![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
akaretler_vakif evleri
arkadaslar,cocukluk yillarimin gectigi semtte bulunan bu evleri sanirim istanbulda bilmeyen mimar yoktur ben cok sevdigim icin modellemek istedim umarim sizde begenirsiniz.
bir muddet santiyelerde olacagim icin nete giremiyecem.bu nedenle sorulariniz olursa gec cevap verebilecegimden otuu ozurdilerim... herkeze iyi calismalar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
güzel ama...
yapılara baktığımda sanki sadece kapı görüyorum.sonradan yapılmış sanırım.genele bakıldığında çok göz alıyor bence....
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Ben beğendim
ben de çok severim bu binaları ellerinize sağlık. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
sonradan ekleme yok...
not olarak dusmeyi unutmusum ozurdilerim.
calisma;modelleme maya4,5 render da max7 ile yapildi photoshop filan kullanmadim.sonradan ekleme yok... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.... fotoğraf gibi duruyorlar valla, ne diyim
![]()
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
CALISMANIZI, SAHSEN OLDUKCA BASARILI BULDUM...Bende 3d max 7 yi yeni yükledim ama nasıl kullanacagımı bilmiyorum...bana sıfırdan ögretebilecek bir kitap önerebilirmisiniz...saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Selamlar,
İstanbullu olmadıgım için bu evlerin hikayesini bilmiyorum. Ama 5 senedir restore mi ediliyolar nedir anlamadıgım bi şekilde yarısı bitmiş yarısı insaat halinde bi garip duruyor o bölgedeki yapılar. Şu evlerin hikayesini bir bilen var ise anlatırsa benim gibi cahiller de ögrense ne güzel olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaslar oncelikle tesekurederim.
sorulariniza cevap vereyim: 1-bildigim kadariyla bu evler osmanli doneminde sarayda gorevli kisilerin ve ailelerinin ikameti icin insaedilmis.uzun yillar bir iki yoksul ailenin ihtiyaci disinda metruk bir haldeydi bir kismi sizinde bildiginiz gibi restore edildi ama hala buyuk bir bolumu beklemede.birde umarim giris katlari dukkan olmaz. 2-max'i hic bilmeyen birinin yanlizca kitaptan ogrenme olasiligi bana biraz zayif geliyor.kitaplari yardimci kaynak olarak kullanmak daha mantikli geliyor bana.en iyisi bir arkadastan yardim almak ve bol bol calismak.bunun icin uzun bir zaman gerekiyor.benim hala max te eksik bilgilerim mevcut.belki bir kismini kullanmamaktan kaynaklanmakta.ancak bu gibi forumlarda yardimci olan pek cok arkadasimiz sayesinde bu aciklari hizla kapatmak mumkun... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Benim internette buldugum kadariyla:
Sultan Abdül Aziz' in yaptirmayi düsündügü Aziziye camisine kiraya verilerek gelir getirmesi amaciyla yapimis sira binalardir diyor. Ayrica Türkce sözlukte de AKAR: isim, eskimiş Arapça Kiraya verilerek gelir getiren ev, dükkân, tarla, bağ gibi mülk, akaret. Diyor. Benim gibi bilmeyip de merak edenlere bilgi ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
|
3ds max 7 ile görselleştirme..
Alıntı:
cd ilaveli bu kitap değişim yayınlarından çıkmakta. ben pandoradan sipariş ettim iki hafta önce elime geçti. yazarın ismi emrah çelik. kitapta mimari tasarıma yönelik modelleme metodları üzerinde daha çok durulması çok güzel bence. ayrıca cd'den videosunu izleyerek de kolay kavrayabiliyorsun. Ama tüm bunlar kitabın eksiği yok demek değil. fakat başlamak için ideal. sonuçta herşey çalışmaya bağlı. temelinizi bu kitapla atıp üzerini internetten tutorial'larla inşaa edebilirsiniz. Ha bu arada, kitapta animasyon konusu pek işlenmemiş. niyetiniz animasyon öğrenmekse bilemem. saygılar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
konu dışı olmaktasınız.
soran da cevaplayan da kitap önerisini ayrı bir konuda işleyiniz lütfen. Teşekkürler
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|