![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Asteria:
" ... Bir sanat eserini 'sevdiğimi' söylemeğe varan noktaya kadar önce o çalışma içindeki tüm unsurları incelerim, sanatçının yaklaşımını, aradıklarını, ürüne yansıttıklarını ve ne kadar bütün bu unsurlar arasında tutarlılık sağlayabildiğini... ... Ben üretilen eseri sanatçının samimi girişimleriyle değerlendiriyorum..Nihayetinde o üretime başladığı anlarda benim varlığımdan haberdar dahi değildi, yani bana 'beğendirmek' gibi bir kaygısı da yoktu...Benim beğendiğimi söylediğim de bu işte! Kendine olan saygısı ve samimiyetinin esere yansıtması.. ... " Evet. Tutarlılık. Samimiyet. Saygı. Cok önemli ve doğru tesbitler bence. Ben de bunları demek istemiştim. Bu anlamda bakınca yukarıya eklenmiş imaj başarılı bir imaj. Oturup inceler kendime pek cok ders cıkartır yapanı tebrik ederim. Ama ben yine de sevmiyorum. Bu tamamen kişisel karar. Bir başka konudan örnek vereyim. Ben 1991 senesinde İspanya'ya gidene kadar Gaudi'nin eserlerini sevmezdim. Gittiğimde özellikle Barselona'da uzun bir zamanımı Gaudi eserleri ile beraber geçirdim. Şimdi hala sevmiyorum çünkü bende yarattıgı duygular hiç hoş değil. Batıyor, yaralıyor, itiyor. Ama müthiş saygı duyuyorum. Çünkü sabırlı, tutarlı, samimi ve kendi estetiğini yaratmış.
En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 02-11-2005 16:03 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() |
Evet..Gaudi pek çok kişiye sanat, üretim, mimarlık görüşlerinin sağlam temellerini 'test' ettirmiş bir şahsiyettir..katılıyorum... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Diyalog Konugu
![]() |
Hali hazırda linki verilmiş olan forumda photo-realism örnekleri arasına o resmi eklememdeki ana neden aslında şuydu:
Render edilmiş görüntüler -genellikle kullanım amaçları nedeniyle- aslında daha çok hiper-gerçekçilik (hyperrealism) hedeflenerek yapılıyor. Yani gerçeğinden daha güzel, gerçeğinden daha mükemmel ve gerçeğinden daha çekici olmaya çalışıyor. Bu ise resimde fotogerçekçilik adına herhangi birşey eksik olmamasına rağmen, (eksik değil fazla olduğu için) resmin CG olduğunu ele vermeye başlıyor. O resmi içinde hyper-realism olmadan foto-realism olduğu için göndermiştim. Aslında o resmi ben Siggraph sırasında (Temmuz 2005) duydum. Önce "Arkitera'ya da konu edeyim" diye düşündüm ama sonra tereciye tere satmak gibi olacağı için vaz geçtim. Çetin'in de sevdiği/izlediği "kırık dökük" akımı da bence aynı kaygılardan yol çıkmış bir akım. Özellikle mimari işlerde bu tip mükemmel olmayan bir sahnenin "mükemmel" bir fotoğrafını (ideal ışık, ideal kadraj) oluşturmaya çalışmak, olayı fotoğraf sanatına yaklaştırıyor ve bence bu yarı-hiper-realist bir yaklaşım. Hepsinin yeri ayrı ve hepsi ayrı güzel Sevgiler En son cozdas tarafından düzenlendi : 02-11-2005 23:50 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Evet tabi, Cüneytin tesbitleri cok dogru. Özellikle benim böle bir anda kırık/dökük diye isimlendiridigim akım hakkındaki yorumu da. Sonucta hepsi cok buyuk emeklerle hazırlanıyor ve hepsi de bence cok iyi.
