![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
cephe yenilemesi
merhaba arkadaşlar
ekte yeni tamamladığım çalışmamı gönderiyorum.Binanın dış cephesi yenilenecek ve benim önerdiğim cephe çalışması eskizleri bu şekildedir. Her türlü modelleme,ışık veya mimari fikirlerinize açığım. 3d viz-4, autocad lt 2002, standart ışıklar, render süresi:3000*2100 için 15 dk,Pentium III , 384 Ram makinada iş yapılmıştır.Süre modelleme ve tasarım dahil 6 saat. Teşekür ederim. Abaglan
|
|
|
#2 |
|
Diyalog Konugu
|
Çok sayıda eksiklik ve hata var (bu forumun kuralları dışında bir çalışma diye düşünüyorum, admin konuyu aydınlatacaktır sanırım) Eminim bu hataların çoğunu siz de kısa bir incleme ile fark edeceksiniz (uçan ağaçlar vs gibi).
Ayrıca forumda devam etmekte olan workshop'u da inceleyin, iyi bir render için nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında çok faydalı bilgiler bulacaksınız. Çalışmanız daha fazla özen gerektiriyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bravo
Dostum öncelikle o konfigirasyonda makina ile bu işe girişmen beni çok etkiledi. O makinaya göre çok güzel bir iş çıkarmıssın. Derdini anlatmıssın...
Şimdi benim çalışmalarda baktığım ilk şey camlardır. Cam hissi çok önemlidir. O yüzden cam etkin beni çok tatmin etmedi. Ama dedim ya o makinayla çok iş yapmıssın. (bu arada render kalitelerini eleştirirken film şirketlerinde çalışılmadığını unutmayalım) Çalışmalarının devamını dilerim.... |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Diyalog Konugu
|
Alıntı:
![]() Yukarıdaki resim Pentium III değil Pentium II'nin çıkmasından 2 sene önce render edilmiş bir çalışma. Elbette ki her çalışama bu kadar başarılı olacak değil ama 9 yıl arayla alınmış bu iki rendera bakınca ilkine "iyi iş" demek biraz kendini kandırmak oluyor diye düşünüyorum (eğri oturup doğru konuşmak lazım).. Alıntı:
Söylediklerim abaglan'ı kırmak için değil elbet: eminim o da kendini geliştirecektir ve yakın zamanda muhteşem renderlar alacaktır. Bunun için eksiklerinin farkına varması ve araştırması lazım "süper olmuş böye devam" yaklaşımı yanlış bence. |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Bu arada render kalitelerini eleştirirken her zaman üst seviyeyi hedefliyoruz.
açıkçası gittikçe kalitemiz düşüyor açıkçası biraz dalga geçiyorlar bizimle körlerle sağırlar birbirlerini ağorlar diye mimarisini de eleştirebiliriz modelini de render'ı da ağaçlar konusunda daha özenli olmak gerekir bence de kolay gelsin efendim
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
eleştirileriniz için teşekkür ederim ağaç ile ilgili olarak son anda buraya gönderriken farkettim iki kere aynı baskı olmasın diye tekrar düzeltme yapmadım. benim işim mimarlık ve bu bina modeli yaparkenki hedefim müsterime binasıyla ilgili fikrimi ifade etmekti, kabul ediyorum ki forumda üye olan arkadaşlar gibi iyi değilim, ama buraya sadece yapılan bir 3 boyut bir çalışmayı değil,mimarlığıda katmak istedim,modellemelerin daha grafik vari olarak çalışıyorum.Sizin ifade ettiğiniz workshop çalışmalarını takip ediyorum ama beni oldukça aşıyor malesefki , zamanla aşılacak tabi...![]() Cüneyt bey mimarmısınızbilmiyorum ama, bilgisayar konfigrasyonumla ilgili ben zamanında bunu yaptım bu zamanda öyleydi şimdi böyle şeklinde bi karşılaştırma koymuş, inanın çalıştığınız yer ve iş sahibi elinizdeki imkanların bunlar olduğunu söylüyorsa ve yapabileceğiniz şirket içersinde sadece zamanla ve bilgi ile ilgili buydu, sizden mimari ve forum kuralları içersinde bir eleştiri bekliyorum İlginize çok teşekkür ederim, gerçekelr söylenecekki doğruya ulaşmak kolay olsun. İyi geceler
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Cüneyt bey o çalışmayı yapan kişi değildir
sadece daha düşük konfigürasyonla da iyi işler çıkartılabildiğini göstermiş yani asıl meziyet düşük konfigürasyonla da iyi iş çıkarmaktır burada kimseye düşük konfigürasyon var diye laf edilmedi ki. Amaç daha iyiye varmak kolay gelsin
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Aslında şu anda herkes haklı göründü bana.... Süre az makina yavaş kullanıcı acemi... Diğer tarafta cok daha yavaş bi makina daha yeteneksiz bi yazılım ama kullanıcı cok usta...
