![]() |
|
|||||||
| Mimari Görselleştirme Mimari görselleştirme çalışmalarınızı bizler ile paylaşın. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
3d max'te bir kütleyi bir yüzey ile 2ye ayırmak
3dmaxte modelleyeceğim bir binanın kırık kırık çatı şeritleri var.resimdeki gibi box'u kesen kırık yüzey(kahverengi şeritler) ile kütleyi (mavi) 2ye ayıracak bi komut var mı?acad 3d de vardı sanırım...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Ne yalan söyleyeyim ben hiç birsey anlamadım
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Boolean ile nesneleri birbirinden çıkartmak mı demek istediğiniz? Pek anlayamadım?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
Merhaba haksa,
7-10-2003 tarihinde forum üyelerimizden Ömer Selçuk bir çalışması için foruma ' 3ds max'de nasıl kesit alınır ? ' sorusunu yöneltmiş ve hem yanıtlar almış hem de kendisi sorunu çözmeyi başarmış. Eğer siz de kesit almak gibi bir uygulamadan söz ediyorsanız aşağıdaki link'de konuyu okuyun lütfen ve çözümün size uyarlanıp uyarlanamayacağını inceleyin.. link: http://www.arkitera.com/forum/showth...7&page=1&pp=15 ............................ ...ve Ömer Selçuk'un ekde ettiği sonucun görüntüsü...> .. En son asteria tarafından düzenlendi : 14-04-2005 12:12 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Herkese merhaba
haksa'nın gönderdiği resimden anladığım kadarıyla olay slice plane ile olmuyor çünkü alınacak kesit iki boyutlu bir düzlem değil üçüncü boyutta da hareket ediyor. (Slice plane basit parametrik bir düzlem. Keşke yanında "assign plane" gibi bir düğme olsaydı o zaman problem kalmazdı.. Benim bildiğim bu çalışmada boolean'a teslim olacaksın (kahverengi şeritleri katı modelleyip mavi kutudan çıkararak) ki bu hoş olmayabilir....[boolean: create/compound objects altında] autocad'te subtract olarak vardı. Veya mavi kutuyu mesh modelleyebilirsin. "İçinden çıkacak parça"ya daha doğrusu projenin ne olduğuna göre değişir.. Ya da Rhinoceros...Ama tabii o da render'da göçüyor...İşin zor yani... [Herkes Rhinoceros şöyle böyle diyor ama şu tür işlerde Max tepe taklak olabiliyor...] Bir dakika... Max'te de NURBS modelleme var yahu?? Bir kurcala derim sevgili haksa. Projenin devamında gösterdiğin türden işlemlerle çok uğraşacaksan tüm modeli NURBS yapabilirsin. Kolay gelsin.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|