![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çatı-konut
Merhaba ,
Ekte , ofiste yaptigimiz bir cati kati renovasyonundan imajlar yolluyorum. konutun ortasinda birde catiyi delen - 2katli bir atrium mevcut. Programlar- autocad-3dsmax5-vray-ps7 yorumalrinizi yada önerilerinizi bekliyorum Tasarim :Walter Stezhammer |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Güzel bir çatı mekanı, çok güzel tablolar ve 'Barcelona chair'... Keyif veren bir kat olmuş....hiç yeşil bitki olmayacak mı ? parke yüzeyindeki yansımalarla çok hoş dururdu diye düşünüyorum, ancak 'barcelona' larla birlikte belki de düşünülmemeli.. Parke yüzeyinde derzlerde belki de bir 'bump map' iyi olabilir..ama değerler küçük kalmalı... Ayrıca parke cilası sanki rüzgarda hareket eden su yüzeyi gibi dalgalı yansımalar veriyor, sanırım 'noise' ayarlanabilir ...yüzeyin ' saydam az pürüzlü cam ' da olduğu gibi yansımaları olsa daha iyi.. Ve 'tempered glass' map mi, modellendi mi?.. nasıl hazırladınız, biraz bilgi verebilir misiniz ? Bir bütün olarak ise çok güzel model, ışık ve render....tebrikler İyi çalışmalar . En son asteria tarafından düzenlendi : 17-04-2005 20:02. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Prensip olarak ic mekanalara sadece gerektigi kadar( islevi anlatacak kadar) tefris koyuyoruz. daha cok mekanin karakteri ortaya cikmali bence. yani orda yasansaydi nasil olurduyu simüle etmek degil. o yüzden yesilde fazla kalir büyük ihtimalle. bos kiralik daireler olurya okadarda degil tabi ama bilirmisiniz bilmem tasarim isi dairelerin , örnek konutlarinda bir tefris sekli vardir hersey basit ve gerektigince azdir, kullanicalar gezince kendi kafalrindaki tefrisi olusturabilsinler diye...ahsap derzlerinde haklisin fazlaca düz bir etkisi var bende farkettim.bidahakine dikkat etmek lazim bump map var aslinda biraz nois daha iyi olurmus . temperli cam yukardaki balkonun dösemesi, üstüne basilan bir cam. modeldir evet map degil. plane lattice ekleyerek camla cakistirmak suretiyle yaptim.kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkür ederim Ömer Selçuk .. Verdiğiniz bilgiler için....... ve harika bir çatı dairesi , özellikle üst kat... Siz ve ekibiniz yapılara yarıklar açıp göklere uzanmaya devam ediyorsunuz....belki bir gün bu konsept sizlere büyük başarıyı da getirecek.. Haklısınız, yarı boş görmek hemen zihnimi uyandırdı ve hemen 'kişiye özel' nasıl objeler nasıl bir yerleşim nasıl renk ahenkleri gibi konuları sorguladım bile.. ... kiralamaya değer bir mekan olduğu kesin...Başarılar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok iyi bir çalışma ... öncelikle tebrik ederim ...
müsadenle bi kaç öneride bulunmak isterim .. * zemin yansıması sadece ışığın vurduğu yerlerde olur doğru düzgün.. yansıma gölgede bile çok fazla görünüyor.. * aydınlatma elemanları oldukça kötü ve özensiz... yani spotmu yada vb ise ne olduğu anlaşılmıyor... * gündüz vakti spot yada vb etkisini göstermek çok da makul bir fikir gibi gelmedi bana... bunların dışında çok güzel görünüyor.. ellerine sağlık ![]()
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
yansimalrda biraz probelem var.. ama sadece gün isigi degen yerlerde yansima olur tespiti cok dogru degil... gözlemlerimden sadece direk isik alan degil , ikicil aydinlanan yüzeylerde yansima gösterirler ilki kadar olmasada. spotlarda dediginiz gibi cok basit silidirlerdir , özel aydinlatma armatürleri kullanmadim belki iyi , yaterince sade objeler olsa kullanabilrdim... spot ifadesi icin bana yeterli geliyo, daha detayli yada aydinlatma olduklarini belli eden objeler kullanmaktan cekiniyorum... biraz oruc tutmak gibi bisey belki bazilarina sacmada gelebilir... bir ara barcenolarida atmayi düsündüm ama mekan belirten ölcek veren biseyler gerekiyor... insan figürü uygulamakta dikkat dagitiyor, o yüzden bu sekilde bitirdim... tabi bu ktiritikleri bir sonraki imajda degerlendiricem... beyendiginize sevindim... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Ömer Selçuk,
Belki de gerçekten 'barcelona chair'leri çıkarabilirsiniz, yalın etkisi daha vurucu olabilir...yani hiçbir öneri getirmemek mekana dair hayal gücünü harekete geçirebilir.... Yine de resimde ilgimi çeken noktalar oldu... iyi çalışmalar . En son asteria tarafından düzenlendi : 19-04-2005 00:51. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
cam korkuluk vardi asteria farkedilmedigine göre cok iyi degil spürgelik tamamen es gecilmis bir detay haklisin, tabi spürgeliksiz detaylarda var, ama burda öle bisey kullanilmayacak... target spotlarda 3d deki spot noktalrindalar yani su andaki spot konisi gercekte mümkün olabilecek bir görüntüde... elestirileri degerlendiricem...iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Ömer Selçuk... ![]() Siz ‘korkuluk var ‘ deyince daha dikkatle baktım ve , evet, orada gerçekten cam bir bariyer var , yan hacimlere dayandığı kısımlarda daha farkedilir düzeyde....orta kısım ise ışık yansımaları nedeniyle tamamen ‘ eterleşmiş’ gibi görünüyor.... ![]() Işıklar ve konilerine gelince, gayet tabii ki teknik detay /donanım verilerine sahip olarak siz haklısınızdır... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Tekrar merhaba,
Ömer Selçuk, bu çalışmada ' vray ' kullandığınızı belirtmişsiniz, ancak ben daha önce Foruma gönderdiğiniz çalışmaların ışıklarını merak ettim. Bu çalışmadan yola çıkarak onlarda da ' Vray ' kullanıldı diye mi kabul etmeliyiz ? Teşekkürler Alıntı: Programlar- autocad- 3dsmax5- vray- ps7 |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|