![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
4 katlı Catı aralı konut
selam ustadlarım gectıgımız aylarda yapmıs oldugum bı calısma.
Autocad2000 ve max 7,0 (photoshopluk işi de var ama boyle gondermeyı daha uygun buldum) Standart render herhangi plugin felan yok zaten bilmiyom Isıklandırma 3 adet omni ve 1 adet sunlight var. render suresı yaklasık 3 saat yorumlarınızı beklıyorum
TATLI SUYUN BAŞI KALABALIK OLUR (Hz. MEVLANA) En son HABIPCELL tarafından düzenlendi : 05-12-2005 16:16. Nedeni: eksik ti |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
gözümü yordu ilk bakışta ...çok yoğun bi cephe karışık...parapetlerde ve pencere kenarlarında ki süsleme olmazsa sanki daha iyi görünecek...(malzeme mozaik sanırım)
Sadelikten hoşlanıyorsanız tabii... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Maalesef
evet cok yogun bir cephe. Ama ankara da ruhsatlı bır bına olacagı ıcındır kı ılce beledıye baskanının cepheyı onaylaması gerekıyor. Bu yuzden baskanın zevkıne uymak zorunda kalıyoruz: Sevılen tarzda fibro beton lu granıtlı yani anlıycanız janjanlı cepheler ıstıyor
. Buda hem malıyet hemde emek hemde zevke zarar verıyo![]()
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
başkanın zevkine uymak mı!
bu kadar coştu yani bu belediye başkanları denecek şey kalmamış başkasının saygısızlığına göz yummak ta başka bir sorun herhalde... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Burasi Turkiye
Maalesef kimse pek sesini cıkaramıyor bu konuda. Hatta bir dönem Mimarlar Odası karsı cıkmıstı ama sonucu degıstırecek bı gelısme olmadı
![]()
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Allah allah
çok şaşırdım yapı ruhsatlı olduğundan demişsiniz tabii ki ruhsatlı olacak ve bunun için cepheyi sayın başkan mı onaylayacak bence saçmalık bunu forumun diğer bölümlerinde dile getirmenizi öneririm. özcan'ın dediklerine katılıyorum ayrıca diğer taraftan kalite isimli yapışkan mesajda dendiği gibi eğer siz de beğenmediyseniz ve zorunlu olarak yaptıysanız neden foruma gönderiyorsunuz ki? beğenmediğiniz ve zorunda kaldığınız bir detaya müşteri ya da yetkisi aşan belediye başkanı istiyor diye mazeret bulmamak lazım. açıkçası bu konuda dürüst olmalıyız. Eğer cephesine ya da her detayına hüküm veremiyorsanız çalışma sizin sayılmaz render'ı da bizimiçin değer ifade etmez. Haberiniz olsun.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
:(
hocam bu uygulama 5 seneye yakındır suruyor. Ankarada olanlar bu uygulamayı bılır. Tamam bazı beledıyeler renklerıne mudahale edıyorlar ama bır beledıye baskanının ustelık ınsaatla herhangı bır gecmısı veya egıtım durumu olmayan ınsanın begenısıne sunmak oldukca dusundurucu oluyor. hem cephe konusunda bı tutarlılık yok...eskı ankara evlerı bırkac ay sonra Osmanlıydı,Selcukluydu sımdıde fibro betonlu malzemelerın agırlıklı oldugu uygulamalar ıstenıyo. Ha bırde mesela yukarıdakı cepheyı beledıye baskanın onayına sundum (herhangı bır dılekcesı yok. sadece a4 cıktısı alınıp ımara bırakılır onlar baskana ulastırır.yanı olayın beledıye neznınde resmıyetı yok sadece yaptırım
