![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
iç mekan render denemesi
3d max+ vray
bir kitapta fotografını görmüştüm tasarım sanırım Philippe Stark'ın |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
hıms ...
bu mekanın işlevi hakkında bilgi verebilir misin LKDel ? özellikle o mekanın ortasında bulunan devasa dairesel kütle ne maksatla yapılmış. bunun hakkında bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim.
ışık konusunda söylemek istediğimse gerçekten hoş olması. bunun yanında çıkış kapısı sanırım biraz daha aydınlık olmalı mekana göre. iyi çalışmalar.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
mekanın işlevi hakkında açıkcası pek bilgim yok acıkcası etic. bu mekanın sadece bir otelde koridor oldugunu biliyorum kütleyi açokcası bende merak ettim bilen varsa açıklarsa sevinirim
iyi çalısmalar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba LKDel ve etic, Uzun zaman önce bu tasarım üzerine bir makale okumuştum…Tam kelimelerini hatırlamıyor olsam da bu heykelsi formun oraya konmasının amacı pek çok iç mekan kapısı ve bir acil çıkış kapısından oluşan bu noktayı alışılagelmiş acil çıkışlardan farklılaştırmak ve acil durumlarda bu kapılardan aniden çıkarak ‘EXIT’ e koşmaya çalışacak kişilerin o noktada yaratacakları tıkanıklık ve ezilmeyi önlemek ve yavaşlatmak olması… Acil bir durum olmadığı anlarda ise tam karşıda belirgin olarak ‘EXIT’yazması ve kapı kanat boyutlarının geniş olması nedeniyle bu kapıları kullanacak kişiler üzerinde oluşacak soğuk ve sürekli tehlike çağrışımı yapan etkiyi azaltmak ve daha sıcak ve sosyal bir nokta olarak düzenlemesi isteği…. Küçük oturma elemanı ve heykelsi formun etrafındaki tutunma elemanı burada insanların ayak üstü sohbetlerini körüklemek ve zihinlerde daha sakin bir izlenim bırakmak için… Yine de nerede okuduğumu hatırlamaya çalışacağım... Mutlu çalışmalar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
sevgili LKDel,
cevabınız için teşekkürler. sevgili asteria, gerçekten vermiş olduğunuz cevap ve açıklamanız beni ikna etti. çünkü sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra tekrar bu çalışmaya baktığımda bir ilişki kurabilmeme vesile oldunuz ve açıkcası bu fikir çokta hoşuma gitti. her zaman çıkış kapılarının önünde bir engel olmaması istenir. fakat bu kapıların sürekli kullanılmadığını ve olağanüstü hallerde kullanıldığını düşünürsek çok hoş bir fikir olduğu ortada. tekrar teşekkürler. bu arada burası yeri değil ama benimde sizlerle paylaşmak istediğim birşey var. pazartesi gününden itibaren 6 ay gibi bir süre aranızda olamayacağım. sebebi ise askerlik. inşallah vakit bulup, burayı takibe devam edebilirim. sizler iyiki varsınız. sağlıcakla kalınız. teşekkürler. çalışmalarınız kolay gelsin ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|