![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
orange countre'nin f1 blogu modellemesi..eleştiri serbest..:)
antalyada yapılan bir tatil köyünün modelleme calısması..
En son ingo tarafından düzenlendi : 22-11-2005 12:59. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bu biraz daha yakın bir görüntü 100 kb sınırlaması olunca bööle oluyor..
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Photoshop 'ta save for web gibisinden bir secenek olması lazım file menusunun altında orada 100 kb yi muhafaza ederek daha buyuk bir imaj olusturabilirsiniz.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler sonradan benim de aklıma geldi kullanacağım sonraki çalışmalarda
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Açıkçası bu ve diğer çalışmalarınız (hepsi olmasa bile benim gördüklerim)
sadece müşteri isteğine göre modellenmiş ve render alınmış gibiler. Bence mimari orak daha değerli modelleriniz varsa bize sunmanız süslü püslü ve mimari değeri pek olmayan çalışmaları eleseniz daha mutlu olurduk ama tabii ki gönderebilrisiniz. Açıkçası mimari açıdan baktığımda ki burası mimari bir forum pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim beni ukala bulabilirsiniz ancak derdim sizi üzmek değil aramıza hoş geldiniz. ömer selçuk isimli üyemizin parathoner'in yaptıkları ile çok övünürüm sizle de övünmek istedin dış mecralarda yosa render'a diyeceğim söz yok bunalr beni aşıyor.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
mimari beğeni göreceli bir durumdur.benim beğendiğimi siz beğenmeye bilirsiniz.fakat takdir edersinizki piyasada özellikle türkiyede tarz çalışmalar yapmak çok kolay bir iş değil..
mimari değeri olmayan diye nitelendirdiğiniz bu çalışma amsterdamda tarihi bir tren istasyonudur..yani sizden ve bizden önce inşaa edilmiş ve özenle korunmuştur. kaldıki bu tesis 3 milyon dolara mal oldu ve türkiye'ye ekonomik olarak çok büyük bir katkıda bulunuyor..bu seneki kar tablosunuda artık acıklamayayım.. benim burada size sunacağım çalışmaların hepsi gerçekleşmiş çalışmalardır. cizileni gerçek hayatta uygulamak o kadar küçümsenecek bir şey değildir.. ben bunları max de modelliyorum müşterilere beğendiriyorum ve uygulatıyorum bu programın gerçek amacıda zaten budur..modelle sunumunu yap beğendir ve uygula.. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
sevgili ingo...
modelin çok güzel çok beğendim. Böyle birşeyi yapmak için ne kadar süre harcadın. (LightWave kullanıcısı olarak süreyi çok merak ettim) Ben hiç böyle bir çalışma yapmadım. Render kalitesi için söylediklerine katılıyorum. Çalışmalarında başarılar dilerim.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim ..bu çalışma 3dmax 7 de yapıldı blok blok bu sadece ön blok daha 12 blok var bunların hepsini modellemek 3 hafta sürdü tabi bütün doneleri elde ettikten sonra ön çalışmasıda yaklaşık bir hafta sürdü..diğer bloklarıda kısım kısım göndereceğim..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
açıkçası Amsterdam'daki tarihi bir tren istasyonu'nun aynen alınıp
