![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Yönetici
|
Bu postta elestiri almamis olanlar yarini beklesinler. Ben de bir workshopa devam ettigim icin zaman kalmiyo hepsini birden yapmaya... Poligon yapisindaki sorunlar ile ilgili bir tutorial hazirliyorum yakinda post edicem.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Yönetici
|
Bu da benim su sıralarda devam etmekte oldugum projem. Su anda kaburgalı tonoz üzerinde calısıyorum. Arka plan halen eskiz halinde. Tonozun eskitmesini yapmadım. Dokular da henüz calısılmadı
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Yönetici
|
son düzeltmeler.......
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
|
Modelleme konsunda dikkat edilmesi gereken bazı noktaları hatırlatmaya çalıstım...
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
Bu haftanın ödevi olarak:
Kameramızı yerleştirelim hangi açıdan nereye bakmak istiyoruz belirleyelim. Aynı sekilde post edelim. Bu arada yapının etrafında görünecek ek objeler nelerdir düsünelim. Yapı içinde kimler yasıyor dısarda ne gibi esyalar olabilir bu esyalar nerde durabilir karar verelim. Amacımız yasanan bir mekan yaratmak. Belirlenen amera acıları üzerinde konuşup kadraja ve imajın oranlarına karar verelim. Yatay olabileceği gibi düsey de olabilir. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
|
peki eğer yanlış yapıyorsam hemen kovalayın beni burdan ama bir yöntem sorunu içinde sıkışmış durumdayım. bu workshop için hazırlamak istediğim cephe çalışması ekteki fotoğraftaki eski yapı. ..inşallah görülüyordur... ama ben nedense bir haftadır, önce;
1. düşünce---bir box alıp onu yüzlerce küçük poligoncuk yapıp sonra oyarak 2. düşünce---yok öyle olmaz en iyisi bir box alıp segmentlerine dokunmadan bir poly e çevirip üzerinde oynayarak 3. düşünce---bu asla bitmeyecek... doku için modellemede yapılması gerekenleri keşke bilseydim. en azından kabaca modelini bitireyim artık onu sonra çalışırım deyip bir box alaraktan derken.... 4. düşünce--- 2 gece uykusuz elde var hiçbirşey durumuna gelip tıkandım. Artık bir bilene sormalıyım; fotoğrafını değil modelinin tel kafesini göndermen gerekiyor, ayıp olacak arkadaşlara ama ne yapalım. Dedim ve bu gece bu çalışmayı artık bi tanesiyle bitirmeye söz verip oturuyorum tekrar başına.
|
|
|
#38 |
|
Yönetici
|
Ne kadar dogru bir yolda ilerlemekte oldugunu bilemezsin.... BU deneme yanılmaların hepsini aynen ben de yasamıştım ne zaman?
İşte burda... http://www.cetintuker.com/architectu...iev/eskiev.htm hatta bazen burda http://features.cgsociety.org/story_...id=3026&page=1 tamam bu aksam konu ile ilgili biraz daha egitici bir yazı yazmanın zamanı gelmiş gibi görünüyor. Sakin olun.... Bekleyin.. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet cetin hocam biraz daha acıklayıcı bilgiler olursa bende cok sevinecem cunku kac gundur isin icinden cıkamadıgım seyler cıkmaya basladı ben ozellikle modellemede sorunlar yasıyorum ve beni su anda en cok dusunduren sey kaplamalar ama onun icin daha erken sanırım modellerken bazı sorunlar yasıyorum mesela kırıp dokuk yuzeyler yapamıyorum su anda sanırım modellemede biraz zayıfım ve bunu gelistirmek icin ugrasıyorum kac gundur.
verdiginiz ornekler bilgiler cok isime yaradı daha simdiden |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yönetici
|
Şimdi öncelikle modellemeye sanki hiç eskitme yokmuş gibi düzgün düzgün baslıyoruz. Ancak dikkat ederseniz ben biraz fazladan segmentler bırakıyorum ilerde bu segmentler bana yardımcı oluyor. Bitmiş işlerdeki aşırı poligon yogunluguna bakmayın onlar en son aşamada ince ayar noktasında yapılan subdivide işlemleri sonucu olusuyor.