Olumlu tarafından bakalım. Arkadasımızın amacı da zaten bir adım daha ileriye gitmek... Ama workshop onu aşmış... Aslında şu anda devam eden ama benim aşırı yogunluğum sonunda bir süre nefeslenmek üzere ara vermek zorunda kaldıgım workshop benim için büyük tecrube. Çünkü nerelerde takip edilmekte zorlanıldıgını görmem iyi oluyor. Daha sonra geri dönüp tecrübeyi harmanlayarak bu workshop konularını kitaplaştırmak gibi bir düşüncem var. Sanırım temel sorunlardan biri kullanıcıların yazılımı yeterince iyi kullanamıyor olmaları. Bunun da üstesinden gelinmeli Ben bundan sonra oturup max, maya vs ögretmek niyetinde değilim cunku artık buna zamanım yok( 8 sene ögrettim). Ben sadece daha temel ve genel anlamda bir bakış açısı yerleştirmeyi dert edindim kendime. Yazılımı ögrenmek ise kullanıcıların kendi özverilerine kaldı ki aslında zaten aslolan da budur. Çok tutorial çalışmak gerekiyor. Bıkmamak gerekiyor. Her gün ufak bir tutorial yapmak gerekiyor. Daha sonra 2 sene içinde neler olacagını görmek gerekiyor. 2 senede ortalama 500-600 tutorial yapılabilir. 500 tane soruna çözüm bulabiliyorsanız bu konuda bir yere gelmişsiniz demektir. Çalışmaya devam (eleştirilere ragmen ve eleştirilerek)... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
sevgili Cüneyt....
Ben eleştiriken bana uzak gelen zor gelen noktaları da söylemek isterim.. Benim kullandığım makina ile onun arasında dünya kadar far var. Ben ilk işimi yaparken baya zorluklar yaşamıştım 109 MB bir dosyayı render alırken 18 saat beklemin ne olduğunu çok iyi bilirim (güç kaynağım yoktu elektrikler kesilmesin diye dua ediyordum) Ben şu an çok iyi bir pc kullanıyorum. Ve halen çift cpu lu bir pc ayarlamak çabasındayım. Senin karşılaştırma için gönderdiğin resimle abaglan aynı tutulmamalı Max ı bilemem ama LW de cam etkisi arttıkça render süresi artıyor. Ama gönderdiğin çalışmada o makinaya göre çok iyi kabul ediyorum... Bem makina almaktan vaz geçtim bu konudan sonra. Ben de render sürelerimi kısaltma yalunda biraz daha çalışacağım. *körlerle sağırlar birbirlerini ağorlar diye* ayasofya bunun böyle olduğunu bilmiyordum..... Daha özenli olacağım.......... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Körler ve sağırlar birbirini ağırlar cümlesi benim de cok sıklıkla söylediğim bir cümledir.
Gerçekten de kötü ise kötü demeyi bilmek gerekir. Bundan alınmamak da gerekir tabi. Böylelikle ilerleme mümkün olabiliyor. Bu forumda ayrı bir "devam eden işler" bölümü olmadığı için biraz zorluk yaşanıyor. Ama belki bir konu başlığı yazma formatı geliştirebiliriz. Yani başlıkta işin birmemiş oldugunu ve amacın yardım almak oldugu özel bir kısaltma ile belirtilebilir. Daha sonra arama yaparken de faydası olabilir hem de bitmişlerle bitmemişler arasındaki eleştiri dozu ve tonu ayarlanabilir. Kötü bir iş "bakın bunu yaptım" diye konunca cok sert eleştiri alıyor ben de bu sert eleştirenlerden biriyim. En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 01-12-2005 11:40. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
tüm arkadaşlara nacizane fikirleri için teşekkür ederim, şu anda aynı işe farklı bir alternatif çizmekle uğraşıyorum inanın ilk mesajdada belirtiğim gibi eski olan bir çalışmaydı, forum kuralları gibi bitmemiş bir çalışmayı göndermek yanlıştı,özen konusunda dikkatli oalcağım, hatta o binayı sevdim (kendim yaptığım için değil) işte ara arada olsa eleştriler konusunda düzeltmek isterim.çok sabırllı bir insan olamadığımdan oldu bitti diyip kaldırıyorum rafa işi, kompozit silver renk için raytrace malzeme seçip onun parlaklığıyla ve gri tonunu yakalayıp bırakıyorum, istenen etki bu kadar olabiliyor,malzeme atadığımda ise alakasasız bi şeyler çıkıyor, cam rengiyle ilgili yazılanda, tam bir yeşil tonu camda yakalamayı beceremedim, mavi reflektete belki daha iyi ama gönderilen çalışmada donuk görülüyor, kulllanılan ağaçlarla ilgili ,bina izmirde photoshopta palmiye koyduğumda gölge düşmesi gibi çalışmayı daha gerçekçi hale getireyi beceremiyorum, hatta dün o u.çabilen palmiye yi archicadden import ettim,farı olmayana arabalarda öyle, onlara malzeme atayabilecek modelim yok,tekrar eden malzemelerden bahsedilmiş, mimaride tekrar ve doku elbette çok mümkün olamıyor, cephede kullanılan kompakt laminantda standart bi ürün ve ahşap dokusu onu seçtim, ışıklandırmada radiosity deniyorum o zamanda donuklaşıyor resim, omni dışında seçilen ışıklarda çalışmam kötüye gidiyor.daylight kullannmayı tercih ediyorum bu seferde rayrtrace malzemelerim derzlerden itibaren herbiri ayrı malzeme gibi görüntü vermeye başlıyor. eksiklerim çok ama o çalışmayı adam edince tekrardan göndercem inşallah, ayasofyayada teşekkürt ederim kalitesiz çalışma olduğu halde beni başka bi yere yönlendirip çalışmamın askıda kalmasını sağladı, herkese işlerinde başarılar, teşekkür ederim sizlere... hoşçakalın gülümsemeyle kalın.... ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|