![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
yardım (renklendirme)
ekte sunduğum projeyi renklendirmek istiyorum ama maxte renk atarken o layerde bulunan herşeye aynı rengi atıyor projeyi autodesk architectural da yaptım ve viz render attım bu konuya yardımcı olursanız memnun kalırım |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
selam
Bence cinema 4d de dene bide cunku parca parca gercek resım yada kendi yaptıgın resmı kolayca atayabılıyorsun!:... max cok karmasık kardesım piyasada bu yaygın ama sen keyfıne gore ıyı yap bye bye
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Selam,
Sizler bu işi biraz fazla mı basit algıladınız? Max ya da cinema 4D ya da diğerleri.... pek farketmiyor. Bu forumdaki örnekleri hiç incelediniz mi? olay sizin düşündüğünüz gibi basit değil. Sordugunuz sorunun cevabını vermek için önce bir toz ve gaz bulutu vardı noktasından başlamak gerekebilir. En basit düşünce ile eger layera renk verdiğinizde o layerdaki bütün objeler aynı rengi alıyorsa (ki max in calışma sistemi bunun üzerine kurulu değildir) o zaman vereceginiz renklere gore layer düzeni kurun derim. Max de renk değil malzeme atanır objelere. ve calışma sitemi layerlar değil objeler üzerine kuruludur. Ama bence, max tutorialleri var www.tr3d.com sitesinde. Ordan çalışmaya ve ögrenmeye baslayın derim. Gercekten de sizin düşündüğünüz kadar basit değil bu işler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Selam,
Aslında hiç bir şey yazmayacaktım, Çetin Bey'in söylediklerinden sonra bir şey eklemeye de gerek olduğunu düşünmüyorum, gene de kendimi vurgulamak zorunda hissettim, tekrar olursa bağışlayın. Bu işler gerçekten de bu kadar basit değil, Cinema4D, Max, Modo vs. ne kullanırsanız kullanın emek ister, okumak ister, çalışmak ister. Cinema4D'de de objelere malzeme atanır, gerçek veya kendi yaptığın resimleri malzemede kullanırsın. Resim başka, doku başka, malzeme bambaşka şeylerdir. Hayatımda hiç render "atmadım". Sorulan sorunun cevabı ile ilgili değilse, o konu başlığı altında bir cevap yazılmaması gerektiğini düşünüyorum. Lisanslı kullanıcıyım, eğitimimi desteğimi zaten alıyorum ama burda farklı çalışmalardan farklı teknikleri her geçen gün daha da fazla öğreniyorum, bununla birlikte cevabını başvuru kitaplarından "okuyarak" öğrenebileceğimiz unsurları okumama tembelliğimizi de (kimse şahsına alınmasın bu genel bir husus) kınıyorum. Son olarak Çetin Bey'in "öğrenmeye başlayın" tavsiyesini ciddi olarak değerlendirin derim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaslar Bu Tarısmaya Yenı Boyut Kzandırır. Elbetteki Bı programı ne kadar ıyı bılırsen o program o kadar kullanıslıdır. ama burda bı onerı olarak sundugum çözümü lütfn farklı anlamaylım. Bu sadece bi öneridir Herkes biliyor yazdılarınızı!...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
keşke yazmasaydım
Arkadaşlar buraya kemlime oyunlarıyla oyun oynamaya gelmedim.
Ben sadece bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlardan cevap bekledim. Bakıyorumda ramazanın rehaveti herkezi sarmış ve çatacak yer arıyor. Eğer bir öneriniz varsa bana bu konuda yardımcı olursanız menun kalırım. Tabiki okudum 3 kitap bitirdim. Ama bu konuda hiçbir bilgi elde edemedim. Eğer bildiğiniz bir kitap yada kurs varsa bunuda yazarsanız menun olurum. Dedim ya keşke bu konuyu açmasaydımda diğer programları deneseysim. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Bu 3 kitap hangi kitaplar acaba? Sanırım bir yanlışlık var...
Dikkat edilirse ne benim ne de BORA'nın yazılarında en ufak bir kızgınlık belirtisi yok. Ben programın fark etmeyecegini yazmıştım. Herhangi birini kullanabilirsiniz sizin seciminiz. Burda asıl sorun "3 kitap bitirdim" demenize ragmen hala temel kavramlar konusunda sorunlarınız olması. Ya kitaplarda bir hata var ya da sizin calışma sisteminizde. Yani "maxde renk atmak" "viz de render atmak" kavramları pek kullanılan bir kavram değildir. Ben o yuzden size www.tr3d.com sitesini önerdim. Orda max ile ilgili video tutorialler de var sanıyorum. Hatta pek cok diger program hakkında da egitici bilgi bulabilirsiniz. Ama tekrar hatırlatmalıyım ki bu sordugunuz sorunun cevabını öyle 1-2 gunde bulamazsınız. Sizin işin "abece"sinden başlamanız gerekiyor... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler
ilk olarak çalışmam
architectural çizmek bunu viz render'a atmak ve ortaya çıkan *.drf dosyasını max'te açmak oluyo. benim en büyük sorunum anladımki sizlerin bilgi paylaşımı diye yapmış olduğunuz bu foruma bir soru sormam. buındanda kendime çıkardığım cevap üzümün yetişmesine yardımcı olamak değilde üzüm olmaması için ne gerkiyorsa elinizden geldiğini yapmak olduğunu anladım sizleri tebrik ederim bana insanların nasıl bir yüzü olduğunuda gösterdiniz. okuduğum kitaplarda ve sizlerin sunduğu ve benimde üyesi olduğum tr3d adlı sitede benim sorduğum sorular hakkında bilgiler yetersiz olduğu. kelime hatalarım olabilir renk demiş olabilirim sizlerinde bunu üzerinde yoğunlaşmanı beni aşırı derece üzdü .kelimelerimde renk yerine kaplamada diyebilirdim sizlere yazmış olduğum kelime oyunlarıda bu anlama geliyor. ben size alın bu projeyi renklendirin demiyorum. bu projeyi buraya sunmamdaki amacım hafta içinde bu projenin müşteriye sunulmasıydı. okuduğum kitaplarda autocad üzerine ***1- Gökalp Baykal 2-Muammer Nalbant ***3-George Omura architectural üzerine ***1-Gökalp Baykal 3ds max üzerine *** 1-Nezih Kambur 2-Kim Lee 3-Ted Boardman *** olanlar çok değerli hocaların yazmış olduğu ve sizlerin benim gibi daha yeni başlamış insanlara örnek olarak göstermiş olduğunuz kitap DİKKATİNİZİ ÇEKERİM. (yanlışsam beni doğrultun)GENEDE SİZLER BANA YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDER. SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
eğer nezih kanbur'un kitabını tam maansı ile okusaydınız bizim tam olarak ne emek istediğimizi anladınız.
açıkçası forumumuzu "renkelndirme" değil "Kalite" isimli başlıkta geçtiği üzere üst düzey render işlemleriyle ilgilenir. estağfurullah "doğrultmak" dceğil amacımız biraz kaliteyi pekiştirmek kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|