![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#46 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
sonunda geldim
merhaba arkadaşlar. Merhaba Çetin Hocam. Bende bu ara işlerin içinden çıkamamıştım ve ancak bu gece bişiler hazırlamaya vaktim oldu. böle bir sahne hazırlamaya karar verdim bu ev duvarları sarmaşık kaplı bir ev olacak hayalimdekie ulaşabilirsem camlar şarmaşıktan yıpranmış vs.vs
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bu güne kadar sadece yapıyı sunma derdindeydik. Oysa sorun yapının kendisini göstermek kadar imajın bütününün de ilgi cekici olmasını saglamaktır. Bu anlamda kamera goruntusundeki kompozisyon ön plan arka plan ilişkisi, alan derinliği vs de sorunumuz olmaya bvaslar.
Ayrıca her fotografta bir ilgi merkezi olmalıdır. Bu ilgi merkezi önem sırasına göre 1,2,3,4 numaralı bölgelerden birinde olur. 5 numara ise istenen en son yerdir. Biz ise genelde yapılarımızı bu 5 numaralı alana yerleştirirz. Bu yuzden mimari renderlar genellikle CG tekniği dısında kompozisyon olarak pek de iyi olmazlar. Hatta cok sıkıcıdırlar. Bizim amaclarımızdan biri kuvvetli bir ilgi merkezi yaratarak bu sıkıcılıgı kırmak olmalıdır. İlgi merkezi yukarda sayılan 4 alandan birine yerleştirilmiş bir obje ya da düzenleme olabilr. Örneğin ışık ya da alan derinliği ile desteklenmiştir ve vurgulanmıştır. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
![]() |
Merhaba, Belirlenmiş grup dışında mesaj göndermek yasak mı bilmiyorum, ancak şu ana kadar gerçekleşen gelişmeleri dışarıdan sürekli olarak takip etmeğe çalıştığımı, yeni bakış açılarını ve çizime yaklaşımların irdelenişini ilgiyle izlediğimi ve her anında birşeyler düşünüp öğrendiğimi, 'tutorial'ları araştırdığımı belirtmek istedim.. İlk gruba katılarak cesaretli bir başlangıç yapan, çalışmalarını geliştiren üyeleri ve grubu sabırla daimi olarak destekleyerek, yüreklendirerek çalışmaları yönlendiren Çetin Tüker'i tebrik ediyorum... Mutlu çalışmalar |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Hayır elbette mesaj göndermek yasak değil. Sadece benim basa cıkıp verimli olabileceğim kadar proje sayısı ve konusu şişirmeyecek kadar mesaj sayısı olması acısından biraz dikkatli davranıyoruz. Ancak varsa soruları iletebilirsiniz. Güzel mesajınız için teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() |
...Sevindim Sorularım oldukça iletmeğe çalışacağım... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Arkadaslar herkes orda mı???
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
![]() |
ben burdayım hocam
tutorialler icin cok tesekkur ederim aksama uyguluycam sanırım bazı is sebeplerinden dolayı 2-3 gundur giremiyorum siteye ama en kısa surede yeni resimleri ekliycem birde gun icinde bir kac sorum olacak modelleme ile ilgili hala modelle ugrasıyorum
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
![]() |
... Hazırım...okumaya ve incelemeye ..... |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Burdayız hocam,
İşlerden fırsat oldukça burdayız, yeterki siz burdan gözünüzü ayırmayın. SEvgiler SSA |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
hocam valla burdayız.... 2 foto gönderip kaçmak için heveslenmedik, canavar gibi bir workshop placak diye ama... inanın 5 gündür kolumda 10 damar yolu açıldı; serumla da kullanılmıyor mouse denen meret...
|
|
|
#56 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
![]() |
hocam benim villanın girisindeki sutunları yaparken bir sey takıldı aklıma sutundaki islemeleri modelleme ilemi yapmalıyım yoksa kaplama ilemi
birde yapmıs oldugum yontem dogrumudur sekildeki yesil silindirleri sutundan boolean ile cıkaracam son olarak |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Gayebe:
Nasıl ya? rahatsız mısınız? Gecmiş olsun... Marvell: Model olarak acılabilir o oyuklar ancak sizde cok asırı poligon var. Olması gerekenin 3 katı falan. Cok daha azı ile tıpatıp aynı sonucu almak mumkun. Boolean iyi bir secim değil. Tolopojiye oldukca zarar veren ve karmaşık bir yüzey yapısı olusturan bir yontemdir. Tamamen elle modellemek daha dogru görünüyor. Biraz daha fazla zaman alır bu dogru ancak daha sonra kaplamalarda ve render asamasında cok rahat edersiniz. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
![]() |
Geçmiş olsun gayebe !...çabuk iyileşmenizi dilerim |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
evet ben de çok ciddi rahatsızdım geçti gibi artık
bu mazeret diye demiyorum çünkü sayılmaz ağlaya zırlaya bir yarışma projesine yardım ettim demek ki neymiş istesem bunu da yaparmışım Ancak inanın eğer şu çektiğim ağrı olmasaydı yapar idim aldım ağrı kesiciyi vurdum kafayı yattım. Çetin'in daha çok tercih ettiği yanlış anlamadıysam biraz doku örneği verilecek cillop gibi olmayan her tarafından aluminyum kompozit mazleme salınmayan kendince bir çevresi ve özelliği olan mümkünse eski ve dokusu olan bir çalışma bu yüzden dragosta yenilediğimiz evin cephesini vermekten vazgeçtim. Tabii hala kovulmadıysam. neyse ben bir yeni konu arayacağım ve biraz da modelleme için ek düre rica edeceğim hocadan umarım beni anlar. (rapor verebilirim hocam rahatsızlığımdan mütevellit aldığımı)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
hükümet tabibliğinden onaylı olması gerekiyor.
Geçmiş olsun herkese benim de sag bileğim Migros'ta kendime nevresim almaya çalısırken incindi. Nasıl oldu sormayın ben de anlamadım. Evet "cillop" gibi şeylere allerjim var. Çünkü bir bina yep yeniyken bile "cillop" gibi olmuyor. Az da olsa bir yıpranma her zaman mevcuttur. Yeni ikin satece dokuda belirtilebilecek yıpranmalar eskidikce ve yaşlandıkca dokudan modele gecmeye baslıyor. Ayrıca bir diğer bakış acım da kendi yaşayan cevresini oluşturmuş olması. Bunlar bizim gitmek istediğimiz ideal noktalar ve acıkcası biraz da zorlayıcı noktalar. Ancak bu alıştırmaları yaptıkca el hızlanıyor göz eğitiliy beyin daha hızlı dusunuyor ve azlında "cillop" gibi olması beklenen sunuş paftalarına da kontrollü bir yansıması oluyor. Aşagıda daha önce bahsettiğim 1/3 kuralının sad street te uygulanısı var (mükemmel bi uygulama değil). http://www.camerahobby.com/Ebook-Rul..._Chapter15.htm Bu arada imajın en boy oranlarının da altın oran oldugunu hatırlatırım. (1.61803399 veya 0·61803 39887) http://www.mcs.surrey.ac.uk/Personal...nacci/fib.html İlerde ışıkla ilgili başka bilgiler de vericem ancak elde etmek istediğimiz atmosfer ile ilgisini hızlıca görebilme acısından asagıdaki linki inceleyebilirsiniz. http://www.camerahobby.com/EBook-Light_Chapter2.htm En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 11-10-2005 15:46 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|