![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
calisma 14
Calisma 14
Hardware: Islemci: amd athlon 2500 Bellek: 512 Mb Software: Autocad Viz Photoshop Renderer: Default Scanline Renderer (hic bir plug-in yok, standart isiklar) Render zamani: yaklasik 2 dakika (2480 pixel en icin) Ek bilgi: Proje konusu karkasi insa edilmis bir fabrikanin cephesini olabildigince adam etmekti. Ancak boyle durumlarda cizilmis orjinal proje cok baglayici oluyor. Su an gorsellestirmesini gordugunuz cephe makyaji mi desem tasarimi desem bilemiyorum ama her ne ise o ve mimari gorsellestirme bana ait. Modelde raytrace hicbir malzeme yok bu arada. Her turlu soru, elestiri ve yorumlarinizi bekliyorum. Saygilar En son venom tarafından düzenlendi : 30-10-2007 18:11. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Venom gayet başarılı olmuş, zaman/kalite konusunda gayet verimli bence,
Cephenin orjinal hali nasıldı ? Sadece cephe ile mi ilgilendiniz ? Galeriyi ortaya çıkaran, dışarıyla ilişkisini kuvvetlendiren cephenin şeffaf bölümü gayet net ve hoş. Elinize sağlık Sevgiler
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
elinizelinize sağlık modelleme ve sunum başarılı..
gözüme takılan tek bir nokta var cephedeki derzler.. derzleri sadece pencere alt ve üst ve yatay sınırlarını tutacak şekilde geçirsen..daha iyi olur gibi geliyor binayı karolajlanmış gibi durmaz diye düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
güzel fakat tek bi noktaya takıldım.. o araba bu kadar hızlı gidiyorsa o etki nasıl olur. o kadar göz yoruyorki...
yapmaya çalışdığımız _ makine ile çekilmiş bir etki gibi burda... sadece araba hareket etmiyor insanlarda yürüyor... biz resim çekiyorsak bunu insanlardada verebilmelisin... dediğim gibi o araba çalışmayı gölgeliyor.. sevgiler
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Araba insanlardan çok hızlı gittiği için böyle.... 1/125 sn gibi bir hızla pozlanmış. Araba da cok hızlı gidiyormuş....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba,
herkese yorumlari icin tesekkur ederim. gokhan cephenin, orjinal proje icin gorsellestirilmis halini yollamak istiyorum ama yasa disi bir sey yapmak istemiyorum. cunku direk firmanin logosunu binanin uzerine koymuslar. bunun disinda elimde binanin fotografi yok. bize uygulama projelerini ve internet sitesinde bulunan bu on cephenin render ini verdiler.(yer sehir disinda oldugu icin on proje ve teklif safhasi icin gitmeye gerek duymadik.) biz de bu fabrika binasini bir kabuk olarak ele aldik, bu kabuga gore disina cephe olarak ic mekan icin istedikleri fonksiyona uygun yeni bir kabuk yaptik. fabrika ic dekorasyonu ve cephe tasarimi icin bir avam proje ve bu dis mekan render ini ve lobi renderi hazirladik. fiyat teklifini verdik. prezentasyon ve fiyat teklifi icin gittigimizde israrla prezentasyon ve cizim paftalarini istediler ama vermedik. tekrar gormek isterlerse bizi cagirabileceklerini soyleyip, teklif mektubumuzu kendilerine verdik. 1,5 ay oldu donus yok, ama paftalari vermedigimiz icin pisman degiliz. basimiza gelen bir olay nedeniyle bu karari aldik artik kesinlikle proje birakmiyoruz. cok islek bir yer icin yaptigimiz bir proje sozlesme esnasinda cikan bir anlasmazlik nedeniyle isi biz reddetikten sonra aynen insaa edildi, bu da bize ders oldu. bu arada orjinal projede lobi direkt araclari karsiliyor ve giris onunde bir otopark var ama mal sahibi bunu istemiyordu. ingo, ben binanin tum cephelerini goz onunde bulundurarak ve her katta denizlik yukseklikleri ve dis cephedeki kolonlari goz onunde bulundurarak boyle bir tasarim olusturdum, senin yaptigin oneriyi de gozden gecirmedim degil.senin yaptigin bu oneride giris kati pencere altinda kalan mesafe ile 2. kat pencereleri ve cati parapeti mesafelerinde bir denge olusturmak pek mumkun degil, ya da en azindan o an icin ben beceremedim. nilufer, ev tipi fotograf makinelerinde obturator hizi standart 1/250 dir bu nedenle ev tipi fotograf makineleriyle gece islek bir caddeden gecen arabalari 30 sn. pozlandirip arabalarin isiklarinin bu surec icinde araclarin guzergahlarinin film duzlemine islenmesi mumkun degildir. fotograf filmlerinin kutularinin uzerinde yazar mesala kapali havadaki diyafram genisligi ve obturator hiz ayarlarini. sn nin 1/60 inin altindaki cekimlerde mutlaka tabla ya da tripod kullanilmasi gereklidir, hatta