![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#76 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba cetin hocam ben hala sutun modellemesine ugrasıyorum
sanırım az kaldı cozmeye son olarak ortaya cıkan resimleri ekliyorum 2 secenek var elimde yardımcı olursanız sevinirim ![]() 1. secenek i chamfe rile yaptım 2. simde ise power boolean diye bi plug in kullandım |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
![]() bu gercekten cok iyi bir calisma ve de cok ilginc. ben yogunluktan dolayi katilamadim. insallah bir daha sefere katilmak istiyorum. uzaktan takip ediyorum ve gercekten cok seviniyorum boyle bir calismanin olmasina. cetin cok cok tesekkurler ![]() |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Yönetici
|
Selam son 1 haftadır yeni TOYBOX filmi ile ilgili yogunluk sebebiyle bazı sorunlara mudahale edemedim. İste kolon konusunda benim çözümüm.
Teşekkürler elif ![]() En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 16-10-2005 03:28. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Arkitera Üyesi
|
cok tesekkurler cetin hocam saolun aksam tamamlıycam calısmayı bu sekilde
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Yönetici
|
belki bu bile geliştirilebilir ancak üzerine turbosmooth uygulandıgında deforme olmaması gerekiyor. Asıl kriter bu. Diğer kriter ise mumkun olan, yani istenen geometriyi saglayan en az poligonla çizmek.
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Arkitera Üyesi
|
sadece bir seyi algılayamadım plane i capsule nin uzerine nasıl oturtuyoruz
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Yönetici
|
"capsule" objesinin, tepeden bakarak, 3 segmentini sildim kalan vertexleri aynı yüzeyi paylaşacak şekilde (coplanar=eşdüzlemsel (?)) düzenledim, daha sonra en dıştaki kenarları (edge) sectim ve extrude ettim. ancak bu sırada oluşan yüzey toplolojisi en alttaki büyük resimdeki gibi olmalı. Küçük resimlerdeki topoloji daha sonra kolonun bütününü oluştururken iyi sonuç vermedi. geri dönüp değişiklik yaptım. Eger olmazsa bir video tutorial da buna yaparim.
Köşe görünmesini istediğiniz yerde yüzeylerin "smoothing group" ayarları farklı olmalı. Eger aynı olursa o köşeyi yuvarlakmış gibi göstermeye calısıyor. Aynı zamanda turbo smooth ya da mesh smooth düzenleyicilerinde de etkin olabilmesi için bu düzenleyicilerdeki smoothing group kutucugunu işaretlemek gerekiyor. En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 18-10-2005 11:59. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Arkitera Üyesi
|
sutun hakkındaki son sorum artık
![]() koselerdeki keskinlikleri nasıl giderecem cetin hocam |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Yönetici
|
"Smoothing groups" bir yüzeyin kendisine komşu diğer yüzeylerle arasındaki köşenin keskin kenarlı mı yoksa yumuşak geçişli olarak mı render edileceğini belirler.
"Smoothing groups" aslında, yüzeylere atanan numaralardır (1 ile 32 arasında) ve her yüzey bu numaralardan herhangi birine sahip olabilir. Birden fazka numaraya sahip olması da mumkundur. Kendisi ile aynı numaraya sahip yüzeylerle arasındaki kenarlar "smooth" farklı numaralı yüzeylerle arasındaki kenarlar keskin olarak render edilir. Aslında her yüzeyin köşelerini oluşturan "vertex" ler üzerinde o yüzeye dik birer normal vektörü bulunur. Bu durumda ilgili yüzeyler keskin kenarlı olarak render edilir. Eger yüzeyler aynı numaralı guruba dahil iseler 2 komşu yuzeyi oluşturan paylaşılmış vertex üzerindeki normal vektörü yüzeylere dik olmak yerine her iki vektorun açı ortalaması bir deger alır. (2. şekle bakınız) Edit mesh ya da edit poly değiştiricileri içinden bu ayarlara erişilebilir.... |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürün zamanı
Çetin Hocam Workshopu dışarıdan takip ediyorum.... Modelleme hakkında verdiğiniz bilgiler çok faydalı oluyor hocam bu yüzden size teşekkür ederim...
