![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
calisma 16
Calisma 16
Hardware: Islemci: amd athlon 2500 Bellek: 512 Mb Software: Autocad Viz Photoshop Renderer: Default Scanline Renderer (hic bir plug-in yok, standart isiklar) Render zamani: yaklasik 2 dakika (1600 pixel en icin) Ek bilgi: Proje konusu 14 yasindaki erkek cocuk icin genc odasi. Bu 3 revizyon sonunda kabul edilen alternatif. Tasarim ve mimari gorsellestirme bana ait. Her turlu soru, elestiri ve yorumlarinizi bekliyorum. Saygilar En son venom tarafından düzenlendi : 30-10-2007 18:11. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Valla herşeyi beğeniyorsun diyeceksiniz ama ben bunu çok beğendim.. Hem gayet düzgün ve incelikli olmuş, hem de max'ten, sadece görselleştirme amaçlı değil tasarımın gelişme aşamalarında da kullanılarak (yanlış anlamadıysam) gerçekten CAD olarak faydalanılmış.
Belki konsol kitaplıktaki kitapların genel pastel renk dengesine aykırı bir doygunlukta olması havayı bozuyor olabilir.. Bir de yatağın ayak ucundaki dolap bitişiğindeki duvara dönseydi hem oda daha çok ışık alırdı hem de çekmeceler daha kolay açılır... Default renderer'den kastın standart ışıklar mı yoksa photometric (radiosity) mi?? Standart ışıklarsa bravo diyeceğim. İleride radiosity veya mental ray'i de kullanmanı öneririm. Özellikle mental ray'de patlama yapacağından eminim. Birde odanın tümünü modellediğine göre panorama exporter'den render alabilirsin. Birde bütçeni ayarladığın zaman en az 512 RAM'e de para ayır derim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
standart isiklar ve default scanline renderer dan kolay vazgecebilecegimi sanmiyorum. radiosity isiklarla bir kac deneme yapmistim ama pek memnun kalmadim. benim matlib imle standart isiklar daha verimli calisiyor. bu arada mental ray, vray, radiosity, brazil vb. external renderer ların render zamanlari benim calisma hizim icin uygun olan surelere inmedigi surece kullanmayi dusunmuyorum. (keske kullanabilseydim ) cunku ben oldukca fazla revizyon yapiyorum (her mekan icin en az 3) ve beklemeye dayanamiyorum. kitap ve benzeri aksesuarlar konusunda mekanlara gore aksesuar gruplari olusturmustum. mekana gore surekli ayni seyleri kullaniyorum eger cok rahatsiz etmiyorlarsa, elestirini dikkate alacagim. dolap konusunda wireframe e bakarsan 15 cm lik nise dolap yerlesiyor, acikcasi ben bu durusun daha iyi oldugunu dusunuyorum. yatak ucuna oturup cekmeceleri karsiya almak bence daha dogru. yatakta yatarken 60 cm derinliginde bir dolap alni gormeyi tercih etmedim ve dolap kapasitesi su durumda bahsettigin alternatife gore daha fazla. zaten 512 mb ram kullaniyorum. yukarida yaziyor, sanirim dikkatinden kacti. umarim cevaplarim doyurucu olmustur. elestirilerin icin cok tesekkur ederim. bot ailesine selamlar, saygilar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
venom kardeşimin kalitesi ortada
ama arkitera'yı sadece çalışmalarını göndermek için değil diğer çalışma gönderen arkadaşlara eleştirileri ile yardım etmek (eskisi gibi) için de ziyaret etmesini istiyoruz. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nefis bir çalışma, kaliteli bir ifade hemde çok kısa sürede...Tebrikler
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
benimde genel anlamda arkitera'ya gönderilen renderları beğendiğim doğru. nasıl beğenilmesin ki. 2 dk. sonucunda böyle bir render ın ortaya çıkması ( tasarım ve çizim aşaması hariç ) çok hoş. sayın ayasofya'nın da söylediği gibi kaliteniz ortada sayın venom.
tasarımınıza gelince gözüme çarpan yada beni rahatsız eden birşey yok. mekan içindeki tefrisleri gayet güzel organize ettiginizi düşünüyorum ve yatak ile gardrop arasındaki ilişkiyide kendinize göre açıklamanız hoş olmuş. tebrikler ve kolay gelsin !
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Bu arada venom
bir kaç soru sorayım yatağın kenarında duvar paneli lake mi çizim çizim çizilir 14 yaşında erkek dümdüz beyaz bırakmaz onu ayrıca çalışma masasında monitörü öbür tarafa almak lazım kasadan çok uzak kalıyor kablolar fena kötü gözükür kasa kaloriferin yanında olmayacağına göre 2 dakika render yine tebrik
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
ayasofya, calismayi begenmen beni sevindirdi. su siralar islerin yogunlugundan dolayi sadece calismalari yollamakla yetiniyorum. yatagin kenarindaki lambriyi mat lake olarak dusunmustum ancak dedigin dogru, shiness durumundan zedelenir yine de, cam uzerinden sokulen stickerin cam uzerindeki izi durumuna gelebilir, formica benzeri beyaz lam kaplama da olabilir. bilgisayar kasasi acisindan tv ile monitorun yan yana olmasi dolabin gorunusundeki kompozisyondaki dengeyi bence zedeledigi icin koymamistim. kablo konusunda satilan kablo saklayicilarindan konabilecegini dusunmustum. render suresi eger gunes isigi etkisini veren raytrace isigi kaparsam 30 saniyeye iniyor, cunku isiklarin sample range degerleri oldukca dusuk. bam teline dokunan elestirilerin icin tesekkur ederim.mim_abdurrahman & etic, calismayi begenmenize sevindim. yapici elestirileriniz icin tesekkur ederim. ![]() saygilar En son venom tarafından düzenlendi : 23-01-2006 12:07. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
ekteki imajlarda da ayni odanin simetrigi olan yan odadaki 10 yaslarinaki erkek kardes icin yapilan tasarim ve malzeme varyasyonunu yolluyorum. aslinda ilk etapta 2 kardes icin ayni odayi tasarlamistim. ama sonradan buyuk cocuk kardesi ile ayni odaya sahip olmayi istemedigi icin
farklilastirmaya basladim. yolladiklarim 3. ve 2. alternatifler, onumuzdeki gunlerde de ilk alternatifi yollayacagim. yorumlarinizi bekliyorum. ![]() saygilar En son venom tarafından düzenlendi : 30-10-2007 18:11. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
askerde olmam sebebi ile çok detaylı yorumlar yapamayacağım ama önceki yazımda yazdıklarım bu renderlar içinde geçerli. özellikle belirtmek istediğimse, bu sonradan yolladığın odadaki renklerden olsa gerek bana daha canlı bir mekan olarak geldi. ellerinize sağlık. kolay gelsin !
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|