Antalya'da bit tatil köyü olarak yapılması bence mimari değersizliğe sadece biraz daha değersizlik katar. göreceli bir durum değildir bu da. Postmodernite'nin artık moda halini bile geçtik artık yanlış anlaşılmasını geride bırakalı çok oluyor ancak post prodüksiyon gibi orada buradaki tarihi mekanların haydddaa hoppaaala anlatya'da tatil köyü olması artık tam bir fiyaskodur. Açıkçası isterse 30 milyon dolara mal olsun ve 300 milyon dolar kar etsin bu göreceli olmayan genel kanı değişmez. kremlin ve topkapı tekrarlarından sonra titanik (doğru tahmin titanik şeklinde) ve daha sonrası concorde otel (evet aynen concorde) sonra arkasından boeing 747 şeklinde ki (inanıp inamamakta serbestsiniz ama bu otel şu anda yapılıyor) oteller artık işin suyunun çıktığının göstergesi. ![]() Temalı otel olması illa ki formunun bir şey olması anlamına gelmemektedir. Bu biline. Bunun dışında bilmem kaç milyon dolarlık oteller için yapılan reder'lara bakınız. Bu uçak otel ki beni çok irrite etmiştir. Doktor olan kayınbiraderim görünce açıp dalga geçmiştir durumla. Ben de ne yazık itiraz edememişdir ona. Diğer yönden bu iş o kadar baskındır ki bu otelleri pazarlayan turizm şirketi şu cümleyi kurmuştur "aaa madem mimarsınız kesinlikle topkapı palas oteline gitmelisiniz şahane mimariyi görmeniz gerekir" kibarca reddettim. Sadece çoluk çocuk rahat edeceğimiz 3-4 günlük bir şey istediğimizi söyledim. Bana kalsa ben uyusam yeterli (ki tatil boyunca uyudum). "aaa olur mu kesinlikle mükemmel mimari bir yapı. Bir mimar olarak topkapı'ya niye geceliği x kadar pahalı diye gitmiyorsunuz ki. Ben bir mimar olsam bu binalardan ders almaya giderdim" aynen böyle bir cümle kurmuştur. Sonunda bana mimarlık öğretmeye kalkışan "hieeyyyyttt" diye bu çok iyi pazarlamacı olduğunu düşünen hanımın ofisini dağıtmadıysam durumu ve düşüncelerimi bilen hanımın beni oradan hemen çıkarması soncudur. Konuyu dağıtmak için anlattım. Ama açıkçası bu mimari bana Antalya'ya milli kaynaklarımıza bırakın nötr gelmeyi negatif etkiyle saldıran durumda. Sosisli sandviç şeklinde sosisli sandviç satan büfe veya portakal şeklinde portakalu suyu saten büfeyi geçtik bu tür yapılar Antalya'mızın paha biçilmez denize sıfır arazilerinde turizm yapıları olacak diye çevreye ve doğal ortamı bozan ister istemez doğayı yapılaştıran işlerdir. hem de dediğiniz gibi 3 milyon dolarlık projelerse ülkemizdeki mimari tasarım gücünü yok sayan afedersiniz beceriksizce tekrarlardır. neden bu 3 milyon dolarlık işin bir toplamda 200.000 dolarlık bir ulusal yarışması olmasın ki. Neden birileri birilerine garip fikirlerini proje olarak çizdirir ki. Nedir yani bu. Bana ne Amsterdandaki istasyondan. Bunun Antalya ile ne alakası var. Ayrıca o kocaman saat, bir toplu taşıma aracı binasının zamanla işleyen taşıma kavramını betimler. Afedersiniz o devasa saat havuzda yapılacak animasyonun haberini mi veriyor yoksa çok güneşlenenlere bir uyarı mı yoksa. Mimari açıdan tam bir fiyasko. Keşke amsterdam'da kalsaydı. Ne yani ülkemizde turzim binası yapacak fikri olan mimar mı yok. Özgün