![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#106 |
|
![]() |
Merhaba Çetin Tüker, Fotoğraf ve düzenleme 'link'leri için teşekkürler...çok yararlandım... Marvell sütun çalışmasını yaparken sizin gösterdiğiniz yöntemlerin haricinde de bir denemem olmuştu. Bu deneyimi sizle paylaşıp görüşünüzü almak istedim... Ekte detay bir çalışma akışını sundum.. Bir parça hazırlayıp bunu 'array' komutu ile bir sütun olacak şekilde birleştirmeği düşündüm...şu an ki haliyle 2400 'face' içeriyor, Array' uygulandığında poligon sayısı çoğalacak haliyle... Bu yaklaşımın poligon sayısı veya modelleme olarak sakıncalı bir yönelme olup olmadığını aktarırsanız sevinirim..umarım çok dolaylı bir yöntem değildir çünki ben kısa sürede bitirebiliyorum...Sakıncaları olabilir mi, sahnenin geneli itibariyle de... Çok teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
:)
bende başından beri burayı takip edenlerden olduğumu belirterek söze gireyim. hal böyle olunca ve mailimede pencrelerle alakalı hoş bir powerpoint sunumu gelince sizlerle paylaşmak istedim. belki çalışmalarınızda yararlanabileceğiniz bir iki ufak kare olabilir düşüncesiyle ...
hım sanırım ben bu eki buraya ekleyemeyeceğim. çünkü oldukça büyük ama bir çaresini bullmaya çalışacağım. eğer bu şekliyle isteyen olursa mail adreslerini özel mesaj olarak gönderebilirler. herkese kolay gelsin ...
|
|
|
#108 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
...
Sayın Çetin Tüker ve diğer katılımcı arkadaşlar,
Sizlerden çok çok özür dileyerek bir önceki mesajda belirttiğim powerpoint sunumundan bir kaç kareyi resim olarak eklemek istiyorum. Tekrardan kolay gelsin
|
|
|
#109 |
|
![]() |
Çok güzeller etic, teşekkürler... Belki fotoğraf bölümünde güzel bir sergi de oluşturabilirsiniz ayrıca 'Pencereler' başlığıyla.. Çok ilgi çekici detay ve estetiğe sahipler...hepsini çok beğendim ama sonuncusu çok renkli ve çok sempatik!.. Tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
sevgili asteria,
ben teşekkür ederim size nezaketinizden ötürü. dediğim gibi mailime gelen bir powerpoint sunumundan bu fotoğraflar. benim çekmediğimi özellikle belirtmek isterim. inşallah kendi çektiğim fotoğraflarla o sergiyi birgün oluştururum. sizlerinde desteği ile tabi ... tekrar teşekkürler ...
|
|
|
#111 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bir duvar dokusu çalışması. Yarın bu dokunun kaplandıgı duvar objesi üzerindeki çalışmayı inceleyeceğiz.
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Devam eden çalışmamla ilgili 4 görüntü. Arada sadece nüans farkları var. Ama etkileri çok farklı. Nüanslar önemlidir
![]() "Preview" modunda alınmış bir render oldugundan "foton" lekeleri ve "bucket" izleri görünüyor |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Asteria: Bence olabilir gibi göründü. Ancak tam yarım daire oluşturan bölüme gecerken vertexler birbirine cok fazla yakın. O yüzden bir köşe oluşuyor. Bence araları daha acık olmalı ki yumuşak geçiş olabilsin.
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
![]() |
asteria tesekkurler
daha deniyemedim ama fırsat bulunca deniyecem cok saol cetin hocam dersler icin tesekkurler yarınki eklemelerden sonra bir kac sorum olacak sanırım cetin hocam sizin kendi calısmanızdaki render motoruda default scanline renderer mi kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Mental Ray, veya scanline + mental ray olabiliyor. "Pass" lar halinde render edip photoshop da birleştirdigim de oluyor. Yukardakiler mental ray ama hız açısından preview modunda. Bana gereken bilgiyi veriyor. İş birez daha gelişince her gun 1 kere kaliteli render alarak gidişatı kontrol ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
![]() |
Haklısınız Çetin Tüker, Ben bu örneği size gösterebilmek için hazırlamıştım.. sütunların tiplerine göre ( ionic, Corinthian, Doric) yüzeyleri oluşturan bu ayrıntıları hazırlamak mümkün...Hatta ben bu örnek olduğu için kenarlarda büyük açıklıklar bırakmaktan da çekinmemişim hazırlarken... İnceleme için teşekkürler.. Bu arada sizin çalışmanın eskitilmiş elemanları çok göz dolduruyor... Marvell, sizin yönteminiz zaten doğru ve bu tip sütunlar için uygun...ama ümit ederim ki benim yaklaşımım da bir gün bir yerde işinize yarar... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
"Pass" lar haliende render edip Photoshop'da birleştirerek sonuca ulaşma ile ilgili olarak aşagıdaki konuya bakabilirsiniz.
http://forum.arkitera.com/showthread...5246#post35246 Modelleme tutoriali yarına kaldı...
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Sonunda GAYEBE'nin cooook önce sordugu sorunun cevabını (en azından ufak bir kısmını) vermiş oluyorum.
Linklerdeki DEV imajlara bakın ![]() http://www.cetintuker.com/workshop/siva_surec.jpg http://www.cetintuker.com/workshop/tuglavesiva.jpg Soruları bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bayram tebriği yollayan herkese teşekkürler. Ben de herkesin (geçmiş) bayramını kutlarım.
yeni video www.cetintuker.com/workshop/lavabo.avi |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
![]() |
merhabalar cetin hocam bir kac sorum olacaktı bu sefer photosop ile ilgili
doku calısmasında atamıs oldugunuz katmanlardaki eskitmeleri nasıl yapıyoruz sanırım bu eskitmeleri hazır bulmamız gerekiyor bir yerlerden bunları nasıl temin edebiliriz acaba ben elimdeki bir kac jpeg ile yapmaya calıstım ama sizinki kadar iyi sonuc alamadım kendi yaptıklarımı ekleyip yorum alsam daha iyi olur sanıırm tesekkur ederim En son marvell tarafından düzenlendi : 08-11-2005 16:56 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|