![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Hangi ilçenin Belediye başkanıysa veya ruhsatı "cepheyi beğenerek" ruhsat vermeyi adet edinen mimardan çok mimarcı belediyecileri ayrıca toptan kınıyoruz efendim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
oncelıkle bu yazıyı koruma ıcgudusuyle yazmıyorum hatırlatmakta yarar var.. yalnız unutulan bır kac nokta var gıbı geldı bana.. bu konuları ısın ıcınde olmadıgımız halde bu kadar kapsamlı dertyanar bır tavır takınarak dıle getırıyorsak bence o kurumun calısanlarıda bu kadar onemlı bı konuyu es gecmıs olamazlar...cephe sadece baskanın kontrolunde demek size ne kadar mantıklı geliyor bılmıyorum .. bu ıs oyle basit ve hafife alınacak bir iş değil... oylekı Ankara da teorık olarak uc semt ve ılcelerın dısında en cok tercıh edılen, kalıtesını her gecen gun artırmaya devam eden ( kı beledıye ozellıkle ana cadde kenarları olmak uzere ıc kesımlerıde kapsar bıcımde ortak cephe yenıleme calısmalarına maddı manevı destek olmaktadır) bır ılcedır keciören.. dıger beledıyelere ornek olacak ısler de yapmaktadır. ayrıca sunuda biliyorum kı gereklı ımar mevzuatlarının dısında yapı projelerı ıcın büyüksehir e baglı onay tasdık estetik kurulları var ve cogu projelerde buraların onayından gecerek uygulamaya gırıyor... yanlıs dusunuyorsam, yanılıyorsam lutfen uyarın...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Benim naçizane fikrim hala aynıdır
hangi belediye olursa olsun ya da belediye başkanı mı yanında çalışanlar mı bilemiyorum bu tür binalar estetik bulunyorlarsa o belediyede sorun vardır. belediye'deki herhangi biri karar verme mekanizmasında modern mimariyi ve cephe estetiği konusunda pek bir şey bilmiyordur. Haa kitsch işleri taçlandırmak özendirmek amaç değilse. Haa bir de hatırlatma kitsch eğer devamlı tekrarlanırsa kabak tadı verir. Keçiörne ilerlemekte ya da estetikleşmekte midir bilemem (Ankara benim genel olarak uzmanlık alanıma girmez bir de ben Ankara'yı çok istesem de sevmem. Çünkü İstanbulve İzmir var hep aklımda ne yazık) ancak bu bina zorunlu olarak yapılmışv ekabul edilmiş dikte ettirilmiştir. Söylenen budur ve yanlış bir uygulamadır. Belediye başkanları o beldenin kralları gibi davranmayı bırakmalıdırlar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
136960
sevgili "136960" dediğiniz gibi bu tur şikayetlerı kurum ıcerısındekı mudurler ve şefler bunun farkındalar. Ama beledıye ıslerınde "kralıyet" sozkonusu oldugu ıcın pek ses cıkaramıyorlar. Ayrıca Buyuksehır beledıyesının Cadde kenarlarında kı yapıların cephe onayı ıcın kurul kuruldugunu soylemıssınız (buna herhangı bır ıtarızım yok cunku kuruldakılerın hepsı mımar) peki biliyormusunuz kactane beledıye buna riayet ediyor. Ozellıkle k.oren beledıyesı bu yaz ruhsatları 2-3 ay aksatarak buyuksehır beledıyesıne bu projelerı sunmamıstır . hatta dosyaları elden goturen mımarlarında cephelerı onaylandıgı halde bunlara tekrar beledıye baskanından cephe onayı ısteyerek buyuksehır beledıyesını hıce saymıstır. Bu arada dıger beledıyeler (mamak,cankaya) cephe konusunda sadece renklere dıkkat edıyorlar ve bunu kontrol edenlerde beledıye bunyesındekı mımarlar.
bılgınıze
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|