ve tasarım öğresi barındıran YENİ bir şey. aynen bu yazdıklarımı bunu tasarlayanlara da iletebilirsiniz. Burası zaten halka açık bir forumdur. İsteyen okur. Hah ülkemizin büyük paralara mal olan yapıları bu şekilde mi olmalıdır. gelelim render'lara ![]() iki saniyelik bir arama ile bina bulunabiliyor eğer amaç foto gerçeklikse o bina ile bu bina arasında pek bir mana göremedim ki binanın altındaki taş kaplama inanılmaz sırıtıyor. Bir sürü dert var. açıkçası yine de çok eleştirmeyeceğim. İşin mimarisine kızıp render'a bir şey demek istemiyorum. Göreceliği geçtim. Beni aşıyor gerçekten. Açıkçası bu mimariyi öven ve işin ekonomik boyutunu söyleyip Antalya'mızın turizm kisvesinde ne gibi ucubelerle dolduğunu görünce benim de gözlerin doluyor. Yine de galeri'deki çalışmalara göz atmanızı rica edeceğim. Çok çalışma yapıyor olabilirsiniz. Bu programın amacını bu olarak da görebilirsiniz. Beğendirt ve yap. Peki. Ama buranın amacı bu değil ki. Mişteriye beğendirtilmiş bir de uygulanmışsa hem de bu çok zor olmuşsa takdire şayandır denemez ki. Her çalışma arkitera'ya konması gerken çalışma değildir. Sizi niye koydunuz diye eleştirmek istemem. Ama benim fikrim budur. Beğenenler olmuş. Ama ben hem mimari açıdan hem de render açısından beğenemedim. Müşteriye beğendimek ve uygulamak sizin amacınız olabilir ama Arkitera'nın amacı müşterinin beğendiği ve uyguladığı işler değil (kolay ya da zor pahalı bir yapı veya değil) gerçekten mimari ve bilgisayar grafiği değeri olan yapılardır. iki tane taşın üstüne konup bir de kırık bir dal parçasının mekansal kompozisyonu bedavadır ama şahane bir kompoziyon olabilir. Ya da Çetin Tüker'in gerçekten olmayan bir sokak dönüşü ve kapısı ne milyon dolarlara mal olmuştur ne birine beğdnirilmiştir ne de ekonomik olarak ülkemize katkısı vardır. Ama sadece burada değil cgtalk.com'da ödül almıştır. Türkiye'de müşteriye iş beğendirmek ve 3 milyon dolar harcatmak zordur tabii ama burada bu sebeplerden ötürü övgü almaz.En azından benden. En iyi yönüyle sadece sessiz kalırız. (Genelde kalırdım ama bu sefer uzun yazdım.) evet beğenmemek elimdedir. Siz de benim yaptığımı beğenmemekte serbestsiniz. Ama genel olarak forumun ortalaması altında bir iş çıkarmışsam göndermem. Her yaptığımı gönderme takıntısında değilim. Tam tersi göndermem ki yaptığım ehten püften (benim ehten püften işlerim) sadece iş için yapılanları değil gerçekten iyi şeylerle anılmak isterim. her zaman iyi iş çıkarmam. Çıkaran varsa gönderir. Çıkarıyorlar ki galeri diye bir bölüm var. Ancak bu çalışmalarınızı eleştirmek beni aşar. Ne yazık arkitera ortalamasında bana göre "kötü" sayılabilecek işlerdir. Süsler püsler ve avrupadaki binanın bir yeniden yapılması beni üzüntüye gark etmiştir. diyeceklerim bu kadardır. Kolay gelsin diyorum efendim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 25-11-2005 02:00. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
muhteşemmm daha ne olsun verilecek çokk cevap var ama bu kadar zahmet edip düşüncelerini yazmışsın acıkcası benim bu kadar zamanım yok..
