![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
3ds max te egrisel form
Bu siteyi ve forumu yaklasık 4 senedir takip ediyorum. Üye olmak 2005 in son gününe nasip oldu. 3d programlarına hakim olan arkadaşların çalışmalarını hayranlıkla izliyorum. Ben 3ds max te çok acemiyim. Önce autocadde 3 boyut çizip 3ds olarak export edip 3ds max te import ediyorum. Yalnız bir problemim var. Egrisel formlu cisimleri açılı olarak render ediyor. Biraz kurcaladım ama, bu açıların nasıl yok edileceğini ve render aldıgımda nasıl egrisel bir form göreceğimi bulamadım.Bu autocad ile cizdigim icin mi oluyor, yoksa ben ayarları bilmedigim icin mi? Yardımcı olursanız sevinirm.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d max'e import ederken surface deviation 3d solids degerini düşürebilirsin.
ne kadar düşürürsen o kadar egrisel olur ancak yüzey sayısı fazlalasır istersen 0.01 yap bir dene ayrıca site içinde arama yaparsan cevapları bulabilirsin iyi çalısmalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
tesekkurler LKDel
Bana yardımcı oldugun icin tesekkür ederim. Dedigini yapmaya calıstım ama ne autocad'de ne de 3ds max'de surface deviation komutunu bulamadım. İkisinin de help'inde arattırdım ama ulasamadım. yine de tesekkürler. Sitede de bulmaya calısacagım.
İyi calısmalar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
autocad'ten 3ds yapmana gerek yok. Max'te File menüsünden import'a gel. Alttaki formatlardan 3ds değil de dwg'yi seç. autocad modelini o şekilde alabilirsin. modeli seçtikten sonra çıkan autocad import ekranında surface deviation'u 0 yap. diğer parametrelerin ne işe yaradığını da öğren. bunun için max'in help'ini açıp dwg import şeklinde arat.. Kolay gelsin.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|