Yöntem kısaca şöyle işliyor aslında. 1 . önce temiz çiz 2. Obje obje ele al ve modeli eskit 3. Dokulama için senaryo yap nerde su sizdi nerde sıva döküldü nerde taşlar oynamış ahşaplar ne kadar eski metal malzemenin durumu ne... 4. dokulama yap gerekiyorsa modele geri dön ve dokuyla uyumlu hale getir. 5. dokulama yaparken bir renk senaryosu düşün. Saat kacta cekildi bu "fotograf" ışık renkleri neler yüzey renkleri neler. İmajın baskın rengi ne, renk teorisine göre bu baskın renkle armoni oluşturacak hangi renkler var nerelerde kullanılabilir 6. ısık nerden geliyor gölgeer nerde olusuyor 7. 2 boyutlu düzlemde yani "fotograf" düzleminde lekeler nasıl bir kompozisyon oluşturacak.. biz su anda henüz 1 ve 2. aşamalardayız. Ancak içinde bulundugunuz kararsızlık ve arayız cok normal ve dogru. Cunku yeni bir ihtiyacın farkına vardırdınız. Gercege daha cok nasıl yaklaşırım sorusunun cevabını vericez artık. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
|
yukarıdan 3. calısma bana ait olan calısma cetin hocam catı icin malzeme demissiniz burası kiremit veya shingle olacak bunu modellemem mi gerekiyor yoksa malzeme olarak kaplamak yeterli olurmu bununla ilgili bi ornek veya tutorial vermeniz mumkun olabilirmi
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Yönetici
|
Tamam. Tutorial isteklerinizi yazın ben yaptıkca yollicam. Ayrıca bu workshopun belli bi süresi yok. Bitene kadar burdayız. Yetişmiyor kaygılarına yer yok. Siz sadece soruları iletin. Ben nasıl yapıldıgını anlatıcam.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
|
Geciktiğim için üzgünüm :)
İşlerimi anca yoluna koydum ve bugün sahnem ile ilgilendim.
Her çalışmamda olduğu gibi malesef yine "yöntemsiz" , küçük bir eskiz ve aklımdaki düşünceler ile girdim işe ![]() Tuna nehri kıyısında gördüğüm 18. yy ait olduğunu tahmin ettiğim bir Yalı' nın kayıkhanesine ait küçük bir cephesini modellemeye çalıştım. Malesef elimde eskizinden başka bir kaynağı yok. Ahşap bir kıyı klasiği bahsettiğim, yabancısı değiliz emektar boğaziçi vasıtasıyla ![]() Doğaya yenik düşmek üzere olan bir başka "yapay". Arka planda küçük bir köy gözüküyor orayi da yarın calisacagim, daha az detaylı calisip doku ile halletmeye gayret edecegim o kismi ![]() Hocam bir sorum var, cephede ahsap kaplama var, o kismi modellemek mi mantıklı yoksa maplemek mi ya da displacement kullanmak mi ? Modellerken kimi yerlerde poligon cimrisi kimi yerlerde ise bonkörü olmuşum ![]() Hocamdan eleştirileri bekliyorum artık ![]() Sevgiler. Tekrar üzgünüm geciktigim icin. ![]() Edit : Ek bilgi ![]()
|
|
|
#44 |
|
Yönetici
|
www.cetintuker.com/workshop/kiremit_tutor.rar
www.cetintuker.com/workshop/shingle_tutor.rar Kiremit ve shingle konusu ile ilgili birer tutorial yaptım yukardaki linkten indirebilirsiniz. 20/30 mb (divx) Gaye hanım'ın ve aslında herkesin asıl beklediği konu ile ilgili tutorial ise yolda... Gecen hafta iş coklugu ve forumun bakımda olması sebebiyle biraz aksadı workshop ama hala burdayız. En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 09-10-2005 03:54. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Yönetici
|
gökhan biraz daha bilgi vermen gerekiyor. Ama iyi olacak gibi. Ufak olması kontrolü kolay olacagı anlamına geliyor. Bu kadar ufak bir sahneden bile cok şey yapılabilir.
Bu tarz calışmalarda google dan bol bol referans fotosu bulmak yararlı olur. En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 09-10-2005 00:36. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (1 üye ve 1 misafir) | |
| nihat |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|