![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ne yapsam makine kaldırmıyor...imdat
merhaba arkadaşlar.benim derdim bilgisayarla.. amd antlon işlemci,768mb ram,64 mb ekran kartım var ve max le çalışmak işkence oluyor.ne yapabilirim.ktü mimarlık son sınıf öğrencisiyim ve bu render da bitirme projem...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
768mb ram işlemci kaç adet kaç mb.lık ram dizgisinden oluşuyor bir açıklar mısınız?
3 x 256 mı? 512 + 256 mı? Ram blockları aynı marka ve özdeş değerlerde mi? AMD Athlon işlemcinizin HIZI nedir? Bir başka konu da, hangi versiyon 3DStudioMAX kullanıyorsunuz? Bu soruları yanıtladığınız zaman daha çok yardımcı olabiliriz... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Şimdi,
Hard diskinde yer var mı? Bilgisayar çalışırken arka planda çalışan programlar çok mu? (Ctrl+Alt+Del yapınca çıkan task manager'den processes'e gel. RAM'i nasıl kullandığını gösteren liste çıkar) Virüs taraması yaptın mı? Belki bilgisayarın formatı gelmiştir. Çalışırken modelin refresh hızı çok düşüyorsa ekran kartı yetmiyordur. Direct3D veya OpenGL destekli bir kart mı??? (Customize/Preferences/Viewports/Display Drivers'tan ayarlar yapılıyor) Customize/Preferences/General altında Scene Undo sayısı çok abartı olmasın?? Hafızada tutulan Undo yapılabilen adım sayısı buradan girilir AMA asıl önemlisi:: Yaptığın model temiz mi? Gereksiz yere binlerce fazlalık face içeriyor mu? Çalışmayı render alırken face sayısı görüntülenir. Burada kaç haneli rakamlardasın? Örneğin küpe göre silindirde çok daha fazla face olur. Zorunlu kalmadıkça tüm kolonları silindir yapma. Çok zorda kalmadıkça dışarıdan kaliteli model getirme.. Bir yerden bulduğun 500000 face'lik bir arabadan 10 tane kopyalama... Modelin face sayısına dikkat et.. Model ağaç kullanma.. RPC ile, yoksa photoshop ile ağaç ekle.. Sahnede kaç ışık var. Her ışık kaynağı makinenin başına iş açar...Sahnede kullandığın yansımalı (ayna) malzemeler çok fazla olmasın? Skylight varsa bunun cast shadows'u açıksa "rays per sample" değeri default yani 20'deyse bu gereksiz yere çok yüksektir, render bitmez... skylight yerine internette aratınca bulabileceğin e-light adlı bedava scripti kullanabilirsin.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|