Benim doktora konumun içine girmeye basladık sanırım bu tartışma bu noktada bence önem kazanıyor. Çok eskilerde, fotograf yokken, ressamlar (en azından bir kısmı) fotogercekci resimler yapmaya çalışmışlardı. Ancak fotografın icadı ile resim bu anlamda bagımsız kaldı va baska bir kulvara girdi. Yazılımların da yeterince iyi ve gercekci görüntüler üretebilmesi artık olası. Bu durumda acaba 3D sanatcıları da başarıyı ve beceriyi fotogercekcilikten uzaklarda arayacaklar mı? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
evet
ana haberin kaynağı da burada geldiğine göre rahatlıkla azğımdaki baklayı çıkarabilirim. cüneyt özdaş brazil gibi başa güreşen bir render motorunun senyör programcılarından biri övünüyoruz ve eğer gerekirse bir konuyu örneklemek için en büyük rakiplerinden birinin işinden örnekler verebiliyor. bu ne de kendine güvenmişliktir diye takdir edecektim ki belki bir yanlışlık hatası yaparım ve brazil'i kötü konuma düşürürüm (ki onun da hazineleri olduğunu biliyoruz) sırf flaşlı çekimi örnekleyebildiği için en büyük maxvell'ci omayayım diye imtina ettim ve yazılanları sildim. Sonra öyle sadece resim göndermiş gibi oldum. parathoner de yakaladı tabii. içim rahat. cüneyt'in de neyin ne olduğunu bilen alçakgöünllü biri olduğunu da çok iyi biliyorum. sorun (benim kafamda kurduğum) kendiliğinden hal oldu ohhh be. gelelim diğer yorumlara. flaş sayesinde çekilmiş ancak ayar mayar yapılmamış kötü fotoğraf örneği bir sanat eseri sayılmaz. Evet buna katılıyorum. sonrasında bunun render ile yapılması ve bunun için ter dökülmesi de sanat eseri sayılmaz. Çünkü böyle kötü bir foroğrafı scan etmekten ne farkı var.????? yok gibi. ama bir diğer yönden bakarsak amaç kitsch'lik ise ve bilinçli yapılmış bir kötülük ise taşıyabilir. Ben dayımlara bir sehpa tasarladım. Satamadılar. Çok modernmiş. 25 taksit yapan çeyiz firmaları satamıyormuş. Anadolu'ya dağıtımı yapılıyor. Sonra bir tasarım daha istediler. Daha doğrusu tıkandılar ama işeriln durumu çok iyi dğeil bana son bir şans verdiler (heh heh) Ben de Boğaz köprüsü şeklinde bir sehpa tasarladım. Üzerine de cam koyuyorsun. Asma köprünün ipleri bile var. Yol olacak yer de gazetelik. Biraz da boyutlıarnı deforma ettim. sehpa oldu üzerine de cam. İsmini de koydum. küçültülmüş istanbul'un temsili sahnelerinin canlı halleri Sehpanın yanına kart ve marka model nosu kitsch01 yazdım açılımı ile ve aynen öyle satıldı satılıyor ikinci eylemim ise sultanhamet camii oldu mnarelerinin üzerine cam koymak olacak o da çok satacak ama maaliyeti yüksek diye yeltenmiyorlar. grafficafe'ye bu konuda yazmadım sakız olur saçıma bulanır diye neyin sanat olduğunu tartışmaktan çok artık fotogerçekçilik de anlamsız bunu artık sanatı bırakınız zanaat olarak bile görmüyoruz haberiniz olsun demeye getirebiliriz. Bir diğer yandan gaudi ve mimar sinan çok ayrı kişilik olsalar bile biri havalandırma kanallarının içini mozaiklerle süslemiş durmuştur. Bir diğeri ise Ayasofya'nın eklediği minarelerine yerden görünemeyecek taş işçiliğidir. Sormuşlar neden diye. Biz bu binaları insanlar için yapmıyoruz diyerek tanrı için de yaptıklarını beyan etmişler. Samimiyet ve ciddiyet buradan geliyor biraz da. Beğenmemek ayrı olgu. Yazılanlara katılıyorum. Bu resim ve bu teknikle bir kompoziyon yapmak bunu sanat eseri haline getirmek ise ayrı bir yetenek ister. Kalem tercihim ve kalem kolleksiyonum vardır ama kusuruma bakmayın kıllı göğsünde altın zincir elinde mont blanc dolma kalemi bankanın bankosunun üzerinde "lan neden yazmıyor" diye pellur dekont kağıdının ucuna vuran da gördüm.İçim de gitmiştir hani. anlayan anladı.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#21 |
|
![]() |
Mimar Koca Sinan ve Gaudi gibi, kendi ruhlarına, benliklerine ve eserlerine samimiyetle yaklaşmış insanların özleri aralarında çağlar dolusu zaman farkına rağmen benzerlikleri kuvvetle koruyor, çağdaşları ve eserlerini izleyenler tarafından saygı görüyor ve anlaşılmaya devam ediyorlar ;...sadece onlara özel bir ayrıcalık olarak.. Çok anlamlı iki örnek seçmişsiniz Ayasofya.... Arada yöneticinin inisiyatif kullanması iyi şeylere vesile oluyor...konu nerede başlamıştı ve nerelere uzandı...yeni bir konu açılsaydı 'cg sanatçısı' üzerine bu sonuçlara ulaşmadan gelip geçebilirdi... Arada sürprizler çok güzel oluyor... Mutlu bayramlar herkese..ümit ederim samimiyetle yaşanmıştır her yürekte.. En son asteria tarafından düzenlendi : 05-11-2005 19:23 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
...
teşekkürler asteria,
bende senin bayramını kutluyor, bu bayramın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. sağlıcakla kalınız ...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|