Herşey için çok sağolun hocam ![]() |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Forum Üyesi
|
Çetin Hocam
Slm çetin hocam.. Kimsin sen diyebilirsiniz. ben foruma bişiler göndermiştim sonradan koptum aslında hala buralardaydım yalnızca moralim bozulmuştu. arkadaşların eline sağlık süper ilerliyorlar fakat ben 3d max ile modelleme bilmiyordum. gönderdiğim sahneyi autocad ile modellemiştim ve üzerinde istediğiniz deformasyonları yapmakta gerçekten çok zorlanmıştım. ama birkaç gündür kitabımı aldım elime fırsat bulduk^ca 3d max ile modelleme çalıştım ve şu an bitirdim. mecbur kaldım ben bu güne kadar autocad ile modelleyip max ile malzemeleyenlerdendim
ama artık bende maxteyim. Kendime bu workshop için daha çok fırsat oluşturmaya çalışıyorum ve sahnemi baştan yapıyorum bu sırada workshopu takip ediyorum. isteklerini gönderiyorum arkadaşlar ile aynı seviyeye geldiğim anda tekrar resimleri yükeleme başlıycam ( umarım yetişirim ) Durumdan dolayı özür dilerim hocam valtinizi almamış olmak için kasıyorum yakında sınıftaki sırama tekrar otururum umarım ![]() |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Yönetici
|
Eh sizi yeni ve ileri bir noktaya getirmiş oldugum için vaktim boşa gitmemiş oluyor. Daha dokulama ögrenicez. Biraz agırdan alıyorum herkes yetişsin diye... Acelemiz yok.
Marvell:Evet olmuşa benziyor o kırıklar birbirine cok yakın gecen edge lerden kaynaklanıyor. Halletmek mumkun ama sanırım üzerine doku gelince farkedilmezler farkedilirse bakarız tekrar. bu kolonlar zor bi konu Yeni Tutorial: msu.cetintuker.com adresindeki DEPO 'da Modelleme 1 isimli Tutorial. veya kısa yol http://www.cetintuker.com/workshop/modelleme1.avi |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Yönetici
|
Moral Bozuklugu Hakkında
Arkadaslar, hepimizin farklı konulara farklı derecede yatkınlıgı var. Kimimize kolay gelen kimimize zor gelebiliyor. Yatkınlıgı olan arkadaslar alıp basını giderken diğerleri arkada kalabiliyor. Bu noktada arkada kalanların umitsizliğe kapılmaması gerekiyor. Hızlı ögreniyor gibi görünenler gecmiş hayatlarında bu konuda daha uzun süre kafa yormuş olabilirler, ya da gecmiş ögrenimleri sırasında ogrenmiş oldukları bazı bilgiler bu yeni konuyu daha kolay kavramalarını saglıyor olabilir. Ya da pek azı gercekten "yetenek"li olabilirler. Bunların hiçbiri sorun değil. Edison'un da dediği gibi başarının %10'u yetenek, %90'ı çalışmaktır. Ayrıca yeteneksiz olmak aslında bir avantajdır. Yeteneksizler eger içlerinde çalışma azmini barındırıyorlarsa daha cok calışarak ilgili konu üzerinde daha fazla bilgi ve tecrube sahibi olma fırsatını yakalar. Genellikle en basarılı insanlar en yetenekli insanlar değildir. Bu durumda kimseyle yarışmayın, kendinize zaman tanıyın ve sadece kendinizi her gun 1 adım öteye görtürmeye calısın bu yeterli olacak. Yine Einstein'in dediği gibi eger bir insan bir konu üzerinde her gun 2 saat ayırırsa 5 sene sonra kendi ulkesi içinde en bilgili insanlardan biri olur, eger bir 5 sene daha günde 2 saat ayırırsa dünyadaki en bilgili insanlardan biri olur. Eh görünüşe göre ne Edison ne de Einstein yanılmışa benzemiyorlar. Bir bildikleri vardır. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Yönetici
|
Ben de workshop dahilinde bu projemi calısmayı planlamıştım zaman azlıgından cok hızlı gidemiyor ancak gecen hafta bolca ferforje ekledim . Geri plan hala eskiz olarak duruyor. Öncelikle on planın eskitilip dokulanması gerekiyor daha sonra geri plana gecicem.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Yönetici
|
ve detaylar........ Ferforjeler sadece render sırasında kalınlık verilmiş çizgilerden oluşuyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|