![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
son render
bu yaptıklarım son renderlar...vrayi daha yeni kurdum ama daha kullanamadım...ışık ayarlarında sorun olduğunu biliyorum...yardımci olacak arkadaşlara teşekkür ederim.değerlendirmelerinizi bekliyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Genel olarak sahnenizi 3 parçada düşünelim; yapı, peyzaj ve background. Bu 3 bileşenin birbiriyle pek uyumlu olmadığını söyleyeceğim. Ben kişisel olarak şöyle bir 3 boyutlu görselleştirme taraftarıyım, olabildiğince doğal olan şeyleri modellememek lazım, eğer özel bir peyzaj varsa bunu yine fotoğraflarla dökümanlayıp yazılımın içine öyle adapte etmek daha uygun duracaktır. Sonuçta biz taklit ediyoruz, ışığı, gölgeyi ... Olabildiğince az şeyi taklit etmek hem iş yükümüzü azaltacaktır , hem de daha iyi bir sonuca ulaşmamızı sağlayacaktır. Çünkü elinizde ne kadar çok doğal veri varsa taklit etme yolunda elinizde o kadar çok bilgi olacaktır. Bu nedenle pratik olarak hayal ettiğiniz/tasarladığınız yapının ait olduğu arsanın birkaç fotoğrafını çekin ya da background kullanın bu hem ışığı nasıl kullanacağınıza hem de yansıma/kırılma gibi durumları daha kolay elde etmenize böylece daha dengeli/entegre bileşenlerin oluşturduğu bir imaj üretmenize yardımcı olacaktır. Çetin Tüker'in yol göstericiliğindeki Workshop konusunu takip etmenizde fayda var diye düşünüyorum. Elinize sağlık, başarılar. Sevgiler
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|