![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
villa etrafı için path ile animasyon
3dmax7de bir villa için animasyon yapacağım,şimdilik içine girmeden.villa etrafından bir path ile camerayı animation-path constraint ile ilişkilendirip denedim(follow kutucuğunu da işaretledim),ancak camera açıları her zaman iyi değil;dolly ya da orbit camera ile o anki açıyı değiştirdiğimde animasyon süresince diğer tüm zamanlardaki açılar da değişiyor.
buna yardımcı olabilecek var mı? villa etrafı için animasyonu path ile mi autokey ile mi yapmak daha iyi?path ile yapılan animasyon (vertex sayıları da arttıkça) daha akıcı(görüntü kesik kesik duraksamadan) oluyormuş?doğru mu? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
animasyon
Hangisi iyidir bilemem ama benim kullandığım metod villanın etrafına line ile path oluştur cameranı motiondan trajectoriesden path e bağla time configrasyondan kare sayısını artırıp hızı azaltırsan kesik görüntüler oluşmadan animasyon yapabilirsin ben bu şekilde yapıyorum en az 500 karelik animasyon yopmak gerekiyor dolayısı ile renderda fazla kasmaman gerekiyor yani cam su yansıma filan yapma bencee kolay gelsin iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
motionda trajectories'den camera path'a nasıl bağlanılır,çıkaramadım,yardımcı olursan sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
önce kameranı işaretle daha sonra motion/trajectories/convert from ile line ile çizdiğin yolu işaretlediğin anda animasyonun hazır olur
Örneğin biraz daha açarasak mesela binanı etrafına bir daire veya elips hatta helezon çizip kameranı onada bağlarsan ve cizdiğin daireyi zeminden biraz yukarı kaldırırsan kamera binanın ötrafında döneceekdir |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba haksa,
Size gelen yanıtları biçimsel olarak da destekleyebilecek 2 tutorial linki yazıyorum…. Gerçi siz 3ds max 7' i kullanıyorsunuz ancak daha önceki sürümleri de desteklediği için sorun olmaz…..rahatlıkla komut sıralamalarını izleyebilirsiniz…. İyi çalışmalar • http://www.hallofheads.com/tutorials/tut5.htm • http://www.ronniet.demon.co.uk/Tutor...AlongPaths.htm .. En son asteria tarafından düzenlendi : 19-04-2005 11:47. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|