![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
lens efektleri aynada görünmüyor
Merhaba
3ds max'in lens efektlerini yansıyan yüzeylerde göremiyorum.Bunun yolunu bilen var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Yansıyan yüzeyde lens efekti
Selam,
Eğer tek kare bir çalışma yapıyorsan, işin çok basit, bir tane daha ışık koy, yeni ışığının yeri, ilk ışığının aynadan yansıması gereken yerde olsun. Yeni ışığını herkesden Exclude et ki kimseyi aydınlatmasın. Sonrada ilk ışığına verdiğin efekti yeni ışığına ver. Eğer animasyon yapıyorsan işler biraz daha zorlaşıyor. Üsttte anlattığım yöntemde, yeni koyduğun ışının yeri animasyon boyunca senin tarafından elle anime edilmeli. ama bu yöntemi hiç tavsiye etmem. Bu durumda farklı bir yöntem uygulanmalı. Genel olarak, Işığını bir obje yapıp, materyal kanalının yansımasını raytrace aynadan alarak, efektinide bu materyal kanalının üzerine tekrar oturtarak yapabilirsin. Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Recep Bala |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Aynada görünmeyen lens effect hangisi??? Bir imaj yollar mısınız?
Bazı efektlerin aynada gorunmemesi normal olabilir.... İmajı görsek daha saglıklı olucak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
lens efektleri örneği
Merhaba
Sevgili Recepbala sizin yönteminiz de uygulanabilir,ancak ben herhangi bir ayarla yansımanın mümkün olup olmayacağını merak ediyorum. Işık kaynağı olarak "omni" kullandım,efekt ise "glow". Tavandaki glow parlamasını(ya da diğer herhangi bir efekti) alttaki yansıtıcı yüzeyde aynen görmek istiyorum.Teşekkürler ve iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
1.Yukarda bulunan ve glowllanmış objelerin materyaline bir materyal efekt kanalı ata.
2.Yansıma yapmak için kullandığın malzemeyi raytrace bir malzemeye dönüştür. 3.Rendering/ Raytrace settings menusunden "Reflect / Refract Material ID's" seçeneğinin işaretli olduğuından emin ol. Böylece, yansıma yapan yüzeyler, yansıma yaptıkları objelerin material IDlerinide ( Materyal Efekt Kanalı) yansıtırlar. 4.Glow ayarlarını, Material IDye göre ( Effect ID) uyarla. 5.Render edebilirsin. Bu şekilde çalışıyor olması gerekiyor. Recep BALA |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba
Sevgili Recepbala'nın önerisini adım adım uygulamaya çalıştım,ama ben "obje glowlama" yı beceremedim,ışık kaynaklarına glow efekti verebiliyorum,ancak onlara da materyal,dolayısıyla"materyal kanalı atama" şansım yok. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Selam,
glow efektini ışıklara değil materyale verirsen eger yansımada görebilirisin. Bunun sebebi de 3DS Max programında bulunan Raytrace in sadece Material ID leri reflect refract edebilmesidir. Senin gönderdiğin resme bakarak, anlatmaya çalışacağım. Işıkların olduğu yerlerde, beyaz objeler görüyorum ki bu objelerin yansımasını yerde de görebiliyoruz. Bu objelerin malzemesi büyük ihtimalle %100 Self-Illumination. Bu materyalin, materyal kanalıla 0(sıfır) dışında bir değer ver. örneğin "3". örnek resimde, örnek bir materyal gösterdim. Zeminin malzemesin, "Reflection" mapi olarak "Raytrace" koy. Ustte bulunan "Rendering" menüsünden "Raytrace Settings"i seç, Burda "Reflect / Refract Material IDs" seçeneğinin işaretli olduğuna emin ol. Effects panelinden, "Lens Effects" ekle, "Lens Effects" panelinden "Glow" ekle "Pick Light" tan hiç bir ışık seçme "Glow Element" panelinden "Options"ı seç "Effect ID" kısmına, yukarıdaki materyale vermiş olduğun materyal ID'yi yaz. Örneğin "3" "Update Effect"e tıkladığın zaman yukarıda bulunan objelerin zemindeki yansımalarınında glowlandığını görebilirsin. eğer hala olamıyorsa, dosyayı gonder ben halledip geri göndereyim sana. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Bu kez oldu,sonsuz teşekkürler
![]() |
|