![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Biraz 3ds max bilgim olduğu için piyasadan modelleme ve render teklifi geliyor.
Fakat nasıl bir fiyatlandırma yapacağım konusunda hiç bir bilgim yok Daha önce hobo olarak ilgileniyordum 3d ile Şimde teklif gelince değerlendirmek istedim Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler ! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba,
sorunun bana göre tutarlı teknik cevabına ben bi ara forumda rastlamıştım.sen bi karışıtır.ama hani bu kadar yazdım ben sana kendi bireysel uygulamalarımdan bahsediyim.egerim sadece görselleştirme yapacaksan yane modelleme hariç ben uğraştığım saat başına yakalış 50YTL talep ediyorum.alıyomuyum zaman zaman ![]() modelleme dahil bi iş yapacaksan cümle biraz dolambaçlı oldu ama fiyat aynı.fekaat işin içerisine tasarım girerse açıkçası ben karşı tarafı küçük bi değerlendirmeye alıyorum.örnek çok lüx bi mağaza cephesiyse ve hekkaten tasarıma güveniyosam artık özel piyasa şartları yane pazarlık efem.bu arada en az talep ettiğim mebla 1000 YTL.alıyomusun diye sorma alıyom.yok bi mutfak tı bi banyoydu böle küçük işler içinde piayasayı bilmem ama ben 250 ytl olarak fiyat biçiyom..eee artık bilemem yardım edebilm mi ama benden bu kadar kardeş.sana kolay gelsin.( yalnız uyariyim bu -kolay - öle ha diyince gelmiyo ) bol şans ![]()
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
cevap vermemizin sebebi şu idi
bu konu için bir fiyat listesinin hazırlanmasının doğru olduğuna inanmıyorum bir ressam işine nasıl fiyatını kendi koyuyorsa bu iş de böyle olmalı. Benim fikrim budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
özür dileyerek ressamlıkla birinin tasarımını 3. boyuta aktarmak arasında bir bağlantı kuramadığımı söylemek isterim..
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
kendi yaptıgın işe kendin deger biçeceksin demek istiyor. Ayrıca tasarım aynı bile olsa bu forumdaki her "3d artist" farklı kalite ve tarzlarda işler cıkaracaktır. Ve fiyatlar da tamamen farklı olacaktır. Bu durumda belli bir birim fiyat söylemek zor. Ha cok ucuz söylersen ne olur? Hiç. Boşa çalışmış olursun eline bir şey geçmez.
Resim konusu ile tasarımları 3d ye aktarmak arasındaki bagıntıyı arastırmak için ise en üsteki workshop konusuna bakmanız iyi olur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
evet aynen katılıyorum
çalışma sizindir eh yaptığınız işi bir ressamın çalışması kadar özgün görmeyebilirsiniz zaman zaman olur bu ama bakarsınız ki ben bunun için şu kadar saat zaman harcayacağım bu seviyelere gelmeme için gerekli harcamam eğitim giderim ar-ge masrafım ve kendimce bir değerim var ayrıca çalıştığım mekanın büronun gideri geliri vergisi hatta kazanmadığınız paranın bile geçici vergisi var onu da hesap ediniz hah bu programlar yasal bunların bir bedeli var işte bunları hesaba katıp kendinizi tartıp biçip yaşam standartınızı da ortaya koyup FİYATI SİZ BELİRLEYİNİZ ben ressam örneği ne kadar göreceli olmakta diye vermiştim. uzun uzun yazmak da istemedim ama olay budur. rakam telaffuz etmek çok da keskin doğruya sizi götürmez.Bence.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
modellemede fiyat aynı elisciliginde oldugu gibidir nekadar cok malzeme okadar fıyat artar yanı detaya baglı eskıden yanı 96-97 de 250dolar modelleme render basına 50 dolarken su anda cok bılen oldugunu ıdda eddıgı ıcın fıyat okadar dustukı ben bıle bır fıyat sabıtlıyemıyorum anlıycan boyle kendıne guvenıyorsan ve musterıde bula bılıyorsan ısın durumuna gore fıyat soylemenı tavsıye ederım ama rıcam sakın pıyasayı dusurme ıs alacamdıye hem kendını hem bızlerı yakarsın
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|