![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Dışişleri Bakanlığı Toplantı Salonu
![]() Dışişleri Bakanlığı'nın yeni binasında yapılan toplantı salonlarından birisinin iç görüntüsü... Modelleme: AutoCAD 2004, Render: 3DStudioMax 5.1.... Photoshop kullanılmadı... Fotometrik ışık (Free point) kullanıldı.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
elinize sağlık! Projeksiyon etkisini ortaya çıkarmak için mekan özellikle karanlık bırakılmış sanırım. Ancak yine de yeterince anlaşılamıyor bence, perdedeki harita'nın etrafında beyaz bir alan bırakılsa orası da parlak olsa (haritanın perdeyi sıfıra sıfır tutması inandırıcılığı azaltıyor), ya da köşelere doğru harita biraz blurry olsa daha iyi olabilir mi
İyi çalışmalar
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
elinize sağlık,gerçekten çok güzel olmuş.tek eksiği var bence,bayan...salona bir bayan koysanız mekanın havası değişir
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Duvardaki malzemelerin ne olduklarını sorabilir miyim? Sanki yanyana duran ikili bölüm kumaş, ama ya diğerleri? Yansıma olduğuna göre cam mı?
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Kumaş yok duvarda... Pencerelerin önünde "Bordo" renkli JALUZİ, gri bantlar alüminyum geri kalan bordo renkli elemanlar ise LAMiNANT....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Belki biraz tasarıma yönelik olacak ama söylemeden edemeyeceğim.
Bu toplantı salonunda ortalık çınlayıp duracak gibime geliyor, ses yutucu hiçbir malzeme yok.. tavanda aydınlatma armatürlerinin arasındaki malzeme özel akustik bir malzeme olsa bile miktarı o kadar az ki... hayırlısı ![]() Bu arada yazmayı unutmuşum, render bence de çok iyi, ellerine sağlık...
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Onu da tasarımı yapan Mimar düşünsün
. Ben sadece modelleme + render kısmına bakıyorum... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
aydınlatma
kanım ca aydınlatma problemi var..şiddetle vray tavsiye ediyorum..mekan olarakta oldukça karanlık..böyle bir aydınlatmanın yeri itibariyle daha aydınlık ve ferah olması gerekirdi..sanki
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
sanırım dalga geçiyorsunuz.. çünkü mekan projeksiyon için karartılmış durumda...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu sahnenin bide karartılmadan ki halini görebilirmiyiz..o zaman dalga olup olmadığını daha iyi anlarız sanırım..saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
![]() Her ne kadar başka bir renk malzeme ile yapılmış olsa da ışık konusunda size fikir verecektir sanırım... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
yardım
selam yaptıgın çalışmalar gayet güzel. max ı yeni kullanan biri olarak bazı sorularım olacak. çalışmalarını hazırladıktan sonra renderı nered alıyorsun. render konusunda senin önerebilecegin herhangi bir program varmı. varsa nasıl temin edebilirim. cevaplarsan sevinirim
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Modelleme kısmını AutoCAD ile hallediyorum. Render aşamasında 3DStudioMAX kullanıyorum. Henüz extra bir render motoru ya da plug-in'i kullanmış değilim. Standart 3DStudioMAX render işlemi. Üstteki resimde FREE POINT kullanarak RADIOSITY çözümleme ile render edildi. Alttaki resimde ise "Standart" ışıklar "SPOT ve Omni" kullanıldı.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|