![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
merdiven kovası
Herkese selam...........
Uzun süredir forma çalışma yollayamadım.(askerlik falan) Sizlere son çalışmamı gönderiyorum.(bi sunum işiydi) Birazda aceleye yaptığım çalışma. Yorumlarınıza sunuyorum. LightWave 8.0 ile yapılmıştır.(modelleme ve render) 2 günümü aldı..... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Merhaba, Bir sunum tekniği olarak, 'merdiven kovası' kompozisyona ilginç bir hava vermiş. Yansıyan yüzeyler ve 'semi-abstract' bir görüntü..benim hoşuma gitti..ancak sanırım 100kb sınırlamasından dolayı çok güzel bir görüntüyü oldukça zorlanmış olarak görüyoruz, bunun yüksek çözünürlüklü görüntülerinin görmeğe değer olduğunu düşünüyorum... Başarılar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sevgili asteria yorumun için teşekkürler....
Dediğiniz gibi 100 kb sınırlı olması beni hem çok zorladı hemde kaliteyi düşürdü. (photoshop da boyutunu sabit tutarak kb düşürmeyi yeni öğrendim. Önceki çalışmalarıma üzülüyorum. Vaktim olursa aynı sayfaya yeniden büyüklerini ekleyeceğim.) Daha gerçekçi render alabilirdim inanın light ekleyecek zamanım yoktu bende aynı ışığa yüklenerek bazı yerlerde istemediğim parlamalar oldu. Bu binanın dış renderi de var (silikon+kompozit) bir ara onuda göndereceğim. Birde bu benim ilk iç mekan çalışmam oldu benim için önemli !. (tabi bu formun büyük katkıları var ışık bilgisi konusunda özellikle nilüferin) Bir de bu çalışmada VOLUMETRİC LİGHTİNG i açmak istedim baktım ki render bitmiyor neyse boş ver dedim..... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
Ben gerçekten beğendim.. samimiyetle inanabilirsiniz !Çalışmanın kalitesi bütün dosya küçültme aşamalarına rağmen hissedilebiliyor... Diğer mekan görüntüleriniz de ilginçtir eminim....ancak ben herzaman merdivenlerin heykelsi bir izlenilebirliği olduğunu düşündüğüm için çok hoşuma gitti.. Volumetric lights'ı pencereden/cam aralıklardan süzülen ve basamaklar çevresinde kırılan ışık huzneleri yaratmak için kullanmak istediyseniz eğer haklısınız bunlar gerçek hayatta gördüğümüz yaşadığımız tozcukların hafifce uçuştuğu izlenimi veren hacimsel ışıklar olarak sahneye çok hoş bir katkıda bulunacaklardı. Ancak yüzeylerdeki yansımalar da düşünülürse 'render' bitmeyecek izlenimi yaratabilir. Üzülmeyin zamanla optimizasyon da gelişir.... Bildiğim kadarıyla intenette 'fake volumetric lighting' tutorial' ları vardı, yani ışıklandırmadan kaynaklanan uzun 'render' sürelerinin aza indirilmesi mümkün.. Bu gün 3d Total' da bir iç mekan yayınlandı, ışıklandırmadaki arayışlar sizin sahnenizde olabilecek etkiyle neredeyse aynı ..kısacık inceleyebilirsiniz arzu ederseniz.. http://www.3dtotal.com/home2/gallery...s/big/2078.jpg Güzel görüntülerinizi tekrar görmek dileğiyle En son asteria tarafından düzenlendi : 16-11-2005 13:26 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
kamera açılarına biraz daha özen göstermek gerekiyor sanırım
camera correction
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Link için teşekkür ederim....
resim çok hoştu güneşin varlığını hissetmek gerçekten güzel... bende bunu yapmak istedim birazda yapı müsade etmedi camlar silikon olduğundan saydamlık oranı düşük. Ama ışığı abartarak onuda halledecektim ama render süresi çok uzadı. (bi sunum için değmez) aslında tam istediğim http://newtek.com/lightwave/gallery/...album=1&pos=33 bu linkete var. (linkleşmek gibi oldu ama ) Arzu ederseniz bir bakın (dikkatinizi pencereden içeri giren ışığa toplayın)İnşallah çalışmalarımın devamı gelecek. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sevgili nilüfer...
Kamera açılarını bilerek bozdum. Nedeni mekanı birazdaha bütün anlatmak için yapılmış bir ayardı.Zoom out yapmak zorunda kaldım. Dar bir alandı. (tam güvenlik kamerasının koyulabileceği bir yere yerleştirdim) Yorumun için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
Merhaba, Link' leşmek çok iyidir... Dünya'nın her yanında neler olduğunu duymak benim en sevdiğim ilgi alanımdır ...ve bir görüntü pekçok sözcüğün yapamadığını yapabilir...bu nedenle link' leşmek çok önemlidir ! diyerek, link'teki çalışmanın ayrıca çok sevimli olduğunu belirtmek isterim Ben de pencereden süzülebilen ışık etkisinden söz etmiştim, birbirimizi doğru anlamışız.. Haklısınız az da olsa böyle bir kaç huzne etkisi çalışmayı önemli ölçüde daha etkileyici yapacaktı... Sizin de belirttiğiniz üzere... "ileride İnşallah"... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|