.) tasdıklendı dıyelım. ıkıncı gun aynı cepheyı sunsam tasdıklenecegının garantısı yok. ben cok bılıyorum bır gunde aynı cepheden 2 tane tasdık 3-4 tanesı ıade oluyor, buda işin diğer acı verıcı tarafı.bu duruma Bırcok tepkı oldu hatta basbakana kadar cıktı ama bunun da kılıfını buldular sanırım. sımdı bana gelınce ben unıversıte 3. sınıf ogrencısı olmakla beraber yaklasık 6 senedır ankarada mımarlık burosunda yogun bır sekılde calısıyorum. evet haklısınız begenmedıgım projeyı buraya sunmak zorunda degılım ama anlayısınıza sıgınarak hem kendımı render konusunda hemde modelde -surayı soyle yapsan-buraya bunu eklesen gıbısınden yorumlar alarak bırazdaha kendımı gelıstırmek nıyetım. Ve goruyorumkı buraya gonderdıgım ılk proje ile son projeler arasında daglar kadar fark var e bunda tabıkı sızlerın cok buyuk payı var cunku render konusunda olsun modelleme konusunda olsun bu formu takıp ederek cok sey ogrendım ogrenecem. Ama dıyorsanızkı kardesım ogrende ondan sonra sun bıze. sıze hıc bırsey dıyemem patron sızsınız ![]()
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
eline sağlık modellemen iyi olmuş
sonuçta iyi kötü ortada bir emek var ve sende bu işe ucundan köşesinden başlamışsın seni ve insanları şu anda çalışmaların tatmin etmeyebilir ama çalışarak merak ederek araştırarak herşeyi öğrenebilirsin. bazı şeyleri öğrenmek içinde bilgi paylaşımı gerekiyor..sen bu tarz formlara katıl çalışmalarını sun ne kadar eleştiri gelirse gelsin kendine ders çıkar her zaman geliştir. bilirsin biz türk milleti olarak herşeyi eleştirip tü kaka demeye bayılırız.. sonuçta daha yolun başındasın.. iyi çalışmalar....başarılar.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili ingo eger biraz forumu arastırırsan habibcell in daha öncede de dıs cephe tasarımı adı altında renderlarını görürsün sanırım o konu baslıkları altında yaterli eleştiriler yapıldı hatta tutorial gibi bilgiler verildi aydınlatma kaplama hakkında linkler verildi. Ayrıca workshop var oradan hepimiz çok şey ögreniyoruz bu noktadan sonra habibcell artık içine sinen bir işini göndermeli diye düşünüyorum ki bizde daha ileri düzeyde elestiriler yapalım ben açıkcası artık habibcellden daha iyi işler bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
öğren de gel demem
zaten demek ayıp olur zaten yanlış anlaşılmanın zirvelerindeyim hep de öyle oldu olacak habipcell siz bize lazımsınız kesinlikle ayırım olmayacak bu şekilde ama biz bir şekilde buranın ayda 4-5 iş çıkaran birinin dahi altı ayda bi riş gönderbildiği düzeyde bir yer olmasını arzu ediyoruz bu ne demek seçici kurul filan mı kurmak gerekiyor hayır seçici kurul kişinin kendisi eğer bir aklıevvel belediye başkanı kendi zevkine göre proje tasdikliyorsa ki (hala inanamıyorum. yani ben mimarım kardeşim mevzuata uygun mu imara uygun mu harcı hurcu yatmış mı. benim mimarlar odasından tasdiğim var mı var. Sne ne karışırısn benim mimari görüşüme) bunu tartışmak gerekir. Hah belki de başka bir bölümde bir de isim verin bence şu şu adam bunu yapıyor diye. O zaman infial çıkar. hah sizin inşaat suya düşebilir o da var. isim vermek de olamaybilir. onu da anlarım. Ama emin olun parathoner, çetin, giraffe dolu sürüsüne bereket iş yapıyorlar. Ben de dolu iş yapıyorum. Okuldaki bazı projelerde çalışıyorum. Ama renderları buraya konacak kadar iyi olmadığınan koymuyorum. Eh hasbel kader bir mimari proje yarışmasında ufak bir ödül alırsak o zaman koyuyorum. Bir yönetici olarak burann patronu benim her istediğimi koyarım, beğenmediğimi koymam silerim demedim. Deseydim o aklıevvel belediye başkanından ne farkım kalırdı. Bunu da yanlış anlayabilirsiniz. Ne yapacağız. Biraz da Çetin'in verdiği fikirle. Rendering bölümün 3'e böleceğim. 1- galeri (zaten var) 2-Bitmiş çalışmalar BİÇ.Burada mesela bu iş gelse hemen onu alt bölüme atacağım.Galeri kadar değerli olmasa bile ülkemiz şartlaına göre iyi olan çalışmadır. 