http://www.microsoft.com/turkiye/win.../64bit/faq.asp İyi Çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
sizin çalışmanızda ram yetersizligi olması imkansız bence.yaklaşık 2 milyon face var.512 ram bile yeter bence.bence başka bir aksilik var.genede siz 64 bit windows 4 gb ram kullanıcam diye ısrarlıysanız tabi geçiş yapabilirsiniz.açıkcası ben 64 bite geçmiştim geri 32 bite döndüm.hiç bir hız artışının olmadıgı gibi bir sürü eksik var.32 bit programlar çalışıyor deniyor tamam ama çalışmayanıda var.sonra ekran kartı , ses kartı vb kartlarınızın driverleri varmı 64 bit için?
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Açıkçası bilmiyorum, şu an için başka çare düşünemediğim için yada arkadaşların gösterdiği çözümler çok zahmetli geldiği ve vaktim de olmadığı için tek umut ışığı olarak bunu görüyorum. Belki de söylediğiniz gibi sistemde bir problem vardır ve cpu ile anakartın değişimi ile çözülür, 64 bit windows'a gerek kalmaz. Belki onu da yapmam gerekir. Bilemiyorum...
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
bu tür işlerde value ramler yerine kaliteli ramleri tercih etmekte fayda var.isim yapmış ram firmalarınında value yani ucuz versiyonları var.yanılmamak gerek.
kingston hyperx ,corsair XMS ,Mushkin Enhanced Memory gibi ramler kaliteli ve daha stabiller.cas zamanları 2 olan modelleri tercih etmekte cok büyük fayda var.hem hız hem stabillik bir arada.ve anakartlar ile daha uyumlular.cas 3 demek ddr bir bellek için en ucuz ve en yavaş model demek.ve uyum sorunu genelde.sizin parcalarınızda bir bozukluk olsa sistem sürekli hata verir donma yapar resetler gibi şeyler olurdu.bence parcalarınız saglam. ama bir uyumsuzluk problemi olabilir ram ve anakartınızda. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Selamlar,
Autodek 3ds MAX 8 yazılımı 32 bit mimarisine göre tasarlanmış olduğundan. 64 bit ile ilgili gelişmeleri yakın zamanda görebilmeyi bekliyoruz.Buna rağmen yazılım 64 bit mimarili sistemlerde de çalışmaktadır. Daha çok yüksek poligon sayılı sahnelerin Radiosity hesaplamalarında veya farklı rendering motorları ile yapılan kaplama işlemlerinde ortaya çıkabilen "memory" yetersizlikleri uyarıları, genellikle Windows işletim sisteminden ve ve donanımı kullanamamasından kaynaklanmaktadır. Bu tür uyarıları aldığınızda öncelikle sahnenizde olabilecek israfları (gerektiğinden fazla detaylandırma, face ve vertices kullanımı vb.) konuları performansı göz önüne alarak optimize etmeye çalışınız. Dış mekan çalışmalarında içerideki nesneler yada tersi görünmeyeceğinden acele ile kaplama işlemine geçmeyiniz. Donanımların her geçen gün güçlendiği ve hızlandığı günümüzde yine de optimizasyon konusuna dikkat etmek, savurgan davranmamak akıllıca olacaktır. Ek olarak Windows XP işletim sistemi başlatıldığında "boot.ini" dosyasına bakar.Bu dosyayı açtığınızda (genellikle root dizindedir ve gizli olabilir. ör :\boot.ini) karşınıza aşağıdakine benzer bir görünümle karşılaşırsınız.[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn Bu satırların altına şu satırıda ekleyin. multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 3GB" /fastdetect 3GB/NoExecute=OptIn Bilgisayarı tekrar başlattığınızda bilgisayar "normal yada 3 gb " ile açmak istediğini iki seçenek halinde sorar. 3gb olanı seçerek sistemi başlatabilirsiniz. Birde "system özelliklerinden" performans/virtual Memory" ayarlarınızı artırmayı deneyiniz. umarım yardımcı olacaktır. Ufuk SAYSAL GRAFiK www.sayisalgrafik.com.tr |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Merhaba Ufuk Bey
boot.ini dosyası root dizinde değil c:\program files\partititon magic içerisinde. Yine de aynı işlemi yapabilirmiyim? İyi Çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Selam Ufuk Bey bu olaya benzer bir olayla bizde karşılaşmış ve size maxin lisanslı kullanıcılarınızdan olarak başvurmuştuk. (Sanırım Burçin Beyle görüşmüştük yaklaşık bir iki ay oluyor)
Fakat aldığımız cevap windowsun en fazla uygulamalara ayırdığı ram miktarının 2 GB olduğu yönündeydi. Şimdiki son açıklamanıza göre acaba 3 Gb 'ı windows XP 'nin uygulamalara ayırdığınımı söylüyorsunuz, yoksa benmi yanlış anlıyorum ? Doğru anladıysam ,neden bize bu cevap daha önce verilmedi , bilmemizde fayda olacağına inanıyorum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Tekrar herkese selam,
Yanlış anlaşılma olmasın. Boot.ini de yapacağınız değişikliğin 3ds MAX yazılımı ile direk bir ilgisi yok. Konuyu Microsoft işletim sistemleri ve donanım ilişkileri açısından düşünülürse daha doğru olur. Sonuçta çalıştıracağınız herhangi bir yazılımın performansı işletim sistemi ile ve onun ayarları veya kısıtlamaları ile de ilgilidir. Bu konudaki detaylı bilgilere www.microsoft.com adresinden ulaşabilirsiniz. ek bilgiler için http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEdrv.mspx http://www.microsoft.com/whdc/system...AE/PAEmem.mspx Renderingler sırasında Virtual Memory "Paging File Size" ı 4gb olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz.Buradan yola çıkarak "MAX te rendering yaparken Page file 4gb olmalıdır" sonucu çıkarılmamalı. Bu ayarlamalar tamamen farklı donanımlar ve üzerlerinde çalışan farklı işletim sistemleri ile değişebileceğide hatırlanmalıdır. iyi çalışmalar Ufuk SAYSAL GRAFiK www.sayisalgrafik.com.tr |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Herkese Merhaba,
Ufuk Bey'in tavsiyesi ile problemi aştığımızı bildirmek istiyorum. Bu soruna çözüm ararken, bunun dışında faydalı olacak daha başka bilgiler de edinmiş oldum. Ufuk Bey başta olmak üzere konu hakkında fikir ve önerilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. İyi Çalışmalar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|