zaman ayarli cekmiyorsaniz aciyi bozmamak icin bir de soft denklansor.son surat giden bir treni 1/250 obturator hizi (shutter speed de deniyor) ile duruyor gibi cekebilirsin. ama demin de bahsettigim gibi 1/60 in altinda bir shutter speed e inersen insanlari da hareketli gorebilirsin makineyi tasiyan da insan oldugu icin zaten bu nedenle tabla ya da ayak kullaniliyor. hatta fotograf tarihinde paris in oglen saat 2 de cekilmis yollarin os gibi gorundugu bir fotografi vardir. aslinda insanlar var ancak fotografi ceken makineyi 2 saat pozlandirdigi icin insanlar neredeyse gorunmuyor. benim bir onceki makinem bir canon a1 di. simdi ozledim onu bak. 28 mm ve 55 mm sabit objektiflerim bir de 80-230 mm zoom objektifim var idi. ogrencilik esnasinda parasiz kaldigim bir donemde satmak durumunda kaldim. her neyse aglayacagim simdi. ![]() cetin, tespitin cok dogru. 1/250 duruyor efekti, 1/60 insanlarda hareket ediyorsa bu etki 1/125 in etkisidir. ben bu efekti ilk kez bir arabaya uygulamaya calistim. photoshop motion blur efekti. ama ben de farkindayim pek basarili olmadi. biraz da oz elestiri; ben de bakinca simdi farkediyorum kaldirimin yanindaki calilar perspektif kacis etkisini vermiyor. photoshop da transform etmem gerekli.bize dogru gelirken acilmali. bir de asfalt rengini biraz daha acmam lazim. kaldirim icin duzgun bir malzeme yapmaya pek vaktim olmadigi icin basarili olmadi. bir de yukaridaki ring isigin mavimsi rengi kaldirim malzemesinin specular indan yansiyor malasef, cunku yukaridaki ring in tam kameranin bakis dogrultusunda olan ile kameranin acisi bir aci ortay olusturuyor kaldirim ust duzleminden. bir de binanin sag kismindan binayi keserek render aldim. wireframe halinden goruldugu uzere teklif icin prezentasyon hazirladigimiz icin mumkun oldugunca film seti mantigindan yola ciktim, bu nedenle kadrajlama isinde bu durum benim icin baglayici oldu. bunlarin bir kismini duzeltip yeniden yollayacagim. bir de bence bu projedeki en basarili sey cam malzemesi oldu bir reflection map sadece. bu render a da hiz katti haliyle, sahnede hic bir raytrace malzeme yok cunku. ![]() saygilar En son venom tarafından düzenlendi : 29-11-2005 14:16. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
venom
çalışman için tebrikler paftaları vermediğin de iyi olmuş daha yakın zamanda bizim bir akraba bana aynı uyanıklığı yaptı allahtan elle çizdiğim eskizlerin fotokopilerini almıştı sadece onları şimdi uygulatıyor. endirekt yoldan verdiği mazeret demecinde ise "ama o akademisyen bilmez ki uygulamayı. Sadece fikirlerini çok beğendik onları uygulattım. ne var ki bunda" demiş nasıl ama bunun yanında asıl cevapların doyurucuydu teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Calismada calidaki perspektif hatasini duzelttim, asfalt rengini biraz actim ve arabanin motion blur unu toparladim. ![]() ayasofya, ha bir eskiz fotokopisi ha komple proje. sonucta olan emege oluyor. seni cok iyi anliyorum. ![]() Her turlu soru, elestiri ve yorumlarinizi bekliyorum. Saygilar En son venom tarafından düzenlendi : 30-10-2007 18:11. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
insanları nasıl yerleştirdiniz?
genelde hep sırıtır, bu çizimde cok iyi gozukuyor., o yüzden soruyorum. mini etekli kadin 1.80 boyunda sanırım, ama o da kotu bisey diil tabi. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
omr,
insanlari photoshop da yerlestirdim. alpha kanalli imajlar. siritmamasi icinse eldeki arsivden golge yonleri tutanlari ve begendiklerimi isik yonune gore mirror layarak kullandim. ama aslinda burada yine de siritiyor dikkatli bakarsan. hue saturation ayarlari ile ugrasmak lazim ama ben pek ugrasmadim isin dogrusu. hatta oyle ki aslında secime feather verip insanlarin kenarina hafif gecirgenlik verip koymak lazim ve hatta color correction yapmak lazim da lazim. valla biliyosun da niye yapmiyosun diyeceksin; ben de sana bir tv reklamindaki replik gibi cevap vereyim. "saheserler olusturup da sizlerin elestirmenizi onlemeyeyim" diye yapmadim diyim. neydi "uzun sorgulamalar sonucunda sorgulanamayacak sey" miydi saheser? valla en guldugum reklam o; bu aralar. saka bir yana, umarim soruna yanit olmustur yukaridakiler.kadin 1.80; nevet ![]() saygilar En son venom tarafından düzenlendi : 30-11-2005 19:39. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|