bu form işini sanırım çok ciddiye alıyorsun ben vakti zamanında internet yeni çıktığında mirc denen geyik kanallarında max dersi veriyordum bu kadar herşeyi kafana takma senin bu kadar heyecanlı olmanı piyasaya yeni girmiş olabileceğini aklıma getiriyor.. form da belli bir söz sahibi olman burada neyin yayınlanıp yayınlanmıyacağını karar vericeğin anlamına gelmez senin beğenmediğini başkası beğenir beğendiğinide ben beyenmem.. model olayına gelince biz ona render demiyoruz model bittikten sonraki noktadır render. ben internette resimlere bakmaktansa onları modelleyip insanlara sunarım bunun senin için değeri olup olmaması acıkcası beni fazla ilgilendirmez ben burayı bir çok insana acık yer sanıyordum ama malesef sana saplanıp kalmış vaziyetteyim. neyse sana iyi çalışmalar... ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Sevgili ingo,
Öncelikle yazılanlar senin kişiliğinle değil, buraya "üzerinde konuşulması için" koyduğun ürününle ilgili.. Madem ki istediğin cümleleri okuyunca bu tarz tepkiler vereceksin neden o zaman foruma koydun bu ürünü? Ayrıca, "ayasofya" için "sanırım bu forum işini çok ciddiye alıyorsun..." demişsin. Çok doğru bir tespit... Bu forum ciddi bir forum... O yüzden bu forumda yazılanların "körlerle sağırlar birbirini ağırlar" formatında olmadığını hiçbir zaman da olmayacağını hatırlatmama izin ver. Olayı kişiselleştirmek yerine, yazılanlara karşı yazacağın şeyler varsa yaz derim. Kişisel sürtüşmeler ne size ne de bu foruma yakışır... Ne olur bir şeyleri alelacele yazmak yerine bir çay için balkona çıkın derin bir nefes alın ve gelip yeniden okuyarak yeniden yazın... Ne olur, medenice fikirlerimizi ortaya koyamayı ve tartışmayı HEP BERABER başarabilelim... Yabancı forumlarda her zaman gıpta ettiğim bir detaydır bu... Öncelikle EMEĞİN için ellerine sağlık diyorum... Uğraşmışsın... En son rocktuel tarafından düzenlendi : 25-11-2005 10:50. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
aksine eleştirilere her zaman acık biri olmuşumdur eleştiri olmadan gelişim olamaz bende öğrencilerime hep bunu söylemişimdir..fakat eleştirinin yapılan modelle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum zaten bu çalışmayı 20 kişide 1 kişi beğenmemişse modelde sorun yoktur.
arkadaşımızın yorumları daha farklı yönde .. iyi çalışmalar başarılar.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Evet sevgili Rocktuel güzel cevap vermiş
Ancak yine de sabah sabah beni gerçekten güldürdünüz. Şimdi Mirc'ten önce neler vardı ben ne kadar eskiyim uzun uzun açıklamak sanırım abelse iştigal durumu olacak bu halde. Evet bana cevap verecek zamanınız yokmuş. Benim bu kadar heyacanlı olmamı bu konulara yeni başlamış biri olarak görmenizdense değişik bir mutluluk duydum. Çünkü kendimi genç hissettim. Yeni başlıyormuş gibi heyecanlı ve bir de o kadar mimarlığa gönül vermiş gibi düşündüm. "Kafanı takma" temalı cümleniz ise psikolojik bir rahatlatma cümlesi sanırım. (Umarım) Arkitera kafaya takma platformudur. Bu kadar basit. Çevresi ile ilgili mimariye heyacanlı ince kişiler barındırır. Düşündüm de fazla zamanı olmayan birine hele hele forumu okumadığı belli olan birine açıklamalar yapmak ve bittabi benim ne zamandan beri ne yaptığımı anlatmak çok anlamlı değil. Bu arada render bir süreştir. Bilgisayaras imaj çıkarma işi için basılan butonun üzerinde "render" yazması onu o şekilde tariflemez. Forumumuzda (chat odasında değil)bu da tartışıldı. Render nedir ne değildir diye. Çok ciddiye alınan ama sizce alınmaması gereken bu forum genel olarak herkes tarafından ciddiye alınmakta olan bir forumdur ki yöneticisi de öyle yeni yetmelerden seçilmemiştir diye tahmin edebilirsiniz. O yüzden nasılsa zamanınız yok uzatmayacağım siz fazla kafaya takmamaya devam ediniz. İkincisi işlerinizi beğenmedim ama dikkat ederseniz uygarca açıklamaya çalıştım silmedim. Dediğiniz gibi buna yetkim de var. Çalışmalarınızı herkes görüyor. İsteyen beğenir isteyen beğenmez. Bunu diyen benim zaten sizden önce. siz "kafana takma biz mirc'lerin adamıyız" deyince bana gerçekten daha uzatmamak düşer. Umarım Arkitera forum'u da kafanıza takmazsınız güzel günler geçer bu mutlu mesut büyük mimarların milyon dolarlık büyyyüüüükkk projeleri arasında. Başarılar dilerim
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim darısı sizin başınıza....
iyi çalışmalar başarılar.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|