2-devam eden çalışmalar DEÇ. İngizlizcesi WIP. Ben böyle çevirdim kısalltım. Burada sadece soru sormak isteyen ya da kendini amatör işin başında hissedenler için. Bir Arkitera'ya uğramam lazım. Sonrasında biliyorum. Aman efendim sen kendini ne zannediyorsun. Nasıl benim BİÇ'deki çalışmamı DEÇ'e koyarsın diye kavgalar gürültüler çıkacak. Biliyorum. Olsun varsın. Sanırım daha az olur. (Bu BİÇ ve DEÇ kısaltmalarına itirazı olan varsa hemen söylesin ya da edebiyete kadar çiftleri yalnız bıraksın ![]()
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Ben sadece rendering hakkında birşeyler söyleyecegim diger konularda zaten yeterince yorum yapılmış, genel olarak aydınlatma başarılı, camlar bir tek sıkıntılı onunla biraz ugrasmak gerekli, bir de cevre konusuna pek egilmiyoruz bir türlü diger calismalarda da görüyorum bunu, workshop konusunu bu acidan takip ederseniz iyi olur gibi geliyor. elinize saglık sevgiler
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
bence formun yapısı şu anda gayet iyi...
sonuçta iyi işler için bir galeri bölümü mevcut ...alt klasörler çoğalırsa takip etmek zor olacaktır..zaman önemli bizim için bütün konuşulan konuları takip etmeye çalışıyoruz yoğun iş temposu içinde... burada konuşulan ve tartışılan konular işlerimizede küçümsenemeyecek derecede yansımaktadır..(olumlu).. ama tabiki buranın yöneticisi olarak siz bilirsiniz...benim fikrim budur.. iyi çalışmalar...başarılar... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
herkese teşekkürler
Ustadlarım daha yolun basındayım biliyorum ama dedimya bu forumdan cok sey ogrendım sizlerın sayesınde ogrenecegımde.
yorumlarınız ve ilginiz için herkese teşekkürler. Ayasofya hocam ; bu beledıye baskanı olayını hangı forumda acabılırım. Bırde su korkum var. Bız buro olarak o beledıyeden senede 200 ruhsat alıyoruz yanı ısımızın yogunlugu o beledıye sınırları ıcerısınde. Yanı anlayacagınız eger mimlenırsek o beledıyedeki işleri unutmak gerekıyor oyle degılmı. Ben bu konuyu acmak ıstıyorum ama nasıl acabılırım onu bılmıyorum yardımcı olacagınıza ınanıyorum ha birde DEÇ ve BEÇ kısaltmaları forma yenı gelenler ıcın anlamakta sıkıntı olabılecegını dusunuyorum. Ama calısmaların bu sekılde toparlanmasınada hemfikirim. Tekrar Teşekkürler
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar;
Söz konusu belediye hakkında bi tahminde bulunayım mı K.ören olsa gerek bu belediye (özellikle açık yazmadım). Bildiğim kadarıyla böyle bir takıntısı var evet bu başkanın. Fakat şayet yanlış anlamıyorsam buda o başkanın ilçenin tipik kutu gibi apartmanlardan oluşmamasını istemesinden kaynaklanıyor. Amaç ilçenin değişik, estetik binalarla dolması iken; şimdide böyle tuhaf, birbirinin kopyasıyla doldu oralar ![]() SEvgiler SSA |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
ayasofya hocama hitaben
hocam burası şu anda kendi dalında Türkiyenın en değerli forumu bence. şahsım adına yüz yüze görüşme imkanı olamayacak birçok insanın olgunluklarını izliyorum. ha bu yolda yermelerde olacaktır övgülerde bu olması gereken bir şey bence alınmamak gerekir bende sizin yerginizden nasibini alanlardanım ama siz yergiyi bana yapmadınızki işime yaptınız. sonra bu forum zaman içinde kabuk değiştirmek zorunda yani kısacası düşünceleriniz makul kimseninde bunu yanlış anlayacağını sanmam saygılarımla
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|